Meldpunt Ongediertebestrijding Oss

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Oss kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden vooral ratten, muizen en tijdens de zomer hoofdzakelijk mieren en wespen. Ook bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Oss kunnen bij ons terecht voor muizenbestrijding en rattenbestrijding

Wespen

wespTijdens het voorjaar en de zomer concentreren wij ons vooral op de bestrijding wespennesten die op vervelende plekken zitten zoals in de tuin of zelfs in huis. U kunt hiervoor direct een afspraak maken.

 

Als u meer informatie wilt over de kosten en de werkwijze van een wespenbestrijding, ga dan verder naar onze informatie over het verwijderen van een wespennest

Mieren

MierenbestrijdingOok mieren kunnen voor veel overlast zorgen. Ga verder naar onze informatie over mierenbestrijding

 

Melding maken:

Melding doenMeldingen en Actualiteit Oss

 

Werkgebied

Berghem, Demen, Deursen-Dennenburg, Dieden, Geffen, Haren, Herpen, Huisseling, Keent, Lith, Lithoijen, Macharen, Maren-Kessel, Megen, Neerlangel, Neerloon, Oijen, Oss, Overlangel, Ravenstein, Teeffelen

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Oss treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning. Soms kan een wespennest geen kwaad, maar in de meeste gevallen groeit een wespennest dusdanig in omvang dat de overlast ernstige vormen aanneemt. 

 

Woont u in Oss en wilt u het wespennest verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Oss

wespenbestrijdingVoordat een wespennest verwijderd kan worden, zal onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden. De opening waar de wespen naar binnen vliegen moet hiervoor duidelijk zichtbaar zijn. Zodoende kunnen wij onder hoge druk een gifpoeder in de opening blazen. Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Oss voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit.

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Oss, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer.

Laten bestrijden

Ratten laten bestrijdenVoor incidentele rattenbestrijding in Oss kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen.

 

Lees verder over rattenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Oss kunnen door onze ongediertebestrijding structureel geholpen worden bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten. Voor goede bescherming en preventie zal onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren. Vooral instellingen zoals scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn kwetsbaar voor muizenoverlast en rattenoverlast.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of rattenbestrijding op de werkplek

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn altijd op zoek naar een geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden.

 

Indien u overlast ondervindt van muizen in Oss, dan zal onze ongediertebestrijder materialen plaatsen.

 

muizen professioneel laten bestrijdenOngediertebestrijding gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw. Vooral bij het bestrijden van muizen moet hier rekening mee worden gehouden. 

 

Muizenbestrijding in Oss vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Meldingen en Actualiteit Oss

verantwoordelijkheden rondom muizenAls u inwoner bent van Oss, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Oss

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Oss, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Oss vallen de plaatsen: Berghem, Demen, Deursen-Dennenburg, Dieden, Geffen, Haren, Herpen, Huisseling, Keent, Lith, Lithoijen, Macharen, Maren-Kessel, Megen, Neerlangel, Neerloon, Oijen, Overlangel, Ravenstein, Teeffelen

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 21 oktober 2021 15:06

“Wij hebben ratten in het huis. Overal liggen keuteltjes. Na verwijderen vorige week lagen er nu weer nieuwe keutels ”

woensdag 20 oktober 2021 11:31

“Wij hebben een wespennest in de spouw. Met een 3 tal aan / afvoer wegen bij de voordeur. ”

dinsdag 29 juni 2021 13:40

“Ratten in de Willem 2 laan en Emmalaan te Oss”

zaterdag 26 juni 2021 13:11

“Ratten Emmalaan / Willem 2 laan”

woensdag 23 juni 2021 22:38

“Ratten emmalaan Oss”

woensdag 23 juni 2021 20:54

“Er zitten veel bruine ratten in de straat. Vanavond heb ik er 2 gezien in mijn voortuin. ”

vrijdag 14 mei 2021 19:31

“Ratten in achtertuin staringstraat ”

maandag 12 april 2021 13:49

“We hebben last van bruine ratten in de voortuin en achtertuin”

donderdag 28 januari 2021 16:02

“onder de vloer van het tuinhuisje zijn wederom de gangen van ratten gevonden, reeds eerder is zutec langs geweest en meerdere ratten gevange nu weer sporen gevondenn.”

vrijdag 1 januari 2021 16:28

“Het probleem is op wagenaarstraat 37 in oss.zowel in de voortuin als achtertuin overlast van muizen ,mollen,slakken enz.dit vanwege slecht onderhoud tuin”

dinsdag 29 december 2020 12:10

“Met regelmaat schieten de ratten door de tuin, dak schuur, pergola en rond de erfscheiding met buren Gewandeweg. Onze tuin (De Bongerd, Oss) grenst aan een waterpartij, mogelijk overlast vanuit die waterpartij door voedsel, vissers e.d. Langs die waterpartij ligt regelmatig voedsel (aardappelen, rijst e,d) Mezenbollen, noten e.d. voor vogels halen de volgende ochtend niet. Een flinke rattenklem vangt alleen veldmuisjes. ”

vrijdag 27 november 2020 14:24

“Op de van hoogstratenweg 313 5371bj te ravenstein staat een grote container met de inboedel van het huis ernaast nummer 31..Ik heb gezien dat de stofzuiger die er ook op ligt vol met kakkeelakken zit.Volgens gemeente hebben ze geen toestemming voor de container.Ik ben bang voor een kakkerlakken plaag”

maandag 23 november 2020 22:35

“steenmarter Lithoijen ”

donderdag 19 november 2020 16:12

“last van een steenmarter”

maandag 19 oktober 2020 11:41

“Ratten Irenestraat Oss”

maandag 14 september 2020 11:37

“Wespen, sinds vorig jaar komen er regelmatig wespen in mijn woning. Soms 1 tegelijk en soms wel 10.. ze komen voor zover ik kan zien via het luch tventilatie systeem. Ik leef met meerdere katten in huis en vind het nogal gevaarlijk als ik niet thuis ben..”

maandag 31 augustus 2020 12:33

“Zwarte rat nieuwe hescheweg te Oss”

dinsdag 21 juli 2020 09:14

“Rat in de tuin (Willem I laan)”

woensdag 8 juli 2020 13:55

“Ratten Rooseveltstraat”

donderdag 18 juni 2020 22:26

“er zijn ratten heel veel ratten in de Albardastraat. zowel in de struiken als in huis en schuren! is niet te bestrijden. ”

dinsdag 16 juni 2020 09:45

“Ik heb een rat gesignaleerd op de binnenplaats van ons appartementencomplex. Ook heb ik een rat gezien langs de spoorbaan tussen het gemeentehuis en de Kortfoortstraat.”

zondag 14 juni 2020 14:53

“Een, naar buren, wegvluchtende rat gesignaleerd in achtertuin Smouteneind te Oss. ”

zondag 31 mei 2020 14:32

“Wij hebben momenteel weer enorm last van ratten in de tuin”

woensdag 20 mei 2020 07:25

“Ratten in de berm, ter hoogte van Pastoor van Weerdtstraat 14 te Teeffelen. ( Geen muskusratten bleek uit eerdere melding bij waterschap Aa en Maas, die enkel Muskesratten weg mogen vangen)”

maandag 18 mei 2020 23:26

“Ratten in Teeffelen, nabij Teeffelse wetering en Hemelrijkse waard.”

maandag 11 mei 2020 14:27

“Het Eiland Oss, bruine rat 14.26 uur in tuin. Foto en film gemaakt”

vrijdag 8 mei 2020 16:13

“Ratten. Bij flat aan de Anna van Schuurmanstraat in Oss. We horen ze knagen en zien ze lopen”

donderdag 9 april 2020 21:05

“Ratten gesignaleerd in de Schoolstraat in Herpen! ”

dinsdag 7 april 2020 10:05

“afgelopen maandag zat onze dochter alleen achter in de tuin op de magnolia in Geffen op het terras en zag een zwarte rat lopen bij een houtstapel, de reactie zal ik achterweg laten...”

dinsdag 10 maart 2020 21:44

“Ratten gesignaleerd te Geffen Berkenboog Er lag bij ons vanmorgen ook bloed op de inrit met een orgaan van een diersoort. Misschien mogelijk ook van een rat?”

dinsdag 14 januari 2020 09:01

“Ratten al 3 jaar. Via gemeente bestrijding gekomen maar zitten er nog de hoebenstraat Oss 5348 tk ”

maandag 30 december 2019 19:00

“Al verschillende meldingen gedaan over ratte plaag da costastraat heihoeksingel onze hele tuin is helemaal ondergraven”

vrijdag 27 december 2019 01:02

“Wij hebben in de garage last van of een of meerdere muizen/ ratten. Ze zitten bij ons bij het oud papier.”

dinsdag 24 december 2019 13:51

“In onze buurt (Sultzbachstraat Ravenstein) hebben we veel last van steenmarters. Verschillende buurtmensen hebben de steenmarter in hun huis. Daarnaast hebben verschillende mensen al behoorlijke kosten aan hun auto. In tuinen graven ze, er ligt veel ontlasting en buurtgenoten zien de steenmarters zelfs op straat lopen. Ik heb contact gehad in onze buurt app, ze worden ervaren als een plaag. We weten dat het beschermde diersoorten zijn, maar mijn vraag is wel of de gemeente daar iets in kan betekenen. ”

zondag 8 december 2019 16:13

“Ratten gezien op zondag 8 december in mijn tuin.”

vrijdag 11 oktober 2019 10:39

“Bruine rattenplaag in sloot van Waterschap AA en Maas achter het perceel Brandstraat 26 Oss.”

woensdag 9 oktober 2019 10:45

“In de struikjes op de zaltbommelseweg in Oss tegenover de fietsenwinkel zie ik regelmatig ratten lopen. Het zijn meerdere raten wonen in die struikjes...”

dinsdag 23 juli 2019 11:54

“Op het complex van de Tuinverening Kromstraat Zuid gelegen langs de spoorlijn tussen de overgang Heihoekstraat-Heihoeksingel en station Oss-West en grenzend aan de noordkant aan de Heischeutstraat worden de laatste week veel bruine ratten gesignaleerd. Het is onduidelijk waar de ratten huizen. Er is langs de spoorkant veel begroeiing (dit is gemeld bij Prorail. In de tuinen van bewners bevonden zich op een aantal plekken vijvers. Op het tuincomplex bevinden zich veel kassen en ook hebben sommige tuinders een huisje.”

maandag 22 juli 2019 20:18

“Ratten gezien op maandag 22 juli 2019 rond 19:45. 5 stuks zaten bij de vijver de hazenakker in Oss. Ze zaten aan de noordwestelijke kant vd vijver (meer noord dan west)”

dinsdag 16 juli 2019 19:47

“wespen in spouw en in slaapkamer, van Rappardstraat Oss”

zaterdag 6 juli 2019 10:08

“Gazon 20 m2 . Midden in woonwijk . Woelmuizen . ”

zondag 26 mei 2019 12:24

“Ratten op speelplaats basisschool bij vijver aan de Vivaldistraat in Oss. ”