15/5/2016 > Wespennest blijkt steeds vaker van de Franse Veldwesp

Onze bestrijdingsdeskundigen treffen steeds vaker wespennesten aan van de Franse Veldwesp. Het verwijderen van een dergelijk wespennest is vrij eenvoudig t.o.v. die van de welbekende Duitse wesp. Nadeel echter is dat de Franse Veldwespen regelmatig verschillende nesten bij elkaar in de buurt bouwen die niet direct opvallen. 

Lees verder >

 

08/11/2015 > Toename zieke mensen door muizen en ratten

Het aantal bekende gevallen van leptospirose en het Hanta-virus ( beiden aandoeningen veelal gerelateerd aan ratten en muizen ) zijn het laatste jaar bijna verdriedubbeld. Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dit vorige week bekend gemaakt.

Lees verder >

 

21/12/2014 > Doorbraak in onderzoek naar lokmiddel bedwantsen

In Canada hebben wetenschappers een belangrijke ontdekking gedaan tijdens hun onderzoek naar betere middelen om bedwantsen aan te trekken en af te vangen. Met deze doorbraak hopen de onderzoekers een effectief en betaalbaar product te kunnen ontwikkelen.

Lees verder > 

 

16/12/2014 > Kamervragen inzake rattenoverlast

Naar aanleiding van het toenemende aantal meldingen rondom de signalering en overlast van ratten en een recent WHO-rapport over de gevaren van ongedierte in stedelijk gebied, heeft VVD-kamerlid Helma Lodders enkele kamervragen gesteld aan staatssecretaris Wilma Mansveld.

Lees verder >

Lees verder