Wespenbestrijding

Wespenbestrijding aan huisTreft u een wespennest aan in huis of in de tuin? dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Dan komen wij het wespennest bestrijden. ( Zie video )

 

Let op! Vooral tijdens het voorjaar kan er sprake zijn van andere insecten welke beschermd zijn. Twijfelt u? Neem dan even de tijd om hieronder verder te lezen over onze werkwijze, de kosten, garanties en beperkingen.

Wat kunt u verwachten?

 

WERKWIJZE & PRODUKTEN

 

KOSTEN & VOORWAARDEN

 

MOGELIJKHEDEN & BEPERKINGEN

Mei - juni

Is het nog voorjaar? Goede kans dat het dan hommels of bijen zijn. Deze worden alleen bestreden onder bijzondere omstandigheden. Wanneer wij bij u op adres zijn en er wordt géén bestrijding uitgevoerd omdat deze omstandigheden niet van toepassing zijn, dan zijn wij desondanks genoodzaakt de kosten van het starttarief in rekening te brengen ( €55,- ). Dit zijn de voorrijkosten, de diagnosestelling en het advies. 

Kosten bestrijding

Zorgt het nest voor gevaar of blijkt het toch gewoon een wespennest? Dan kunnen wij het direct bestrijden. U betaalt dan €20,- extra. Totaal komt u dan op een bedrag €75,-

Hoe bestrijden wij?

Wespenbestrijding in de tuin bij een schuurEen wespennest bestrijden wij met beschermende kleding en hogedruk-apparatuur. Voor wespenbestrijding op hoogte hebben wij uitschuifbare apparatuur. Wanneer het wespennest vrij zichtbaar is, dan brengen wij de apparatuur naar de kern van het nest om vervolgens onder hoge druk een poeder in te brengen.

 

Voornaamste doel is om de wespenkoningin te bereiken. Hiermee wordt de produktie stilgelegd. De wespen komen allemaal in aanraking met de poeder en verspreiden het bestrijdingsmiddel ook door het hele nest.

Wespennest verstopt

Wespennest achter houtwerkMeestal zit een wespennest verstopt in bijvoorbeeld een spouwmuur of in een holle ruimte achter timmerwerk of in de grond. In dat geval zal de wespenbestrijder onder hoge druk een poeder spuiten in de vliegopening. Door de druk van de apparatuur reikt de poeder tevens direct tot in de kern van het nest. Gebeurt dit niet dan zullen de wespen de poeder zelf naar het nest brengen. Wanneer duidelijk is waar het wespennest zich bevindt, dan kan de bestrijding direct uitgevoerd worden.

Géén spuitbussen!

wespenspray voor consumentenEr bestaat het misverstand dat een wespenbestrijding 's avonds moet plaatsvinden omdat de wespen dan allemaal in het nest zitten en er betrekkelijk weinig aktiviteit is. Dit misverstand is ontstaan omdat er vroeger chemische spuitbussen verkrijgbaar waren voor consumenten waarbij dit op de gebruiksaanwijzing stond.

 

GevaarlijkLater werd duidelijk dat dit juist een averechts effect had, ongezond was en ook tot gevaarlijke toestanden leidde omdat wespen hier júist zeer aggressief op reageren.

 

Met onze professionele apparatuur en bestrijdingspoeder dient de wespenbestrijding júist overdag plaats te vinden. Hoe meer aktiviteit hoe beter omdat de wespen gedeeltelijk zichzelf uitroeien door het product zelf door het nest te bewegen.

Product

bestrijdingsmiddel wespenHet product waar wij gebruik van maken is een professioneel bestrijdingsmiddel verwerkt in een speciale stuifpoeder om tot diep in de holle ruimtes te reiken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de bestrijding en het heeft geen vervelende bijwerkingen zoals stank of schade.

 

Wespenspuit voor professionele wespenbestrijdingDeze poeder is alleen beschikbaar voor wespenbestrijders met een vakbekwaamhedisdiploma en kan enkel worden toegepast met de DR-5 poederspuit. 

 

Video wespenbestrijding:

Let op! De video is van 2019 en daarom niet volgens de RIVM-richtlijnen rondom het huidige Coronavirus. In deze tijd schudden wij geen handen, houden wij minimaal 1,5 meter afstand en proberen wij binnenkomst in huis zoveel mogelijk te beperken.

 

Kosten & voorwaarden

kosten wespenbestrijdingVoor de bestrijding van een wespennest brengen wij altijd €75,- in rekening, ongeacht de duur van de behandeling of de locatie van het wespennest. Dit bedrag is alles inclusief.

 

Met alles inclusief bedoelen wij de kosten van het voorrijden, de diagnose, de wespenbestrijding en eventueel een nabehandeling indien noodzakelijk. Indien wij ter plekke constateren dat een bestrijding niet zinvol of ongeoorloofd is, dan worden de bestrijdingskosten van €20,- in mindering getrokken. Enkel de voorrijkosten en de diagnosestelling worden in dat geval in rekening gebracht (€55,-) Dit is ook het geval wanneer ter plekke blijkt dat het om een andere diersoort gaat die wij niet kunnen bestrijden.

 

Wij brengen géén kosten in rekening wanneer het wespennest voor ons onbereikbaar is.

Garantie / Nabehandeling

Het komt een enkele keer voor dat het wespennest toch nog actief blijft ondanks de bestrijding. Indien dit het geval is komen wij kostenloos terug voor een herhaling.

 

In het uitzonderlijke geval dat een behandeling na een tweede actie nog steeds niet voldoende effectief blijkt te zijn geweest, dan adviseren wij u over de vervolgstappen die eventueel nog genomen kunnen worden. 

Wespennest verwijderen

Ongeveer 3 weken nadat de bestrijding is uitgevoerd en u zeker weet dat het nest volledig is uitgeschakeld, dan kan het wespennest worden verwijderd

Mogelijkheden en Beperkingen

wespennest hoog is dat bereikbaarVoordat u belt, vragen wij u om hieronder aandachtig de informatie te lezen over de mogelijkheden en beperkingen van een wespenbestrijding. Het komt soms voor dat het nest onbereikbaar is voor ons. Het kan ook zijn dat er alleen sprake is van overlast terwijl er nergens een wespennest te bekennen is.

 

Voorkom teleurstellingen met betrekking tot voorrijkosten, garanties en/of nabehandelingen.

Hoger dan 5 meter

zit het wespennest hoog boven de 5 meterWespennesten lager dan 5 meter vormen bijna nooit een probleem. Wespennesten boven de 5 meter kunnen soms ook bestreden worden omdat wij werken met telescoopapparatuur en soms vanuit een raam kunnen bestrijden. Ook kunnen wij met onze kleine trap eventueel op een uitbouw of schuurtje klimmen. Onze telescoopapparatuur reikt inclusief lichaamslengte tot ongeveer 5 meter.

Let op!

Onbereikbare wespennesten hebben meestal te maken met de dakrand of een ander object op hoogte wat het zicht op de invliegopening van het wespennest blokkeert. In dat geval is het noodzakelijk om er met ons gezicht bij te kunnen. Dit is voor ons alleen mogelijk als de dakrand op de eerste bouwlaag (begane grond) leunt omdat onze trap hier tegenaan kan.

 

Wij maken géén gebruik van hulpmiddelen van derden. Dus geen steigers, hoogwerkers en ook geen uitschuifladders. Ook al zijn ze volgens u volkomen veilig. Meer informatie over de mogelijkheden en over ons beleid leest u op onze pagina over wespen bestrijden op hoogte 

Bijen of Hommels?

bijHet heeft alleen zin om met ons een afspraak te maken wanneer er duidelijk sprake is van een wespennest. Onze telefonisten zijn niet in staat om dit van afstand te kunnen beoordelen.

 

Twijfels u? Ga dan eerst naar onze pagina die u helpt met het herkennen van bijen en hommels

Is het wel een wespennest?

is het wel een wespennest?Als u met regelmaat één of meerdere wespen in een opening heen en weer ziet vliegen, dan is de kans groot dat er een wespennest in de maak is. In dat geval kunt het beste meteen een afspraak met ons maken. 

 

struik voor wespenEchter, wanneer er weinig doelgericht door wespen in en uit wordt gevlogen, dus als de bestemming van de wespen zeer twijfelachtig is, dan kan het zijn dat er geen wespennest aanwezig is. Dat er toch veel wespen rondvliegen kan te maken hebben met een wespennest in de buurt of begroeiing waar ze op af komen

Zitten de wespen alleen binnen in huis?

wespen in huisHet komt regelmatig voor dat bewoners last hebben van wespen in huis. Dan kan het goed zijn dat er ergens een wespennest in huis zit.

 

Meestal treft men dan veel versufte wespen tegen de ramen aan of dood op de grond. Ga in dat geval naar onze pagina over wespen in huis

Heeft u de ingang geblokkeerd?

niet de ingang blokkeren van een wespennestDe meest gemaakte fout van bewoners met een wespennest is het afdichten of blokkeren van de vliegopening naar het nest. Het lijkt een makkelijke oplossing door bijvoorbeeld de spouwmuur te blokkeren, maar het gaat soms mis.

 

En als het misgaat dan gaat het meestal goed mis. Wespen kunnen massaal het huis binnenkomen. Ook de wespenbestrijder kan hierdoor veel meer moeite hebben om het wespennest te verdelgen. U kunt het volgende doen als u de ingang van het wespennest heeft geblokkeerd

Wilt u zelf wespen bestrijden?

Wij zijn tijdens onze bezoeken veelal getuigen geweest van de gevolgen van creatieve pogingen om een wespennest uit te roeien. Benzine, waterpistolen, gasbranders en vuurwerk om maar wat te noemen. Het mag duidelijk zijn dat dit significante risico's met zich meebrengt. 

 

Dit soort acties, maar ook wespenspray uit de winkel heeft meestal geen effect omdat de koningin beschermd wordt in het nest. Zij is in staat om met tegenslag door te gaan met het produceren van eitjes. Een wespenbestrijding kan daarom meestal alleen door een vakman uitgevoerd worden. Wij hebben speciale apparatuur om de koningin ook te doden.

 

Ook zijn wij beschermd. Wanneer wespen zich bedreigd voelen zullen ze hun angel gebruiken. Dit is niet alleen pijnlijk, maar kan ook ernstige gevolgen hebben vanwege bijvoorbeeld allergie. Wanneer het nest bedreigd wordt kunnen de wespen ook met meerderen tegelijk steken. Dit is voor iedere persoon gevaarlijk.

Lees verder