Meldpunt Ongediertebestrijding Leiden

Afspraak maken:

Voor ongediertebestrijding in Leiden kunt u een afspraak met ons maken. Aan de hand van uw postcode plannen wij u in. Wij hanteren dagdelen van drie uur. De verdelger kan u meestal dezelfde dag of de volgende werkdag nog helpen.

Contact : 0900-2800200

Muizen en Ratten

Ratten- en MuizenbestrijdingOnze aandacht gaat onder anderen uit naar de muizenbestrijding en de rattenbestrijding

 

In Leiden bestrijden wij muizen met zowel mechanische als toxicologische bestrijdingsmiddelen.

 

De inzet van rattengif (rodenticiden) is stevig aan banden gelegd.

Lees meer hierover.

Kosten

Wij brengen altijd kosten in rekening voor zowel het bezoek alsook de bestrijdingsmiddelen. Navigeer verder naar de betreffende diersoort om tot een indicatie te komen van de kosten. Voor plaagdieren zoals ratten of diverse soorten muizen, kunt u naar onze plaagdierengids. Een overzicht van insecten of mijten vindt u via onze insectengids 

Bedrijven en Instellingen

Muizen- en Rattenoverlast

Ongedierte komt niet alleen in huis voor. In Leiden hebben we ook te maken met kwetsbare gebouwen die muizenoverlast en rattenoverlast tot gevolg kunnen hebben.

 

Veelal zijn het bedrijven en instellingen die te maken krijgen met personeel wat blootgesteld wordt aan ongedierte. Vanuit hygiënisch oogpunt is dit uiteraard een onwenselijke situatie. Ook kunnen muizen en ratten veel financiële schade tot gevolg hebben. Het is daarom verstandig om een afspraak met ons te maken voor inspectie en bestrijding.

Incidenteel en Structureel

Een muizen- of rattenbestrijding bestaat meestal uit drie bezoeken. Installatie, nacontrole en eindcontrole. Dan worden de spullen ook weer opgeruimd door ons. Toch is het meestal verstandig om de bescherming te behouden. Onze bestrijdingsdeskundige kan u hierover ter plekke adviseren.

 

Ga voor meer informatie naar muizen op de werkplek of ratten op de werkplek

VVE's, Woningcorporaties en Gemeenten

Ook Verenigingen van Eigenarenwoningcorporaties en gemeenten hebben regelmatig te maken met meldingen rondom ongedierte. De ongediertebestrijder kan ter plekke inventariseren en een plan van aanpak voorleggen. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen meestal binnen via spouwopeningen, kruipruimten of dakaansluitingen. Ze kunnen zich soms verplaatsen tussen vloerlagen of schachten van leidingwerk. Muizen kunnen zich binnen de juiste omstandigheden razendsnel voortplanten. Tijdig ingrijpen is daarom vereist. Onze muizenbestrijder plaatst tijdens een bezoek meestal direct bestrijdingsmiddelen. Verder kunnen ook de buren een rol spelen.

 

Ratten in huis kunnen binnenkomen vanuit de kruipruimte of via openingen in de gevel, deuropeningen of dakaansluitingen. Ratten blijven echter in tegenstelling tot muizen liever buitenshuis.

 

Ratten hebben water nodig en kunnen zich binnenshuis niet zo makkelijk verplaatsen als muizen. De aanwezigheid van ratten in de tuin vraagt direct om aandacht. Onze rattenbestrijder heeft altijd geschikt materiaal bij zich om ratten zowel binnenshuis- als buitenshuis te kunnen bestrijden. 

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar, maar aanhoudende overlast zorgt voor veel irritatie. Wanneer ze gewoon van buiten naar binnen lopen, dan is een bestrijding meestal afdoende. Het komt echter voor dat mieren al jarenlang in de constructie van het gebouw zitten. In dergelijke gevallen zijn bestrijdingsmiddelen meestal niet de oplossing. Onze mierenbestrijder kan u hierover ter plekke adviseren.

 

kakkerlakken in huis komen in tegenstelling tot mieren niet zomaar van buiten naar binnen wandelen. Een kakkerlakkenplaag begint altijd bij één pakketje met eitjes die een volwassen kakkerlak met zich meesleept en op een gegeven moment ergens loslaat. Hier komen rond de 30 nieuwe individuen uit die het begin zijn van een plaag.

Vlooien en Zilvervisjes

Verder kunt u bij ons ook advies inwinnen voor een bestrijding van vlooien of zilvervisjes en papiervisjes

De verdelger belt u dan terug om de voorbereidingen te bespreken welke getroffen moeten worden. Ook de kosten worden nader besproken.

Mieren- en Wespenbestrijding

wespenbestrijdingVanaf het voorjaar komen in Leiden ook meldingen binnen van wespennesten en mieren. Een wespenbestrijding is meestal binnen korte tijd succesvol uitgevoerd.

 

Mieren in huis of op de werkplek kunnen ook goed bestreden worden. Het resultaat hiervan kan echter afhankelijk zijn van enkele factoren.

Lees meer over mierenbestrijding 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen actief wespennest zelf verwijderen is zeer gevaarlijk en kan tot nare toestanden leiden. Onze wespenbestrijder schakelt het nest daarom eerst uit.

 

Eventueel kan enkele weken daarna het nest veilig door uzelf verwijderd worden. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Gemeente Leiden

De gemeente is verantwoordelijk voor de openbare ruimte van Leiden. Als u een zorgelijke situatie in de openbare ruimte signaleert rondom plaagdieren of insecten dan zult u contact moeten opnemen met de gemeente. Wij voeren hier alleen werkzaamheden uit wanneer wij formeel opdracht krijgen van de gemeente. 

 

menu