Meldpunt Ongediertebestrijding Zwolle

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Zwolle kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden vooral ratten en muizen. Bewoners, bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Zwolle kunnen bij ons terecht voor muizenbestrijding en rattenbestrijding

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen.

 

Melding maken:

Melding doenMeldingen en Actualiteit Zwolle

 

Werkgebied

Zwolle

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer. Wij moeten onderscheid maken tussen het bestrijden van ratten in een tuin of het bestrijden van ratten op bijvoorbeeld een bedrijventerrein of een schoolplein.

Werkwijze bij bewoners

Ratten laten bestrijdenVoor incidentele rattenbestrijding in Zwolle kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen. een bezoek is éénmalig en wij gebruiken enkel mechanische vangmaterialen. Deze mag u houden. aan een bestrijding zijn kosten verbonden

 

Meer over onze werkwijze en de kosten bij bewoners leest u op deze pagina

Werkwijze bij bedrijven en instellingen

Rattenoverlast in het bedrijfBedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Zwolle kunnen door onze rattenbestrijder structureel geholpen worden bij de bestrijding en preventie van ratten. Wij komen eerst langs voor een inspectie en een analyse van de toedracht en de omvang. 

Nieuw vangsysteem

nieuw vangsysteem om ratten te vangenSinds rattengif verboden is in de open ruimte maken wij gebruik van moderne vangsystemen. Deze kunnen op veilige wijze buiten toegepast worden. Deze vangkasten worden vooral gebruikt rondom bedrijfspanden, in de openbare ruimte en op bijvoorbeeld schoolpleinen en binnenplaatsen.

 

Meer informatie over dit systeem leest u hier

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn in Zwolle de grootste veroorzaker van onveilige werksituaties en onhygiënische omstandigheden in woningen en verblijfsruimtes. De bestrijding van muizen omvat het grootste deel van onze werkzaamheden. Wij bestrijden muizen in huis, in bedrijfsruimtes en binnen instellingen zoals scholen, opvanglocaties en kinderdagverblijven.

Werkwijze bij bewoners

muizen bestrijden in huisIndien u overlast ondervindt van muizen in huis, dan zal onze muizenbestrijder bij u langskomen om een inspectie in de woning uit te voeren. Aan de hand van de situatie zal hij met u bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

2022 is het laatste jaar waarin wij met muizengif kunnen werken bij bewoners thuis. dit heeft te maken met nieuwe aangescherpte regelgeving. Daarna bestrijden wij enkel nog mechanisch. Wij brengen ook kosten in rekening. 

 

Lees verder over onze werkwijze en de kosten op deze pagina

Mechanisch bestrijden

muizen professioneel laten bestrijdenMuizenbestrijding gaat in de toekomst dus enkel nog op mechanische wijze (muizenvallen met kunststof behuizingen) en gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw.

 

Muizenbestrijding in Zwolle vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

Werkwijze bij bedrijven en instellingen

muizen bestrijden in een magazijnAls uw instelling of bedrijf gevestigd is in Zwolle, dan kunt u een afspraak met ons maken. Onze bestrijdingsdeskundige kan dan bij u langskomen om de situatie op te nemen. Meestal is bestrijding direct vereist gezien de urgentie. Wij hebben daarom altijd materialen bij ons welke direct ingezet kunnen worden.

Maatwerk

muizen bestrijden in een kinderdagverblijfDe bestrijdignswijze is sterk afhankelijk van het type bedrijfsvoering of de doelgroep waarmee de instelling werkt. Vooral in het kader van veiligheid. Een school of een kinderdagverblijf vergt een andere benadering dan bijvoorbeeld een distributiecentrum.

 

Onze muizenbestrijder zal daarom met u bespreken welke mogelijkheden er bestaan. Het bestrijden van muizen is maatwerk.

 

Meestal worden er bij aanvang van de muizenbestrijding 2 vervolgbezoeken ingepland. Na het derde bezoek wordt besproken hoe preventie en structurele bescherming vorm kan krijgen, welke materialen kunnen blijven staan en welk type wering of bouwtechnische veranderingen toegepast kunnen worden.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Zwolle treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning. Soms kan een wespennest geen kwaad, maar in de meeste gevallen groeit een wespennest dusdanig in omvang dat de overlast ernstige vormen aanneemt. 

 

Woont u in Zwolle en wilt u het wespennest verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Zwolle

wespenbestrijdingVoordat een wespennest verwijderd kan worden, zal onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden. De opening waar de wespen naar binnen vliegen moet hiervoor duidelijk zichtbaar zijn. Zodoende kunnen wij onder hoge druk een gifpoeder in de opening blazen. Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Zwolle voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit.

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Zwolle, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Meldingen en Actualiteit Zwolle

verantwoordelijkheden rondom muizenAls u inwoner bent van Zwolle, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Zwolle

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Zwolle, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 31 december 2021 08:52

“Ratten in de achtertuin - Kortenhorststraat, Ittersumerbroek”

vrijdag 31 december 2021 08:51

“Ratten in de achtertuin - Ittersumerbroek, kortenhorststraat ”

vrijdag 26 november 2021 13:53

“Ratten en muizen onder de vloer. ”

donderdag 4 november 2021 07:52

“Verzakkingen in de straat en tuinen door ratten onder de woningen in de van galenstraat”

vrijdag 17 september 2021 13:49

“al tijd getrippel in dak erker voor - sinds een paar dagen ook in dakgoot / regenpijp achter - vanochtend zag ik een jonge rat (of heel grote muis) op en onder de vlonder achter huis”

vrijdag 27 augustus 2021 19:47

“Ratten bij en rondom kleine waterpartij aan de straat Van Blankenheimlaan in de wijk Brinkhoek (Agnietenberg) Zwolle.”

maandag 23 augustus 2021 16:07

“Drie bollen van nesten op een tak van een dennenboom, in de speeltuin aan de Fruitweidestraat gesignaleerd.”

woensdag 21 juli 2021 01:08

“Mediterraan draaigatje”

dinsdag 20 juli 2021 11:38

“Rat, Assendorp Zwolle”

maandag 12 juli 2021 14:39

“Steenmarter aan de Voorsterweg in Westenholte”

dinsdag 15 juni 2021 12:59

“Rat of muis in kruipruimte te Zwolle”

donderdag 10 juni 2021 21:24

“Ik zie onder de dakgoot wespen in en uit vliegen.. Mogelijk zit er een wespennest”

vrijdag 19 februari 2021 22:42

“4 ratten waargenomen bij de prullenbak Febo drive. Burgerking KFC Ceintuurbaan zwolle. ”

dinsdag 19 januari 2021 13:19

“ER ZITTEN RATTEN ONDER DE VLOER , 1 RAT ZIT DOOD IN EEN LUCHT ROOSTER”

donderdag 3 december 2020 11:49

“regelmatige meerdere bruine ratten gezien (soms wel 3 in 1 kleine stukje), ter hoogte van het groen aan de waterkant recht tegenover de school Landstede. Dit is aan de dokter Denekampweg. Waarschijnlijk nest ook in de buurt van de school. Ze zijn niet echt bang van mensen, erg vervelend als je van het ziekenhuis naar PEC Zwolle parkeerplaats moet lopen. Zet er een paar vallen neer, succes verzekerd. wat zeker daar niet helpt, is dat vangnet voor afval. Wordt zeer slecht en bijna nooit geleegd. Zo blijf je daar ongedierte krijgen. Ik zou zeggen, doe er iets aan. Alvast bedankt.”

zaterdag 14 november 2020 13:07

“Kleine rat in de keukenkast..vd waterafvoer”

dinsdag 13 oktober 2020 08:22

“Wespennest in de berm. Vlak naast een druk fiets en wandelpad. Dit is op het Koeweidepad in aalanden bij lantaarnpaal nr 12”

maandag 17 augustus 2020 00:17

“Wespennest Kapelsteeg, hoek van dak tegenover blauwdruk”

dinsdag 30 juni 2020 02:35

“Rat in tuin en huis, heeft hol gemaakt in tuin en zit volgens mij nu in keuken ik heb een schot geplaatst kan iemand zsm komen om hem weg te halen? Ik heb een hond, jack russel. ”

woensdag 24 juni 2020 20:54

“Wespennest Timmermeesterslaan”

maandag 15 juni 2020 22:29

“Hoek bastionstraat /frankhuizerallee het veld bij het water en het veld aan grensend van de grote containers.. Allemaal hornets/horsels rondom de bomen en verkeersborden savonds moet je rennend langs dat stuk... Ze vallen je aan en hangen aan je jas. Vorig jaar waren ze met een hele zwerm aan de hasselterdijk Wil weten of ze gevaarlijk zijn ik vind ze doodeng met zoveel Ik durf er gewoon niet meer langs ”

dinsdag 19 mei 2020 17:59

“Ratten zichtbaar op klaarlichte dag aan de Posthoornsbredehoek 21 Zwolle. Zowel voor het pand als op het balkon. Gr Onno Knaack”

zaterdag 9 mei 2020 19:34

“Hoornaarnest in open gedeelte van de schuur”

vrijdag 24 april 2020 15:51

“Steenmarter in de straat al paar dagen, zit onder de auto’s.”

vrijdag 10 april 2020 09:04

“Vorm een hele grote rat op de kruising Herenweg-top Naeffstraat gisteravond om 23.30. Stak de weg over en leek heel erg op een zeer grote rat, grote van een stevige poes”

maandag 9 maart 2020 15:01

“Overlast Ratten, Monteverdilaan 2 - 198 heel veel hollen van ratten om de flat in, ook in algemene ruimte's ”

vrijdag 17 januari 2020 13:22

“dode rat langs fietspas, Meppelerstraatweg, viaduct bij garage van Mossel”

maandag 25 november 2019 13:57

“Vermoeden van overlast van rat(ten) rondom huis en buitenschuur in Sombeek.”

dinsdag 12 november 2019 18:26

“Ik woon in een appartement aan de ruusbroecstraat te Zwolle. Bovenste laag. Ik heb veel overlast van muizen gehad, maar nu kwam er een mis of rat uit m'n afzuigkapafvoer. Deze was al helemaal kapot geknaagd. Zelf ben ik heel netjes maar hen het idee dat ze op het dak vd flat lopen. ”

maandag 14 oktober 2019 14:11

“Muizenoverlast in Assendorp aan de Van Ittersumhof. Gemeld bij Gemeente, Delta Wonen en jullie.”

maandag 30 september 2019 08:53

“Een rat om 8.40 aan de larixstraat Hij liep op t gras veld en ging daarna de bosjes in. Liep vlak voor mijn zoontje langs😮”

woensdag 28 augustus 2019 18:21

“Wespen in de grond voor puntkroosflat. Graven alle zand tussten tegels weg.”

donderdag 15 augustus 2019 10:51

“een rat aan de Thorbeckewal t.h.v. vuilcontainers”

donderdag 15 augustus 2019 08:04

“Bij container onder brandtrap Monteverdiflat liep een rat ”

dinsdag 13 augustus 2019 11:02

“Muizen gasthuisplein”

zaterdag 27 juli 2019 10:53

“Wespennest aan kant van een stoep. Wespen vliegen over stoep waar ook veel kinderen en dieren lopen. Stoep zit aan de abel tasmanstraat aan de kant waar de 3 appartementen complexen zitten. ”

woensdag 26 juni 2019 14:33

“Eikenprocessie rups. Op de Schellerberg weg zag ik «  iets » tegen een boom. Door de nieuwsbrief van vroege vogels . Radio omroep VARA, weet ik nu dat het de eikenprocessie rups was. Heb helaas niet gekeken naar het huisnummer dichtbij. Het was te warm. Er hing een rode drad om de boom. Later zag ik dat dit bij meer bomen het geval was. ”