Meldpunt Ongediertebestrijding Meierijstad

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Meierijstad kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden vooral ratten en muizen. Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Meierijstad kunnen ook bij ons terecht voor muizenbestrijding en rattenbestrijding

Wespen en mieren

wespTijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij ook wespennesten en mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Overige ongedierte

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Meierijstad

 

Werkgebied

Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Meierijstad treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning.

 

Woont u in Meierijstad en wilt u het wespennest (laten) verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Meierijstad

Voordat een wespennest verwijderd kan worden, moet onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden.

 

wespenbestrijdingDe opening waar de wespen naar binnen vliegen moet duidelijk zichtbaar zijn.

 

Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Meierijstad voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit, waaronder dus ook wespenbestrijding

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Lees verder over de kosten en onze mogelijkheden van een wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Meierijstad, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

Tel: 0900-2800200

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer.

Laten bestrijden

Ratten laten bestrijdenVoor incidentele rattenbestrijding in Meierijstad kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen.

 

Lees verder over rattenbestrijding

Tel: 0900-2800200

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Meierijstad kunnen door onze ongediertebestrijding structureel geholpen worden bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten. Voor goede bescherming en preventie zal onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren. Vooral instellingen zoals scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn kwetsbaar voor muizenoverlast en rattenoverlast.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of rattenbestrijding op de werkplek

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn altijd op zoek naar een geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden.

 

Indien u overlast ondervindt van muizen in Meierijstad, dan zal onze ongediertebestrijder materialen plaatsen.

Tel: 0900-2800200

 

muizen professioneel laten bestrijdenOngediertebestrijding gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw. Vooral bij het bestrijden van muizen moet hier rekening mee worden gehouden. 

 

Muizenbestrijding in Meierijstad vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Meldingen en Actualiteit Meierijstad

verantwoordelijkheden rondom muizenAls u inwoner bent van Meierijstad, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Meierijstad

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Meierijstad, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Meierijstad vallen de plaatsen: Erp, Schijndel, Sint-Oedenrode, Veghel

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 13 april 2021 09:05

“Ratten gesignaleerd en doodgebeten huisdieren (cavia's) Bij zowel ons als buren zijn er ratten gezien. Verschillende bewoners hebben dieren buiten zitten, zoals kippen konijnen en cavia's. Ik hoor in de buurt ook parkieten en vogels. Voor zover ik weet wordt het voer in dichte tonnen gehouden, alleen gevoerd wat nodig is en zo. Er wonen ook katten in de wijk. Maar helaas dus ook ratten. Wat kunnen we doen om dit tegen te gaan. Gif mag niet, ultrasoon geluid is voor de huisdieren geen doen, verder geen kennis. ”

woensdag 9 september 2020 08:58

“ratten keutels in de tuin (ik heb foto's) MANDERSSTRAAT”

zaterdag 13 juni 2020 12:27

“Lokatie: Eikenbomenbosje lokatie Vresselseweg/Zaanpeelweg Probleem : 20+ processierupsnesten met een grootte van formaat tennisbal tot voetbal, waarvan meerdere boven de weg hangen”

donderdag 11 juni 2020 11:43

“Er zijn meerdere malen bruine ratten gesignaleerd bij Tuinvereniging Aarlehof aan Hermalen 2 in Schijndel. Doet se gemeente hier iets aan? ”

vrijdag 17 april 2020 09:22

“ratten gesignaleerd wijk Hennenberg in onze tuin”

maandag 6 januari 2020 19:38

“Er zijn ratten en rattengangen gesignaleerd in de sloot bij het tennispark TV Zijtaart. ”

donderdag 19 december 2019 12:30

“Enorm veel muizen in de hertog jan 2 laan”