Meldpunt Ongediertebestrijding Lelystad

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Lelystad kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen bij inwoners in huis of in de tuin. Gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Lelystad beschermen wij ook afhankelijk van de toedracht en de omvang.

Mei - september

wespen bestrijdenTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij extra bestrijders in dienst om de aanvragen aan te kunnen met betrekking tot de bestrijding van wespennesten en de bestrijding van mieren in huis

Muizen en ratten

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Ongedierte in huis

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Lelystad

 

Werkgebied:

Lelystad

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Rond het voorjaar worden de wespenkoninginnen wakker en gaan ze op zoek naar een geschikte plek om een nest te bouwen. Huizen en gebouwen in Lelystad bieden hiervoor een mooie plek. Wespennesten worden veelal aangetroffen in spouwmuren en onder de dakpannen.

 

Het wespennest kan pas verwijderd worden nadat de wespenbestrijding is uitgevoerd en met inachtneming dat de omstandigheden deze werkzaamheden toelaten. Meer over de gang van zaken rondom het weghalen van een wespennest leest u op onze pagina over het verwijderen van een wespennest

 

wespengif voor wespenbestrijdingWerkwijze wespenbestrijding

Zoals hierboven omschreven dient het wespennest eerst bestreden te worden. Dit doen wij met diverse apparatuur. Hiermee kan ook op hoogte gewerkt worden. Soms is een wespennest echter onbereikbaar. Het is daarom van belang om de informatie te lezen. Aan een wespenbestrijding in Lelystad zijn tevens kosten verbonden. Lees alle informatie over de werkwijze, de voorwaarden en de kosten op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

In huis en op het terras kan veel mierenoverlast ondervonden worden. De bestrijding van mieren kan gedeeltelijk worden uitgevoerd met natuurlijke producten, maar soms zijn toxicologische middelen noodzakelijk.

 

Mierenbestrijding

Lees verder over mierenbestrijding.

Afspraak maken

Wanneer u in Lelystad woont en overlast ondervindt van mieren, bel ons dan op voor het maken van een afspraak. Wij zorgen dan voor de bestrijding. Let erop dat aan iedere vorm van bestrijding kosten zijn verbonden.

 

Verder willen wij benadrukken dat de bestrijding van mieren soms meerdere behandelingen vereist. De frequentie is erg afhankelijk van de oorzaak en de omvang van het mierenprobleem.

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingRatten in de tuin of zelfs in huis kunnen voor veel onrust zorgen. Soms gaat het om een incident, maar soms is het probleem ook structureel van aard. In beide gevallen dient het snel opgelost te worden.

Werkwijze

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten in Lelystad voeren wij uit met mechanische bestrijdingsmiddelen. Dit zijn in de regel vangmaterialen zonder gif. Rattengif is verboden voor consumenten. Ook voor de ongediertebestrijder met een licentie is het aan banden gelegd. 

 

Lees verder over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingSommige muizen zoals bosmuizen, huismuizen of spitsmuizen zitten graag in huizen en andere gebouwen. Woningen en gebouwen bieden voedsel, warmte en veiligheid. Onze muizenbestrijder gaat dan ook eerst op zoek naar de oorzaak van de muizenoverlast.

 

MuizenbestrijdingIn Lelystad voeren wij muizenbestrijding uit bij inwoners thuis, maar ook binnen instellingen zoals scholen en kinderdagverblijven. Ook kantoren en bedrijven krijgen de aandacht.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Ongedierte in huis

ongedierte in huisMuizen in huis houden zich veelal op in de spouwmuur, in de kruipruimte of op zolder. Zodra voedsel onvoldoende afgesloten wordt voor muizen, dan bieden wij ze een geschikte leefomgeving waardoor ze zich snel kunnen doorontwikkelen. De muizenoverlast kan dan uiteindelijk leiden tot een ware muizenplaag. 

 

Mieren in huis kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Geursporen die ze achterlaten waarschuwen de hele kolonie zodra er een aantrekkelijke bestemming is gevonden. Die bestemming bevindt zich meestal in de keuken.   

 

Ratten in huis geven een behoorlijk gevoel van onbehagen. Soms gaat het om een enkeling die tegen wil en dank binnen terecht is gekomen. Soms is er echter een structureel probleem onder of rondom het gebouw. Dit dient dan direct aangepakt te worden. De rattenbestrijder kan u hier meer over informeren.

 

Kakkerlakken in huis zijn meestal binnen gekomen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bagage wordt in het buitenland veelal op de grond gezet waardoor een kakkerlak per ongeluk mee naar huis kan reizen. De verdelger voert soms meerdere behandelingen uit.

Ongediertebestrijding voor Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bij bedrijvenBedrijven en instellingen in Lelystad kunnen door ons geholpen worden bij incidenten rondom plaagdierproblemen of structurele bescherming tegen ratten en muizen.

 

Meer informatie vindt u op onze pagina over ongediertebestrijding voor bedrijven en instellingen

Meldingen en Actualiteit Lelystad

melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Lelystad, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Lelystad

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Lelystad, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 30 november 2021 09:44

“Muizen op daken in schouw”

dinsdag 9 november 2021 09:52

“Rat in tuin Reygersbeek ”

maandag 25 oktober 2021 14:34

“bruine ratten bij ons in de tuin en op het balkon.ze komen af op het voer voor de vogeltjes.dit doen wij ruim zes jaar maar pas dit jaar zien wij ratten!”

maandag 18 oktober 2021 08:48

“In De Veste ( nieuwe deel) overlast van muizen in de tuin. Buren hebben ook muizen geconstateerd in hun tuinen. ”

maandag 11 oktober 2021 17:04

“Muizen in huis, Kamp Lelystad. Nog nooit eerder last van gehad”

woensdag 8 september 2021 07:24

“muizen in de tuin en in huis kamp lelystad”

vrijdag 13 augustus 2021 05:03

“Wij horen geknaag in het hout, lijkt onder de dakpannen vandaan te komen..”

woensdag 11 augustus 2021 08:40

“Voorstraat muizen in de tuin ”

vrijdag 11 juni 2021 13:26

“Overal mierennesten, nog niet in huis Karveel 05”

vrijdag 11 juni 2021 13:25

“Rat rent over terras, Karveel 05 8 juni 21.30 uur”

zaterdag 10 april 2021 11:59

“Ratten in de tuin. Vorig voorjaar voor t eerst gezien. In het najaar/winter geen ratten gezien. Nu weer terug (minimaal twee). Locatie: Den essenburg, Lelystad.”

donderdag 1 april 2021 22:00

“Meerdere ratten, vlakbij voetbalveldje Griend 10, Lelystad”

donderdag 1 april 2021 21:54

“Meerdere ratten vlakbij voetbalveld Griend 10”

dinsdag 16 maart 2021 20:29

“Meerdere ratten in de achtertuin aan de waterkant. Buitenhof Lelystad”

zondag 28 februari 2021 22:34

“geen idee maar het zit in me muur maakt aleen snachts geluid en hoor het ook vroeg in de ochtend. Het klinkt ook best groot, ik hoop geen rat.”

vrijdag 22 januari 2021 13:55

“Ratten en muizenplaag galjoen-zuid rondom en in woningen, komen vanuit de meterkast, trappenhuis.”

donderdag 14 januari 2021 10:14

“in Botter west veel muizen in de achtertuin met tunnels onder kas, compostbak en in tuinkast overal hopen aarde/zand”

maandag 30 november 2020 10:20

“Ratten gesignaleerd bij water langs Bovenover/Polderdreef”

zaterdag 21 november 2020 10:55

“Steenmarter doodt onze kippen, waar kan ik dat melden? Het lijkt mij goed dat in beeld is dat (beschermde) dierenoverlast ergens gemeld wordt.”

zaterdag 24 oktober 2020 08:25

“Ratten gezien oostrandpark. Ook een bunzing gezien oostrandpark. ”

donderdag 10 september 2020 11:54

“Wespennest kruising archipel 11 en kustendreef. Naast paaltje in gras en bord met Z.”

donderdag 13 augustus 2020 17:40

“ratten gezien oostrandpark lelystad”

maandag 29 juni 2020 12:05

“Rond 12.00 uur loopt een rat doodgemoedereerd over de patio. We weten dat in de omgeving ratten huizen, maar dit is de eerste keer dat we een rat zo nabij hebben gezien.”

zondag 28 juni 2020 08:44

“Muizenplaag in de Zeelaan. Beide zijden van de straat, voortuintjes en achtertuintjes. Meerdere bewoners klagen over muizen in huis.”

dinsdag 16 juni 2020 10:16

“Bijen nest bij voetbalveldje waar kinderen spelen . Beukenhof voetbal veldje lelystad halverwege het veldje in de boom hing gister een groot nest ”

woensdag 3 juni 2020 12:13

“ratten in de tuin oostvaardersdijk”

dinsdag 19 mei 2020 14:34

“bijenzwerm in schoorsteen oostvaardersdijk ”

dinsdag 28 april 2020 10:48

“Vermoedelijk een steenmarter achter het dakbeschot.”

dinsdag 22 oktober 2019 07:00

“Muis (vermoedelijk bosmuis) op zolder in isolatie materiaal.”