Meldpunt Ongediertebestrijding Roermond

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Roermond kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Roermond.

Wespen en mieren

wespennest bestrijden en verwijderenTijdens het voorjaar en de zomer kunt u ook bij ons terecht voor het bestrijden van een wespennest of het bestrijden van mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Ongedierte in huis

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Roermond

 

Werkgebied:

Herten, Roermond, Swalmen

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Tussen de maanden mei en oktober worden veel inwoners van Roermond geconfronteerd met een wespennest in huis of in de tuin. Soms kan het wespennest geen kwaad, maar helaas in de meeste gevallen zorgt het voor vervelende situaties.

 

U kunt ons dan contact met ons opnemen om het wespennest te bestrijden. Nadat het wespennest bestreden is kan het wespennest verwijderd worden. Het wespennest kan op diverse plekken aangetroffen worden zoals in de spouwmuur, in een schuur of in de grond.

wespenbestrijding

Alleen bestrijding

In de praktijk komt het maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

Wespenbestrijding

Een wespenbestrijding duurt meestal niet meer dan 20 minuten. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij de meeste wespennesten goed bestrijden. Er zijn echter ook uitzonderingen. Meer over onze werkwijze, de kosten en de mogelijkheden in Roermond met betrekking tot het bestrijden van een wespennest leest u op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Roermond met verschillende middelen. Huis-tuin en keukenmiddelen zijn namelijk niet altijd opgewassen tegen een mierenplaag. Dat kan te maken hebben met hardnekkige mierennesten die langs de gevel of binnen de constructie van de woning zitten.

Mieren\mieren in spouwmuur.jpgEén behandeling niet altijd afdoende

Ook onze middelen zijn niet altijd afdoende wanneer mieren meerdere jaren de kans hebben gekregen om nesten te bouwen tussen de (spouw)muren of de vloeren. 

 

Er zijn woningen waar soms meerdere keren in een seizoen of meerdere jaren achtereen een mierenbestrijding uitgevoerd moet worden. Gelukkig zijn er ook vele woningen waar één behandeling afdoende is. 

 

Meer hierover leggen wij uit op onze pagina over mierenbestrijding.

Rattenbestrijding

ratten\rattenoverlast.jpgIn Roermond bestrijden wij ratten buitenshuis enkel op mechanische wijze. Wij zetten tijdens een rattenbestrijding dus geen rodenticiden in bij problemen die individueel van aard zijn, tenzij de regie bij ons blijft. Met de juiste werkwijze en het juiste materiaal zijn rodenticiden meestal dan ook niet nodig. 

 

Rattenoverlast kan zich afspelen in de openbare ruimte, maar ook bij u in de tuin. Als dat het geval is dan kan de oorzaak liggen in het aanbod van voedsel. Vaak gaat het dan om diervoeding zoals vogelvoer of konijnenvoer.

 

Soms ligt de oorzaak aan een mankement binnen het rioolsysteem. Als u een woning huurt, dan kunt u dit neerleggen bij de verhuurder. Als u een koopwoning heeft, dan kunt u zelf een loodgieter bellen.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizenbestrijding in huis of bij een bedrijf voeren wij uit op afspraak. In Roermond werken wij met zowel mechanische bestrijdingsmiddelen alsook toxicologische. Bij de bestrijding van muizen in huis gebruiken wij meestal producten die specifiek bedoeld zijn voor consumenten. Professionele bestrijdingsmiddelen kunnen wij namelijk alleen toepassen als de regie bij ons blijft. Dit gebeurt in de praktijk alleen bij bedrijven en instellingen.

home\muizen bestrijden home.jpgKantoren en gebouwen

Muizenbestrijding binnen kantoren en gebouwen vergt een uitgebreidere werkwijze. Naast professionele bestrijdingsproducten zijn soms ook aanpassingen nodig met betrekking tot opslag, hygiëne en toegankelijkheid. Geschakelde gebouwen vereisen soms integrale bestrijding en goede communicatie. 

Overlast

Muizenoverlast speelt zich vooral af op plekken waar gegeten wordt. Veel organisaties die met kinderen werken zijn ook kwetsbaar voor muizen. Als u last heeft van muizen op de werkplek dan raden wij aan om dit bij uw leidinggevende te melden. 

 

Lees verder over muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Andere ongediertebestrijding in Roermond voor bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes of vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Indien voorbereidingen voor de bestrijding noodzakelijk zijn, zal onze bestrijdingsdeskundige contact met u opnemen. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden huizen en gebouwen zeer geschikte schuilmogelijkheden voor muizen tegen de gevaren van buiten. Soms is de oorzaak van de aanwezigheid van muizen in huis moeilijker te achterhalen. Een goede analyse van de eventuele toedracht is van groot belang om passende maatregelen te kunnen nemen. Onze muizenbestrijder geeft advies en plaatst geschikte materialen.

 

Mieren in huis kunnen erg vervelend zijn wanneer ze onophoudelijk door de keuken of de woonkamer marcheren. Soms is een kleine ingreep voldoende om het op te lossen, maar helaas lijkt het in sommige gevallen een gevecht tegen de bierkaai te zijn.

 

Ratten in huis komen vaak vanuit de kruipruimte. In tegenstelling tot muizen hebben ze iedere dag water nodig en heeft de aanwezigheid vaak te maken met een defect aan het riool of recente werkzaamheden hieraan. Zodra ratten in huis geconstateerd worden dienen adequate maatregelen getroffen te worden. Zowel bestrijding als preventie verdienen direct de aandacht. Onze rattenbestrijder bespreekt met u de mogelijkheden.

 

Kakkerlakken in huis houden zich meestal schuil tussen naden en kieren waar het betrekkelijk warm is en voedselresten gevonden worden. Daarom is de keuken meestal de aangewezen plek. Koelkastmotoren, boilers en andere keukenapparatuur bieden de juiste temperatuur voor kakkerlakken waarin ze zich snel verder kunnen ontwikkelen. De verdelger concentreert zich daarom hoofdzakelijk op deze plekken. 

Zelf ongedierte bestrijden

Een probleem met ongedierte kan soms zelf aangepakt worden. Ongediertebestrijding kan echter alleen maar succesvol uitgevoerd worden wanneer men weet om wat voor diersoort het gaat. Om u te kunnen helpen met het herkennen van bepaalde diersoorten verwijzen wij u naar onze plaagdierengids en insectengids

 

Wees verder waakzaam voor het aankopen van bepaalde producten. Bij het ontdekken van ongedierte in huis volgen veelal impulsaankopen die het probleem soms verergeren of verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn lokdoosjes tegen mieren, muizengif of spuitbussen tegen kakkerlakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Roermond voorkomen zijn:

 

Meldingen en Actualiteit Roermond

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Roermond, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Roermond

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Roermond, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Roermond vallen de plaatsen: Herten, Swalmen

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 7 september 2021 13:11

“In mijn tuin lopen regelmatig ratten. We hebben al zelf rattenvanger geplaatst, maar slechts 1 rat gevonden.”

zondag 5 september 2021 20:34

“In het gebied tussen de Dionysiusstraat en het Stationspad in Swalmen worden de laatste weken steeds vaker ratten waargenomen, ook overdag zijn meerdere ratten tegelijkertijd te zien. ”

dinsdag 31 augustus 2021 00:07

“Wespennest in spouwmuur”

zaterdag 28 augustus 2021 10:46

“Bruine?? ratten, gezien 2 stuks samen tegelijk, op klaarlichte dag, van tuin achterburen, door eigen tuin naar de zij buren rechts, gezien bruine rat vanuit riool over straat naar oprit, waar gehinderd door een ekster?? gezien door naaste buren, en de buren daarnaast, overburen, bij zij achterburen om de hoek op andere straat in de tuin gezien, hebben een klein kind in huis! afgelopen week 4 x ratten gezien door buurt. Hoek Professor Dupontstraat/ Professor Schreinemakerstraat. 2 jaar geleden persoonlijk ongedierte bestrijding gehad ivm met ratten in hol voortuin, na bestrijding, riool aansluiting laten vermaken door loodgieter in voor tuin. overburen hadden toen ratten in de garage en voortuin ook verholpen, nu zijn de ratten weer terug. Lichtbruin/grijzig van kleur. Durven geen deuren en ramen meer open te hebben.”

woensdag 2 juni 2021 22:39

“Muizenplaag rondom het plein op de neptunusstraat/marstraat/donderbergweg. Muizen komen via de achtertuin vanaf het plein/park naar de huizen”

vrijdag 14 mei 2021 15:36

“Afgelopen weken meermaals geconstateerd en dus ook gezien dat er ratten (dikke bruine/grijsachtige) door Swalmerstraat lopen zo tussen de woningen nummers 57 en 65. Ratten komen vanuit kant oude bedrijvenkantoor Heilige Geeststraat. Heb ook gezien dat ratten meestal bij pand 61 via het parkeerterrein daarachter verdwijnen. Mis Om verdere vermeerdering en of verspreiding te voorkomen goed om dit eens te onderzoeken en dit serieus te nemen.”

maandag 1 maart 2021 19:35

“Veel dikke zwarte vliegen, Kapellerhof”

maandag 1 februari 2021 16:47

“Ratten in de tuin , schouwberg”

woensdag 13 januari 2021 20:32

“Paredisstraat. Al enige weken flink last van muizen in de spouwen en tussen de vloeren. Heb gif gezet en het wordt al iets minder. Maar zou kunnen zijn door de hoeveelheid die gegeten is dat het meer panden betreft.”

donderdag 10 december 2020 18:47

“Ratten en stank overlast, Karel Doormanstraat (huis met zwarte folie voor de ramen, begane grond ”

zaterdag 5 december 2020 14:07

“Heinsbergerweg Roermond, spitsmuizen tussen isolatie in plafond.”

dinsdag 13 oktober 2020 13:50

“Marter die lood in schoorstenen omhoog duwt op de Kaanjel te herten”

donderdag 24 september 2020 14:14

“Hoornaar nest in spouwmuur hoogvonderen”

donderdag 10 september 2020 04:48

“Ik heb van een buurvrouw gehoord dat er rond de Huurvaarderstraat in Hoogvonderen, Roermond, zwarte ratten zijn gezien. Ik weet niet hoe erg het is, ik kom zelf bijna nooit buiten, maar ik dacht dat ik het beter even kan melden. We hebben ook vaak last van muizen, die komen deze kant uit telkens als er op het veld langs de flats/Donderberg/Koninginnelaan, waar ze nieuwe woningen aan het bouwen zijn, gegraven wordt of zo. Ik heb er 2 katten voor in huis gehaald, want ik had er enorm veel. Ze geven enorme schade, en zijn vies. Ik hoop niet dat we ook zoveel ratten krijgen, die zijn nog even een stuk erger. Als ik het goed heb kunnen die dieren erge ziektes verspreiden. ”

zondag 16 augustus 2020 08:25

“Woelrat, voortuin Adelaarshorst”

zaterdag 15 augustus 2020 00:20

“Last van hoorn wespen ”

dinsdag 28 juli 2020 22:00

“Rat in tuin Kroppestraat Swalmen”

dinsdag 23 juni 2020 21:17

“Kakkerlakken vondelstraat roermond”

vrijdag 20 maart 2020 11:45

“Een steenmarter in de plafondruimte”

donderdag 19 maart 2020 09:14

“Wij zien zowel muizen alsook ratten rondom onze woning door de achtertuin rennen. De buren hebben drie bakken kattenvoer enz in hun tuin staan voor alle (zwerf)katten uit de buurt. Ook ande omwonenden hebben al ongedierte gesignaleerd. In een woonwijk!”

vrijdag 14 februari 2020 14:42

“Ratten in huis volgens ongediertebestrijder. Wordt bestreden met bloedverdunners momenteel. Gaten in tuin aangetroffen. Mogelijk van ratten of muizen? Locatie swalmen kerkpad”