Ongediertebestrijding

Of u nu thuis bent, aan het werk bent, in een zorginstelling zit, of door het park loopt; overal wensen wij een schone en veilige leefomgeving. Bepaalde insecten en plaagdieren kunnen onze werk- en leefomgeving negatief beïnvloeden door zowel materiële alsook immateriële schade. Daarom is ongediertebestrijding soms noodzakelijk.

Ongedierte in huis

De 5 meest gestelde vragen die wij dagelijks ontvangen gaan over;

 

Hoe wordt u het snelste geholpen?

Omdat ongediertebestrijding niet alleen een gericht plan van aanpak vergt, maar ook kosten met zich meebrengt is het allereerst van belang om te weten welke situatie op u van toepassing is. Indien u door ons geholpen wilt worden met de bestrijding van ongedierte, klik dan eerst hieronder op wat bij u van toepassing is :

 

Ik ben inwoner                                        

Ik ben een woningcorporatie

Ik ben een bedrijf                                    

Ik ben een VvE

Ik ben een instelling                               

Ik ben een gemeente    

 

Muizen in huis bestrijden

De tijd is weer aangebroken dat vooral muizen in huis tot overlast gaan leiden. Muizen bestrijden vergt een consequente aanpak en verschillende maatregelen. Wanneer niet voldoende rekening gehouden wordt met de situatie en omgevingsfactoren, dan kunnen er vervelende complicaties optreden. Ook in verband met de gezondheidsrisico's is het van uiterst belang dat muizen geweerd en bestreden worden. Overlast van muizen kan snel verspreiden wanneer woningen en gebouwen aan elkaar geschakeld zijn.  

 

Ongedierte bestrijden

Ongedierte in huis moet zo snel mogelijk verwijderd of bestreden worden. Afhankelijk van het soort ongedierte in huis dient men gerichte maatregelen te treffen zonder verspreiding of verergering van het probleem te veroorzaken. Hieronder meer informatie betreffende de meest voorkomende plaagdieren en insecten.

Muizen bestrijden

Muizen kunnen bestreden worden met verschillende middelen. Wij maken onderscheid tussen mechanische en toxicologische bestrijdingsmiddelen. Mechanische bestrijdingsmiddelen zijn verschillende types muizenvallen terwijl een toxicologische bestrijding met gif werkt. Afhankelijk van uw thuissituatie en voorkeur adviseren wij één of beide methodes. Welke methode men ook gebruikt, de juiste kennis is vereist om bestrijdingsmiddelen effectief toe te passen. Soms kunt u zelf muizen bestrijden, soms is het noodzakelijk dat wij dat doen.

Lees verder >

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden vergt veel kennis en geduld. Ratten bestrijden met gif is voor particulieren verboden. Ook wij worden steeds meer beperkt in de toepassing van 'rodenticiden'. Om ratten effectief te kunnen blijven bestrijden op de juiste wijze, hebben wij nieuwe methoden ontwikkeld. Ook hebben onze deskundigen bestrijdingspakketten voor particulieren samengesteld.

Lees verder >

Kakkerlakken bestrijden

In huis zorgen kakkerlakken voor veel overlast. Ze zijn zeer onhygiënisch en verpesten uw voedselvoorraad. Kakkerlakken kunnen in vele omstandigheden overleven en zijn zeer lastig te bestrijden zonder de juiste middelen. De bestrijdingsdeskundigen van Meldpunt Ongedierte gebruiken professionele toxicologische pastas die speciaal ontwikkeld zijn voor de bestrijding van kakkerlakken. Deze middelen zijn langwerkend omdat kakkerlakken overal eitjes achterlaten die ook weken na de bestrijding nog voor problemen kunnen zorgen. Middelen voor particulier gebruik zoals een insectenspray worden afgeraden in verband met verspreiding van het probleem.

Lees verder >

Wespennest

Tussen het voorjaar en het najaar kunnen we te maken hebben met een actief wespennest in huis of in de tuin. Wespen maken hun nest op een locatie met een smalle ingang met daarachter genoeg ruimte voor het nest. Dit is vaak in het spouwmuur, onder het dak of in de grond. Hierdoor wordt men voortdurend geconfronteerd met wespen en ontstaat al snel overlast. Wespen bestrijden wij door met een apparaat onder hoge druk poeder in de ruimte te brengen. Zodoende wordt ook de koningin getroffen.

Lees verder >

Mierenplaag in huis

De bestrijding van mieren lijkt veel op de bestrijding van wespen. Wespen en mieren lijken qua biologie en gedrag veel op elkaar. Beide diersoorten vormen een collectief met een koningin die haar eitjes legt in een nest. Om het bestrijdingsmiddel bij het nest te krijgen dient de bestrijder de dieren zelf te gebruiken omdat de precieze locatie van het nest niet altijd bekend is. Door de juiste toxicologische middelen te gebruiken transporteren de insecten het bestrijdingsmiddel zelf naar het nest en zal de koningin sterven.

Lees verder >

Vlooien in huis

Eén van de meest vervelende soorten ongedierte in huis zijn vlooien. Vlooien kunnen al snel een plaag vormen en het hele huis overnemen. Een gedegen bestrijding is belangrijk om te voorkomen dat een klein deel van de populatie overleefd. Hierdoor zou het probleem na enige tijd weer kunnen wederkeren. Vlooien dienen bestreden te worden met een opgeloste insecticide. Met deze oplossing behandeld de deskundige alle geïnfecteerde kamers.

Lees verder >

Bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die 's nachts bloed opnemen van de gastheer en daarmee jeuk veroorzaken. Hierin lijken bedwantsen erg veel op vlooien. In tegenstelling tot vlooien zult u bedwantsen niet vaak zien en is de oorzaak van de overlast niet altijd helder. Bedwantsen houden zich schuil in naden en kieren. 's Nachts komen zij af op de koolstofdioxide die u uitademt en de temperatuur. Bedwantsen zijn zonder professionele middelen erg moeilijk te bestrijden. Dit komt omdat het bestrijdingsmiddel sterk residueel dient te zijn, wat inhoud dat dit middel lange tijd werkzaam achter blijft. Op deze manier worden de bedwantsen bestreden waar zij zich ook schuil willen houden. Tegenwoordig bestrijden wij de klassieke wijze in combinatie met een hittebehandeling.

Lees verder >

Ander ongedierte in huis

Informatie rondom de leefwijze en bestrijding van andere plaagdieren en insecten vindt u terug in onze insectengids en plaagdierengids