Meldpunt Ongediertebestrijding Tilburg

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Tilburg kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen in huis en rondom gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Tilburg.

Wespen en mieren

wespenbestrijdingTijdens het voorjaar en de zomer tussen april en oktober bestrijden wij ook wespennesten en mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Bedrijven, Instellingen en VVE of Verhuur

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Tilburg

 

Werkgebied:

Berkel-Enschot, Tilburg, Udenhout

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan levensgevaarlijk zijn. Dit dient absoluut pas te gebeuren nadat de wespenbestrijder het wespennest heeft uitgeschakeld. In Tilburg voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Contact: 0900-2800200

Klein wespennestOud wespennest

Een wespennest is éénjarig. Dat wil zeggen dat een wespennest nooit hergebruikt wordt door een nieuwe koningin en haar werksters. Een oud wespennest in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond kunt u zonder gevaar verwijderen.

 

Als u twijfelt of een wespennest actief is of niet, neem dan geen risico's. In Tilburg kunt u een afsraak met ons maken voor inspectie. 

Wespenbestrijding

Wespennest bestrijdingIn Tilburg komt onze wespenbestrijder langs wanneer er sprake is van een wespennest in de buurt, zoals in uw tuin of in de woning. Een wespenbestrijding voeren wij uit met telescoopapparatuur en een gifpoeder. De locatie van het wespennest kan van belang zijn. Meer over de kosten en de werkwijze leest u op onze pagina over wespenbestrijding

wespengifWerkwijze

Wespen bestrijden wij met speciale apparatuur. Een poederspuit - drukpomp waarmee bijvoorbeeld spouwmuren of dakbeschot behandeld kunnen worden. Wij hebben tevens uitschuifapparatuur waarmee wij op hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Er zijn echter in sommige gevallen beperkingen aan de bereikbaarheid.

Mierenbestrijding

mieren zelf bestrijden in huisMieren kunnen soms alleen bestreden worden met professionele middelen. Dit heeft te maken met het feit dat mieren soms al jarenlang de constructie van de woning binnendringen waardoor ze uit naden en kieren bij plinten of leidingwerk tevoorschijn komen.

 

Mierenbestrijding voeren wij uit met geldruppels die wij toepassen met een klein drukpistool in naden en kieren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Contact: 0900-2800200

 

Er zijn veel woningen waar wij één of meerdere keren per jaar langskomen voor een behandeling van mieren. Of dit bij u ook nodig is om tot een structurele beheersing te komen ligt aan de situatie. Soms gaat ongediertebestrijding gepaard met meerdere bezoeken.

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingInwoners van Tilburg die last hebben van één of meerdere ratten in huis of in de tuin, helpen wij eenmalig met kwalitatief materiaal. Wij geven hierbij instructie en aanwijzingen. Voor rattenbestrijding bij u thuis of rondom uw gebouw kunt u een afspraak met ons maken.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Gebouwen van instellingen en bedrijven die rattenoverlast ondervinden beschermen wij met moderne vangunits. Denk hierbij aan loodsen en binnenterreinen.

Contact: 0900-2800200

 

In Tilburg voeren wij rattenbestrijding uit met materiaal wat specifiek bestemd is om zowel incidenteel als structureel overlast tegen te gaan. In de open omgeving maken wij géén gebruik meer van rattengif. Er zijn inmiddels moderne oplossingen om rattenoverlast tegen te gaan.

Riool

Ratten houden zich vaak op in rioolstelsels. Ze leven hier van het keukenafval dat erdoor weggespoeld wordt. Zorg er daarom in ieder geval voor dat uw rioolaansluiting onder uw huis of gebouw geen mankementen vertoont. Dan hebben ratten geen kans om uw kruipruimte binnen te dringen.

Muizenbestrijding

Voor muizenbestrijding in Tilburg kunt u met ons een afspraak maken. Of lees verder over de werkwijze, de kosten en de mogelijkheden op onze pagina over muizenbestrijding

Contact: 0900-2800200

 

muizenbestrijdingMuizenbestrijding in huis of binnen een gebouw vergt een strategische aanpak. De toedracht van het muizenprobleem moet geanalyseerd worden om een effectieve bestrijding uit te kunnen voeren. Daarnaast is kwalitatief goed materiaal cruciaal.

Andere ongediertebestrijding

overige ongediertebestrijdingOnze bestrijdingsdienst in Tilburg voert soms ook andere ongediertebestrijding uit.

 

Het verdelgen van Kakkerlakken en vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Soms moeten er voorbereidingen worden getroffen voordat de verdelger bij u langskomt. Indien dat het geval is zal de bestrijdingsdeskundige eerst contact met u opnemen.

Tijdig ingrijpen

Zonder betrouwbare middelen kan het muizenprobleem verergeren. Ook resistentie vormt een steeds groter probleem. 

Bedrijven, Instellingen, VVE en Verhuur

Muizenoverlast

In Tilburg kunnen Verenigingen van Eigenarenwoningcorporaties en bedrijven bij ons terecht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van muizenoverlast.

Rattenoverlast

Zodra ratten om het gebouw gesignaleerd worden kunt u ook direct contact met ons opnemen. Om de ratten te bestrijden plaatsen wij kasten met vangmechanismen. Tevens is het belangrijk om een duidelijk beheersplan te maken. Structurele preventie is de beste manier om rattenpopulaties te bedwingen.

Structurele bescherming

Nadat wij incidenteel de ratten hebben bestreden kan het structureel onderhoud worden uitgevoerd door Aliansa Plaagdiermanagement. Incidentele bestrijding rondom muizen en ratten vergt meerdere bezoeken. Tijdens het bestrijdingsproces kan de frequentie van de bezoeken bepaald worden.

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen ons het leven behoorlijk onaangenaam maken. De 'huismuis' - Mus Musculus - is de meest bekende soort. Zij begeven zich graag in de buurt van mensen, o.a. in huizen, fabrieken, winkels etc. Muizen zijn alleseters en daarom is de hygiëne van belang. Onze muizenbestrijder heeft diverse lokmiddelen bij zich welke op strategische wijze ingezet moeten worden.

 

Mieren in huis zorgen veelal voor frustratie. Tijdens het voorjaar kunnen mieren ook buiten voor behoorlijk wat problemen zorgen. Looppaden kunnen verzakken en in onze gebouwen kunnen ze bacteriën verspreiden. Mieren hebben zich aan de meest uiteenlopende omstandigheden aangepast.

 

Ratten in huis kunnen schadelijke gevolgen hebben. Kabels kunnen kapot geknaagd worden en de ontlasting van ratten zorgt voor een verspreiding van bacteriën. Bouwtechnisch dienen woningen en gebouwen goed beschermd te worden tegen ratten. Het rioolstelsel en de buitengevel vergen om deze reden veel aandacht. Onze rattenbestrijder geeft regelmatig aanwijzingen met betrekking tot wering en preventie.

 

Kakkerlakken in huis zorgen voor een onhygiënische leefomgeving. Tijdig ingrijpen is van essentieel belang. Wanneer men te lang wacht, dan zullen ze zich razendsnel voortplanten. Een kakkerlakkenplaag kan zich ook makkelijk verspreiden naar naastgelegen woningen en gebouwen. De kakkerlakkenverdelger zal dan tevens een inventarisatie doen van de omvang.

Zelf ongedierte bestrijden

Om op een goede manier zelf ongedierte te bestrijden kunt u het beste eerst kennis opdoen over het betreffende diersoort.

 

De meest bekende plaagdieren en insecten die in huis en tuin voorkomen hebben wij uiteengezet in onze plaagdierengids en insectengids.

 

Zodra u ongedierte in huis aantreft, laat u dan niet direct verleiden tot het aankopen van allerlei huis- tuin- en keukenmiddelen. Probeer eerst de oorzaak te achterhalen. Vele insecten en plaagdieren kunnen namelijk het beste bestreden worden door de ontwikkelingsplaats of de voedselbron aan te pakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Tilburg voorkomen zijn:

 

Meldingen en Actualiteit Tilburg

Melding maken ongedierteAls u inwoner bent van Tilburg, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Tilburg

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Tilburg, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Tilburg vallen de plaatsen: Berkel-Enschot, Udenhout

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 14 december 2020 14:15

“Sinds twee weken hebben wij waarschijnlijk bezoek van ratten. Een rattenhol is aanwezig in de schuur aan de alpenpas, met gangenstelsel gezien de hoeveelheid zand in onze schuur ligt. Redelijk wat knaagschade. ”

maandag 30 november 2020 20:04

“Bruine rat Ringbaan Zuid (bij Brugman keukens)”

dinsdag 24 november 2020 09:38

“Ratten en holen in de tuin en ik denk in de kruipruimte onder de garage. Van alles geprobeerd momenteel met klemmen maar geen succes.Per nacht komen er holen bij. Kattedoorn Berkel - Enschot”

woensdag 23 september 2020 11:04

“Ratten tegen over het verbeten brugstraat”

dinsdag 28 juli 2020 13:13

“Ratten in struikgewas bij hondenuitlaatstrook Ringbaan Zuid”

maandag 20 juli 2020 22:31

“ratten in de achtertuinen van vlierlaan en kamperfoelielaan in berkel enschot”

dinsdag 30 juni 2020 21:29

“Dode bruine rat in parkeervak op straat. Groeseindstraat, vlakbij Hoefstraat. ”

zondag 21 juni 2020 17:47

“Ik heb een rat gezien in het Von Weber park. Kwam uit de richting van de plek waar de katten bijgevoerd worden en stak het geasfalteerde pad over richting de drieburgt.”

dinsdag 16 juni 2020 14:03

“Er lopen behoorlijk veel bruine ratten. Steken regelmatig de straat over tussen de receptie van camping Duinhoeve en het stroomhuisjes aan de overkant van de Oude Bosschebaan in Udenhout. Er ligt nu bijvoorbeeld een doodgereden rat op straat”

vrijdag 22 mei 2020 09:08

“Al enkele weken signaleren wij een bruine rat in onze tuin. Nu loopt hij al een klein uur in onze tuin (op 1 vierkante meter) op zijn gemak. Volgens mij eenvoudig te vangen. ”

dinsdag 17 maart 2020 16:22

“het stikt hier van de muizen en de ongedierte bestrijding doet er weinig mee ze kijken alleen bij de gene die last ervan heeft maar de bron verder op in de straat word niet gekeken wij blijven schoonmaken zo en als je belt kost het iedere keer 90 euro wij hopen nu dan ook dat ge gemeente er iets mee gaat doen want er wonen een stel viezerikken hier in de straat groetjes”

donderdag 5 december 2019 10:38

“we horen snachts muizen lopen boven”

donderdag 17 oktober 2019 21:19

“Zondag 13 oktober een rat gezien in Berkel Enschot bij Heuneind bij nieuwbouw aan Eikenbosch , liep richting de AH ”

vrijdag 6 september 2019 19:13

“Op dinsdag 3 september en woensdag 4 september een bruine rat in mijn tuin (woning J.P. Coenstraat) opgemerkt. Foto kunnen maken.”

zondag 4 augustus 2019 18:27

“In ons appartement hebben wij sinds kort last van muizen (dat we zien). In onze voorraadkast lopen ze geregeld rond en eten ze van alles op. We hebben de gaten gelokaliseerd en gaan ze dicht spuiten. Daarnaast hebben we vallen staan. ”

zaterdag 29 juni 2019 12:17

“vanaf de vijver in de kaukasuslaan komen er regelmatig ratten in onze tuin”

dinsdag 25 juni 2019 08:03

“Processierups arthur van schendelpark”

donderdag 20 juni 2019 08:54

“Bij ons in de Berkhoek in Udenhout, zit bijna elke eiken boom vol met eiken processie rupsen Ik heb hier verschrikkelijk veel last van, en durf ook bijna niet meer in eigen mijn tuin te komen, laat staan te voet naar de brievenbus lopen aan de straat. Elke dag zit ik vol met bulten Graag even de bomen leegzuigen aub anders hebben we volgend jaar nog meer van die vervelende beesjes.”

dinsdag 11 juni 2019 19:36

“Processie rupsen Matterhornstraat Ze lopen tegen de huizen omhoog we hebben last van jeuk enz”

woensdag 22 mei 2019 17:08

“In de Silcherstraat nr 26 zag ik zojuist, woensdag 22 mei 2019, een bruine rat in het vogeldrinkbakje voor aan de straat. Enkele weken terug zag ik er een lopen over het von weberfietspad, naast onze wijk. Begin van het jaar zag ik er ook een in het plantsoen voor onze deur. Mogelijk komen die uit de poel in het Hoffmannlaan of/en uit het kanaal. Is hier iets aan te doen?”