Ratten op de werkplek

Zodra ratten op een bedrijventerrein of in een loods gesignaleerd worden dienen er direct adequate maatregelen getroffen te worden. Zonder de juiste maatregelen kan de rattenplaag zich snel uitbreiden.

Afspraak maken:

 

Service & Contact : 0900-2556677

Email : info@meldpuntongedierte.nl

Waarom bestrijden? 

De aanwezigheid van ratten op een bedrijventerrein of bijvoorbeeld op een schoolplein kunnen een groot risico vormen.

 

Denk hierbij aan:

 

- Gezondheidsrisico's ( lees verder )

- Financiële schade ( kapot knagen van kabels, verpakkingen en voedselvoorraden )

- Imagoschade ( social media )

Wat doen wij?

U kunt met ons een afspraak maken. Onze bestrijdingsdeskundige komt dan bij u langs voor een inspectie en bespreekt met u de mogelijkheden voor een oplossing.

 

Wij vestigen ook de aandacht op maatregelen die getroffen kunnen worden om de risico's van rattenoverlast in de toekomst te minimaliseren. Hierbij kan worden gedacht aan weringsmaatregelen, bouwtechnische maatregelen, communicatie en het beleid rondom hygiëne en opslag.

Kosten

De inspectie is kostenloos, maar meestal moeten er direct bestrijdingsmiddelen aan te pas komen. De kosten hangen af van de wijze van bestrijding. Deze is afhankelijk van de omvang en de locatie van het probleem. Wij hebben te maken met regelgeving en omstandigheden.

 

Bovendien bieden wij graag een structurele oplossing. Ter plekke kan onze bestrijdingsdeskundige u een beter beeld geven van de kosten en de werkwijze.

Opslag en kantoren

Via het riool of openingen en gebreken in de gevel kunnen ratten de kruipruimte betreden. Vanaf hier komen ze soms ook terecht in het magazijn of de opslagloods. Ratten in het magazijn kunnen veel schade veroorzaken aan verpakkingen of bedrading. De ontlasting van ratten zorgen bovendien voor een slechte hygiëne.

Vanuit het magazijn, de loods of andere opslagplaatsen verplaatsen ratten zich soms ook naar de kantoorruimten. Ze bevuilen en beschadigen laden, kasten en werkbladen. Ook kabels van computers en bedrading in serverruimten vormen een groot risico.

 

 

Lees verder

menu