Meldpunt Ongediertebestrijding Zoeterwoude

Afspraak maken:

muizenVoor ongediertebestrijding in Zoeterwoude maakt u een afspraak via onderstaand telefoonnummer. U kunt ons iedere werkdag bellen tussen 8:00 en 18:00. Wij plannen u in volgens het tijdsblok wat gekoppeld is aan ons postcodeschema. 

Contact : 0900-2800200

Muizen en Ratten 

Buiten de seizoenen concentreren wij Ons in Zoeterwoude hoofdzakelijk op muizenbestrijding en rattenbestrijding.

Andere ongediertebestrijding

In Zoeterwoude voeren wij ook ongediertebestrijding uit van kakkerlakken, vlooien en bedwantsen. De bestrijdingsdienst neemt dan contact met u op over de voorbereidingen die getroffen moeten worden. 

 

ongediertebestrijding

Wij krijgen ook regelmatig meldingen over onbekende beestjes in huis. Onze bestrijdingsdeskundige kan langskomen voor een inspectie, maar wij kunnen niet garanderen dat het diersoort hem direct bekend is. In dat geval zullen de insecten gedetermineerd moeten worden door een enthomoloog.

Risico's binnen de gemeente

Muizen

De gemeente Zoeterwoude is een landelijke gemeente dat voor een belangrijk deel bestaat uit landbouw en ook veeteelt. We hebben hier te maken met enkele kwetsbaarheden die van een andere orde zijn dan in de grote steden. Hier wordt bijvoorbeeld regelmatig overlast ondervonden door Veldmuizen welke andere kenmerken vertonen dan gewone Huismuizen welke vooral in de grote steden voor overlast zorgen.

rattenRattenoverlast

Ook de rattenproblematiek is hier van een andere orde. In de grote steden is de rattenoverlast veelal een gevolg van achterstallig onderhoud van de riolering of de problematiek rondom de grote hoeveelheid huishoudelijk afval waar de steden mee te kampen hebben. 

 

Zoeterwoude kent ook -in mindere mate- problemen met ratten, maar dan heeft het meestal te maken met de landelijke infrastructuur. Deze brengt namelijk risico's met zich mee vanwege het houden van dieren en het voedsel welke ook voor ratten zeer aantrekkelijk is. Bestrijding kan om deze reden ook zeer lastig zijn omdat lokmiddelen minder effect hebben binnen deze omstandigheden.

 

bestrijding ratten

Onze rattenbestrijder heeft daarom diverse lokmiddelen bij zich welke in onze materialen gebracht kunnen worden waarmee de kans op succes significant vergroot wordt. Als u ratten signaleert kunt u ons bellen voor het maken van een afspraak.

Bedrijven en Instellingen

Bedrijven en instellingen in Zoeterwoude die te maken krijgen met problemen rondom ongedierte kunnen ons bellen voor een incidentele bestrijding.

 

Met name muizenoverlast kan voor veel narigheid zorgen. Muizen in kantoren, kantines en restaurants bestrijden wij op basis van drie bestrijdingsacties.

 

Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties kunnen bepaalde problemen met ongedierte door ons laten inventariseren teneinde een bestrijdingsplan samen te stellen.

 

Ook wanneer ratten om gebouwen gesignaleerd worden kunt u een afspraak met ons maken. Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het plaatsen van speciale kasten met mechanische vangunits. Deze zijn zowel curatief als preventief uiterst geschikt om een rattenplaag te bestrijden en te voorkomen. Lees verder >

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen behoorlijk wat problemen veroorzaken. Buiten het feit dat ze met hun knaaggedrag spullen en kabels kapot kunnen knagen, zorgen ze ook voor een ongezonde leefomgeving. Preventie verdient daarom prioriteit. Zodra er een muis gesignaleerd wordt is de kans groot dat hij niet alleen is. Onze muizenbestrijder treft regelmatig situaties aan waarbij buiten het gezichtsveld de muizenpopulatie is toegenomen.

 

Mieren in huis kunnen aanhoudende overlast veroorzaken. Met name als ze de kans hebben gekregen om jarenlang onder of binnenin de constructie van het huis nesten te bouwen. Soms kan men vrij eenvoudig het probleem oplossen met huis- tuin- en keukenmiddelen. Soms zijn professionele middelen noodzakelijk. 

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop opschudding zorgen. Een defect aan het riool of bijvoorbeeld een buurt met veel zwerfafval verhogen het risico op een rattenplaag. Wanneer de woning of het gebouw ook bouwtechnisch niet in orde is, dan kunnen de ratten al snel binnendringen. 

 

Kakkerlakkenplaag in huis zorgen voor een onbehaaglijk gevoel. Een enkele kakkerlak in huis is meestal een toevalligheid. Het kan per ongeluk zijn meegenomen uit een tropisch land. Het kunnen er echter snel meer worden. Daarom is één kakkerlak in huis al direct voldoende aanleiding om actie te ondernemen.

Zelf ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan alleen succesvol zijn met het juiste materiaal en de juiste werkwijze. Daarnaast is kennis over het betreffende diersoort ook uitermate belangrijk. Veel insecten kunnen op een goede en structurele manier bestreden worden door de voedselbron aan te pakken.

 

Onze plaagdierengids en insectengids geven hier meer informatie over. Alle meest voorkomende plaagdieren en insecten staan hierin beschreven.

Mieren- en Wespenbestrijding

wespenbestrijdingIn Zoeterwoude ontwaken de mieren meestal al in het begin van het voorjaar. Kort daarop komen de eerste meldingen al binnen over wespennesten.

Overlast

De aanwezigheid van een wespennest in huis of in de tuin kan voor vervelende situaties zorgen.

Een wespenbestrijding is daarom meestal noodzakelijk.

 

Mieren kunnen voor veel overlast zorgen in woningen en verblijfsruimten voor kinderen, zoals in de dagopvang of in het onderwijs. Een mierenbestrijding kan met verschillende middelen worden uitgevoerd. De werkwijze is afhankelijk van de omstandigheden.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenOnze wespenbestrijder schakelt altijd eerst het nest uit. Luister goed naar het advies wat hij geeft na de werkzaamheden. Wanneer alle wespen in het nest dood zijn, kunt u het wespennest verwijderen.

 

Wij adviseren altijd om nog minstens drie weken te wachten met het weghalen van het nest. Het dient ook te allen tijde eerst gecontroleerd te worden. Het grootste gedeelte van de wespennesten in Zoeterwoude treffen wij aan in holle donkere ruimtes. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespennesten

WespennestVelen denken dat in landelijk gebied de kans op wespenoverlast groter is dan in de grote steden. Dit is echter niet het geval. De gemeenten met stedelijk gebied hebben juist vaker te maken met de aanwezigheid van wespennesten dan wij.

 

Dat heeft te maken met de schuilplekken die door de wespenkoninginnen gekozen worden. Deze moeten voldoende beschermd zijn tegen weersinvloeden. Daarom kiest een wespenkoningin meestal voor een holle ruimte in een gebouw. 

 

Dat wil niet zeggen dat Zoeterwoude vrij is van deze risico's. Ook al hebben wij hier minder bebouwing, onze wespenbestrijder komt regelmatig langs voor bestrijding. Een wespennest vindt men namelijk ook regelmatig in de grond , in de schuur of in de spouwmuur

 

In recreatiegebieden, parken, campings en andere plekken waar veel mensen samen komen kan ook veel overlast ondervonden worden.

 

In Zoeterwoude bestrijden wij een wespennest met een gifpoeder onder lage druk wat de koningin en de rest van het wespenvolk moet doden. 

 

Het wespennest wordt verdelgd met speciale apparatuur en bescherming. Hiermee komen wij tot ongeveer 6-8 meter hoog. Sommige situaties vragen om extra hulpmiddelen. Indien dit het geval is, dan geven wij hierover ter plekke advies.

Overige plaagdieren en insecten die wij behandelen zijn:

 

Gemeente Zoeterwoude

Voor overlast in de openbare ruimte van Zoeterwoude kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Zoeterwoude. Wij voeren hier alleen werkzaamheden uit wanneer de opdracht hiervoor expliciet verstrekt wordt door de gemeente.

 

menu