Wespenbestrijding

wespenbestrijdingZodra u een wespennest in huis of in de tuin signaleert, dan kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak. Dan komen wij het wespennest bestrijden.

Tel: 0900-2556677 

Hoe bestrijden wij?

Een wespenbestrijding voeren wij uit met beschermende kleding en hogedruk- en uitschuifbare telescoopapparatuur.

 

Hoe bestrijden wij wespen?

Wanneer duidelijk is waar het wespennest zich bevindt, dan kan de bestrijding direct uitgevoerd worden. Dit geschiedt middels het inbrengen van een insecticide onder hoge druk in de vliegopening. Nadat het is uitgeschakeld kan het wespennest worden verwijderd

bestrijdingsmiddel wespenProduct

Het product waar wij gebruik van maken is een professioneel bestrijdingsmiddel verwerkt in een speciale stuifpoeder om tot diep in de holle ruimtes te reiken.

 

De bedoeling is tevens dat de wespen gedeeltelijk zichzelf uitroeien door de werkzame stof mee te dragen naar het nest en de koningin. 

Kosten

kosten wespenbestrijdingVoor de bestrijding van een wespennest brengen wij altijd €75,- in rekening, ongeacht de duur van de behandeling of de locatie van het wespennest. Dit bedrag is alles inclusief.

Garantie / Nabehandeling

Het komt een enkele keer voor dat het wespennest toch nog actief blijft ondanks de bestrijding. Indien dit het geval is komen wij kostenloos terug voor een herhaling.

 

In het uitzonderlijke geval dat een behandeling na een tweede actie nog steeds niet voldoende effectief blijkt te zijn geweest, dan adviseren wij u over de vervolgstappen die eventueel nog genomen kunnen worden. 

wespen bestrijden beperkingMogelijkheden en Beperkingen

Voordat u belt, vragen wij u om hieronder aandachtig de informatie te lezen over de mogelijkheden en beperkingen van een wespenbestrijding. Het komt soms voor dat het nest onbereikbaar is voor ons. Het kan ook zijn dat er alleen sprake is van overlast terwijl er nergens een wespennest te bekennen is.

 

Voorkom teleurstellingen met betrekking tot voorrijkosten, garanties en/of nabehandelingen.

 

wespennest hoog

Hoger dan 5 meter

Wespennesten lager dan 5 meter vormen bijna nooit een probleem. Wespennesten boven de 5 meter kunnen soms ook bestreden worden omdat wij werken met telescoopapparatuur en soms vanuit een raam kunnen bestrijden. Ook kunnen wij met onze kleine trap eventueel op een uitbouw of schuurtje klimmen. Onze telescoopapparatuur reikt inclusief lichaamslengte tot ongeveer 5 meter.

Let op!

Onbereikbare wespennesten hebben meestal te maken met de dakrand of een ander object op hoogte wat het zicht op de invliegopening van het wespennest blokkeert. In dat geval is het noodzakelijk om er met ons gezicht bij te kunnen. Dit is voor ons alleen mogelijk als de dakrand op de eerste bouwlaag (begane grond) leunt omdat onze trap hier tegenaan kan.

 

Wij maken géén gebruik van hulpmiddelen van derden. Dus geen steigers, hoogwerkers en ook geen uitschuifladders. Ook al zijn ze volgens u volkomen veilig. Meer informatie over de mogelijkheden en over ons beleid leest u op onze pagina over wespen bestrijden op hoogte 

Bijen of Hommels?

bijHet heeft alleen zin om met ons een afspraak te maken wanneer er duidelijk sprake is van een wespennest. Onze telefonisten zijn niet in staat om dit van afstand te kunnen beoordelen.

 

Twijfels u? Ga dan eerst naar onze pagina die u helpt met het herkennen van bijen en hommels

is het een wespennest?Is het wel een wespennest?

Als u met regelmaat één of meerdere wespen in een opening heen en weer ziet vliegen, dan is de kans groot dat er een wespennest in de maak is. In dat geval kunt het beste meteen een afspraak met ons maken. 

 

struik voor wespenEchter, wanneer er weinig doelgericht door wespen in en uit wordt gevlogen, dus als de bestemming van de wespen zeer twijfelachtig is, dan kan het zijn dat er geen wespennest aanwezig is. Dat er toch veel wespen rondvliegen kan te maken hebben met een wespennest in de buurt of begroeiing waar ze op af komen

Zitten de wespen alleen binnen in huis?

wespen in huisHet komt regelmatig voor dat bewoners last hebben van wespen in huis. Dan kan het goed zijn dat er ergens een wespennest in huis zit.

 

Meestal treft men dan veel versufte wespen tegen de ramen aan of dood op de grond. Ga in dat geval naar onze pagina over wespen in huis

Heeft u de ingang geblokkeerd?

De meest gemaakte fout van bewoners met een wespennest is het afdichten of blokkeren van de vliegopening naar het nest. Het lijkt een makkelijke oplossing door bijvoorbeeld de spouwmuur te blokkeren, maar het gaat soms mis.

 

niet ingang blokkeren

En als het misgaat dan gaat het meestal goed mis. Wespen kunnen massaal het huis binnenkomen. Ook de wespenbestrijder kan hierdoor veel meer moeite hebben om het wespennest te verdelgen. U kunt het volgende doen als u de ingang van het wespennest heeft geblokkeerd

Wilt u zelf wespen bestrijden?

Wij zijn tijdens onze bezoeken veelal getuigen geweest van de gevolgen van creatieve pogingen om een wespennest uit te roeien. Benzine, waterpistolen, gasbranders en vuurwerk om maar wat te noemen. Het mag duidelijk zijn dat dit significante risico's met zich meebrengt. 

 

Dit soort acties, maar ook wespenspray uit de winkel heeft meestal geen effect omdat de koningin beschermd wordt in het nest. Zij is in staat om met tegenslag door te gaan met het produceren van eitjes. Een wespenbestrijding kan daarom meestal alleen door een vakman uitgevoerd worden. Wij hebben speciale apparatuur om de koningin ook te doden.

 

Ook zijn wij beschermd. Wanneer wespen zich bedreigd voelen zullen ze hun angel gebruiken. Dit is niet alleen pijnlijk, maar kan ook ernstige gevolgen hebben vanwege bijvoorbeeld allergie. Wanneer het nest bedreigd wordt kunnen de wespen ook met meerderen tegelijk steken. Dit is voor iedere persoon gevaarlijk.

Lees verder

menu