Wespennest verwijderen

Heeft u vermoedelijk een wespennest in huis of in de tuin?

Een wespennest verwijderen dient absoluut pas te geschieden nadat het wespennest bestreden is.

Voor de bestrijding kunt u telefonisch een afspraak met ons maken.

Afspraak maken:

Tel.Nr : 0900-2556677

email : info@meldpuntongedierte.nl

Kosten wespenbestrijding

Voor de bestrijding van een wespennest brengen wij €69,- in rekening. Dit is alles inclusief.

Het komt een enkele keer voor dat het wespennest toch nog actief blijft ondanks de bestrijding. Indien dit het geval is komen wij kostenloos terug voor een herhaling.

In sommige gevallen hanteren wij alleen een starttarief.

Lees hier meer over de werkwijze en voorwaarden. 

Wespennest verwijderen of bestrijden?

Een actief wespennest direct verwijderen is geen optie. Eerst dienen alle wespen bestreden te zijn alvorens het nest verwijderd kan worden. Ons wordt regelmatig gevraagd of wij het wespennest ook verwijderen nadat wij de wespenbestrijding hebben uitgevoerd.

enkele jaren geleden voerden wij deze werkzaamheden soms nog uit, maar tegenwoordig komt het maar zelden voor dat wij het wespennest na de bestrijding nog verwijderen. 

Het wespennest zit meestal op een ontoegankelijke plek en kan nadat de wespen en de koningin bestreden zijn verder ook geen kwaad. Een wespennest wordt ook nooit hergebruikt door nieuwe wespen. Daarom is het forceren van toeganswegen de moeite niet waard. 

Ook wanneer het wespennest wel zichtbaar is kan het nog steeds een tijdrovende klus zijn waar onze bestrijdingstechnici niet voor bedoeld zijn. Het wespennest zit vaak verweven om houtwerk of andere materialen. 

De locatie van het wespennest

Wespennesten kunnen op plekken zitten waar men ze niet verwacht. Juist deze plekken zijn daarom erg gevaarlijk omdat we het nietsvermoedend opeens kunnen verstoren.

De meest bekende voorbeelden hiervan zijn een wespennest in de grond of een wespennest in de spouwmuur

Wij adviseren dan ook tijdig een bestrijding door ons uit te laten voeren.

Om een bestrijding uit te kunnen voeren moet er altijd duidelijk een in- en uitvliegopening zichtbaar zijn. Indien wespen in huis zitten, zult u aan de buitenzijde van het huis op zoek moeten gaan naar deze opening. Zodra u deze gelocaliseerd heeft kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak.

Bereikbaarheid

Onze uitvoerders hebben geavanceerd materiaal waarmee zij tot 9 meter hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Het komt echter een enkele keer voor dat de bestrijding toch niet uitgevoerd kan worden omdat het zicht op de in- en uitvliegopening geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld een dakrand of dichte begroeiing.

Bekende voorbeelden hiervan zijn wanneer de wespen onder de onderste rij dakpannen boven de dakrand op de tweede bouwlaag verdwijnen of onder de dakpannen boven een dakkapel. Om veiligheidsreden maken wij geen gebruik van uitschuifladders en klimmen wij niet op schuine daken.

Indien ter plekke blijkt dat de bestrijding om bovenstaande reden niet uitgevoerd kan worden, dan brengen wij uiteraard ook geen kosten in rekening. 

Een wespennest is éénjarig

Het is van belang om te weten dat een wespennest nooit hergebruikt wordt door wespen. Het zit niet in het instinct van een wespenkoningin om de keuze op een reeds volmaakt nest te laten vallen waar ze haar volk tot stand kan brengen.

De karakteristieke levenswijze laat zien dat iedere generatie wespen weer een nieuw nest op een nieuwe plek ontwikkelt. Het gebeurt echter wel regelmatig dat wanneer de ruimte het toelaat, er een nieuw nest naast het oude nest gemaakt wordt. Kennelijk is deze ruimte dan uitermate geschikt en groot genoeg voor meerdere nesten.

Een oud wespennest verwijderen

Een inactief wespennest dat meer dan een jaar oud is kan in principe zonder risico door uzelf verwijderd worden mits het op een toegankelijke plek zit. Het papier waarmee het nest opgebouwd is, is vrij zacht en zit vaak verweven om houtwerk. Het nest kan het beste weggesneden worden met een scherp mesje.

Zoals wij boven al beschreven hebben loont het verwijderen van een wespennest meestal niet de moeite, maar omdat de wens er toch regelmatig is hebben wij hiervan een demonstratievideo gemaakt.

Hieronder ziet u de opname van hoe u het wespennest het beste kunt verwijderen.

Onze bestrijdingsdeskundige heeft dit wespennest vorige zomer bestreden.

 

Een wespennest wordt door veel mensen bewaard omdat met name de binnenkant een indrukwekkend geheel is. De duizenden cellen zijn meestal goed zichtbaar en hebben een hardere struktuur waardoor het goed bewaard kan blijven.

Toch activiteit zichtbaar?

Als u twijfelt of het wespennest toch nog bewoond wordt, dan kunt u ons het beste bellen voor het maken van een afspraak. Wij hebben beschermende kleding en materiaal om te controleren of er aktiviteit is.

Als u het toch zelf wilt controleren, dan raden wij u aan om het eerst zorgvuldig te observeren en goed te luisteren. Als u een tijdlang niets ziet of hoort, zorg dan voor wat kleine trillingen van afstand. Door trillingen worden wespen ontwaakt. Ziet of hoort u nog steeds niets, dan kunt u voorzichtig een stapje verder gaan. Echter, wij herhalen nogmaals dat het altijd verstandig is om de controle door een specialist uit te laten voeren.