Meldpunt Ongediertebestrijding Westerkwartier

Doe een melding

Afspraak maken:

Voor ongediertebestrijding in Zuidhorn, Leek, Grootegast of Marum kunt u een afspraak met ons maken. Ook in andere plaatsen binnen de nieuwe gemeente Westerkwartier zijn wij actief. Hieronder ziet u ons werkgebied. Aan de hand van uw postcode kan onze bestrijdingsdeskundige u inplannen. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, wespen en mieren, maar ook voor ander ongedierte kunt u bij ons terecht. 

Contact : 0900-3400100

Werkgebied

Aduard, Boerakker, Briltil, Doezum, Enumatil, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Grijpskerk, Grootegast, Den Ham, Den Horn, Jonkersvaart, Kommerzijl, Kornhorn, Lauwerzijl, Leek, Lettelbert, Lucaswolde, Lutjegast, Marum, Midwolde, Niebert, Niehove, Niekerk, Niezijl, Noordhorn, Noordwijk, Nuis, Oldehove, Oldekerk, Oostwold, Opende, Pieterzijl, Saaksum, Sebaldeburen, Tolbert, Visvliet, De Wilp, Zevenhuizen, Zuidhorn

Muizen- en Rattenbestrijding

muizen en rattenbestrijdingNaast de seizoensgebonden insecten houden wij ons in Zuidhorn, Leek, Grootegast en Marum vooral bezig met de muizenbestrijding en de rattenbestrijding.

 

Preventie staat echter voorop. Tijdens het bezoek geeft de verdelger advies en instructie over de materialen die geplaatst worden en geeft hij tevens aanwijzingen over hoe een soortgelijk probleem in de toekomst voorkomen kan worden.

Ongedierte in huis

Muizen in huis zorgen regelmatig voor ergernis en onbehagen. Het is daarom van belang om tijdig in te grijpen. Wanneer dit niet gebeurt, dan gaan de muizen wennen aan de leefomgeving en zal onze muizenbestrijder meer materialen moeten inzetten. 

 

ongedierte in huisMieren in huis zorgen meestal in het voorjaar en de zomer voor problemen. Mieren staan bekend om de aanhoudende arbeid die ze verrichten. In huis, maar ook in kantoren en de horeca kan dit tot een hoop frustratie leiden. 

 

Ratten in huis vormen een risico voor de gezondheid. Zodra ratten gesignaleerd worden moet nagedacht worden over de oorzaak en de wijze waarop ze bestreden moeten worden. Onze rattenbestrijder heeft altijd diverse materialen bij zich.

 

Kakkerlakkenplaag in huis kunnen snel uitgroeien tot een ware plaag. Gelukkig komen kakkerlakken steeds minder voor in Nederland. Toch moet men beducht zijn voor de risico's op besmetting na bijvoorbeeld een terugkeer uit tropische landen.

rat in de tuinRatten in de tuin

Het kan voorkomen dat u een rat in de tuin signaleert. Er is veel nieuwe regelgeving rondom de aanpak van rattenoverlast. Hoe de rat het beste gevangen of bestreden kan worden leest u hier

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Zuidhorn, Leek, Grootegast of Marum kunnen bij ons terecht voor de bestrijding van bovenstaande plaagdieren en insecten. Met name scholen en zorgcentra verdienen de aandacht. Hier is regelmatig sprake van muizenoverlast.

 

Verder zorgen de mieren en de wespen ook regelmatig voor problemen in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en kinderdagverblijven.

 

Meer informatie hierover treft u aan in onze rubriek over ongediertebestrijding voor bedrijven en instellingen

Muizen bestrijden in huis of binnen een gebouw

Muizen dringen graag gebouwen binnen omdat het er veilig en warm is. Huizen en gebouwen bieden goede mogelijkheden om te nestelen. Daarnaast is er meestal ook wel ergens voedsel te vinden. Zwerfvoedsel, afval of zelfs de voorraad weten de muizen regelmatig te vinden.

 

Gezien de slechte hygiëne en de gezondheidsrisico's die muizen met zich meebrengen, dienen direct adequate maatregelen getroffen te worden.

Lees verder >

Ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan in sommige gevallen voldoende resultaat opleveren. Soms is het echter verstandig om de bestrijding aan een deskundige over te laten.

 

In onze plaagdierengids en insectengids leest u meer over wat te doen met bepaalde ongedierteproblemen.

Wespennest

wespennestTijdens de zomer hebben wij in Westerkwartier extra mankracht vanwege de wespenoverlast .

 

Een wespennest zit vaak in de schuurin de grond, of in de spouwmuur. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

Mieren- en Wespenbestrijding

wespenbestrijdingIn Westerkwartier komen de eerste meldingen van wespennesten en mierennesten al vroeg in het voorjaar binnen. Een wespenbestrijding is bijna altijd noodzakelijk. Mieren moeten soms ook bestreden worden, maar is meestal afhankelijk van de omstandigheden.

 

Mieren in huis of op de werkplek bestrijden wij ook indien overlast ondervonden wordt. Het resultaat van een mierenbestrijding kan sterk afhankelijk zijn van enkele factoren m.b.t. de toedracht van het probleem en de constructie van het gebouw.

 

Lees meer over mierenbestrijding 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog steeds actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Onze wespenbestrijder zal het nest eerst uit moeten schakelen.

 

Nadat de wespen allemaal bestreden zijn kan het nest veilig worden verwijderd. Wij raden echter wel aan om het eerst te controleren. In Westerkwartier zitten de meeste wespennesten in holle verborgen ruimtes.

 

De bestrijding is relatief eenvoudig met onze apparatuur, maar daadwerkelijk het nest verwijderen kan een pittige uitdaging zijn. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Gemeente Westerkwartier

Voor overlast in de openbare ruimte kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Westerkwartier. Wij voeren alleen werkzaamheden uit in de openbare ruimte wanneer de gemeente ons opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Westerkwartier vallen de plaatsen: Aduard, Boerakker, Briltil, Doezum, Enumatil, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Grijpskerk, Grootegast, Den Ham, Den Horn, Jonkersvaart, Kommerzijl, Kornhorn, Lauwerzijl, Leek, Lettelbert, Lucaswolde, Lutjegast, Marum, Midwolde, Niebert, Niehove, Niekerk, Niezijl, Noordhorn, Noordwijk, Nuis, Oldehove, Oldekerk, Oostwold, Opende, Pieterzijl, Saaksum, Sebaldeburen, Tolbert, Visvliet, De Wilp, Zevenhuizen, Zuidhorn

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

menu