Meldpunt Ongediertebestrijding Rucphen

Afspraak maken:

Bent u inwoner van Rucphen - St. Willebrord, Sprundel en Zegge en ondervindt u onverlast van ongedierte zoals muizen, ratten, mieren of wespen, dan kunt u contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak. Onze ongediertebestrijder komt dan bij u langs om bestrijding uit te voeren.

Contact : 0900-2800200

Muizen bestrijden

muizenbestrijdingMuizen bestrijden in huis of binnen een gebouw vergt een strategische aanpak. De toedracht van het muizenprobleem moet geanalyseerd worden om een effectieve bestrijding uit te kunnen voeren. Daarnaast is kwalitatief goed materiaal cruciaal. Zonder betrouwbare middelen kan het muizenprobleem verergeren. Ook resistentie vormt een steeds groter probleem. Lees verder >

rattenbestrijdingRatten bestrijden

In steden houden ratten zich vaak in de rioolstelsels op. Ze leven hier van het keukenafval dat erdoor weggespoeld wordt. In de urine kunnen ziektekiemen voorkomen die een risico voor de gezondheid van mensen en dieren betekenen. Ratten bestrijden vergt een consequente aanpak met geschikt materiaal. Het gebruik van rodenticiden (rattengif) is aan banden gelegd. Lees verder >

Andere ongediertebestrijding

overige ongediertebestrijdingOnze bestrijdingsdienst in Rucphen - St. Willebrord, Sprundel en Zegge voert soms ook andere ongediertebestrijding uit. Het verdelgen van Kakkerlakken en vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd. Soms moeten er voorbereidingen worden getroffen voordat de verdelger bij u langskomt. Indien dat het geval is zal de bestrijdingsdeskundige eerst contact met u opnemen.

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen ons het leven behoorlijk onaangenaam maken. De 'huismuis' - Mus Musculus - is de meest bekende soort. Zij begeven zich graag in de buurt van mensen, o.a. in huizen, fabrieken, winkels etc. Muizen zijn alleseters en daarom is de hygiëne van belang. Onze muizenbestrijder heeft diverse lokmiddelen bij zich welke op strategische wijze ingezet moeten worden.

 

Mieren in huis zorgen veelal voor frustratie. Tijdens het voorjaar kunnen mieren ook buiten voor behoorlijk wat problemen zorgen. Looppaden kunnen verzakken en in onze gebouwen kunnen ze bacteriën verspreiden. Mieren hebben zich aan de meest uiteenlopende omstandigheden aangepast.

 

Ratten in huis kunnen schadelijke gevolgen hebben. Kabels kunnen kapot geknaagd worden en de ontlasting van ratten zorgt voor een verspreiding van bacteriën. Bouwtechnisch dienen woningen en gebouwen goed beschermd te worden tegen ratten. Het rioolstelsel en de buitengevel vergen om deze reden veel aandacht. Onze rattenbestrijder geeft regelmatig aanwijzingen met betrekking tot wering en preventie.

 

Kakkerlakken in huis zorgen voor een onhygiënische leefomgeving. Tijdig ingrijpen is van essentieel belang. Wanneer men te lang wacht, dan zullen ze zich razendsnel voortplanten. Een kakkerlakkenplaag kan zich ook makkelijk verspreiden naar naastgelegen woningen en gebouwen. De kakkerlakkenverdelger zal dan tevens een inventarisatie doen van de omvang.

VVE, Verhuur en Bedrijven

Muizenoverlast

In Rucphen - St. Willebrord, Sprundel en Zegge kunnen Verenigingen van Eigenarenwoningcorporaties en bedrijven bij ons terecht wanneer er bijvoorbeeld sprake is van muizenoverlast.

Rattenoverlast

Zodra ratten om het gebouw gesignaleerd worden kunt u ook direct contact met ons opnemen. Om de ratten te bestrijden plaatsen wij kasten met vangmechanismen. Tevens is het belangrijk om een duidelijk beheersplan te maken. Structurele preventie is de beste manier om rattenpopulaties te bedwingen.

Structurele bescherming

Nadat wij incidenteel de ratten hebben bestreden kan het structureel onderhoud worden uitgevoerd door Aliansa Plaagdiermanagement. Incidentele bestrijding rondom muizen en ratten vergt meerdere bezoeken. Tijdens het bestrijdingsproces kan de frequentie van de bezoeken bepaald worden.

Zelf ongedierte bestrijden

Om op een goede manier zelf ongedierte te bestrijden kunt u het beste eerst kennis opdoen over het betreffende diersoort.

 

De meest bekende plaagdieren en insecten die in huis en tuin voorkomen hebben we uiteengezet in onze plaagdierengids en insectengids.

 

Zodra u ongedierte in huis aantreft, laat u dan niet direct verleiden tot het aankopen van allerlei huis- tuin- en keukenmiddelen. Probeer eerst de oorzaak te achterhalen. Vele insecten en plaagdieren kunnen namelijk het beste bestreden worden door de ontwikkelingsplaats of de voedselbron aan te pakken.

Mieren en Wespen

WespenbestrijdingIn Rucphen bestrijden wij wespen wanneer er sprake is van een wespennest in de buurt, zoals in uw tuin of in de woning. Een wespennest kunt u herkennen aan het gedrag van de wespen rondom de plek waar het nest zit. Er is meestal veel in- en uitvliegverkeer zichtbaar rondom het wespennest

mieren bestrijdenMieren bestrijden

Mieren kunnen soms alleen bestreden worden met professionele middelen. Dit heeft te maken met het feit dat mieren soms al jarenlang de constructie van de woning binnendringen waardoor ze uit naden en kieren bij plinten of leidingwerk tevoorschijn komen.

 

Er zijn veel woningen waar wij één of meerdere keren per jaar langskomen voor een behandeling van mieren. Of dit bij u ook nodig is om tot een structurele beheersing te komen ligt aan de situatie. Lees verder over mierenbestrijding

wespengifWerkwijze wespenbestrijding

Wespen bestrijden wij met speciale apparatuur. Een poederspuit - drukpomp waarmee bijvoorbeeld spouwmuren of dakbeschot behandeld kunnen worden. Wij hebben tevens uitschuifapparatuur waarmee wij op hoogte een bestrijding uit kunnen voeren. Er zijn echter in sommige gevallen beperkingen aan de bereikbaarheid. Lees verder over wespenbestrijding 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenWespennesten verwijderen terwijl ze actief zijn is levensgevaarlijk. Dit dient absoluut pas te gebeuren enkele weken nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Een wespennest is tevens maar éénjarig. Dat wil zeggen dat een wespennest nooit hergebruikt wordt door een nieuwe koningin en haar werksters. Een oud wespennest in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond vormt geen gevaar wanneer het door ons uitgeschakeld is.

 

Als u twijfelt of een wespennest actief is of niet, neem dan geen risico's. In Rucphen kunt u een afsraak met ons maken voor inspectie. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Overige plaagdieren en insecten welke in Rucphen voorkomen zijn:

 

Gemeente Rucphen

Voor overlast in de openbare ruimte kunt u het beste contact opnemen met de gemeente Rucphen.

 

menu