Wespenbestrijding

WespenbestrijdingZiet u een wespennest in huis of in de tuin? Of ziet u wespen verdwijnen in een gat van bijvoorbeeld de spouwmuur of achter betimmering? Dan kunnen wij het wespennest voor u laten bestrijden. Is het nog voorjaar? Klik hier

Planning

Wespenbestrijder planningWij bestrijden het wespennest meestal binnen 24 uur. Afhankelijk van de postcode krijgt u een dagdeel toegewezen. Tijdens de piekdrukte is de wespenbestrijder iedere dag actief.

Kosten en werkwijze

kosten wespenbestrijdingHet is van belang dat u weet wat u kunt verwachten tijdens én na de bestrijding. Duidelijkheid over het tarief is eveneens belangrijk. Lees daarom eerst onze informatie over de kosten en de werkwijze

Locatie wespennest

wespennest in de grondDe meeste wespennesten die voor gevaar of overlast zorgen zitten onder de dakpannen, in de spouwmuur of in de grond

 

Wespennesten zitten eveneens regelmatig in bijvoorbeeld een plantenbak, in een biels of men treft het wespennest zichtbaar aan in de schuur of in een veranda.

Is het nog voorjaar?

wespennest van de VeldwespTijdens het voorjaar bestaat een goede kans dat u te maken heeft Bijen, Hommels of een wespennest van de Franse Veldwesp. Bijen en Hommels bestrijden wij enkel onder bijzondere omstandigheden.

 

Franse Veldwespen kunnen wij meestal laten bestrijden, maar onder aangepaste voorwaarden. Om verrassingen aan de deur te voorkomen is het daarom handig dat u deze wespensoort eerst herkent. Wellicht is bestrijding nieteens noodzakelijk.

Kosten starttarief

HommelWanneer wij bij u op adres zijn en er wordt géén bestrijding uitgevoerd, dan brengen wij de kosten van het bezoek in rekening. Dit omvat het grootste deel van de kosten dus probeer de beestjes daarom eerst met onze hulp te herkennen

Beginnend wespennest

Beginnend wespennest verwijderen van de Duitse wespIs het wespennest nog zo groot als een walnoot of een golfbal? Dan heeft u goede kans dat enkel de koningin nog actief is. De eerste werksters moeten dan nog uitkomen. Als u weinig angst heeft is het wellicht mogelijk om het wespennest te verwijderen

Wat kunt u verwachten?

Wespenbestrijder in actieDe bestrijding van een wespennest is voor ons meestal een relatief eenvoudige klus. Toch kan het gebeuren dat onze wespenbestrijder aan de deur tot de conclusie komt dat de bestrijding niet uitgevoerd kan worden. Zowel voor u als voor ons is dit natuurlijk erg vervelend.

 

Om misverstanden aan de deur zoveel mogelijk te voorkomen hebben wij de belangrijkste informatie hieronder uiteengezet. Het gaat vooral over de voorbereidingen die u moet treffen, de kosten, de bereikbaarheid van het wespennest en over uw en onze veiligheid.

 

VOORBEREIDINGEN

 

WERKWIJZE & PRODUKTEN

 

KOSTEN & VOORWAARDEN

 

MOGELIJKHEDEN & BEPERKINGEN

Voorbereidingen

Duidelijke invliegopening moet zichtbaar zijn aan de buitenzijdeVóórdat u de afspraak met ons maakt is het van groot belang dat u (tenzij het wespennest zichtbaar is) een duidelijke opening aan de buitenzijde van de woning signaleert. Hier moet sprake zijn van wespen die de opening doelgericht gebruiken om binnen te dringen.

 

Duidelijk aangeven waar de vliegopening zitBent u niet thuis tijdens de bestrijding? Geef ons dan vooraf duidelijke instructies of foto's over de locatie en/of toegang naar bijvoorbeeld de tuin. Dit kan het beste via onze whatsapptelefoon > 06-25580718

 

Bent u wel thuis? Onze wespenbestrijder vraagt dan aan u om de invliegopening aan te wijzen. Wij gaan niet zelf op zoek naar een invliegopening. Kunt u geen invliegopening lokaliseren aan de buitenzijde? Dan heeft het geen zin om met ons een afspraak te maken.

Is het wespennest zelf zichtbaar?

Zichtbaar wespennest in de schuurAls (het grootste gedeelte van het) wespennest zichtbaar is, dan hoeft u uiteraard niet op zoek naar een opening aan de buitenzijde van de woning. Wij kunnen het wespennest dan direct uitschakelen. Dit is vaak het geval in schuren, tuinhuizen of achter toegankelijke knieschotten op zolder.

Terwijl u op ons wacht..

Terwijl u wacht op de wespenbestrijderVerder zijn er nog enkele maatregelen die u kunt treffen of juist níet moet treffen om de bestrijding makkelijker en veiliger te laten verlopen;

 

  • Ingang was geblokkeerdSluit de ingang van het nest niet af. Heeft u dat al gedaan? Haal het dan zo snel mogelijk weg. Wij kunnen enkel met vertrouwen een bestrijding uitvoeren wanneer de oorspronkelijke hoofdingang van het wespennest open en bereikbaar is. Is er door de blokkade van het nest geen duidelijke hoofdingang meer zichtbaar die de wespen gebruiken? Dan vragen wij u te wachten met het maken van een afspraak totdat de wespen weer duidelijk een hoofdingang hebben gerealiseerd nadat u de materialen verwijderd heeft. Let op! Dit kan dagen tot zelfs weken duren. Meer informatie over deze situatie leest u hier

 

  • Visvijver afsluiten tijdens wespenbestrijdingZit de ingang van het wespennest vlakbij of boven een visvijver? Dan dient de vijver afgedekt te zijn zodat het bestrijdingsmiddel niet in de vijver terecht komt. De werkzame stof die wij gebruiken is namelijk niet alleen dodelijk voor wespen, maar ook voor in het water levende organismen. Voor planten en bloemen hoeft u zich geen zorgen te maken.

 

  • Kinderen, huisdieren of derden: Houdt u alstublieft rekening met de planning. Het is niet de bedoeling dat tijdens de bestrijding kinderen en huisdieren rondrennen in de tuin of naast de bestrijder gaan staan om te kijken. Wij begrijpen de nieuwsgierigheid, maar onze verantwoordelijkheid m.b.t. veiligheid staat boven alles. Houd uw kinderen en huisdieren daarom binnen en sluit alle ramen en deuren. De bestrijding duurt gemiddeld 15 minuten. U kunt na de bestrijding in principe meteen naar buiten, maar u moet er rekening mee houden dat tot enkele uren na de bestrijding de wespen erg actief en onberekenbaar zijn.

 

  • Bent u niet thuis tijdens de bestrijding? Zorg dan wel dat wij toegang hebben tot bijvoorbeeld de tuin of de schuur. Zorg ook dat u bereikbaar bent voor als onze wespenbestrijder nog vragen heeft. Ook voor de betaling is het belangrijk dat u bereikbaar bent om de betaling van afstand te kunnen voldoen (Tikkie)

 

  • Zit het wespennest hoog boven een dakrand of is het niet helemaal duidelijk of het wel een wespennest is? Lees dan alstublieft onze informatie over de mogelijkheden en beperkingen

Hoe bestrijden wij?

Wespenbestrijding in de tuin bij een schuurEen wespennest bestrijden wij met beschermende kleding en hogedruk-apparatuur. Voor wespenbestrijding op hoogte hebben wij uitschuifbare telescopen. Wanneer het wespennest vrij zichtbaar is, dan brengen wij de kop van de telescoop naar de kern van het nest om vervolgens onder hoge druk een poeder in te brengen.

Doel van de bestrijding

Voornaamste doel van een wespenbestrijdingVoornaamste doel van een wespenbestrijding is het uitschakelen van de koningin. Hiermee wordt de produktie van het groeiende volk stilgelegd. De levende wespen die tijdens de bestrijding aanwezig zijn komen allemaal in aanraking met de poeder en verspreiden het bestrijdingsmiddel onbewust door het hele nest inclusief tot de kern waar de koningin zit.

 

De wespen die op het moment van de bestrijdingsactie niet aanwezig zijn zullen bij terugkomst ook nog in contact komen met de poeder. Na enkele uren ziet u de aktiviteit sterk afnemen. Meestal duurt het 1 tot 3 dagen voordat de aktiviteit volledig verdwenen is. Daarna kan het wespennest eventueel verwijderd worden. 

 

Onderaan hebben wij een video geplaatst waarin u ziet hoe wij een wespenbestrijding uitvoeren.

Verborgen wespennesten

Een wespennest is meestal niet zichtbaar. De koningin kiest er graag voor om haar wespennest te stichten in een holle donkere ruimte. Deze biedt namelijk voldoende bescherming.

Wespenbestrijding in de spouwmuur

Wespennest achter houtwerkMeestal zit een wespennest verborgen in bijvoorbeeld een spouwmuur of in een holle ruimte achter timmerwerk. In dat geval zal de wespenbestrijder onder hoge druk een poeder spuiten in de vliegopening.

 

Door de druk van de apparatuur reikt de poeder bijna altijd tot de ingang van het daadwerkelijke nest. De wespen verspreiden de poeder vervolgens zelf tot in de kern van het nest. Zodra duidelijk is waar het wespennest zich bevindt, dan kan de bestrijding direct uitgevoerd worden.

Wespen bestrijden in de grond

Wespennest in de grondWespennesten treffen wij ook regelmatig aan in de grond. Deze zijn uiterst gevaarlijk omdat men nietsvermoedend erop kan staan waardoor de wespen massaal kunnen aanvallen. Als u een wespennest in de grond constateert, scherm het dan af totdat wij het wespennest bestreden hebben.

Product en materialen

bestrijdingsmiddel wespenHet product waar wij gebruik van maken bestaat voor 98,75% uit gekalibreerde talkpoeder en voor 1,25% uit de werkzame stof Bendiocarb. De talkpoeder is het dragende product. De Bendiocarb is daadwerkelijk de biocide die de wespen doodt. Het product is relatief veilig. U kunt daarom gewoon thuisblijven tijdens de bestrijding en het heeft geen vervelende bijwerkingen zoals stank of schade.

 

De DR-5 poederspuit voor professionele wespenbestrijdingDeze samengestelde poeder is alleen beschikbaar voor professionele wespenbestrijders met een vakbekwaamhedisdiploma en kan enkel worden toegepast met de DR-5 poederspuit. Deze poederspuit is noodzakelijk om de poeder diep in de holle ruimtes te krijgen. 

Géén spuitbussen!

wespenspray voor consumentenEr bestaat het misverstand dat een wespenbestrijding 's avonds moet plaatsvinden omdat de wespen dan allemaal in het nest zitten. Deze strategie is enkel bedoeld voor de spuitbussen die consumenten in de winkel kunnen kopen. Dit is namelijk een insecticide wat alleen maar de wespen doodt die direct geraakt worden. 

 

Met onze professionele apparatuur en bestrijdingspoeder dient de wespenbestrijding júist overdag plaats te vinden. Hoe meer aktiviteit hoe beter omdat de wespen gedeeltelijk zichzelf uitroeien door het product zelf door het nest te bewegen. 

Wespenbestrijding op hoogte

Wespennest bestrijden op hoogteOm wespennesten op hoogte te kunnen bestrijden maken wij gebruik van uitschuifbare telescoopapparatuur. Deze apparatuur koppelen wij aan de DR-5 poederspuit. Verder hebben wij een kleine trap tot onze beschikking om bijvoorbeeld een uitbouw op te klimmen.

 

Met onze voeten op een vaste ondergrond komen wij ongeveer tot 5 meter mits de vliegopening zichtbaar. Zit het nest hoger dan 3 meter en wordt het zicht op de invliegopening geblokkeerd door bijvoorbeeld de dakrand of een overstek? Ga dan voor de zekerheid eerst naar onze uitleg over de mogelijkheden en beperkingen

 

Video wespenbestrijding:

 

Kosten & voorwaarden

kosten wespenbestrijdingDe kosten van een wespenbestrijding zijn alsvolgt opgebouwd;

 

1. Basistarief bezoek: €75,- > Dit is het bedrag dat wij altijd in rekening brengen bij een bezoek van onze wespenbestrijder. Deze kosten omvatten het voorrijden, het stellen van eventueel een diagnose en de advieskosten.  

 

2. Bestrijdingskosten: €15,- > Dit zijn de kosten van de daadwerkelijke bestrijdingswerkzaamheden inclusief een nabehandeling indien noodzakelijk.

 

Meestal wordt er dus een bedrag van €90,- afgerekend inclusief alles.

Let op!

Soms blijkt ter plekke dat een bestrijding niet zinvol of zelfs ongeoorloofd is. Dit is soms het geval met bijvoorbeeld bijen of hommels. Onze telefonisten zijn niet in staat om van afstand vast te stellen welk type beestje het betreft. Dit kunnen alleen onze experts op locatie. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee. Wij willen teleurstellingen aan de deur zoveel mogelijk voorkomen. Twijfelt u? Lees dan alstublieft eerst onze pagina > kunnen wij wel bestrijden?

 

Of stuur een bericht met foto's naar onze whatsapp

Garantie / Nabehandeling

Het komt een enkele keer voor dat het wespennest na een paar dagen toch nog actief blijft ondanks de bestrijding. Indien dit het geval is komen wij kostenloos terug voor een herhaling.

 

In het uitzonderlijke geval dat een behandeling na een tweede actie nog steeds niet voldoende effectief blijkt te zijn geweest, dan adviseren wij u over de vervolgstappen die eventueel nog genomen kunnen worden. 

Wespennest verwijderen

Ongeveer 3 weken nadat de bestrijding is uitgevoerd kan gecontroleerd worden of het nest volledig is uitgeschakeld. Als u zeker weet dat het nest volledig is uitgeschakeld, dan kan het wespennest worden verwijderd

Mogelijkheden en Beperkingen

wespennest hoog is dat bereikbaarEen wespenbestrijding is bijna altijd succesvol. Het is voor onze bestrijders een relatief eenvoudige klus. Desondanks kan het een enkele keer voorkomen dat bestrijding niet uitgevoerd kan worden. Vooral als het wespennest hoog zit of wanneer niet duidelijk is of het wel daadwerkelijk om een wespennest gaat. In Nederland hebben wij ook steeds vaker te maken met nieuwe typen insecten die tot verwarring kunnen leiden.  

 

Wij vragen u daarom om hieronder aandachtig de informatie te lezen over de mogelijkheden en beperkingen van een wespenbestrijding. Hiermee kunnen teleurstellingen worden voorkomen. 

Soms geen bestrijding

Wij bestrijden niet alles. Dat betekent dat het kan gebeuren dat onze wespenbestrijder bij u voor de deur staat en tot de conclusie komt dat er niet bestreden kan worden. Onze wespenbestrijder is in dit geval desondanks genoodzaakt om bovenstaand starttarief in rekening te brengen.

 

Uitzondering hierop is de situatie waarbij het nest onbereikbaar blijkt te zijn

 

Gelukkig krijgen wij hiervoor meestal begrip omdat men beseft dat deskundigheid aan huis nu eenmaal geld kost. Een goede diagnose en advies kan ook waardevol zijn en stemt daarom meestal tot tevredenheid, ook wanneer er niet bestreden wordt.

Onbegrip

Een enkele keer stuiten wij echter ook op onbegrip omdat soms de verwachting bestaat dat het probleem hoe dan ook wordt opgelost. Vooral als er voorrij- en diagnosekosten betaald moeten worden. Hoewel wij er intern alles aan doen om verwachtingen helder te krijgen willen wij desondanks benadrukken dat het voor ons onmogelijk is om een situatie te creëren waarin onze telefonisten van afstand altijd de juiste diagnose kunnen stellen waarmee (onnodig) voorrijden van onze deskundigen voorkomen kan worden.

 

De beste manier om dit te voorkomen is om bij twijfel zelf proberen een diagnose te stellen. Wij hebben ons best gedaan om u hierbij te helpen met de pagina > Kunnen wij wel bestrijden?

Is het wespennest bereikbaar voor ons?

wespennest op het dak kunnen onbereikbaar zijnAls tijdens ons bezoek blijkt dat wij niet kunnen bestrijden omdat het wespennest onbereikbaar is voor ons, dan brengen wij geen voorrijkosten in rekening. Wij zien dit gedeeltelijk als ons eigen risico omdat wij ertoe hebben besloten dat de wespenbestrijder bepaalt of een nest onbereikbaar is, niet de telefoniste. Het gaat tenslotte om zijn veiligheid.

 

Wij willen dergelijke bezoeken met onverrichter zaken natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Zo zit u niet voor niks te wachten en hadden wij in die tijd wellicht een ander kunnen helpen. Leest u daarom alstublieft onderstaande informatie voordat wij daadwerkelijk voor de deur staan.

5 meter

zit het wespennest hoog boven de 5 meterWespennesten lager dan 5 meter vormen bijna nooit een probleem. Wespennesten boven de 5 meter kunnen soms ook bestreden worden omdat wij werken met telescoopapparatuur en soms vanuit een raam kunnen bestrijden. Ook kunnen wij met onze kleine trap eventueel op een uitbouw of schuurtje klimmen. Onze telescoopapparatuur reikt inclusief lichaamslengte tot ongeveer 5 meter.

Waar gaat het mis?

Dakrand op tweede bouwlaag maken bestrijding zonder hulpmiddelen soms onmogelijkOnbereikbare wespennesten hebben meestal te maken met de dakrand of een ander object op hoogte wat het zicht op de invliegopening van het wespennest blokkeert. In dat geval is het noodzakelijk om er met ons gezicht bij te kunnen. Dit is voor ons alleen mogelijk als de dakrand op de eerste bouwlaag (begane grond) leunt omdat onze trap hier tegenaan kan. Zit de ingang van het wespennest boven de dakrand op de 2e bouwlaag zonder aanbouw waar wij op kunnen klimmen? Goede kans dat wij dan niet kunnen bestrijden.

 

Wij werken niet op uitschuifladders. Wij regelen ook geen steigers, hoogwerkers of andere hulpmiddelen noch maken wij gebruik van hulpmiddelen van derden, ook al zijn ze volgens u volkomen veilig. Twijfelt u of het wespennest bereikbaar is voor ons? Ga dan verder naar onze pagina over wespen bestrijden op hoogte of ga op zoek naar een bedrijf die deze service wél biedt. Houd er rekening mee dat de kosten een stuk hoger zullen uitvallen.

Is het wel een wespennest?

is het wel een wespennest?Als u met regelmaat één of meerdere wespen in een opening heen en weer ziet vliegen, dan is de kans groot dat er een wespennest in de maak is. In dat geval kunt het beste meteen een afspraak met ons maken. 

 

struik voor wespenEchter, wanneer er weinig doelgericht door wespen in en uit wordt gevlogen, dus als de bestemming van de wespen zeer twijfelachtig is, dan kan het zijn dat er geen wespennest aanwezig is.

Zitten de wespen alleen binnen in huis?

wespen in huisHet komt regelmatig voor dat bewoners last hebben van wespen in huis. Dan kan het goed zijn dat er ergens een wespennest in huis zit.

 

Meestal treft men dan veel versufte wespen tegen de ramen aan of dood op de grond. Ga in dat geval naar onze pagina over wespen in huis

Heeft u de ingang geblokkeerd?

niet de ingang blokkeren van een wespennestDe meest gemaakte fout van bewoners met een wespennest is het afdichten of blokkeren van de vliegopening naar het nest. Het lijkt een makkelijke oplossing door bijvoorbeeld de spouwmuur te blokkeren, maar het gaat soms mis.

 

En als het misgaat dan gaat het meestal goed mis. Wespen kunnen massaal het huis binnenkomen. Ook de wespenbestrijder kan hierdoor veel meer moeite hebben om het wespennest te verdelgen. U kunt het volgende doen als u de ingang van het wespennest heeft geblokkeerd

Bijen en Hommels bestrijden

bijHet heeft alleen zin om met ons een afspraak te maken wanneer er duidelijk sprake is van een wespennest. Onze telefonisten zijn niet in staat om dit van afstand te kunnen beoordelen. Helaas hebben wij tijdens de maanden April, Mei en ook Juni nog regelmatig te maken met situaties waarbij er niet bestreden kan worden. Het blijkt dan namelijk om Bijen of Hommels te gaan. Bijennesten en hommelnesten worden meestal verwijderd

Uitzonderingen

Enkel wanneer er serieus gevaar dreigt (denk bijvoorbeeld aan kinderen of huisdieren) kunnen wij een bijennest of een hommelnest bestrijden. In het geval van Bijen dient eerst een imker geraadpleegd te worden. Als de imker niks kan doen en bestrijding adviseert vanwege de omstandigheden, dan kunnen wij langskomen.

 

Met een hommelnest ligt het soms wat lastiger. Hommels zitten vaak in een spouwmuur. Bestrijding is dan de enige optie.

Zelf een wespennest bestrijden

Wij zijn tijdens onze bezoeken veelal getuigen geweest van de gevolgen van creatieve pogingen om een wespennest uit te roeien. Benzine, waterpistolen, gasbranders en vuurwerk om maar wat te noemen. Het mag duidelijk zijn dat dit significante risico's met zich meebrengt. 

Misverstand

Bovenstaande acties, maar ook wespenspray uit de winkel hebbent tijdens de zomer meestal geen effect omdat de koningin rond deze tijd al niet meer bereikt wordt. Zodra de eerste werksters uit de eitjes zijn gekomen blijft zij in de kern van het nest waar ze relatief goed beschermd wordt door diverse lagen 'wespenpapier'.

 

Ze is bovendien in staat om met flinke tegenslagen desondanks door te gaan met het produceren van eitjes. Koninginnewespen zijn taaie insecten die geleerd hebben onder zware omstandigheden te overleven en te blijven produceren om het volk in stand te houden.

Toch doen? Doe het slim..

Is het nog een beginnend wespennest? Dan kunt u het beste het wespennest direct verwijderen. Doe dit wanneer de koningin in het nest aanwezig is, anders begint ze bij terugkomst weer aan een nieuw nest. Pak een emmer water, een groot glas en een stevig vel papier. Zet het glas over het nestje terwijl de koningin erin zit en schuif vervolgens met het papier het nest los. Zorg ervoor dat het glas geen ruimte laat voor de koningin om te ontnappen. Vervolgens dompel je het hele zaakje inclusief papier in de emmer met water zodat de koningin verdrinkt. 

Holle ruimte

De meeste wespennesten zitten helaas verstopt in een holle ruimte van bijvoorbeeld een spouwmuur of in de grond. Ga hiervoor naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest

Pas op!

Is het wespennest al wat groter dan het formaat van een walnoot? Dan zijn de eerste werksters al actief. Vanaf dat moment is het eigenlijk niet meer verantwoord om het wespennest zelf te bestrijden. U kunt bovenstaande stappenplan gewoon uitvoeren, maar met de werksters in de buurt die het nest willen beschermen wordt de situatie erg onveilig.

Hoe te voorkomen dat u gestoken wordt?

Wespen reageren vooral agressief op trillingen en snelle bewegingen. Dit moet u dus zoveel mogelijk voorkomen. Op succesvolle wijze een wespennest bestrijden vergt dus een rustige toenadering met de spullen die je gebruikt. Het moet ook niet te lang duren. Hoe langer u staat te rommelen rondom het nest hoe gevaarlijker het wordt. Als de wespen het niet meer vertrouwen kunnen ze steken. Als u per ongeluk het nest verstoort met trillingen kunnen de wespen zelfs met meerderen tegelijk aanvallen en steken. Dit is niet alleen zeer pijnlijk, maar kan ook ernstige gevolgen hebben wanneer allergische reacties gaan opspelen.

Better safe then sorry

Onze wespenbestrijders schrikken nogal eens wanneer ze weer voor de deur staan bij iemand met een gehavend gezicht vanwege een eigenwijze poging. Er zijn ook ernstige ongevallen bekend met wespennesten. Zelfs met de dood tot gevolg. Gezien de enorme risico's wordt een wespenbestrijding daarom meestal alleen door een vakman uitgevoerd. Wij hebben professionele apparatuur en een effectief bestrijdingsmiddel om de koningin te doden, ook onder uitdagende omstandigheden. De kosten van een wespenbestrijding vallen ook erg mee omdat het meestal een korte klus is voor ons. 

 

 

Lees verder