Meldpunt Ongediertebestrijding Helmond

Wat doen wij?

Wespennest verdelgenVoor ongediertebestrijding in Helmond kunt u telefonisch of via het meldformulier een afspraak maken.

 

Tijdens de zomer kunt u bij ons ook terecht voor bestrijding van een wespennest.

 

Muizen en ratten bestrijdenVerder bestrijden wij vooral ratten en muizen. Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Helmond kunnen contact met ons opnemen voor incidentele bestrijding van muizen, ratten, mieren en wespen.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Helmond

 

Werkgebied

Helmond

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Helmond krijgen wij al vroeg in het voorjaar te maken met wespennesten. Rond juni zijn het vaak nog kleine beginnende wespennestjes. Deze kunnen soms zelf verwijderd worden. Zodra er al meerdere wespen rondom het nest actief zijn raden wij dit echter af.

 

Zodra het wespennest begint te groeien kan het alleen nog verwijderd worden nadat wij het uitgeschakeld hebben. Een paar weken na de bestrijding kan na een korte controle het nest voorzichtig weggehaald worden. 

Oude wespennesten kunt u laten zitten

Wespen\wespennest\wespennest in huis.jpgOmdat een oud wespennest geen schade meer aanricht en ook nooit meer hergebruikt wordt, hoeft u het oude wespennest niet altijd te verwijderen. Meestal zit het wespennest ook op een ontoegankelijke plek zoals bijvoorbeeld in de spouwmuur

 

Wilt u het toch verwijderen? Let dan op! controleer altijd goed of het nest daadwerkelijk niet meer actief is. Als er nog activiteit is, blijf er dan vanaf en neem contact met ons op voor bestrijding.

Wespen\wespenbestrijding\bereikbaarheid.jpgWespenbestrijding

De wespenbestrijding wordt in Helmond altijd uitgevoerd aan de buitenzijde van de woning. Dit betekent dat u niet altijd thuis hoeft te blijven, mits onze wespenbestrijder bij de vliegopening terecht kan.

 

Toch hebben wij liever dat u thuis bent. U kunt dan makkelijk de plek van het wespennest aanwijzen. Soms zit een wespennest verstopt in de schuur of verder weg in de tuin. Sommige wespennest treffen wij zelfs aan in de grond

Kosten & Mogelijkheden

Een wespenbestrijding in Helmond kost €75,-. Hier zit ook eenmalig een nabehandeling bij indien noodzakelijk. Let wel op, er zijn soms beperkingen i.v.m. bereikbaarheid of regelgeving. Zit het nest hoog? Lees dan verder over de mogelijkheden rondom de bereikbaarheid

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingOnze mierenbestrijder kan langskomen om een bestrijding uit te voeren. Men kan gewoon aanwezig blijven tijdens een mierenbestrijding.

 

Soms is de overlast structureel van aard of is het erg hardnekkig. Ga dan eerst naar onze pagina over mieren bestrijden in huis

Mierenplaag in huis

mieren in huisEen mierenplaag is al gauw een feit wanneer ze meerdere jaren de kans krijgen om een uitgebreid sporenstelsel te ontwikkelen in de spouwmuur, onder de vloer of zelfs tussen het plafond. Het heeft dan meestal geen zin meer om huis- tuin- en keukenmiddelen in te zetten. Het is dan het beste om u eerst goed te laten adviseren door onze mierenbestrijder.

Rattenbestrijding

Rattenoverlast kan zich afspelen op bedrijfsterreinen, in de openbare ruimte of bij u in de tuin. Rattenbestrijding voeren wij in Helmond uit met mechanische doeltreffende middelen. Gif is verboden. Daarom zijn wij in Helmond gestopt met de inzet van rattengif.

 

Wij hebben nieuwe bestrijdingsmethoden, zowel voor particulieren alsook voor gebouwen t.b.v. structurele bescherming. Hierbij moet gedacht worden aan binnenplaatsen, kantoorgebouwen en schoolgebouwen.

 

Een rattenplaag kan vervelende gevolgen hebben voor de leefomgeving en de gezondheid. De aanwezigheid van ratten moet daarom zo goed mogelijk beheersd worden. Ondervindt u problemen met ratten? Ga dan verder naar onze pagina over rattenbestrijding

Ratten in de tuin

rattenRatten in de tuin kunnen voor de nodige onrust zorgen. Het kan uiteraard toeval zijn dat een enkele rat zich eenmalig laat zien, maar helaas treft onze rattenbestrijder regelmatig situaties aan waar ratten zich inmiddels hun leefomgeving hebben eigen gemaakt en niet meer op een eenvoudige manier weggejaagd kunnen worden. Zodra dit het geval is rest er alleen nog een professionele aanpak met kwalitatief geschikte bestrijdingsmiddelen.

 

Lees meer over ratten in de tuin

Muizenbestrijding

In Helmond houden wij ons ook vooral bezig met muizenbestrijding

 

Muizen bestrijden wij regelmatig in huis met middelen die bestemd zijn voor particulier gebruik. Onze deskundige kan samen met u naar een oplossing toewerken.

Op de werkplek

Bij instellingen, kantoren en bedrijven in Helmond maken wij ook gebruik van professionele bestrijdingsmiddelen. Wij beschermen hiermee onder onze eigen regie gebouwen tegen muizenoverlast op de werkplek

 

muizenoverlastZodra muizen op de werkvloer gesignaleerd worden, gaan wij direct op zoek naar de toedracht. Meestal is de aanwezigheid van voedsel de oorzaak. Wij maken dan samen met u een plan van aanpak in combinatie met professionele bestrijdingsmiddelen.

Scholen, instellingen en kantoren

Scholen, kinderdagverblijven en kantoren met bedrijfsrestaurants en kantines zijn erg kwetsbaar voor muizen. Ongediertebestrijding speelt daarom een belangrijke rol. Indien u overlast ondervindt van muizen of ratten, bel ons dan op voor het maken van een afspraak.

Tijdig ingrijpen

Problemen met een muizenplaag ontstaan meestal wanneer niet tijdig ingegrepen wordt.

 

Naarmate muizen langer bekend worden met de leefomgeving worden ze steeds hardnekkiger. Ze kunnen zich ook razendsnel voortplanten. De muizenoverlast kan dusdanig toenemen dat er een onwerkbare situatie kan ontstaan.

Andere ongediertebestrijding

Wij bestrijden in Helmond kakkerlakken en vlooien op incidentele basis.

 

vlooienEen bezoek of bestrijding gaat altijd gepaard met aanwijzingen en advies die de verdelger ter plekke geeft. Wij streven dan ook naar een structurele beheersing van ongedierte.

Wanneer moet u thuisblijven?

U kunt bijna altijd thuisblijven tijdens de behandeling tenzij het een vlooienbestrijding of een bestrijding betreft van zilvervisjes en papiervisjes.

Ongedierte op de werkplek

MuizenOnze ongediertebestrijder bezoekt ook bedrijven en instellingen in Helmond. Overlast van ongedierte speelt zich vooral af op kantoren, bedrijventerreinen of instellingen met woonvoorzieningen. De grootste boosdoeners zijn wederom muizen en ratten. Wanneer structurele bescherming gewenst is, dan worden hier afspraken over gemaakt.

 

Vooral wanneer ratten op het terrein gesignaleerd worden is het van zeer groot belang om met de bestrijdingsdeskundige een plan van aanpak te realiseren.

Meldingen en Actualiteit Helmond

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Helmond, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Helmond

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Helmond, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 25 augustus 2021 13:01

“Ratten nieuwbouw wijk Heiakker omgeving Kruipheide ”

donderdag 19 augustus 2021 20:19

“Dode zwaan, daardoor ratten. Dortmunderkade”

dinsdag 10 augustus 2021 12:56

“Ratten Residentie Baroniehof Helmond”

dinsdag 27 juli 2021 22:00

“Rat bij de ORO Baroniehof. Zit in de struiken bij de ingang tegenover de woningen. ”

donderdag 22 juli 2021 20:38

“Rat , plein kantoor Nederweert ”

donderdag 8 juli 2021 19:41

“Wespennest uitlaatstrook dinkelstraat thv 88”

dinsdag 6 juli 2021 17:41

“Rat stak brandgang over, achterzijde scharstraat bij parkeerplaats.”

maandag 5 juli 2021 12:17

“Ratten helmond brouwhuis waterreelaan”

dinsdag 29 juni 2021 19:05

“Een bruine rat al enkele malen gesignaleerd bij het oversteken van de tuin”

vrijdag 25 juni 2021 21:57

“Ratten, locatie: rijpelberg, weg door de rijpel/betuwehof”

woensdag 10 maart 2021 15:59

“Ratten Slegersstraat 28”

maandag 1 maart 2021 16:18

“Overlast ratten Mierlo hout, omgeving de bergen, kaukasus ”

donderdag 18 februari 2021 15:02

“ratten in de tuinen van Taunus, Helmond”

donderdag 11 februari 2021 09:32

“Zwarte rat maaslaan Helmond bij stadsverwarming huisje”

dinsdag 11 augustus 2020 11:33

“Nest Europese hoornaar in garage boxen scheldestraat helmond”

maandag 6 juli 2020 15:59

“Ratten in de achtertuin. Enkele weken geleden zijn er vallen geplaatst en is er een gevangen. Na weghalen vallen zijn er deze week weer nieuwe ratten gezien”

maandag 6 juli 2020 13:24

“Nest eikenprocessierups langs kanaal (fietspad naar Aarle-Rixtel). Ter hoogte van 3e boom voor knooppunt 7-paaltje. Ligt na grote het struikgewas (aan rechterkant), voor boerderij rechts in de verte.”

zaterdag 4 juli 2020 21:38

“ratten in onze achtertuin, zwarte en bruine, Iedere dag meer”

maandag 13 april 2020 16:27

“Muizen en rat(ten). Achtertuin Holterbergweide.”

dinsdag 31 maart 2020 21:25

“Ratten in de tuin gezien”

dinsdag 18 februari 2020 13:26

“Ratten gesignaleerd, Altenahof Helmond ”

dinsdag 4 februari 2020 21:19

“Muizen Arbergstraat Helmond”

dinsdag 1 oktober 2019 12:07

“Kevertjes/vliegjes op de brug over de n270 vanuit carlos borromeus college richting stiphout”

donderdag 19 september 2019 08:01

“we hebben sinds kort last van waarschijnlijk ratten, er ligt een sloot voor ons huis (Overloop , 5704 EL Helmond) en omdat we huisdieren hebben wil ik graag van de bezoekjes af. ”

woensdag 3 juli 2019 11:45

“Een rat, plein voor basisschool de Goede Herder ”