Meldpunt Ongediertebestrijding Heerlen

Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Heerlen kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Heerlen.

Ga naar:

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Ongedierte in huis

Meldingen en actualiteit in Heerlen

Tel: 0900-2800200

 

Werkgebied:

Heerlen, Hoensbroek

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Tussen de maanden mei en oktober worden veel inwoners in Heerlen geconfronteerd met een wespennest in huis of in de tuin.

 

U kunt ons dan bellen om het wespennest te bestrijden.

Tel: 0900-2800200

 

Nadat het wespennest bestreden is kan het wespennest verwijderd worden. Het wespennest kan op diverse plekken aangetroffen worden zoals in de spouwmuur, in een schuur of in de grond.

wespenbestrijding

Alleen bestrijding

In de praktijk komt het maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

Wespenbestrijding

Een wespenbestrijding duurt meestal niet meer dan 20 minuten. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij de meeste wespennesten goed bestrijden. Er is zo nu en dan een uitzondering. Meer over onze werkwijze, de kosten en de mogelijkheden in Heerlen met betrekking tot het bestrijden van een wespennest leest u op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Heerlen met verschillende middelen. Huis-tuin en keukenmiddelen zijn namelijk niet altijd opgewassen tegen een mierenplaag. Dat kan te maken hebben met hardnekkige mierennesten die langs de gevel of binnen de constructie van de woning zitten.

Tel: 0900-2800200

Mieren\mieren in spouwmuur.jpgEén behandeling niet altijd afdoende

Ook onze middelen zijn niet altijd afdoende wanneer mieren meerdere jaren de kans hebben gekregen om nesten te bouwen tussen de (spouw)muren of de vloeren. 

 

Er zijn woningen waar soms meerdere keren in een seizoen of meerdere jaren achtereen een mierenbestrijding uitgevoerd moet worden. Gelukkig zijn er ook vele woningen waar één behandeling afdoende is. 

 

Meer hierover leggen wij uit op onze pagina over mierenbestrijding.

Muizenbestrijding

Muizenbestrijding in huis of bij een bedrijf voeren wij uit op afspraak. In Heerlen werken wij met zowel mechanische bestrijdingsmiddelen alsook toxicologische. Bij de bestrijding van muizen in huis gebruiken wij meestal alleen producten die specifiek bedoeld zijn voor consumenten. Bij instellingen en bedrijven brengen wij meerdere bezoeken.

Tel: 0900-2800200

home\muizen bestrijden home.jpgKantoren en gebouwen

Muizenbestrijding binnen kantoren en gebouwen vergt andere middelen en diverse maatregelen. Naast professionele bestrijdingsproducten zijn soms ook aanpassingen nodig met betrekking tot opslag, hygiëne en toegankelijkheid. Geschakelde gebouwen vereisen soms integrale bestrijding en goede communicatie.

Overlast

Muizenoverlast speelt zich vooral af op plekken waar gegeten wordt. Veel organisaties die met kinderen werken zijn ook kwetsbaar voor muizen. Als u last heeft van muizen op de werkplek dan raden wij aan om dit bij uw leidinggevende te melden. 

 

Lees verder over muizenbestrijding

Rattenbestrijding

ratten\rattenoverlast.jpgRatten bestrijden wij buitenshuis enkel op mechanische wijze. Wij zetten tijdens een rattenbestrijding in Heerlen dus geen rodenticiden in bij problemen die individueel van aard zijn, tenzij de regie bij ons blijft. Met de juiste werkwijze en het juiste mechanische materiaal zijn rodenticiden meestal dan ook niet nodig. 

Tel: 0900-2800200

 

Rattenoverlast kan zich afspelen in de openbare ruimte, maar ook bij u in de tuin. Als dat het geval is dan kan de oorzaak liggen in het aanbod van voedsel. Vaak gaat het dan om diervoeding zoals vogelvoer of konijnenvoer.

 

Soms ligt de oorzaak aan een mankement binnen het rioolsysteem. Als u een woning huurt, dan kunt u dit neerleggen bij de verhuurder. Als u een koopwoning heeft, dan kunt u zelf een loodgieter bellen.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Andere ongediertebestrijding in Heerlen voor bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes of vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Indien voorbereidingen voor de bestrijding noodzakelijk zijn, zal onze bestrijdingsdeskundige contact met u opnemen. 

Tel: 0900-2800200

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden huizen en gebouwen zeer geschikte schuilmogelijkheden voor muizen tegen de gevaren van buiten. Soms is de oorzaak van de aanwezigheid van muizen in huis moeilijker te achterhalen. Een goede analyse van de eventuele toedracht is van groot belang om passende maatregelen te kunnen nemen. Onze muizenbestrijder geeft advies en plaatst geschikte materialen.

 

Mieren in huis kunnen erg vervelend zijn wanneer ze onophoudelijk door de keuken of de woonkamer marcheren. Soms is een kleine ingreep voldoende om het op te lossen, maar helaas lijkt het in sommige gevallen een gevecht tegen de bierkaai te zijn.

 

Ratten in huis komen vaak vanuit de kruipruimte. In tegenstelling tot muizen hebben ze iedere dag water nodig en heeft de aanwezigheid vaak te maken met een defect aan het riool of recente werkzaamheden hieraan. Zodra ratten in huis geconstateerd worden dienen adequate maatregelen getroffen te worden. Zowel bestrijding als preventie verdienen direct de aandacht. Onze rattenbestrijder bespreekt met u de mogelijkheden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis houden zich meestal schuil tussen naden en kieren waar het betrekkelijk warm is en voedselresten gevonden worden. Daarom is de keuken meestal de aangewezen plek. Koelkastmotoren, boilers en andere keukenapparatuur bieden de juiste temperatuur voor kakkerlakken waarin ze zich snel verder kunnen ontwikkelen. De verdelger concentreert zich daarom hoofdzakelijk op deze plekken. 

Zelf ongedierte bestrijden

Een probleem met ongedierte kan soms zelf aangepakt worden. Ongediertebestrijding kan echter alleen maar succesvol uitgevoerd worden wanneer men weet om wat voor diersoort het gaat. Om u te kunnen helpen met het herkennen van bepaalde diersoorten verwijzen wij u naar onze plaagdierengids en insectengids

 

Wees verder waakzaam voor het aankopen van bepaalde producten. Bij het ontdekken van ongedierte in huis volgen veelal impulsaankopen die het probleem soms verergeren of verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn lokdoosjes tegen mieren, muizengif of spuitbussen tegen kakkerlakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Heerlen voorkomen zijn:

 

Meldingen en actualiteit in Heerlen

Kennis is machtAls u inwoner bent van Heerlen, dan kunt u bij ons naast ongediertebestrijding ook een melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

Tel: 0900-2800200

Gemeente Heerlen

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Heerlen, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen ongediertebestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Heerlen vallen de plaatsen: Hoensbroek

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen:

donderdag 8 augustus 2019 13:22

“Bij ons mensen op de Grasbroekerweg in Heerlen heerst een rattenplaag. Woningbouwvereniging doet er niks aan. Ze lopen over straat en door onze tuinen. Twee keer is de Dierenbestrijding bij mijzelf thuis geweest maar niks te vangen. S’avonds en overdag lopen ze door onze tuinen. Afval is goed opgebergt strooi om de zoveel tijd azijn maar zijn niet weg te krijgen. Ze lopen gewoon over de straat voor. Er heerst echt een plaag mensen kunnen de deur achterom niet meer laten open staan. Dit moet toch niet kunnen zoiets en vooral omdat de woningbouwvereniging. Er niks mee doet. Er wonen hier kinderen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dat de plaag bestreden word. Vriendelijke groet, Maureen Hahnraths”

dinsdag 6 augustus 2019 20:42

“Nu ook overdag actieve ratten in gebied rondom flat Peter Schunckstraat/Egstraat. Voorheen zag je een enkele keer een rat lopen, nu iedere dag meerdere ratten.”

dinsdag 6 augustus 2019 09:58

“container vlieger dikke groene vliegen tussen plint en vloer. ramen en deuren dicht en nog 20 vliegen”

maandag 5 augustus 2019 13:32

“Rondom de flat aan de Marcus Aureliushof en rozentuin heb ik de afgelopen twee weken tot driemaal toe een levende rat gespot. Eerder dit jaar heb ik al melding gemaakt van een dode rat op de parkeerplaats. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:56

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1 in de spouw. En hij geeft een aparte geur af. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:53

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1”

dinsdag 23 juli 2019 09:18

“wespennest (?) vlakbij (open) raam vlak onder de dakrand. (Vermoeden van hoornaar) in een voorziening van het Leger des Heils, Gerard Bruningstraat (Beestjes vliegen naar binnen.)”

maandag 22 juli 2019 21:17

“We dachten aan een steen marter of rat.. hij zit in de spouw”

woensdag 3 juli 2019 22:05

“Ratten. Achterkant hedinstraat ”

vrijdag 21 juni 2019 18:06

“Vanmiddag kwam ik een enorme bruine rat Tegen in het paadje achter mijn woning in Amsterdamstraat. Het lijf was groter dan mijn voet. Hij schrok niet van mij maar wandelde rusti.g naar de tuin van mijn overburen. Ik signaleer de laatste tijd veel ratten in mijn tuin. Ze komen via het garagedak van mijn buren de tuin in. Ik heb buiten konijntjes in de ren . Het voer heb ik al weggehaald. Zorgen jullie aub voor rattengif rondom de woningen”

maandag 20 mei 2019 20:56

“Bij ons in het huizenblok is er sprake van een rattenplaag, locatie: De Thun 134, Heerlen.”

menu