Plaagdierengids

Plaagdieren & ongediertemuis plaagdierengids

Plaagdieren worden nog weleens bestempeld als ongedierte. Dit is meestal onterecht omdat ook plaagdieren zeer van nut kunnen zijn en bijdragen aan ons ecologisch systeem.

 

Soms tasten ze echter ook onze leefomgeving aan. muizen in huis of bijvoorbeeld ratten in de tuin kunnen behoorlijk schadelijk zijn.

 

Waar gaat het mis?

Problemen rondom plaagdieren worden vaak niet tijdig herkend. Pas wanneer men de schade ontdekt wordt er ingegrepen. Dan is het helaas vaak al te laat om het probleem zonder bestrijdingsmiddelen aan te pakken.

spitsmuis plaagdierengids

 

Bestrijdingsmiddelen worden veelal ook nog eens onzorgvuldig toegepast. Buiten het feit dat veel diersoorten beschermd zijn, kan er ook onnodig leed veroorzaakt worden. Bestrijdingsmiddelen gaan ook regelmatig gepaard met een verkeerde combinatie van maatregelen waardoor ze een averechtse werking kunnen hebben.

 

Bij muizen en ratten is er inmiddels ook verminderde gevoeligheid en zelfs resistentie ontstaan door ondoordachte inzet van rodenticiden-(gif).

Veel problemen met plaagdieren kunnen eenvoudig en diervriendlijk opgelost of voorkomen worden met de juiste kennis, strategie en preventie.

 

Kennis is macht

Om u zoveel mogelijk op weg te helpen, hebben we de meest voorkomende plaagdieren rechts in de kolom voor u uiteengezet. Lees dit aandachtig door alvorens u tot maatregelen overgaat. Door te begrijpen wat (plaag)dieren dwingt om onze leefomgeving binnen te trekken, kan doordacht gehandeld worden en meestal tot een oplossing gekomen worden met minimale negatieve bijeffecten.

muizen kennis over soorten

Deskundige hulp

Indien plaagdieren eenmaal onze leefomgeving zijn binnengedrongen en voedsel hebben gevonden, dan zit er in veel gevallen niks anders meer op dan het inschakelen van onze deskundigen op het gebied van bestrijding en preventie. Zij beschikken over de juiste kennis en de juiste middelen om ook problemen in een vergevorderd stadium op te lossen.

 

Om te voorkomen dat een probleem met plaagdieren zich opnieuw voordoet, bespreekt onze deskundige na de behandeling tevens de belangrijkste aandachtspunten hierover.

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen doen er soms goed aan om een preventief beheersplan te hebben. Dit gaat gepaard met een service-overeenkomst. Met name kwetsbare bedrijfspanden, zorginstellingen, scholen en serviceflats verdienen de aandacht. Om dit goed te kunnen beoordelen kan onze bestrijdingsdeskundige vrijblijvend langskomen voor advies.

Beschermde diersoorten

beschermde diersoortenEr zijn vele (plaag)dieren die terecht beschermd zijn. Deze zijn vastgesteld binnen de Flora- en Faunawet. Wij respecteren deze te allen tijde. Indien problemen zich voordoen met beschermde diersoorten, dan kunnen wij enkel adviseren.

 

Lees verder