Mierenbestrijding

mierenbestrijdingOp deze pagina geven wij uitleg over professionele mierenbestrijding in woningen, kantoren en binnen instellingen als kinderdagverblijven en scholen. Heeft u direct hulp nodig? Maak dan telefonisch een afspraak met ons.

 

Informatie over de werwijze en de kosten van een mierenbestrijding in huis leest u hier

Zelf bestrijden

Is de mierenoverlast in huis nog in een beginstadium? Dan kunt u met onze informatie de mieren misschien nog zelf bestrijden

Mieren professioneel laten bestrijden

Mieren professioneel laten bestrijdenWe zien steeds vaker dat bewoners en bedrijven mieren laten bestrijden door een professionele mierenbestrijder. Dit heeft vooral te maken met de steeds strengere wetgeving rondom insecticiden. Aspecten als veiligheid voor kinderen en dieren, alsook het milieu spelen een belangrijke rol. De kans op resultaat is bovendien aanzienlijk groter met professionele bestrijding.

 

Onze mierenbestrijder maakt gebruik van een modern bestrijdingsmiddel 

mieren laten bestrijden op een kinderdagverblijf of op een schoolKinderdagverblijven en basisscholen

Betreft het een mierenplaag op een kinderdagverblijf of op een basisschool? Klik dan hier

Andere instellingen en bedrijven

Mierenbestrijding in kantine van een bedrijfAndere instellingen zoals zorginstellingen, opvangcentra of bedrijven kunnen eveneens te maken krijgen met hardnekkige mierenoverlast. Meestal bestrijden wij mieren in de kantine of het bedrijfsrestaurant, maar ook rondom koffiezetapparaten en in kantoorruimtes.

 

Voor meer informatie over onze service bij instellingen en bedrijven, klik hier

Werkwijze particulieren

Inspectie mierenbestrijdingAls u een afspraak heeft gemaakt dan komt onze mierenbestrijder bij u langs om de situatie op te nemen en indien gewenst de bestrijding direct uit te voeren.

 

Tijdens de opname wordt besproken wat wij kunnen doen, wat de kosten zijn en hoe u zelf de mieren in de toekomst buiten de deur kunt houden. Uitgangspunt is een duurzame oplossing.

Binnen of buiten?

Mieren bestrijden heeft als doel om de woning te beschermenDe primaire doelstelling van professionele mierenbestrijding is het beschermen van de woning. Daarom bestrijden wij hoofdzakelijk mieren in huis of buiten langs de gevelrand.

 

Wij hebben echter ook klanten die overlast hebben van mieren op het terras of in het gazon. Het is voor u belangrijk om te weten hoe wij hiermee omgaan.

 

Als onze mierenbestrijder constateert dat de mieren op het terras relatief weinig overlast veroorzaken en verder geen bedreiging vormen voor het huis, dan geeft hij alleen advies. Wij willen ook de natuur een kans geven en bovendien is het niet realistisch om ieder mierennest te willen verdelgen.

Uitzonderingen op terras en straatwerk

mieren onder het terrasDe mierenoverlast in de tuin kan echter ook voor verzakkingen zorgen van het straatwerk. Mieren zitten graag onder de terrastegels omdat er meestal wel 10 - 40 cm zand onder ligt. Ideaal voor de nestkamers. Om ruimte te creëren voor deze nestkamers duwen de werksters alle zand tussen de voegen omhoog waardoor de bekende zandhoopjes ontstaan en de tegels verzakken. Dit kan voor veel irritatie zorgen en zelfs gevaarlijke situaties.

 

Ondanks onze terughoudendheid met bestrijding van mieren op tuinoppervlakken, is onze mierenbestrijder wel bereid om proportionele maatregelen te nemen. Desondanks is het niet de bedoeling dat wij hiervoor jaarlijks zorgdragen.

Product

mierengel bestrijdingsmiddelMieren in huis bestrijden wij met mierengel. De substantie kan vergeleken worden met honing. Er zit een werkzame stof in wat de mieren doodt. De mieren moeten de gel opnemen. Daarom wordt het ook wel lokgel genoemd.

 

Mieren gaan niet direct doodDe mieren gaan niet direct dood. Dat is een voordeel omdat de mieren de tijd krijgen om de locatie van het bestrijdingsmiddel te communiceren naar de andere mieren in het nest. Op deze wijze zetten de mieren eigenlijk hun eigen bestrijdingsproces in gang. Dit maakt deze methode zeer efficiënt.

Verwachtingen

Let erop dat er ook beperkingen zijn en dat niet alle verwachtingen van een professionele bestrijding realistisch zijn. Lees daarom eerst verder over de mogelijkheden en beperkingen

Kosten  

kosten mierenbestrijdingWij hanteren altijd een starttarief van €59,-. Dit omvat de voorrijkosten en het advies wat wij geven tijdens de opname van de situatie. Blijkt het advies van de deskundige afdoende te zijn? Dan rekenen wij enkel €59,- met u af. Dit is dus ZONDER bestrijdingswerkzaamheden.

 

Komt u samen met de deskundige tot de conclusie dat een behandeling zinvol kan zijn? Dan komt daar minimaal €20,- bovenop. De hoogte van de bestrijdingskosten zijn afhankelijk van de omvang van de woning en de situatie. De mierenbestrijder vertelt u voordat hij begint wat het precies gaat kosten. Hieronder enkele voorbeelden;

Voorbeeld 1

mieren bestrijden keuken kostenU heeft vooral mierenoverlast in één specifieke ruimte, bijvoorbeeld in de keuken op de grond en op het aanrecht. Verder is in de woning nauwelijks activiteit te zien. Buiten langs de gevelrand is eveneens niet zoveel activiteit te zien. Wij behandelen dan enkel de keuken. Wij rekenen dan enkel €20,- bestrijdingskosten. Inclusief het starttarief komt u dus op een totaalbedrag van €79,- (ongeveer 15 - 30 min. werktijd)

Voorbeeld 2

mieren op verschillende plekken in huisU heeft mierenoverlast op verschillende plekken in de woning, zoals in de keuken, de woonkamer of bovenliggende ruimtes. buiten langs de gevelrand is verder niet zoveel activiteit te zien. Wij rekenen dan €40,- bestrijdingskosten. Inclusief het starttarief komt u dus op een totaalbedrag €99,- (ongeveer 30 - 45 min werktijd)

Voorbeeld 3

mieren kunnen ook langs de gevel zittenU heeft op verschillende plekken mierenoverlast in huis en buiten langs de gevelrand constateren wij eveneens aktiviteit wat gedeeltelijk de overlast in huis veroorzaakt. Onze mierenbestrijder zal u dan (tenzij het regent) adviseren om buiten ook een bestrijdingsactie uit te voeren.

 

Voor een behandeling langs de gevelrand rekenen wij €40,-. Dit bedrag moet u optellen bij het voorbeeld welke hierboven op u van toepassing is. Het totaalbedrag zal dan uitkomen op €119,- of €139,- (werktijd 45 - 60 min.)

Overige situaties

mierenbestrijding maatwerk90% van onze werkzaamheden betreft bovenstaande voorbeelden. De overige 10% is maatwerk. Dit betreft grote vrijstaande woningen of bedrijfspanden. Soms zijn er aanvullende wensen welke dan met de bestrijder kunnen worden besproken. 

 

Belangrijk om te weten is dat de bestrijding van mieren enkel als doel heeft om de woning of de werkvloer te beschermen. Op enkele uitzonderingen na bestrijden wij dus in principe geen mieren op terrassen of gazonnen wanneer dit niet als doel heeft om de woning te beschermen. Voor de bestrijding van mieren op tuinoppervlakken kunnen wij u echter wel adviseren. 

Wat kunt u na de bestrijding verwachten?

na de mierenbestrijdingEen mierenbestrijding met onze middelen is soms na één behandeling afdoende voor het seizoen. Het geven van enige garantie is echter niet mogelijk. De reden hiervoor wordt onderaan verder besproken. Mieren hanteren een dusdanige levenswijze dat garanties op een miervrije toekomst niet reëel zijn. Vooral de toedracht van de overlast is van invloed op het resultaat.

Kennis en ervaring

Bij hardnekkige mierenoverlast wat al meerdere jaren tot overlast leidt of diep in de constructie van de woning zit, speelt de kennis en ervaring van onze communicatie ongediertebestrijdingbestrijdingsdeskundigen een belangrijke rol. Daarom geven wij hier hoge prioriteit aan. Aan de hand van de situatie in uw woning of gebouw, zal onze uitvoerder de verwachtingen met u bespreken.

 

De bestrijding van mieren kent mogelijkheden, maar in veel situaties ook beperkingen. Door helder hierover te communiceren weet u waar u aan toe bent.

Geen constructieve inspecties

Onze deskundigen voeren geen sloopwerkzaamheden uit en betreden geen kruipruimtes. Dit betekent dat een visuele inspectie zijn beperkingen heeft. Grondige inspecties van de staat van bouwmaterialen is besteed aan een aannemer.

 

Wij als ongediertespecialisten kunnen u hooguit aanwijzingen geven over de vermoedelijke pijnpunten. Voor effectieve bestrijding van mieren zijn grondige inspecties ook meestal niet nodig.

 

Aan de hand van uw informatie en onze kennis en ervaring rondom mieren kunnen wij desondanks een goed beeld van de werkelijkheid geven en nuttig advies geven over de situatie, de mogelijkheden en beperkingen van chemische bestrijding.

Meerdere jaren overlast?

Het resultaat van een mierenbestrijding hangt tevens in grote mate af van het aantal jaren die de mieren hebben gekregen om zich in de constructie van het huis te vestigen.

 

Het volledig uitschakelen van mierennesten in huis kan nooit worden beloofd. Mierennesten in bijvoorbeeld spouwmuren, in de kruipruimte of onder de vloerlagen vergt soms meerdere behandelingen met meerdere bestrijdingsmiddelen.

 

Stap voor stap kan vooruitgang worden geboekt, maar uiteraard brengt iedere behandeling kosten met zich mee. Er zijn veel voorbeelden van woningen waar wij jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar terugkomen om de mierenpopulatie te beheersen.

Vliegende mieren

vliegende mieren in huisKenmerkend voor hardnekkige mierenproblemen zijn de vliegende mieren in huis die in het begin van het voorjaar of zelfs tijdens de winter tevoorschijn komen in huis. Ook wanneer kruipende mieren op hoger gelegen verdiepingen uit naden en kieren tevoorschijn komen kan een teken zijn van een hardnekkig probleem. Dergelijke problemen kunnen wij niet met één bezoek verhelpen.

Mieren van buiten

Veruit in de meeste gevallen wordt de overlast van mieren ondervonden in de keuken of langs de dorpels van de (tuin)deuren of langs de gevelrand aan de buitenzijde. In dat geval is er na de eerste behandeling direct al een zeer goede kans op succes.

Mierenplaag op een kinderdagverblijf of basisschool

mieren bestrijden op een kinderdagverblijf of een basisschoolKinderdagverblijven en basisscholen zijn zeer kwetsbaar voor mierenoverlast. Mieren vinden al snel restanten van voedsel of suikerhoudende dranken. Tegelijkertijd heeft het ook prioriteit om mieren in een kinderdagverblijf of basisschool snel te bestrijden. Mierenoverlast kan al gauw veranderen in een ware mierenplaag wat uiteindelijk risico's met zich meebrengt voor de kinderen.

 

U kunt met ons contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Hoe bestrijden wij mieren in aanwezigheid van kinderen?

mieren bestrijden met kinderen in de buurtWij kunnen mieren bestrijden terwijl de kinderen gewoon in de buurt kunnen blijven. Met dank aan de nieuwe ontwikkelingen rondom ons bestrijdingsmiddel is het volkomen veilig. Ook binnen de kinderopvang. Het is echter niet de bedoeling dat de peuters en kinderen er dicht opstaan. 

Bestrijdingswijze

Baitgun voor professionele mierenbestrijdingOnze mierenbestrijder gebruikt een 'baitgun' met mieren gel. Het kan gezien worden als een miniatuur kitspuitje waar druppeltjes gel (lijken net honingdruppeltjes) uitgedrukt worden. Deze druppels plaatsen wij in naden en kieren waar de kinderen niet bij kunnen.

 

Wij concentreren ons hoofdzakelijk op de naden en kieren waar de mieren lijken binnen te dringen. Dit zijn vooral plinten, dorpels en raamkozijnen. Ook in de keukens, de kantines en de pantries is vaak overlast. 

 

Een kinderdagverblijf en een basisschool hebben helaas vaal overlast van mieren in de klaslokalen en in de peuterspeelzalen. In deze ruimtes plaatsen wij enkel druppels wanneer het strict noodzakelijk is en 100% onbereikbaar is voor de babies en peuters.

Zijn mieren gevaarlijk voor kinderen?

Mieren zijn opzich niet gevaarlijk voor kinderenWij krijgen veel vragen over de risico's die mieren meedragen met betrekking tot baby's, peuters en kleine kinderen. Het oogt natuurlijk niet fris wanneer de kinderen spelen op de vloer waar continu mieren kruipen. Vooral binnen de kinderopvang begrijpen wij daarom de zorgen.

 

Wij willen benadrukken dat de aanwezigheid van mieren niet direct reden zijn tot paniek. Mieren zijn relatief ongevaarlijk. Het enige gevaar wat mieren meebrengen is het risico op de aanwezigheid van bacteriën waarmee ze bijvoorbeeld voedsel kunnen besmetten die kinderen vervolgens opeten.

 

De kans op overdracht van bacteriën op voedsel door mieren is echter nog steeds significant kleiner dan bijvoorbeeld door andere insecten zoals vliegen.

Mierenbestrijding voor bedrijven en instellingen

mierenoverlast in een bedrijfskantineWij bestrijden mieren ook regelmatig bij bedrijven. Overlast wordt vooral ondervonden in de kantine. De grotere bedrijven krijgen vooral met mierenoverlast te maken in het bedrijfsrestaurant.

 

Een ander aantrekkelijk doelwit voor de mieren dat zijn de koffiezetapparaten. Vanuit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om een potentiële mierenplaag te voorkomen.

Zorginstellingen

Mierenoverlast in zorginstellingInstellingen zoals verzorgingshuizen of opvangcentra zijn zeer kwetsbaar tijdens het voorjaar en de zomer. Er wordt vaak op verschillende plekken voedsel bereid en gegeten.

 

Keukens en kantines kunnen al gauw te maken krijgen met een mierenplaag. Hier speelt eveneens de hygiëne een belangrijke rol. Veel instellingen laten jaarlijks door ons een mierenbestrijding uitvoeren, ook wanneer de overlast nog in de beginfase zit.

Werkwijze

Inspectie mierenoverlast in gebouwOnze mierenbestrijder doet een inspectie op de plekken waar de mieren gesignaleerd worden. Ook wordt er buiten rondom het gebouw gekeken of er mierennesten te zien zijn langs de buitengevel. Zodra de omvang van het probleem bekend is bespreekt hij met u de bestrijdingswijze en de kosten. Ook de verwachtingen worden besproken. Soms zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Lees verder