Mieren - Wat te doen met overlast?

Mieren - Wat te doen met overlastVoor biologen en bestrijdingsdeskundigen zijn mieren zeer fascinerende beestjes. Dat heeft te maken met de bijzondere levenswijze

 

Desondanks kan het voor bewoners die overlast ervaren in huis zeer vervelend zijn. Lees verder over de maatregelen die u kunt treffen indien u last heeft van mieren in huis

Onze soorten

welke soorten mieren hebben we?Net als bij veel andere insecten zijn er ook onder de mieren duizenden verschillende soorten in de wereld te vinden. In Nederland hebben we maar enkele mierensoorten die overlast kunnen veroorzaken.

Mieren in huis

mieren in huisVeel bewoners krijgen in de loop van het voorjaar last van mieren in huis. Het leidt helaas ook regelmatig tot verkeerde maatregelen wat de mierenoverlast zelfs doet toenemen. De vastberadenheid waarmee mieren op zoek gaan naar voedsel kan uiteindelijk tot veel frustratie leiden.

Mierenplaag

Een mierenplaag is meestal niet iets wat binnen korte tijd ontstaan is. Kolonies hebben vaak jarenlang de tijd gehad om zich te ontwikkelen totdat ze een stadium bereikt hebben waar ze niet meer bestreden kunnen worden met huis- tuin- en keukenmiddelen.

 

Ze zitten dan waarschijnlijk met grote hoeveelheden diep in de grond en zijn inmiddels ver doorgedrongen in de constructie van het huis.

Mieren bestrijden  

Indien men te maken heeft met aanhoudende mierenoverlast, dan kunt u de mieren (laten) bestrijden.

 

Wanneer u merkt dat de gewone consumentenmiddelen niet meer opgewassen zijn tegen de mieren, dan is dit een goede uitweg. Wij bestrijden mieren met moderne middelen die tevens geschikt zijn om tijdens de aanwezigheid van kinderen en huisdieren toe te passen.

Vliegende mieren

Het komt ook regelmatig voor dat men geconfronteerd wordt met vliegende mieren in huis

 

Dit is een gevolg van de bruidsvlucht en is meestal maar van korte duur.

 

Normaal gesproken gebeurt dit maar één of twee keer in een seizoen, maar in huis wordt de cyclus regelmatig verstoord door plotselinge temperatuurschommelingen en lichtinval.

 

Lees verder