Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenHeeft u vermoedelijk een wespennest in huis of in de tuin?

 

Dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Als u 's ochtends belt kunnen wij u meestal dezelfde dag of de dag erna nog helpen.

afspraak maken

 

Tel: 0900-2556677 

5 tips terwijl u wacht:

  • wesp- Blijf uit de buurt.
  • - Blijf uit de vliegroute.
  • - Veroorzaak geen trillingen.
  • - blokkeer nooit de in- en uitgang van het nest.
  • - Gebruik geen wespenspray.

 

Eerst bestrijden, dan verwijderen

Een wespennest verwijderen dient absoluut pas te geschieden nadat wij het wespennest bestreden hebben!

kosten wespennest verwijderenKosten

Voor de bestrijding van een wespennest brengen wij eenmalig €75,- in rekening. Dit is alles inclusief. Een enkele keer is het wespennest nog actief na de bestrijding. Indien dit het geval is komen wij kostenloos terug.

 

Meer informatie over onze werkwijze en de voorwaarden leest u op onze pagina over wespenbestrijding 

Let op!

U kunt de restanten van het wespennest niet direct verwijderen! De activiteit van de wespen dient in zijn geheel verdwenen te zijn.

 

wespennest verwijderen spouwmuurPogingen tot het verwijderen van een actief wespennest zorgen ervoor dat de hele omgeving in gevaar komt en men dagenlang niet op de desbetreffende plek kan komen door agressieve wespen.

 

wachten tot alle wespen dood zijn

Een actief wespennest direct verwijderen is dus geen optie. Eerst dienen alle wespen dood te zijn. Na de bestrijding zijn de meeste wespen binnen enkele uren dood, maar er kunnen nog poppen uitkomen en veel wespen komen nog terug van weggeweest. Het kan dus dagen of zelfs weken duren voordat het nest daadwerkelijk op een veilige manier weggehaald kan worden.

Het wespennest weghalen

Hieronder ziet u een opname van hoe u het wespennest het beste kunt verwijderen. Een inactief wespennest dat meer dan een jaar oud is kan in principe zonder risico door uzelf verwijderd worden mits het op een toegankelijke plek zit. Het papier waarmee het nest opgebouwd is, is vrij zacht en zit vaak verweven om houtwerk. 

 

 

Op de video zit het nest op een geschikte plek om het weg te halen, maar een wespennest zit helaas meestal op een ontoegankelijke plek en kan nadat de wespen en de koningin bestreden zijn verder ook geen kwaad. Een wespennest wordt ook nooit hergebruikt door nieuwe wespen. Daarom is het forceren van toeganswegen de moeite meestal niet waard. 

De locatie van het wespennest

wespennest in de grondWespennesten kunnen op plekken zitten waar men ze niet verwacht. Juist deze plekken zijn daarom erg gevaarlijk omdat we het nietsvermoedend opeens kunnen verstoren.

 

wespennest in de spouwmuurDe meest bekende voorbeelden hiervan zijn een wespennest in de grond of een wespennest in de spouwmuur

 

Wij adviseren dan ook tijdig een bestrijding door ons uit te laten voeren.

wespennest op de vlieringOp de vliering, onder dakpannen of een dakkapel

Om een bestrijding uit te kunnen voeren moet er altijd duidelijk een in- en uitvliegopening zichtbaar zijn. Indien wespen in huis zitten, zult u aan de buitenzijde van het huis op zoek moeten gaan naar deze opening. 

 

Observeer vooral aansluitingen op dakranden, dakpannen en dakkapellen. Ook alle openingen en gaten naar de spouwmuur moet u in de gaten houden.

Bereikbaarheid

Onze uitvoerders hebben geavanceerd materiaal waarmee zij op 6 tot 8 meter hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Het komt echter een enkele keer voor dat de bestrijding toch niet uitgevoerd kan worden omdat het zicht op de in- en uitvliegopening geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld een dakrand of dichte begroeiing.

Dakpannen of dakkapel

Bekende voorbeelden hiervan zijn wanneer de wespen onder de onderste rij dakpannen boven de dakrand op de tweede bouwlaag verdwijnen of onder de dakpannen boven een dakkapel. In verband met regelgeving maken wij geen gebruik van uitschuifladders en klimmen wij niet op schuine daken.

 

Indien ter plekke blijkt dat de bestrijding om bovenstaande reden niet uitgevoerd kan worden, dan brengen wij ook geen kosten in rekening. 

levenswijzeEen wespennest is éénjarig

Het is van belang om te weten dat een wespennest nooit hergebruikt wordt door wespen. Het zit niet in het instinct van een wespenkoningin om de keuze op een reeds volmaakt nest te laten vallen waar ze haar volk tot stand kan brengen.

 

De karakteristieke levenswijze laat zien dat iedere generatie wespen weer een nieuw nest op een nieuwe plek ontwikkelt. Het gebeurt echter wel regelmatig dat wanneer de ruimte het toelaat, er een nieuw nest naast het oude nest gemaakt wordt. Kennelijk is deze ruimte dan uitermate geschikt en groot genoeg voor meerdere nesten. Meer verrassende feiten over het wespennest leest u hier

 

wespennest éénjarig

Na het verwijderen van een wespennest wordt het nest door veel mensen bewaard omdat met name de binnenkant een indrukwekkend geheel is. De duizenden cellen zijn meestal goed zichtbaar en hebben een hardere struktuur waardoor het goed bewaard kan blijven.

Eerst controleren!

Als u twijfelt of het wespennest toch nog bewoond wordt, controleer dit dan eerst voorzichtig voordat u het nest verwijdert. Of bel ons op voor hulp hierbij. Wij hebben beschermende kleding en materiaal om te controleren of er aktiviteit is.

 

wespennest controlerenAls u het toch zelf wilt doen, dan raden wij u aan om het eerst zorgvuldig te observeren en goed te luisteren. Als u een tijdlang niets ziet of hoort, zorg dan voor wat kleine trillingen van afstand. 

 

Door trillingen worden wespen ontwaakt. Ziet of hoort u nog steeds niets, dan kunt u het wespennest voorzichtig verwijderen. Echter, wij herhalen nogmaals dat het altijd verstandig is om de controle door onze specialist uit te laten voeren.

 

 

menu