Mieren

De levenswijze van mieren is voor biologen en bestrijdingsdeskundigen zeer fascinerend. 

 

levenswijze

Mieren leven in zogenaamde staten. De koninginnen produceren de eitjes. De werksters die hieruit voortkomen zorgen voor alle noodzakelijke werkzaamheden .

 

De mannetjes welke tegen het einde van de cyclus geboren worden hebben als doel om de jonge (gevleugelde) koninginnen te bevruchten.

Lees verder over hoe mieren leven

Onze soorten

mierensoortNet als bij veel andere insecten zijn er ook onder de mieren duizenden verschillende soorten in de wereld te vinden. In Nederland hebben we maar enkele mierensoorten die overlast kunnen veroorzaken.

Mieren in huis

Overlast van mieren in huis is een bekend probleem. Het leidt regelmatig tot frustratie en verkeerde maatregelen wat de mierenoverlast zelfs doet toenemen.

 

mieren in huisDe vastberadenheid waarmee mieren op zoek gaan naar voedsel kan in huis tot veel frustratie leiden.

mierenplaag in huis

Mierenplaag

Een mierenplaag is meestal niet iets wat binnen korte tijd ontstaan is. Kolonies hebben vaak jarenlang de tijd gehad om zich te ontwikkelen totdat ze een stadium bereikt hebben waar ze niet meer bestreden kunnen worden met huis- tuin- en keukenmiddelen.

 

Ze zitten dan waarschijnlijk met grote hoeveelheden diep in de grond en zijn inmiddels ver doorgedrongen in de constructie van het huis.

Mieren bestrijden  

Indien men te maken heeft met aanhoudende mierenoverlast, dan kunt u de mieren (laten) bestrijden.

 

Wanneer u merkt dat de gewone consumentenmiddelen niet meer opgewassen zijn tegen de mieren, dan is dit een goede uitweg. Wij bestrijden mieren met moderne middelen die tevens geschikt zijn om tijdens de aanwezigheid van kinderen en huisdieren toe te passen.

Vliegende mieren

Het komt ook regelmatig voor dat men geconfronteerd wordt met vliegende mieren in huis

 

Dit is een gevolg van de bruidsvlucht en is meestal maar van korte duur.

 

Normaal gesproken gebeurt dit maar één of twee keer in een seizoen, maar in huis wordt de cyclus regelmatig verstoord door plotselinge temperatuurschommelingen en lichtinval.

 

Lees verder

menu