Bruine Ratten

ratten in het straatbeeldDe Bruine Rat , De 'Rattus Norvegicus' laat zich overal in Nederland zien. Ze houden zich vooral op in de rioolstelsels, maar kunnen ook boven de grond terecht komen.

 

Wilt u bestrijding? Ga dan direct verder naar ratten bestrijden 

rattenoverlast Overlast

Ratten kunnen problemen veroorzaken in tuinen, op bedrijfsterreinen en binnen de publieke voorzieningen. Hier kunnen ze schadelijke gevolgen hebben voor ons.

 

Een rat wordt soms gezien als een schattig dier, maar door de snelle voortplanting, schades en risico's die ze meebrengen is er al snel sprake van een bedreiging voor de leefomgeving.

 

Ratten kunnen terecht komen in huis, in bedrijfsgebouwen en instellingen zoals op scholen en op binnenplaatsen. Lees verder over rattenoverlast

Bestrijding

rattenbestrijdingVoordat u impulsieve maatregelen treft met bijvoorbeeld rattengif of rattenvallen, is het eerst van belang om wat informatie in te winnen over de achtergrond van het probleem.

 

Als het gaat om Bruine Ratten is het altijd verstandig om een expert te laten kijken naar de situatie. Ga verder naar onze pagina over rattenbestrijding

levenswijze van rattenLevenswijze

Het kan van belang zijn om een stukje kennis te hebben over de levenswijze voordat men tot bestrijding van de ratten overgaat. Pas wanneer men het gedrag en de motivaties van de dieren beter begrijpt, kan er op een betere manier mee worden omgegaan, wat uiteindelijk zal resulteren in een efficiëntere en diervriendelijkere bestrijdingswijze.

Lees verder

menu