Kakkerlakken bestrijden

Kakkerlakken bestrijden zonder professionele middelen is haast onmogelijk. Verder op deze pagina gaan wij hier verder op in.

 

Een deskundige aanpak is bijna altijd noodzakelijk. Daarna zijn enkele voorzorgsmaatregelen van groot belang. De bestrijdingsdeskundige kan u hier ter plekke verder over adviseren.

Professionele bestrijding

Heeft u kakkerlakken in huis of in uw bedrijf? Dan kunt u dit het beste laten behandelen door onze deskundige.

U kunt hiervoor contact opnemen met ons servicenummer : 0900-2556677

Er hoeven geen voorzorgsmaatregelen getroffen te worden. Tijdens de behandeling kunt u gewoon aanwezig zijn. De methode die wij toepassen is geheel veilig voor kinderen en huisdieren.

De kosten zijn €125,- inclusief alles. Bij meerdere adressen wordt dit tarief verlaagd.

Werkwijze kakkerlakkenbestrijding

Wij bestrijden kakkerlakken met een professionele lokgel. Dit wordt in kleine druppeltjes aangebracht in naden en kieren. De kakkerlakken eten hiervan en sterven zodoende. Hiermee wordt de hele cyclus bestreden.

Zelf bestrijden

Kakkerlakken in huis zijn uiterst moeilijk te bestrijden zonder professionele middelen. Spuitbussen raden wij sterk af. Er zullen ongetwijfeld een paar doden vallen, maar het merendeel wordt juist verschillende kanten opgedreven wat een grotere verspreiding tot gevolg heeft. Ook de eitjes bezitten een beschermend omhulsel die ertegen bestand is. 

 

Spuitbussen doden bovendien alleen de kakkerlakken die u op dat moment ziet lopen. Gif met een langwerkende duur zijn niet verkrijgbaar voor particulieren.

 

Kakkerlakken zijn ook lastig te bestrijden omdat ze vrijwel alles eten en met zeer weinig voedsel kunnen overleven. Dit betekent dat je eigenlijk nooit de gehele populatie uit kan hongeren. Er blijven altijd wel een paar kakkerlakken over die opnieuw een plaag kunnen veroorzaken.

 

Kakkerlakken planten zich erg snel voort. Hierdoor kan een klein probleem al snel omslaan in een grote plaag. Belangrijk is het daarom om de hele populatie aan te pakken. Omdat kakkerlakken zich zo gemakkelijk kunnen verstoppen in de kleinste kiertjes in huis is dit zonder professionele bestrijdingsmiddelen vrijwel onmogelijk.

Lijmplankjes

Met lijmplankjes kunt u soms vele kakkerlakken vangen en verkleind u tijdelijk de populatie. Lijmplankjes werken echter niet voldoende om de gehele populatie weg te krijgen. Er zijn altijd nog wel kakkerlakken over in de kieren van de vloer of achter de koelkast.

Wees op tijd

Wilt u kakkerlakken laten bestrijden, wacht dan niet tot de populatie tot een plaag uitgroeit. Hoe eerder er bestreden kan worden hoe beter. Kakkerlakken planten zich razendsnel voort. Het probleem kan dus al snel zeer omvangrijk worden terwijl een vroegtijdige bestrijding u een hoop leed bespaart.

voorzorgsmaatregelen

Belangrijk is het om ook de oorzaak van het probleem aan te pakken. Hygiëne is dan ook zeer belangrijk wanneer men kakkerlakken in huis heeft. Door kruimels en etensresten op de grond kunnen de dieren zich gemakkelijk handhaven in huis. Stofzuigen en dweilen is dan ook de eerste stap naar een oplossing.

 

Zorg er ook voor dat alle keukenkastjes schoon zijn. In de lades liggen vaak kruimels of kruiden en deze zijn gemakkelijk toegankelijk voor zowel de volwassen dieren als de nimfen. Berg eten goed op in afgesloten bakken of potten. Kakkerlakken zijn kleine, behendige dieren. Vrijwel alle naden en kieren zijn geschikt om in te schuilen of te eten. Slecht aansluitende plinten zorgen voor een geultje tussen de vloer en de muur waar gemakkelijk etensresten in terecht komen. Deze plekken zijn tevens lastig om schoon te maken en vormen een ideale uitvalplaats voor kakkerlakken.

 

Lees verder