Meldpunt Ongediertebestrijding Helmond

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Helmond kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden vooral ratten en muizen. Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Helmond kunnen ook bij ons terecht.

 

Wespen en mieren

wespenTijdens het voorjaar en de zomer kunt u ons ook bellen voor het bestrijden van een wespennest of het bestrijden van mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Ongedierte op de werkplek

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Helmond

 

Werkgebied

Helmond

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Inwoners van Helmond kunnen tijdens de zomer en de nazomer te maken krijgen met een wespennest.

 

Een wespennest verwijderen is mogelijk nadat wij het uitgeschakeld hebben. Een paar weken na de bestrijding kan na een korte controle het nest voorzichtig verwijderd worden. U kunt een afspraak met ons maken voor het bestrijden van het wespennest.

Contact: 0900-2800200

Oude wespennesten kunt u laten zitten

Wespen\wespennest\wespennest in huis.jpgOmdat een oud wespennest geen schade meer aanricht en ook nooit meer hergebruikt wordt, hoeft u het oude wespennest niet altijd te verwijderen. Meestal zit het wespennest ook op een ontoegankelijke plek zoals bijvoorbeeld in de spouwmuur

 

Wilt u het toch verwijderen? Let dan op! controleer altijd goed of het nest daadwerkelijk niet meer actief is. Als er nog activiteit is, blijf er dan vanaf en neem contact met ons op voor bestrijding.

Wespen\wespenbestrijding\bereikbaarheid.jpgWespenbestrijding

De wespenbestrijding wordt in Helmond altijd uitgevoerd aan de buitenzijde van de woning. Dit betekent dat u niet altijd thuis hoeft te blijven, mits onze wespenbestrijder bij de invliegopening terecht kan.

Kosten & Mogelijkheden

Een wespenbestrijding in Helmond kost €75,-. Dit is inclusief alles. Ook is een nabehandeling indien noodzakelijk inclusief. Er zijn soms beperkingen i.v.m. bereikbaarheid of regelgeving. Zit het nest hoog? Lees dan verder over de mogelijkheden rondom de bereikbaarheid

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingOnze mierenbestrijder kan langskomen om een bestrijding uit te voeren. Men kan gewoon aanwezig blijven tijdens een mierenbestrijding

Contact: 0900-2800200

 

Tussen Maart en Juli zijn wij in Helmond veel bezig met de bestrijding van mieren in huis en binnen kantoorruimten.

 

mieren in huisEen mierenplaag is al gauw een voldongen feit wanneer ze de kans krijgen een uitgebreid sporenstelsel te ontwikkelen in de keuken of de kantine. Het heeft dan meestal geen zin meer om huis- tuin- en keukenmiddelen in te zetten. Wees daarom op tijd met professionele ongediertebestrijding.

Rattenbestrijding

Rattenoverlast kan zich afspelen op bedrijfsterreinen, in de openbare ruimte of bij u in de tuin. Rattenbestrijding voeren wij in Helmond uit met mechanische doeltreffende middelen. Gif is verboden. Daarom zijn wij in Helmond gestopt met de inzet van rattengif.

 

Wij hebben nieuwe bestrijdingsmethoden, zowel voor particulieren alsook voor gebouwen t.b.v. structurele bescherming. Hierbij moet gedacht worden aan binnenplaatsen, kantoorgebouwen en schoolgebouwen.

 

Een rattenplaag kan vervelende gevolgen hebben voor de leefomgeving en de gezondheid. De aanwezigheid van ratten moet daarom zo goed mogelijk beheersd worden. Ondervindt u problemen met ratten? Ga dan verder naar onze pagina over rattenbestrijding

Contact: 0900-2800200

Ratten in de tuin

rattenRatten in de tuin kunnen voor de nodige onrust zorgen. Het kan uiteraard toeval zijn dat een enkele rat zich eenmalig laat zien, maar helaas treft onze rattenbestrijder regelmatig situaties aan waar ratten zich inmiddels hun leefomgeving hebben eigen gemaakt en niet meer op een eenvoudige manier weggejaagd kunnen worden. Zodra dit het geval is rest er alleen nog een professionele aanpak met kwalitatief geschikte bestrijdingsmiddelen.

 

Lees meer over ratten in de tuin

Muizenbestrijding

In Helmond houden wij ons ook vooral bezig met muizenbestrijding

 

Muizen bestrijden wij regelmatig in huis met middelen die bestemd zijn voor particulier gebruik. Onze deskundige kan samen met u naar een oplossing toewerken.

Contact: 0900-2800200

Op de werkplek

Bij instellingen, kantoren en bedrijven in Helmond maken wij ook gebruik van professionele bestrijdingsmiddelen. Wij beschermen hiermee onder onze eigen regie gebouwen tegen muizenoverlast op de werkplek

 

muizenoverlastZodra muizen op de werkvloer gesignaleerd worden, gaan wij direct op zoek naar de toedracht. Meestal is de aanwezigheid van voedsel de oorzaak. Wij maken dan samen met u een plan van aanpak in combinatie met professionele bestrijdingsmiddelen.

Scholen, instellingen en kantoren

Scholen, kinderdagverblijven en kantoren met bedrijfsrestaurants en kantines zijn erg kwetsbaar voor muizen. Ongediertebestrijding speelt daarom een belangrijke rol. Indien u overlast ondervindt van muizen of ratten, bel ons dan op voor het maken van een afspraak.

Tijdig ingrijpen

Problemen met een muizenplaag ontstaan meestal wanneer niet tijdig ingegrepen wordt.

 

Naarmate muizen langer bekend worden met de leefomgeving worden ze steeds hardnekkiger. Ze kunnen zich ook razendsnel voortplanten. De muizenoverlast kan dusdanig toenemen dat er een onwerkbare situatie kan ontstaan.

Andere ongediertebestrijding

Wij bestrijden in Helmond kakkerlakken en vlooien op incidentele basis.

 

vlooienEen bezoek of bestrijding gaat altijd gepaard met aanwijzingen en advies die de verdelger ter plekke geeft. Wij streven dan ook naar een structurele beheersing van ongedierte.

Wanneer moet u thuisblijven?

U kunt bijna altijd thuisblijven tijdens de behandeling tenzij het een vlooienbestrijding of een bestrijding betreft van zilvervisjes en papiervisjes.

Ongedierte op de werkplek

MuizenOnze ongediertebestrijder bezoekt ook bedrijven en instellingen in Helmond. Overlast van ongedierte speelt zich vooral af op kantoren, bedrijventerreinen of instellingen met woonvoorzieningen. De grootste boosdoeners zijn wederom muizen en ratten. Wanneer structurele bescherming gewenst is, dan worden hier afspraken over gemaakt.

 

Vooral wanneer ratten op het terrein gesignaleerd worden is het van zeer groot belang om met de bestrijdingsdeskundige een plan van aanpak te realiseren.

Meldingen en Actualiteit Helmond

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Helmond, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Helmond

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Helmond, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 10 maart 2021 15:59

“Ratten Slegersstraat 28”

maandag 1 maart 2021 16:18

“Overlast ratten Mierlo hout, omgeving de bergen, kaukasus ”

donderdag 18 februari 2021 15:02

“ratten in de tuinen van Taunus, Helmond”

donderdag 11 februari 2021 09:32

“Zwarte rat maaslaan Helmond bij stadsverwarming huisje”

dinsdag 11 augustus 2020 11:33

“Nest Europese hoornaar in garage boxen scheldestraat helmond”

maandag 6 juli 2020 15:59

“Ratten in de achtertuin. Enkele weken geleden zijn er vallen geplaatst en is er een gevangen. Na weghalen vallen zijn er deze week weer nieuwe ratten gezien”

maandag 6 juli 2020 13:24

“Nest eikenprocessierups langs kanaal (fietspad naar Aarle-Rixtel). Ter hoogte van 3e boom voor knooppunt 7-paaltje. Ligt na grote het struikgewas (aan rechterkant), voor boerderij rechts in de verte.”

zaterdag 4 juli 2020 21:38

“ratten in onze achtertuin, zwarte en bruine, Iedere dag meer”

maandag 13 april 2020 16:27

“Muizen en rat(ten). Achtertuin Holterbergweide.”

dinsdag 31 maart 2020 21:25

“Ratten in de tuin gezien”

dinsdag 18 februari 2020 13:26

“Ratten gesignaleerd, Altenahof Helmond ”

dinsdag 4 februari 2020 21:19

“Muizen Arbergstraat Helmond”

dinsdag 1 oktober 2019 12:07

“Kevertjes/vliegjes op de brug over de n270 vanuit carlos borromeus college richting stiphout”

donderdag 19 september 2019 08:01

“we hebben sinds kort last van waarschijnlijk ratten, er ligt een sloot voor ons huis (Overloop , 5704 EL Helmond) en omdat we huisdieren hebben wil ik graag van de bezoekjes af. ”

woensdag 3 juli 2019 11:45

“Een rat, plein voor basisschool de Goede Herder ”