Meldpunt Ongediertebestrijding Hengelo

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Hengelo kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Hengelo.

Wespen en mieren

wespen bestrijdenTijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij ook meerdere dagen per week wespennesten en mieren in huis

 

Ga direct naar:

 

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Ongedierte in huis

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Hengelo

 

Werkgebied:

Hengelo

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog steeds actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Onze wespenbestrijder moet het nest eerst uitschakelen.

 

Nadat de wespen allemaal bestreden zijn kan het nest veilig worden verwijderd. Wij raden echter aan om het altijd eerst goed en voorzichtig te controleren. In Hengelo zitten de meeste wespennesten in holle verborgen ruimtes. Verwijderen is daarom niet altijd goed mogelijk.

 

De bestrijding van het wespennest is relatief eenvoudig met onze apparatuur, maar daadwerkelijk het nest verwijderen vergt duidelijke informatie en voorlichting. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespenbestrijding

wespenbestrijdingTijdens de zomer hebben wij in Hengelo extra mankracht vanwege de wespenoverlast .

 

Een wespennest zit vaak in de schuurin de grond, of in de spouwmuur. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

 

In Hengelo komen de eerste meldingen van wespennesten al vroeg in het voorjaar binnen. Een wespenbestrijding is bijna altijd noodzakelijk.

Tel: 0900-2800200

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingMieren in huis of op de werkplek bestrijden wij ook indien overlast ondervonden wordt. Het resultaat van een mierenbestrijding kan sterk afhankelijk zijn van enkele factoren m.b.t. de toedracht van het probleem en de constructie van het gebouw.

 

Lees meer over mierenbestrijding 

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRatten zorgen met hun ontlasting en knaagdrang voor slechte hygiëne en schade. Vooral het geknaag aan kabels en voorraden zorgt voor gevaarlijke situaties. 

 

in Hengelo voeren wij bij instellingen en bedrijven structurele bestrijding en preventie uit van ratten.

 

Lees meer hierover op onze pagina over rattenbestrijding

Ratten in de tuin

ratten in de tuinHet kan gebeuren dat u een rat in de tuin signaleert. Er is veel nieuwe regelgeving rondom de aanpak van rattenoverlast.

 

Hoe de rat het beste gevangen of bestreden kan worden leest u hier

Tel: 0900-2800200

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingNaast de seizoensgebonden insecten houden wij ons in Hengelo vooral bezig met de muizenbestrijding

 

Preventie staat echter voorop. Tijdens het bezoek geeft de verdelger advies en instructie over de materialen die geplaatst worden en geeft hij tevens aanwijzingen over hoe een soortgelijk probleem in de toekomst voorkomen kan worden.

Tel: 0900-2800200

Muizen bestrijden in huis of binnen een gebouw

Muizen dringen graag gebouwen binnen omdat het er veilig en warm is. Huizen en gebouwen bieden goede mogelijkheden om te nestelen. Daarnaast is er meestal ook voedsel te vinden. Zwerfvoedsel, afval en voorraden zorgen voor een aantrekkelijke omgeving.

 

Gezien de slechte hygiëne en de gezondheidsrisico's die muizen met zich meebrengen, dienen direct adequate maatregelen getroffen te worden.

Lees verder >

Ongedierte in huis

Muizen in huis zorgen regelmatig voor ergernis en onbehagen. Het is daarom van belang om tijdig in te grijpen. Wanneer dit niet gebeurt, dan gaan de muizen wennen aan de leefomgeving en zal onze muizenbestrijder meer materialen moeten inzetten. 

 

ongedierte in huisMieren in huis zorgen meestal in het voorjaar en de zomer voor problemen. Mieren staan bekend om de aanhoudende arbeid die ze verrichten. In huis, maar ook in kantoren en de horeca kan dit tot een hoop frustratie leiden. 

 

Ratten in huis vormen een risico voor de gezondheid. Zodra ratten gesignaleerd worden moet nagedacht worden over de oorzaak en de wijze waarop ze bestreden moeten worden. Onze rattenbestrijder heeft altijd diverse materialen bij zich.

 

Kakkerlakken in huis kunnen snel uitgroeien tot een ware plaag. Gelukkig komen kakkerlakken steeds minder voor in Nederland. Toch moet men beducht zijn voor de risico's op besmetting na bijvoorbeeld een terugkeer uit tropische landen.

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Hengelo kunnen bij ons terecht voor de bestrijding van bovenstaande plaagdieren en insecten. Met name scholen en zorgcentra verdienen de aandacht. Hier is regelmatig sprake van muizenoverlast.

 

Verder zorgen de mieren en de wespen ook regelmatig voor problemen in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en kinderdagverblijven.

 

Meer informatie hierover treft u aan in onze rubriek over ongediertebestrijding voor bedrijven en instellingen

Ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan in sommige gevallen voldoende resultaat opleveren. Soms is het echter verstandig om de bestrijding aan een deskundige over te laten.

 

In onze plaagdierengids en insectengids leest u meer over wat te doen met bepaalde ongedierteproblemen.

Meldingen en Actualiteit Hengelo

melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Hengelo, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Hengelo

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Hengelo, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 4 mei 2021 14:50

“Rat op de begoniastraat Hengelo”

zaterdag 2 januari 2021 23:36

“Er loopt iets tussen de plafond slaapkamer en vloer van de zolder. Af en toe horen we iets knagen.”

zondag 20 september 2020 16:02

“ Veel ratten in de tuin”

zaterdag 29 augustus 2020 00:51

“Ratten veldwijk hengelo”

maandag 24 augustus 2020 07:10

“Al meer dan 3 jaar zijn er aan de breemarsweg/groenhofstraat ratten. Ik heb al het mogelijke al gedaan wat je je maar kan verzinnen. Diverse malen is twente milieu geweest. Alles wordt kapot gemaakt. Ook de otto's moesten weg dus nu nog meer problemen. Sinds vannacht heb ik ze blijkbaar ook op zolder, want ik werd wakker van het lawaai. Niet te geloven. Ik ben momenteel meer dan radeloos, en vind ècht dat gemeente Hengelo hier nu iets aan moet doen. Wie helpt? ”

zaterdag 22 augustus 2020 12:46

“wij hebben een groot wespennest in ons huis onder de dakpannen!”

dinsdag 18 augustus 2020 13:24

“Veel ratten gezien de laatste tijd omgeving, Elsbeekweg, Merelweg, Vinkweg, sinds ze met de Elsbeek bezig zijn bij Welbions in de buurt.”

maandag 10 augustus 2020 18:07

“Ratten gekonstateerd in de Gandhistraat”

zondag 9 augustus 2020 16:26

“Wespennest onder de boei van de erker”

dinsdag 4 augustus 2020 13:23

“wespennest, in de spouwmuur op dakterras. ”

vrijdag 10 juli 2020 14:16

“Dode rat gevonden aan Oldenzaalsestraat in Hengelo. Rat is door middel van vergif door bestrijdingsdienst dood gegaan.”

zaterdag 30 mei 2020 21:46

“Het vermoeden van een rattenhol onder de schuur. Er zijn er een aantal gesignaleerd in omgeving van meerdere woningen aan de Pastoor van Rossumstraat.”

zondag 15 maart 2020 09:03

“Ratten in onze tuin, cq die vd buren ”

woensdag 22 januari 2020 20:22

“Dikke rat zien lopen heb hem wel te pakken in een val mors doodt.het komt door de Elisabethstraat daar zijn ze nu aan het bouwen maar daar lag oud riool en daar zaten ze in zijn nu de wijk in”

dinsdag 20 augustus 2019 21:38

“We zagen vanavond een levende rat rondlopen. Afgelopen twee jaar heb ik ook al tweemaal een dode rat van ons erf gehaald. Mogelijk waren dit ratten die elders vergiftigd werden in de wijk. Het gaat om het tuinenblok tussen de Mussenstraat, Elsbeekweg en Bergweg.”

maandag 22 juli 2019 09:48

“2 wespennesten in de Steynstraat, Hengelo”

maandag 15 juli 2019 13:59

“Rat gesignaleerd in de tuinen Rabatstraat, Madridstraat. Maandagmiddag 14 uur 15 juli”

donderdag 4 juli 2019 21:49

“2 x wespennest geconstateerd bij het kozijn/spouwmuur. Deze bevinden zich vlak bij de kamers waar kleine kinderen slapen wat nogal zorgen baart. Zelf getracht deze te bestrijden echter zonder resultaat.”

zondag 30 juni 2019 19:45

“Wespennest spouwmuur, zijkant van huis, hoorbaar in slaapkamer”

maandag 24 juni 2019 21:04

“Wespennest ondergronds op terras”