Meldpunt Ongediertebestrijding Heerlen

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Heerlen kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Heerlen.

Wespen en mieren

wespennest bestrijden en verwijderenTijdens het voorjaar en de zomer kunt u ook bij ons terecht voor het bestrijden van een wespennest of het bestrijden van mieren in huis

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Ongedierte in huis

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Heerlen

 

Werkgebied:

Heerlen, Hoensbroek

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Tussen de maanden mei en oktober worden veel inwoners van Heerlen geconfronteerd met een wespennest in huis of in de tuin. Soms kan het wespennest geen kwaad, maar helaas in de meeste gevallen zorgt het voor vervelende situaties.

 

U kunt ons dan contact met ons opnemen om het wespennest te bestrijden. Nadat het wespennest bestreden is kan het wespennest verwijderd worden. Het wespennest kan op diverse plekken aangetroffen worden zoals in de spouwmuur, in een schuur of in de grond.

wespenbestrijding

Alleen bestrijding

In de praktijk komt het maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

Wespenbestrijding

Een wespenbestrijding duurt meestal niet meer dan 20 minuten. Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij de meeste wespennesten goed bestrijden. Er zijn echter ook uitzonderingen. Meer over onze werkwijze, de kosten en de mogelijkheden in Heerlen met betrekking tot het bestrijden van een wespennest leest u op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Heerlen met verschillende middelen. Huis-tuin en keukenmiddelen zijn namelijk niet altijd opgewassen tegen een mierenplaag. Dat kan te maken hebben met hardnekkige mierennesten die langs de gevel of binnen de constructie van de woning zitten.

Mieren\mieren in spouwmuur.jpgEén behandeling niet altijd afdoende

Ook onze middelen zijn niet altijd afdoende wanneer mieren meerdere jaren de kans hebben gekregen om nesten te bouwen tussen de (spouw)muren of de vloeren. 

 

Er zijn woningen waar soms meerdere keren in een seizoen of meerdere jaren achtereen een mierenbestrijding uitgevoerd moet worden. Gelukkig zijn er ook vele woningen waar één behandeling afdoende is. 

 

Meer hierover leggen wij uit op onze pagina over mierenbestrijding.

Rattenbestrijding

ratten\rattenoverlast.jpgIn Heerlen bestrijden wij ratten buitenshuis enkel op mechanische wijze. Wij zetten tijdens een rattenbestrijding dus geen rodenticiden in bij problemen die individueel van aard zijn, tenzij de regie bij ons blijft. Met de juiste werkwijze en het juiste materiaal zijn rodenticiden meestal dan ook niet nodig. 

 

Rattenoverlast kan zich afspelen in de openbare ruimte, maar ook bij u in de tuin. Als dat het geval is dan kan de oorzaak liggen in het aanbod van voedsel. Vaak gaat het dan om diervoeding zoals vogelvoer of konijnenvoer.

 

Soms ligt de oorzaak aan een mankement binnen het rioolsysteem. Als u een woning huurt, dan kunt u dit neerleggen bij de verhuurder. Als u een koopwoning heeft, dan kunt u zelf een loodgieter bellen.

 

Lees meer over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizenbestrijding in huis of bij een bedrijf voeren wij uit op afspraak. In Heerlen werken wij met zowel mechanische bestrijdingsmiddelen alsook toxicologische. Bij de bestrijding van muizen in huis gebruiken wij meestal producten die specifiek bedoeld zijn voor consumenten. Professionele bestrijdingsmiddelen kunnen wij namelijk alleen toepassen als de regie bij ons blijft. Dit gebeurt in de praktijk alleen bij bedrijven en instellingen.

home\muizen bestrijden home.jpgKantoren en gebouwen

Muizenbestrijding binnen kantoren en gebouwen vergt een uitgebreidere werkwijze. Naast professionele bestrijdingsproducten zijn soms ook aanpassingen nodig met betrekking tot opslag, hygiëne en toegankelijkheid. Geschakelde gebouwen vereisen soms integrale bestrijding en goede communicatie. 

Overlast

Muizenoverlast speelt zich vooral af op plekken waar gegeten wordt. Veel organisaties die met kinderen werken zijn ook kwetsbaar voor muizen. Als u last heeft van muizen op de werkplek dan raden wij aan om dit bij uw leidinggevende te melden. 

 

Lees verder over muizenbestrijding

Andere ongediertebestrijding

Andere ongediertebestrijding in Heerlen voor bijvoorbeeld kakkerlakken, zilvervisjes of vlooien kan tevens op afspraak worden uitgevoerd.

 

Indien voorbereidingen voor de bestrijding noodzakelijk zijn, zal onze bestrijdingsdeskundige contact met u opnemen. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis komen vooral op voedsel af. Ook bieden huizen en gebouwen zeer geschikte schuilmogelijkheden voor muizen tegen de gevaren van buiten. Soms is de oorzaak van de aanwezigheid van muizen in huis moeilijker te achterhalen. Een goede analyse van de eventuele toedracht is van groot belang om passende maatregelen te kunnen nemen. Onze muizenbestrijder geeft advies en plaatst geschikte materialen.

 

Mieren in huis kunnen erg vervelend zijn wanneer ze onophoudelijk door de keuken of de woonkamer marcheren. Soms is een kleine ingreep voldoende om het op te lossen, maar helaas lijkt het in sommige gevallen een gevecht tegen de bierkaai te zijn.

 

Ratten in huis komen vaak vanuit de kruipruimte. In tegenstelling tot muizen hebben ze iedere dag water nodig en heeft de aanwezigheid vaak te maken met een defect aan het riool of recente werkzaamheden hieraan. Zodra ratten in huis geconstateerd worden dienen adequate maatregelen getroffen te worden. Zowel bestrijding als preventie verdienen direct de aandacht. Onze rattenbestrijder bespreekt met u de mogelijkheden.

 

Kakkerlakken in huis houden zich meestal schuil tussen naden en kieren waar het betrekkelijk warm is en voedselresten gevonden worden. Daarom is de keuken meestal de aangewezen plek. Koelkastmotoren, boilers en andere keukenapparatuur bieden de juiste temperatuur voor kakkerlakken waarin ze zich snel verder kunnen ontwikkelen. De verdelger concentreert zich daarom hoofdzakelijk op deze plekken. 

Zelf ongedierte bestrijden

Een probleem met ongedierte kan soms zelf aangepakt worden. Ongediertebestrijding kan echter alleen maar succesvol uitgevoerd worden wanneer men weet om wat voor diersoort het gaat. Om u te kunnen helpen met het herkennen van bepaalde diersoorten verwijzen wij u naar onze plaagdierengids en insectengids

 

Wees verder waakzaam voor het aankopen van bepaalde producten. Bij het ontdekken van ongedierte in huis volgen veelal impulsaankopen die het probleem soms verergeren of verspreiden. Een goed voorbeeld hiervan zijn lokdoosjes tegen mieren, muizengif of spuitbussen tegen kakkerlakken.

Overige plaagdieren en insecten welke in Heerlen voorkomen zijn:

 

Meldingen en Actualiteit Heerlen

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Heerlen, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Heerlen

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Heerlen, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Heerlen vallen de plaatsen: Hoensbroek

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 10 september 2021 17:12

“Kakkerlakken sinds 4 weken, Molenwei in Heerlen, woningbouwvereniging Weller doet er niks mee is voor eigen kosten om deze te bestrijden, door bijstandsuitkering is dit niet mogelijk, dus ik blijf ze maar vangen en dmv haarlak spuiten lukt dat wel maar er komt geen einde aan.”

zaterdag 14 augustus 2021 12:08

“Wespennest in spouwmuur”

donderdag 12 augustus 2021 02:45

“Marter op dak, gestommel geschraap loopt ook over overkapping. Klinkt als zwaar dier, geen getrippel. Kasteel Hoensbroeklaan in Hoensbroek.”

woensdag 28 juli 2021 15:17

“Ratten plaag, steenberglaan hoensbroek”

donderdag 22 juli 2021 16:45

“Wespennest dak caeciliastraat ”

donderdag 8 juli 2021 21:32

“Er rennen heel veel muizen/ratten in de struiken bij maankwartier in heerlen. heb hier ook opnames en foto's van! De struiken naast veolia gebouw bij het maankwartier in heerlen. ”

zaterdag 26 juni 2021 22:59

“Overlast van wespen Hoornaar omgeving Welterstaete/Frankenlaan 1h. Nu al meerdere. Avonden last en dan met name op balkonnivio ter hoogte van boom hoek Frankenlaan/Pijnsweg! Graag verhelpen ”

vrijdag 18 juni 2021 10:39

“Rat in tuin gezien, Tummersstraat.”

maandag 17 mei 2021 19:31

“Rat ter grote van schoenmaat 45 gesignaleerd in achtertuin Aquamarijnhof ”

donderdag 29 april 2021 13:22

“Er zitten veel ratten in de tuin van de buren denk ik, mijn kat heeft er al een hoop gevangen in een week tijd.”

dinsdag 27 april 2021 18:28

“Ratten in de ijselstraat lopen ze overdag over de weg Beersdal”

zaterdag 13 maart 2021 16:10

“voor het derde opeenvolgende jaar maak ik melding van een rattengang in de voortuin op gemeentegrond.”

vrijdag 5 maart 2021 22:35

“We horen als we gaan slapen een geluid alsof er een duif hele tijd aan het kloppen is ”

maandag 8 februari 2021 09:57

“Ratten zandstraat hoensbroek”

vrijdag 29 januari 2021 12:56

“Er ligt een dode rat in de voortuin van het huis van de buren, dat al jaren leeg staat. We maken ons zorgen over mogelijk ongedierte in dit huis. Locatie Sleperstraat Hoensbroek. ”

maandag 25 januari 2021 10:11

“Al enige tijd merken wij dat er een knaagdier in huis is. Aanvankelijk alleen in de keuken. We hebben er 2x een glimp van opgevangen en vonden het of- een grote muis-of een kleinere rat. Gisterenavond wilde ik de kelder ingaan en schrok me een ongeluk toen er ineens een rat wegschoot. Wij wonen in de St Franciscusweg in Heerlen in een eigen woning”

maandag 30 november 2020 10:44

“Een rat. Gat gegraven voor onze keuken. Dachten riolering. Rat komt van binnen naar buiten. Zit in de spoumuur.”

zondag 15 november 2020 20:44

“Ondanks nieuwe riolering toch weer ratten nu op zolder/ tussen plafonds of spouw ipv in keukenkasten”

donderdag 15 oktober 2020 14:53

“Er zitten heel veel ratten in mijn woning En echt hele grote Ze komen uit de wc pot volgens mij”

dinsdag 29 september 2020 19:26

“Ratten rondom afvalcontainer schachtstraat hoensbroek”

vrijdag 21 augustus 2020 22:45

“Er zitten ratten inde straat. Ennu bij ons in de keuken.”

maandag 17 augustus 2020 19:56

“Er zitten nogal wat wespen in onze compostbak”

maandag 17 augustus 2020 07:42

“Op de Schaesbergerweg te Heerlen is een nest hoornaars aangetroffen. Dit bevind zich bij mijn buren. ”

vrijdag 14 augustus 2020 10:18

“Horzelnest in vogelhuis , balkon van appartement naast ons. (4e verdieping)”

zaterdag 25 juli 2020 16:04

“ratten op voetpad langs tussen corisbergweg en roggehof langs speeltuin”

maandag 6 juli 2020 19:28

“Vliegen heerenweg heerlen”

donderdag 2 juli 2020 15:44

“Rattenplaag in en rondom huis Koningstraat Heerlen”

zaterdag 27 juni 2020 19:27

“onderste wehr wespennest”

donderdag 25 juni 2020 18:08

“Ratten lopen achter en voren buiten los. Wij hebben kinderen en de deuren open in de warmte. Babylonstraat heerlen. ”

dinsdag 23 juni 2020 21:05

“Zoveel overlast van ratten niet normaal klimmen de muren van de flat op. Lopen over straat of het niks is en vermeerderen zich bij no time”

dinsdag 23 juni 2020 11:35

“We hebben ontzettende last van ratten kruipen in de putten en is al zo erg dat ze langs de muren beginnen te kruipen horatuistraat Heerlen 6417TN”

maandag 22 juni 2020 18:28

“Hoensbroek, wijk de Dem. Rattenoverlast in verschillende voor en achtertuinen maar ook in struikgewassen langs de weg. Betreft een hele wijk!”

zondag 21 juni 2020 21:41

“Enkele ratten lopen over straat en gaat de riool put in op de Heideveldweg bij nummer 38”

zaterdag 20 juni 2020 09:09

“Er lopen ratten door de voortuin van de buren om de hoek soesterbergstraat ”

donderdag 18 juni 2020 17:10

“rat in de tuin, overlast enkele huizen verder”

woensdag 17 juni 2020 11:49

“Rat op de Grasbroekerweg Heerlen. Bij vuilniszakken. ”

donderdag 21 mei 2020 21:29

“Ratten, Julianastraat Hoensbroek”

woensdag 13 mei 2020 18:46

“bruine ratten in mgr lebouillestraat ,hoensbroek. Ze lopen over de straat en in de tuinen,er worden hier rioolwerkzaamheden uitgevoerd.”

dinsdag 14 april 2020 09:06

“Steenmarter in dak, prof van Itersonstraat Heerlen.”

donderdag 2 april 2020 15:11

“Grote ratten plaag bij de aurora flatgebouw. Vooral in het groen voor de flat. Gemeente grond. ”

maandag 23 maart 2020 08:11

“Ratten in mijn tuin er is geen voedsel aanwezig de buren hebben wel kippen en vogels in de tuin het is in heerlen wijk eikenderveld”

vrijdag 20 maart 2020 20:07

“Ik woon op het Aambosveld in Heerlen en ik heb last van ratten in de tuin. Wat kan ik hier tegen doen? Kunt u mij hierbij helpen?”

maandag 13 januari 2020 19:00

“Dag, we hebben op verschillende plekken in huis soms en onregelmatig ritsel en knaag geluiden. Links in de zijwand, voor on der de vensterbank, boven op het kantoorruimte. Alles lijkt in de muur te zitten ,WE hebben een geisoleerde spouw sinds 2012. We horen geen dierengeluiden, vinden geen vraatsporen of uitwerpselen.. We weten niet waar ze vandaan komen en hoe dit aan te pakken.”

maandag 30 december 2019 10:59

“Overlast van ratten Vrusschemigerweg - Peschstraat. Overdag en 's-nachts regelmatig ratten gezien. Zowel op openbare weg als in mijn tuin.”

donderdag 7 november 2019 10:35

“Rattenplaag: Breukerweg 6412ZL Heerlen”

donderdag 8 augustus 2019 13:22

“Bij ons mensen op de Grasbroekerweg in Heerlen heerst een rattenplaag. Woningbouwvereniging doet er niks aan. Ze lopen over straat en door onze tuinen. Twee keer is de Dierenbestrijding bij mijzelf thuis geweest maar niks te vangen. S’avonds en overdag lopen ze door onze tuinen. Afval is goed opgebergt strooi om de zoveel tijd azijn maar zijn niet weg te krijgen. Ze lopen gewoon over de straat voor. Er heerst echt een plaag mensen kunnen de deur achterom niet meer laten open staan. Dit moet toch niet kunnen zoiets en vooral omdat de woningbouwvereniging. Er niks mee doet. Er wonen hier kinderen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen dat de plaag bestreden word. Vriendelijke groet, Maureen Hahnraths”

dinsdag 6 augustus 2019 20:42

“Nu ook overdag actieve ratten in gebied rondom flat Peter Schunckstraat/Egstraat. Voorheen zag je een enkele keer een rat lopen, nu iedere dag meerdere ratten.”

dinsdag 6 augustus 2019 09:58

“container vlieger dikke groene vliegen tussen plint en vloer. ramen en deuren dicht en nog 20 vliegen”

maandag 5 augustus 2019 13:32

“Rondom de flat aan de Marcus Aureliushof en rozentuin heb ik de afgelopen twee weken tot driemaal toe een levende rat gespot. Eerder dit jaar heb ik al melding gemaakt van een dode rat op de parkeerplaats. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:56

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1 in de spouw. En hij geeft een aparte geur af. ”

zaterdag 3 augustus 2019 11:53

“Waarschijnlijk een rat of een steenmarter want ik hoor altijd maar 1”

dinsdag 23 juli 2019 09:18

“wespennest (?) vlakbij (open) raam vlak onder de dakrand. (Vermoeden van hoornaar) in een voorziening van het Leger des Heils, Gerard Bruningstraat (Beestjes vliegen naar binnen.)”

maandag 22 juli 2019 21:17

“We dachten aan een steen marter of rat.. hij zit in de spouw”

woensdag 3 juli 2019 22:05

“Ratten. Achterkant hedinstraat ”

vrijdag 21 juni 2019 18:06

“Vanmiddag kwam ik een enorme bruine rat Tegen in het paadje achter mijn woning in Amsterdamstraat. Het lijf was groter dan mijn voet. Hij schrok niet van mij maar wandelde rusti.g naar de tuin van mijn overburen. Ik signaleer de laatste tijd veel ratten in mijn tuin. Ze komen via het garagedak van mijn buren de tuin in. Ik heb buiten konijntjes in de ren . Het voer heb ik al weggehaald. Zorgen jullie aub voor rattengif rondom de woningen”

maandag 20 mei 2019 20:56

“Bij ons in het huizenblok is er sprake van een rattenplaag, locatie: De Thun 134, Heerlen.”