Meldpunt Ongediertebestrijding Veenendaal

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Veenendaal kunt u een afspraak met ons maken. Vanwege de huidige drukte met de bestrijding van wespen hebben wij gezorgd voor extra mankracht.

 

Verder bestrijden wij hoofdzakelijk ratten, muizen en kakkerlakken. Zowel in huis alsook bij bedrijven en in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Wespenbestrijding

WespenbestrijdingVanaf juni tot september kunnen veel bewoners van Veenendaal weer last krijgen van een wespennest in huis of in de tuin. Ondervindt u overlast? Maak dan een afspraak met ons. De wespenbestrijder kan u meestal binnen één werkdag helpen. Lees verder over de bestrijding van het wespennest

Muizen en ratten

Rattenbestrijding en muizenbestrijdingGedurende het hele jaar houden wij ons in Veenendaal primair bezig met rattenbestrijding en muizenbestrijding bij inwoners thuis en bij bedrijven en instellingen

Melding maken

Meldingen en Actualiteit Veenendaal

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenIn Veenendaal stuiten wij regelmatig op een wespennest in huis of in de tuin. Deze moet altijd eerst bestreden worden voordat het verwijderd wordt. U kunt hiervoor een afspraak met ons maken. Lees verder over het verwijderen van een wespennest

Tel: 0900-2800200

Wespenbestrijding

WespenbestrijdingEen wespennest bestrijden wij in Veenendaal met een poeder onder hoge druk. Voor wespenbestrijding hebben wij speciale apparatuur. De wespenbestrijder voert de werkzaamheden altijd uit met beschermende kleding. 

 

Voor wespennesten die hoog zitten hebben wij uitschuiflanzen die reiken tot ongeveer 4-6 meter hoogte. Het komt een enkele keer voor dat de locatie niet bereikbaar is. Onze wespenbestrijder in Veenendaal maakt geen gebruik van externe hulpmiddelen. Lees meer hierover op onze pagina over wespenbestrijding 

Wespennest in de spouwmuurMeestal in de spouwmuur

Een wespennest is in het begin niet groter dan een diameter, maar in enkele maanden tijd kan het uitgroeien tot een doorsnede van een halve meter tot soms wel een meter. Meestal zit het nest op een onzichtbare plek in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond.

Wespennest in huis

Wespennest in huisDe aanwezigheid van een wespennest in huis kan meestal niet voorkomen worden. Beheersing en preventie van wespen is haast geen optie. Men kan de overlast hoogstens tegengaan met vangkorven, maar hiermee kunt u geen wespennest bestrijden.

 

Als u in Veenendaal woont en last heeft van een wespennest in huis, dan adviseren wij altijd om een bestrijding uit te laten voeren, ook al lijkt het op een onschuldige plek te zitten. In het najaar kan het nest dusdanige vormen aannemen dat de kans op verdwaalde wespen in huis toeneemt.

Alleen bestrijding indien wespennest

WespenbestrijdingWespen worden in Veenendaal alleen bestreden als er sprake is van een wespennest. U kunt dit herkennen aan zeer frequent en doelgericht af- en aanvliegverkeer naar een specifieke plek waar de wespen verdwijnen. Soms is het wespennest ook zichtbaar.

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Veenendaal met druppeltjes gel, een middel wat met een naald wordt ingebracht in naden en kieren waar de mieren langskomen of vandaan komen.

Afspraak maken: 0900-2800200

MierenbetsrijdingGarantie niet mogelijk

Let erop dat mierennesten niet altijd volledig uitgeroeid kunnen worden als ze in de constructie zitten van de woning. Spouwmuren en gevelranden kunnen soms ook behandeld worden. Meer informatie over de bestrijding, de werkwijze en de kosten vindt u op onze pagina over mierenbestrijding

Wachttijd

Mierenbestrijding wordt in Veenendaal meestal op korte termijn uitgevoerd. De wachttijd is ongeveer 1 - 2 dagen. Soms kan dezelfde dag nog bestreden worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de drukte.

Rattenbestrijding

rat in de tuinRatten kunnen zich in Veenendaal laten zien op bedrijventerreinen en langs slootkanten, maar bijvoorbeeld ook bij u in de tuin. Zodra u een rat signaleert is het verstandig om maatregelen te treffen. Wij bestrijden ratten bij bewoners thuis of rondom gebouwen van bedrijven en instellingen. 

Afspraak maken: 0900-2800200

 

Onze ongediertebestrijder in Veenendaal kan meestal dezelfde dag of een dag later langskomen voor een inspectie. Rattenbestrijding kan veelal direct in gang gezet worden. 

Nooit losse vallen en geen gif

Zet nooit zomaar losse vallen of vangkooien neer. Zonder de juiste kennis heeft dit meestal een averechts effect. Rattengif is verboden en is gevaarlijk. Gif zorgt ook voor andere problemen zoals resistentie en kan daarom tevens averechts werken. Andere dieren kunnen hier ook aan doodgaan. In Veenendaal voeren wij geen rattenbestrijding uit met gif, tenzij het probleem zich in een gebouw afspeelt die afgesloten kan worden. Lees meer over de problemen rondom rattengif

Professioneel

rattenbestrijding professioneelDe bestrijding van ratten bij particulieren is een proces wat met behulp van kwalitatief materiaal, instructie en advies in gang wordt gezet door onze rattenbestrijder. Duidelijke aanwijzingen over de situatie en de leefomgeving zijn meestal noodzakelijk om tot een structurele oplossing te komen. Lees verder over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizen kunnen in Veenendaal zeer veel overlast veroorzaken, vooral binnenshuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen. Met name in scholen en kinderdagverblijven doen wij veel muizenbestrijding. Ook kantoren met kantines en magazijnen ondervinden relatief veel overlast. 

Afspraak maken: 0900-2800200

 

muis in huisEen muizenbestrijding wordt meestal binnenshuis of binnen een gebouw uitgevoerd. Muizen vangen of verdelgen kan op twee manieren. In Veenendaal bestrijden wij de muizen mechanisch of toxicologisch. Onze muizenbestrijder helpt u met het maken van de juiste keuze.

 

De werkwijze is mede afhankelijk van de omstandigheden en de persoonlijke voorkeur. Lees verder over muizenbestrijding

Muizen en Rattenoverlast bij Instellingen en bedrijven

muizen en ratten bij bedrijvenIn Veenendaal hebben wij soms te maken met gebouwen die kwetsbaar zijn voor ongedierte. Vooral muizenoverlast en rattenoverlast zijn bekende problemen die zich voordoen. Muizen en ratten kunnen binnendringen via spouwmuuropeningen, roldeuren en dakaansluitingen. Zodra ze binnen zijn gedrongen gaan ze op zoek naar voedsel en schuilplekken. Gevolgen hiervan zijn schade aan verpakkingen, slechte hygiëne en stankoverlast.

Inspectie en direct bestrijden

muizen kunnen ook de bedrijfskantine besmettenIndien de overlast zich afspeelt in kantoren, kantines of magazijnen, dan zal onze muizenbestrijder direct een bestrijding in gang zetten. Er volgt meestal ook nog een nacontrole en een eindcontrole. 

 

Ongediertebestrijding bij bedrijven en instellingen gaat meestal gepaard met meerdere bezoeken. Ga voor meer informatie naar muizen op de werkplek of ratten op de werkplek

Beheersing en Preventie

preventieOnze taak is steeds meer gericht op het voorkomen van bepaalde risico's op de aanwezigheid van muizen en ratten. De kans op overlast kunnen wij met onze kennis zoveel mogelijk minimaliseren middels instructies en aanwijzingen aan iedereen die betrokken is bij de leefomgeving waarin hij of zij zich begeeft.

 

Als u te maken heeft met een kwetsbaar gebouw dan raden wij aan om met onze ongediertebestrijder in Veenendaal contact op te nemen voor inspectie. U kunt dan bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot structurele preventie. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis laten zich niet graag zien. Meestal komen ze in de avonduren tevoorschijn. Onze muizenbestrijder treft regelmatig uitwerpselen aan in de keuken, in de meterkast of op zolder. Hier worden dan ook meestal bestrijdingsmiddelen geplaatst.

 

Ratten in huis kunnen ons de stuipen op het lijf jagen. Toch zijn ratten erg schuw. Wanneer ratten in huis of in de tuin tevoorschijn komen dan gaat het meestal om een samenloop van omstandigheden waardoor de ratten moeten zien te overleven. Onze rattenbestrijder plaatst meestal mechanische vangmiddelen in de tuin of in de kruipruimte.

 

Mieren in huis zijn lastig te bestrijden met doe-het-zelf-produkten. De koninginnen zitten meestal erg goed verborgen. De verdelger plaatst een speciale gelpasta die de mieren in huis op strategische wijze moet bestrijden. Zelfs tot in de verborgen nesten.

 

kakkerlakken in huis zorgen regelmatig voor paniek. Niet geheel onterecht gezien de snelle doorontwikkeling waartoe ze in staat zijn. Toch is het meestal een toevalligheid waardoor kakkerlakken in huis terecht kunnen komen. Tijdig ingrijpen is van belang. Anders groeit het snel uit tot een plaag. Onze verdelger zal dan tevens uitgebreid moeten inventariseren.

Meldingen en Actualiteit Veenendaal

Melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Veenendaal, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Veenendaal

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Veenendaal, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zaterdag 5 september 2020 21:40

“Veenendaal-West, rond de ellekoot. Al ruim 2 jaar last van ratten. Na verschillende meldingen bij de gemeente zijn we zelf ook aan de slag gegaan. Inmiddels een flink aantal dode ratten opgeleverd maar het probleem blijft. Regelmatig hoorbaar op het dak en nu ligt er 1 te rotten ergens in de spouw waaar we niet bij kunnen. Daarnaast staan we op het punt een tweede kind te krijgen, maar onze slaapkamer moeten we vanwege de stank uit nood verplaatsen naar de babykamer... drama dus.”

woensdag 2 september 2020 15:47

“ Wagnerpad hoek Bachlaan veenendaal ratten in de put best grote. Regenwaterafvoer. Rechterzijde aanrijdend op Wagnerpad.”

maandag 31 augustus 2020 23:26

“Wespen nest in de muur op zolder.”

zondag 23 augustus 2020 15:10

“Ik heb voor de derde keer een rat op zolder. De eerste 2 jaar geleden in mei. Vorig jaar juni en nu. Alledrie zelf bestreden. De eerste 2 ratten dood door gif. De eerste rat lag te stinken van ontbinding, wist ik veel wat ik moest doen... Bij de laatste 2 sneller gaan rondkijken op zolder ...De derde had al het gif op maar dood door de val. Bestrijders ,gemeente en woningbouw hier gehad paar keer. Voorzorgsmaatregelen getroffen zoals openingen dak dichtgepurt met gaas. Daarna kwam toch de 2 e rat. Roosters dicht, regenpijpen. Rioolinspectie gehad ,niet gevonden... Nu toch de 3 e rat...Echter de ruimte tussen spouwmuren opengelaten . Advies van bestrijder van vorig jaar was dat dicht te maken. Echter nooit gebeurd door woningbouw... Woning is in het Franse gat te Veenendaal. Verder een leuk oud huis. Maar de zolder is horror als je een rat hoort tippelen!! ”

dinsdag 4 augustus 2020 17:15

“Wespen of bijennest bij de voordeur ”

maandag 29 juni 2020 11:52

“Ik heb een wespennest in een vogel kastje bij mij in de tuin. Ik zou dit graag geruimd willen hebben.”

zaterdag 20 juni 2020 09:50

“Groot wespennest in boom in de straat. ”

maandag 8 juni 2020 14:04

“Enorme overlast van ratten om en onder ons huis. Daarnaast een verschrikkelijke, bijna ondraaglijke stankoverlast.”

vrijdag 17 april 2020 11:59

“Musketrat in de sloot langs de weg naar de Meent (de grote beer richting Petrus Planciustraat) Kees van Rinsum Will;em Barentszstraat 45 Tel 06 53395207”

donderdag 13 februari 2020 10:23

“ratten in de sloot aan de Willem Barentszstraat, Veenendaal”

donderdag 30 januari 2020 21:59

“Rembrandtpark Overlast bosmuizen en huismuizen. Kruipruimte, spouwmuur en plafond. Ook onder het dak. ”

woensdag 7 augustus 2019 23:12

“Wespen nest in boom bij woonwijk (veel dieren en kinderen)”

dinsdag 6 augustus 2019 11:35

“Overlast van muizen die tegen onze gevels naar de drie verdiepingen lopen.. velen op onze balkon. En nu ook in ons huis. Wij durven geen balkondeur meer open te laten staan”

donderdag 20 juni 2019 15:47

“Muizen ,petenbos,en dan voornamelijk in de kruipruimte ”

zaterdag 1 juni 2019 15:44

“Wespennest parkeerplaats achter Huzarenpad - Cavalerieweg. ”