Meldpunt Ongediertebestrijding Zwolle

Doe een melding

Wat doen wij?

In Zwolle voeren wij ongediertebestrijding uit bij u thuis en bij bedrijven. Wij bestrijden vooral ratten, muizen en wespen. Hieronder komen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

 

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Overige ongedierte

Afspraak maken: 0800-2900200

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Zwolle treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning.

 

Woont u in Zwolle en wilt u het wespennest (laten) verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Zwolle

Voordat een wespennest verwijderd kan worden, moet onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden.

 

wespenbestrijdingDe opening waar de wespen naar binnen vliegen moet duidelijk zichtbaar zijn.

 

Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Zwolle voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit, waaronder dus ook wespenbestrijding

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Lees verder over de kosten en onze mogelijkheden van een wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Zwolle, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

Tel: 0800-2900200

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn altijd op zoek naar een geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden.

 

Indien u overlast ondervindt van muizen in Zwolle, dan zal onze ongediertebestrijder materialen plaatsen.

Tel: 0800-2900200

 

Muizen\bestrijding professioneel.pngOngediertebestrijding gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw. Vooral bij het bestrijden van muizen moet hier rekening mee worden gehouden. 

 

Muizenbestrijding in Zwolle vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer.

 

ratten\rattenbestrijding\ratten bestrijden.jpgVoor incidentele rattenbestrijding in Zwolle kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen.

 

Lees verder over rattenbestrijding

Tel: 0800-2900200

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Zwolle kunnen door onze ongediertebestrijding structureel geholpen worden bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten. Voor goede bescherming en preventie zal onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren. Vooral instellingen zoals scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn kwetsbaar voor muizenoverlast en rattenoverlast.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of rattenbestrijding op de werkplek

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Openbare ruimte

 Voor overlast in of vanuit de openbare ruimte kunt u contact opnemen met de gemeente Zwolle.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen:

maandag 14 oktober 2019 14:11

“Muizenoverlast in Assendorp aan de Van Ittersumhof. Gemeld bij Gemeente, Delta Wonen en jullie.”

maandag 30 september 2019 08:53

“Een rat om 8.40 aan de larixstraat Hij liep op t gras veld en ging daarna de bosjes in. Liep vlak voor mijn zoontje langs😮”

woensdag 28 augustus 2019 18:21

“Wespen in de grond voor puntkroosflat. Graven alle zand tussten tegels weg.”

donderdag 15 augustus 2019 10:51

“een rat aan de Thorbeckewal t.h.v. vuilcontainers”

donderdag 15 augustus 2019 08:04

“Bij container onder brandtrap Monteverdiflat liep een rat ”

dinsdag 13 augustus 2019 11:02

“Muizen gasthuisplein”

zaterdag 27 juli 2019 10:53

“Wespennest aan kant van een stoep. Wespen vliegen over stoep waar ook veel kinderen en dieren lopen. Stoep zit aan de abel tasmanstraat aan de kant waar de 3 appartementen complexen zitten. ”

woensdag 26 juni 2019 14:33

“Eikenprocessie rups. Op de Schellerberg weg zag ik «  iets » tegen een boom. Door de nieuwsbrief van vroege vogels . Radio omroep VARA, weet ik nu dat het de eikenprocessie rups was. Heb helaas niet gekeken naar het huisnummer dichtbij. Het was te warm. Er hing een rode drad om de boom. Later zag ik dat dit bij meer bomen het geval was. ”

menu