Wespennest in de grond

Een wespennest in de grond komt regelmatig voor in bijvoorbeeld onze tuin. Dit kan gevaarlijke situaties teweeg brengen. Een Wespennest in de grond is zeer risicovol omdat wij ons er vaak niet van bewust zijn dat het er zit. Zodra wij de tuin omwoelen kan het wespennest ernstig verstoord worden met alle gevolgen van dien.

Afspraak maken voor bestrijding :

Tel.Nr : 0900-2556677

email : info@meldpuntongedierte.nl

Meer informatie over de bestrijding leest u hier

Waarom een wespennest in de grond?

De wespenkoninginnen hanteren soms een creatieve locatiekeuze. Een wespennest in de grond wordt meestal gesticht in een oud muizenholletje of in holle ruimten rondom plantenwortels. Daarom zien wij ook regelmatig wespennesten in bloembakken of bielzen.

De koningin wil haar nest graag op een beschutte plek stichten. Een holle ruimte onder de grond kan daarom erg aantrekkelijk lijken voor haar. Helaas blijkt het later in het seizoen zowel voor haar als voor ons een behoorlijk ongelukkige plek.

Bestrijding van een wespennest in de grond is meestal noodzakelijk

De ongelukkige keuze van de wespenkoningin om haar wespennest in de grond te stichten heeft vaak als gevolg dat een kind, een tuinman of wie dan ook opeens aangevallen kan worden door een zwerm wespen. Nietsvermoedend rent een kind achter een bal aan die in de struik beland waar een wespennest zit of we gaan met onze grasmaaier over een oud muizenholletje waar een wespennest actief is. Per ongeluk of niet, de wespen zullen het nest instinctief aggressief verdedigen.

 

De noodzaak van een bestrijding hangt daarom vooral af van de locatie van het nest. Wanneer het wespennest zich op een plek bevindt waar veel activiteit is, dan raden wij sterk aan om een bestrijding uit te laten voeren. Wanneer het zich op een plek bevindt waar niet veel activiteit is, dan kunt u het ook gewoon vermijden of de plek wellicht afbakenen.

 

Desondanks moet u rekening houden met de toename van wespenactiviteit gedurende de zomer en het najaar. Wespen worden in het najaar ook een stuk onberekenbaarder. Let vooral op kinderen en ( andermans ) huisdieren. Let ook op de aanvliegroute. Het zou vervelend zijn als de aanvliegroute van de wespen over het terras van de buren loopt of langs het openbare voetpad.

Lees verder