Mierenbestrijding

mieren zelf bestrijden of laten doenSoms is het noodzakelijk om mieren in huis te laten bestrijden met professionele middelen. Onze deskundigen zijn hiervoor gediplomeerd en kunnen u hierbij helpen. Raak wel eerst bekend met de verwachtingen die u kunt hebben bij een mierenbestrijding.

 

Let op! Wij bestrijden alleen mieren van Maart t/m September. In het najaar en de winter heeft bestrijding niet of nauwelijks effect.

Tel: 0900-2556677 

Wat kunt u zelf nog doen?

Wilt u liever eerst nog informatie over de mogelijkheden om zelf mieren te bestrijden? Lees dan eerst onze pagina over mieren bestrijden in huis

Kosten  

kosten mierenbestrijdingWij hanteren altijd een starttarief van €55,-. Dit omvat de voorrijkosten en het advies wat wij geven tijdens de opname van de situatie. Blijkt het advies van de deskundige afdoende te zijn? Dan blijft het bij €55,-

 

Komt u samen met de deskundige tot de conclusie dat een behandeling zinvol kan zijn? Ga dan uit van €20,- tot €70,- extra behandelingskosten, afhankelijk van de omvang van de woning en de situatie. De mierenbestrijder vertelt u vooraf ter plekke wat het precies gaat kosten.

 

Indien nodig adviseert hij om mierennesten aan de gevelrand aan de buitenzijde te behandelen. Soms is dit beter voor een structurele oplossing. Het doel is om de woning te beschermen tegen mieren, dus wij behandelen geen tuinoppervlakken. 

mierengel bestrijdingsmiddelWerkwijze

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt dan komt onze uitvoerder bij u langs om de situatie op te nemen en indien gewenst de bestrijding direct uit te voeren.

 

Hij bespreekt de werkwijze en de maatregelen die genomen kunnen worden voor een duurzame oplossing.

 

Hij kan u tijdens het proces ook iets vertellen over de oorzaak en hoe het zo veel mogelijk voorkomen kan worden.

Wat kunt u na de bestrijding verwachten?

na de mierenbestrijdingEen mierenbestrijding met onze middelen is soms na één behandeling afdoende voor het seizoen. Het geven van enige garantie is echter niet mogelijk. De reden hiervoor wordt onderaan verder besproken. Mieren hanteren een dusdanige levenswijze dat garanties op een miervrije toekomst niet reëel zijn. Vooral de toedracht van de overlast is van invloed op het resultaat.

Kennis en ervaring

Bij hardnekkige mierenoverlast wat al meerdere jaren tot overlast leidt of diep in de constructie van de woning zit, speelt de kennis en ervaring van onze communicatie ongediertebestrijdingbestrijdingsdeskundigen een belangrijke rol. Daarom geven wij hier hoge prioriteit aan. Aan de hand van de situatie in uw woning of gebouw, zal onze uitvoerder de verwachtingen met u bespreken.

 

De bestrijding van mieren kent mogelijkheden, maar in veel situaties ook beperkingen. Door helder hierover te communiceren weet u waar u aan toe bent.

Geen constructieve inspecties

Onze deskundigen voeren geen sloopwerkzaamheden uit en betreden geen kruipruimtes. Dit betekent dat een visuele inspectie zijn beperkingen heeft. Grondige inspecties van de staat van bouwmaterialen is besteed aan een aannemer. Wij als ongediertespecialisten kunnen u hoogstens aanwijzingen geven over de vermoedelijke pijnpunten. Voor effectieve bestrijding van mieren zijn grondige inspecties ook meestal niet nodig.

 

Aan de hand van uw informatie en onze kennis en ervaring rondom mieren kunnen wij desondanks een goed beeld van de werkelijkheid geven en nuttig advies geven over de situatie, de mogelijkheden en beperkingen van chemische bestrijding.

Meerdere jaren overlast?

Het resultaat van een mierenbestrijding hangt tevens in grote mate af van het aantal jaren die de mieren hebben gekregen om zich in de constructie van het huis te vestigen. Het volledig uitschakelen van mierennesten in huis kan nooit worden beloofd. Mierennesten in bijvoorbeeld spouwmuren, in de kruipruimte of onder de vloerlagen vergt soms meerdere behandelingen met meerdere bestrijdingsmiddelen. Stap voor stap kan vooruitgang worden geboekt, maar uiteraard brengt iedere behandeling kosten met zich mee. Er zijn veel voorbeelden van woningen waar wij jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar terugkomen om de mierenpopulatie te beheersen.

 

Vliegende mieren

vliegende mieren in huisKenmerkend voor hardnekkige mierenproblemen zijn de vliegende mieren in huis die in het begin van het voorjaar of zelfs tijdens de winter tevoorschijn komen in huis. Ook wanneer kruipende mieren op hoger gelegen verdiepingen uit naden en kieren tevoorschijn komen kan een teken zijn van een hardnekkig probleem. Dergelijke problemen kunnen wij niet met één bezoek verhelpen.

 

Mieren van buiten

Veruit in de meeste gevallen wordt de overlast van mieren ondervonden in de keuken of langs de dorpels van de (tuin)deuren of langs de gevelrand aan de buitenzijde. In dat geval is er na de eerste behandeling direct al een zeer goede kans op succes.

 

Lees verder