Meldpunt Ongediertebestrijding Landgraaf

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Landgraaf kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Landgraaf.

Wespen en mieren

wespennest bestrijden en verwijderenTijdens het voorjaar en de zomer kunt u ook bij ons terecht voor het bestrijden van een wespennest of het bestrijden van mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Ongedierte in huis

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Landgraaf

 

Werkgebied:

Landgraaf

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Tussen de maanden mei en oktober worden veel inwoners van Landgraaf geconfronteerd met een wespennest in huis of in de tuin. Soms kan het wespennest geen kwaad, maar helaas in de meeste gevallen zorgt het voor vervelende situaties.

 

U kunt ons dan contact met ons opnemen om het wespennest te bestrijden. Nadat het wespennest bestreden is kan het wespennest verwijderd worden. Het wespennest kan op diverse plekken aangetroffen worden zoals in de spouwmuur, in een schuur of in de grond.

wespenbestrijding

Alleen bestrijding

In de praktijk komt het maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

Wespenbestrijding

Een wespenbestrijding duurt meestal niet meer dan 20 minuten. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij de meeste wespennesten goed bestrijden. Er zijn echter ook uitzonderingen. Meer over onze werkwijze, de kosten en de mogelijkheden in Landgraaf met betrekking tot het bestrijden van een wespennest leest u op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Landgraaf met verschillende middelen. Huis-tuin en keukenmiddelen zijn namelijk niet altijd opgewassen tegen een mierenplaag. Dat kan te maken hebben met hardnekkige mierennesten die langs de gevel of binnen de constructie van de woning zitten.

Mieren\mieren in spouwmuur.jpgEén behandeling niet altijd afdoende

Ook onze middelen zijn niet altijd afdoende wanneer mieren meerdere jaren de kans hebben gekregen om nesten te bouwen tussen de (spouw)muren of de vloeren. 

 

Er zijn woningen waar soms meerdere keren in een seizoen of meerdere jaren achtereen een mierenbestrijding uitgevoerd moet worden. Gelukkig zijn er ook vele woningen waar één behandeling afdoende is. 

 

Meer hierover leggen wij uit op onze pagina over mierenbestrijding.

Rattenbestrijding

ratten\rattenoverlast.jpgIn Landgraaf bestrijden wij ratten buitenshuis enkel op mechanische wijze. Wij zetten tijdens een rattenbestrijding dus geen rodenticiden in bij problemen die individueel van aard zijn, tenzij de regie bij ons blijft. Met de juiste werkwijze en het juiste materiaal zijn rodenticiden meestal dan ook niet nodig. 

 

Rattenoverlast kan zich afspelen in de openbare ruimte, maar ook bij u in de tuin. Als dat het geval is dan kan de oorzaak liggen in het aanbod van voedsel. Vaak gaat het dan om diervoeding zoals vogelvoer of konijnenvoer.

 

Soms ligt de oorzaak aan een mankement binnen het rioolsysteem. Als u een woning huurt, dan kunt u dit neerleggen bij de verhuurder. Als u een koopwoning heeft, dan kunt u zelf een loodgieter bellen.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizenbestrijding in huis of bij een bedrijf voeren wij uit op afspraak. In Landgraaf werken wij met zowel mechanische bestrijdingsmiddelen alsook toxicologische. Bij de bestrijding van muizen in huis gebruiken wij meestal producten die specifiek bedoeld zijn voor consumenten. Professionele bestrijdingsmiddelen kunnen wij namelijk alleen toepassen als de regie bij ons blijft. Dit gebeurt in de praktijk alleen bij bedrijven en instellingen.

home\muizen bestrijden home.jpgKantoren en gebouwen

Muizenbestrijding binnen kantoren en gebouwen vergt een uitgebreidere werkwijze. Naast professionele bestrijdingsproducten zijn soms ook aanpassingen nodig met betrekking tot opslag, hygiëne en toegankelijkheid. Geschakelde gebouwen vereisen soms integrale bestrijding en goede communicatie. 

Overlast

Muizenoverlast speelt zich vooral af op plekken waar gegeten wordt. Veel organisaties die met kinderen werken zijn ook kwetsbaar voor muizen. Als u last heeft van muizen op de werkplek dan raden wij aan om dit bij uw leidinggevende te melden. 

 

Lees verder over muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Andere ongediertebestrijding in Landgraaf voor bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes of vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Indien voorbereidingen voor de bestrijding noodzakelijk zijn, zal onze bestrijdingsdeskundige contact met u opnemen. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden huizen en gebouwen zeer geschikte schuilmogelijkheden voor muizen tegen de gevaren van buiten. Soms is de oorzaak van de aanwezigheid van muizen in huis moeilijker te achterhalen. Een goede analyse van de eventuele toedracht is van groot belang om passende maatregelen te kunnen nemen. Onze muizenbestrijder geeft advies en plaatst geschikte materialen.

 

Mieren in huis kunnen erg vervelend zijn wanneer ze onophoudelijk door de keuken of de woonkamer marcheren. Soms is een kleine ingreep voldoende om het op te lossen, maar helaas lijkt het in sommige gevallen een gevecht tegen de bierkaai te zijn.

 

Ratten in huis komen vaak vanuit de kruipruimte. In tegenstelling tot muizen hebben ze iedere dag water nodig en heeft de aanwezigheid vaak te maken met een defect aan het riool of recente werkzaamheden hieraan. Zodra ratten in huis geconstateerd worden dienen adequate maatregelen getroffen te worden. Zowel bestrijding als preventie verdienen direct de aandacht. Onze rattenbestrijder bespreekt met u de mogelijkheden.

 

Kakkerlakken in huis houden zich meestal schuil tussen naden en kieren waar het betrekkelijk warm is en voedselresten gevonden worden. Daarom is de keuken meestal de aangewezen plek. Koelkastmotoren, boilers en andere keukenapparatuur bieden de juiste temperatuur voor kakkerlakken waarin ze zich snel verder kunnen ontwikkelen. De verdelger concentreert zich daarom hoofdzakelijk op deze plekken. 

Zelf ongedierte bestrijden

Een probleem met ongedierte kan soms zelf aangepakt worden. Ongediertebestrijding kan echter alleen maar succesvol uitgevoerd worden wanneer men weet om wat voor diersoort het gaat. Om u te kunnen helpen met het herkennen van bepaalde diersoorten verwijzen wij u naar onze plaagdierengids en insectengids

 

Wees verder waakzaam voor het aankopen van bepaalde producten. Bij het ontdekken van ongedierte in huis volgen veelal impulsaankopen die het probleem soms verergeren of verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn lokdoosjes tegen mieren, muizengif of spuitbussen tegen kakkerlakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Landgraaf voorkomen zijn:

 

Meldingen en Actualiteit Landgraaf

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Landgraaf, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Landgraaf

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Landgraaf, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 30 mei 2021 21:22

“Ratten 2 stuks gezien in tuin drainage afvoer op ons terras”

vrijdag 19 februari 2021 10:04

“Wij hebben al eerder contact gehad over de aanwezigheid van ratten in de buurt van Op den Driessen. Mijn moeder van 81 jaar woont daar op nummer 16. Zowel zij als haar buurman hebben al jaren last van ratten. De buurman die ook op leeftijd is vangt de ratten zelf met rattenvallen. Mijn moeder kan dat niet. Wij hebben twee jaar geleden een bedrijf laten langskomen dat meende dat het onze verantwoordelijkheid was om ervoor te zorgen dat de ratten het huis niet in konden komen. Wij hebben toen vrijwel de hele riolering laten vervangen, het hele huis opnieuw laten voegen en alle gaten rondom het huis laten dichten. Nu zijn er opnieuw sporen van ratten in de keukenkasten en is er een nieuw gat aan de zijkant van het huis waar ze waarschijnlijk binnen komen. Wij laten maandag weer een bedrijf komen om te kijken hoe we het huis nog beter kunnen dicht maken. Maar we vinden dat de gemeente hier ook een verantwoordelijkheid in heeft. Het probleem is erger geworden nadat de gemeente een fietspad heeft aangelegd. Daardoor staat een deel van de grond rondom het huis regelmatig onder water. De ratten zoeken een droge plek op in het huis. Wij vragen de gemeente daarom ook om mee te denken en actie te ondernemen. Anders blijft het dweilen met de kraan open.”

vrijdag 5 februari 2021 11:03

“Rattenplaag hoekwoning pasteurstraat te Landgraaf, mogelijke verspreiding rest van de straat.”

vrijdag 5 februari 2021 11:01

“Rattenplaag hoekwoning pasteurstraat te Landgraaf, mogelijke verspreiding rest van de straat.”

zaterdag 24 oktober 2020 14:33

“Zwarte rat in achtertuin dood gevonden. ”

woensdag 8 juli 2020 08:33

“Bruine rattenplaag. heel veel overlast hiervan. Gemeente doet niks want het is jaren een probleem hier. groenendaal Landgraaf”

vrijdag 5 juni 2020 15:45

“Bruine rat. Na contact met buren blijkt deze al 2 maanden door onze buurt te zwerven. Hoefveld Landgraaf”

dinsdag 14 april 2020 09:55

“Ratten - Hereweg Landgraaf in de tuinen rondom restaurant. ”

donderdag 9 april 2020 12:35

“Bruine rat lijkt nest te hebben onder betonvloer van overkapping Hereweg Landgraaf ”

woensdag 7 augustus 2019 15:14

“Rattenplaag Burgemeestercoonenlaan en omgeving Landgraaf”

maandag 5 augustus 2019 10:06

“Ratten in de Koelmoer. ”

maandag 29 juli 2019 17:31

“Ratten rondom Coonenlaan landgraaf. Zeer veel overlast. Hele buurt klaagd. Gemeente doet niks. Bewoners kunnen niet eens deuren open zetten met dit weer. Wijk waar veel kleine kinderen spelen en wonen. Overlast zelfs bij basisschool. Triest ”

maandag 1 juli 2019 21:01

“Wespen zitten onder de carport in een gat waar stroomkabel doorheen gaat.”