Meldpunt Ongediertebestrijding Gorinchem

Afspraak maken:

Voor ongediertebestrijding in Gorinchem en Dalem kunt u een afspraak met ons maken. Aan de hand van uw postcode plannen wij u in. Wij hanteren dagdelen van drie uur. Meestal bent u dezelfde dag of de volgende werkdag nog geholpen. In Juli/Augustus zetten wij tijdelijk meer mankracht in vanwege de drukte.

Contact : 0900-2800200

Muizen en Ratten

Ratten- en MuizenbestrijdingWoningen en gebouwen in Gorinchem kunnen schadelijke gevolgen ondervinden van muizen en ratten. Bij muizen moet vooral worden gedacht aan de Huismuis. Bij rattenoverlast betreft het meestal de Bruine- of de Zwarte rat. Deze diersoorten kunnen een risico vormen voor de gezondheid. De beheersing van muizen en ratten speelt daarom een belangrijke rol bij het streven naar een schone en gezonde leefomgeving.

muizenbestrijdingMuizenbestrijding

Muizen kunnen wij op twee manieren bestrijden. Mechanisch en toxicologisch. De keuze hangt vooral af van de situatie. Onze muizenbestrijder kan ter plekke beoordelen welke vorm van bestrijding het beste aansluit op de situatie. Voor meer informatie over de werkwijze en de kosten, klik hier

Rattenbestrijding

Inwoners van Gorinchem en Dalem kunnen vooral in de tuin rattenoverlast ondervinden. Bestrijding met gif is aan banden gelegd. Daarom plaatsen wij in dergelijke gevallen enkel mechanische vang- en bestrijdingsmiddelen met speciale lokstoffen. Onze rattenbestrijder heeft hiervoor specifiek samengestelde bestrijdingspakketten die direct ingezet kunnen worden. Meer informatie over rattenbestrijding leest u hier

kakkerlakkenKakkerlakken

Wij voeren ook regelmatig bestrijding uit van kakkerlakken, zowel bij bedrijven als aan huis.

 

Bij kakkerlakken is het van belang om direct maatregelen te treffen om besmetting naar naastgelegen woningen te voorkomen.

Kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken worden net als mieren bestreden met een speciale gel wat middels een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. De kakkerlakken nemen deze gel op en worden zodoende gedood door de werkzame stof. Deze werkwijze heeft tot goede resultaten geleid t.o.v. voorheen toen nog gespoten werd met vloeistoffen. Een ander voordeel is dat bewoners en personeel gewoon aanwezig kunnen blijven tijdens het proces. Lees verder >

Kosten

Wij brengen altijd kosten in rekening voor zowel het bezoek alsook de bestrijdingsmiddelen. Als u klikt op één van bovenstaande diersoorten komt u terecht bij een indicatie van deze kosten.

Indien u rattenoverlast of muizenoverlast ondervindt bij u thuis of op de werkplek, dan kunt u ons bellen voor een afspraak.

Bedrijven en Instellingen

Kantoorgebouwen, magazijnen en instellingen met woonvoorzieningen bieden dikwijls een optimale leefomgeving voor muizen en ratten. Tijdens kantooruren kunnen de knaagdieren zich schuilhouden in loze ruimtes boven een systeemplafond, tussen langdurige opslag of in de spouwmuren. Buiten kantoortijden gaan ze veelal op zoek naar voedsel in kantines, opslagkasten en bureauladen. Er dienen dan zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden.

 

Onze bestrijdingsdeskundige kan bij u langskomen voor een inspectie en bestrijding. Aan een muizenbestrijding zijn meestal meerdere bezoeken gekoppeld. Onze deskundige kan tevens de mogelijkheden met u bespreken voor structurele bescherming tegen muizen en ratten.

Zorginstellingen en scholen

Zorginstellingen en scholen in Gorinchem zijn extra kwetsbaar voor ongedierte. Dat heeft te maken met het feit dat er volop geleefd wordt door grote groepen mensen die ook voedsel nuttigen. Onze ongediertebestrijder constateert tijdens een inventarisatie regelmatig sporen van muizen die al maanden oud zijn. Hij plaatst dan direct gepaste detectie- en bestrijdingsmiddelen.

Mieren- en Wespenbestrijding

wespenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Gorinchem al meldingen binnenkomen van wespennesten en mierennesten. Voor een wespenbestrijding hoeft u niet altijd thuis te blijven.

 

Mieren in huis of op de werkplek kunnen ook goed bestreden worden. Het resultaat hiervan kan echter afhankelijk zijn van enkele factoren.

Lees meer over mierenbestrijding 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog steeds actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen.

 

Daarna kan het nest veilig verwijderd worden. Controleer wel grondig of er nog leven is.  Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespennest

wespennestIn Gorinchem en Dalem bestrijden wij regelmatig een wespennest in muren van gebouwen en in tuinen van bewoners. Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Een wespennest in huis kan voor veel problemen zorgen zolang het nog actief is. Onze wespenbestrijder in Gorinchem spuit met speciale apparatuur een bestrijdingsmiddel in de vliegopening waarmee het hele nest uitgeschakeld wordt.

Openbare ruimte

De openbare ruimte van Gorinchem kan ook te maken krijgen met dierplagen of insectenplagen. Indien u problemen rondom ongedierte signaleert in de openbare ruimte of publieke voorziening, neem dan alstublieft contact op met de gemeente Gorinchem. Wij ondernemen pas actie zodra de gemeente ons schriftelijk opdracht verstrekt voor inspectie, inventarisatie of bestrijding.

 

menu