Meldpunt Ongediertebestrijding Goes

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Goes kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen bij inwoners in huis of in de tuin. Gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Goes beschermen wij ook afhankelijk van de toedracht en de omvang.

Mei - september

wespen bestrijdenTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij extra bestrijders in dienst om de aanvragen aan te kunnen met betrekking tot de bestrijding van wespennesten en de bestrijding van mieren in huis

Muizen en ratten

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Ongedierte in huis

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Goes

 

Werkgebied:

Goes, 's-Heer Arendskerke, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Wilhelminadorp, Wolphaartsdijk

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Rond het voorjaar worden de wespenkoninginnen wakker en gaan ze op zoek naar een geschikte plek om een nest te bouwen. Huizen en gebouwen in Goes bieden hiervoor een mooie plek. Wespennesten worden veelal aangetroffen in spouwmuren en onder de dakpannen.

 

Het wespennest kan pas verwijderd worden nadat de wespenbestrijding is uitgevoerd en met inachtneming dat de omstandigheden deze werkzaamheden toelaten. Meer over de gang van zaken rondom het weghalen van een wespennest leest u op onze pagina over het verwijderen van een wespennest

 

wespengif voor wespenbestrijdingWerkwijze wespenbestrijding

Zoals hierboven omschreven dient het wespennest eerst bestreden te worden. Dit doen wij met diverse apparatuur. Hiermee kan ook op hoogte gewerkt worden. Soms is een wespennest echter onbereikbaar. Het is daarom van belang om de informatie te lezen. Aan een wespenbestrijding in Goes zijn tevens kosten verbonden. Lees alle informatie over de werkwijze, de voorwaarden en de kosten op onze pagina over wespenbestrijding 

Mierenbestrijding

In huis en op het terras kan veel mierenoverlast ondervonden worden. De bestrijding van mieren kan gedeeltelijk worden uitgevoerd met natuurlijke producten, maar soms zijn toxicologische middelen noodzakelijk.

 

Mierenbestrijding

Lees verder over mierenbestrijding.

Afspraak maken

Wanneer u in Goes woont en overlast ondervindt van mieren, bel ons dan op voor het maken van een afspraak. Wij zorgen dan voor de bestrijding. Let erop dat aan iedere vorm van bestrijding kosten zijn verbonden.

 

Verder willen wij benadrukken dat de bestrijding van mieren soms meerdere behandelingen vereist. De frequentie is erg afhankelijk van de oorzaak en de omvang van het mierenprobleem.

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingRatten in de tuin of zelfs in huis kunnen voor veel onrust zorgen. Soms gaat het om een incident, maar soms is het probleem ook structureel van aard. In beide gevallen dient het snel opgelost te worden.

Werkwijze

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten in Goes voeren wij uit met mechanische bestrijdingsmiddelen. Dit zijn in de regel vangmaterialen zonder gif. Rattengif is verboden voor consumenten. Ook voor de ongediertebestrijder met een licentie is het aan banden gelegd. 

 

Lees verder over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingSommige muizen zoals bosmuizen, huismuizen of spitsmuizen zitten graag in huizen en andere gebouwen. Woningen en gebouwen bieden voedsel, warmte en veiligheid. Onze muizenbestrijder gaat dan ook eerst op zoek naar de oorzaak van de muizenoverlast.

 

MuizenbestrijdingIn Goes voeren wij muizenbestrijding uit bij inwoners thuis, maar ook binnen instellingen zoals scholen en kinderdagverblijven. Ook kantoren en bedrijven krijgen de aandacht.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Ongedierte in huis

ongedierte in huisMuizen in huis houden zich veelal op in de spouwmuur, in de kruipruimte of op zolder. Zodra voedsel onvoldoende afgesloten wordt voor muizen, dan bieden wij ze een geschikte leefomgeving waardoor ze zich snel kunnen doorontwikkelen. De muizenoverlast kan dan uiteindelijk leiden tot een ware muizenplaag. 

 

Mieren in huis kunnen behoorlijk hardnekkig zijn. Geursporen die ze achterlaten waarschuwen de hele kolonie zodra er een aantrekkelijke bestemming is gevonden. Die bestemming bevindt zich meestal in de keuken.   

 

Ratten in huis geven een behoorlijk gevoel van onbehagen. Soms gaat het om een enkeling die tegen wil en dank binnen terecht is gekomen. Soms is er echter een structureel probleem onder of rondom het gebouw. Dit dient dan direct aangepakt te worden. De rattenbestrijder kan u hier meer over informeren.

 

Kakkerlakken in huis zijn meestal binnen gekomen door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Bagage wordt in het buitenland veelal op de grond gezet waardoor een kakkerlak per ongeluk mee naar huis kan reizen. De verdelger voert soms meerdere behandelingen uit.

Ongediertebestrijding voor Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bij bedrijvenBedrijven en instellingen in Goes kunnen door ons geholpen worden bij incidenten rondom plaagdierproblemen of structurele bescherming tegen ratten en muizen.

 

Meer informatie vindt u op onze pagina over ongediertebestrijding voor bedrijven en instellingen

Meldingen en Actualiteit Goes

melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Goes, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Goes

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Goes, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Goes vallen de plaatsen: 's-Heer Arendskerke, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Wilhelminadorp, Wolphaartsdijk

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 20 oktober 2021 20:06

“Wespennest in de muur naast het trottoir bij de brandput in de Deltastraat in Kattendijke”

zondag 4 april 2021 20:38

“Twee maal een bruine rat gezien omgeving Oude Rijksweg / Den Omloop 's-Heer Hendrikskinderen”

dinsdag 23 maart 2021 16:07

“Ratten in brandgang . Tussen zuidvlietstraat 64 t/m 68 Sinds bouwactiviteiten achter deze brandgang. Soms ratten in de tuin.”

donderdag 19 november 2020 06:36

“Bruine rat geconstateerd in de Klaproosstraat Goes”

donderdag 11 juni 2020 18:07

“Blok thv nummer 50 JD van Melle straat meerdere woning hebben last van mieren zitten ook in onze spouwmuren woningbouw doet er niks aan Zelf hebben wij al diverse maatregelen getroffen Poeder mierenlokdoosjes maar zonder resultaat”

woensdag 24 juli 2019 22:37

“Wespen op zolder. Ik wilde de warmte op zolder kwijt door raampjes op een kier te zetten. Bij het neerhalen van de vlizotrap viel al cementgruis naar beneden. Er vlogen circa 40 wespen die er niet uit konden, De vloer is bezaaid met dode wespen. Nu kunnen ze er wėl uit. Vorige jaren vroeg ik me al af waar dat cementgruis vandaan kwam. Ik ben bang dat het volgend jaar wėėr zo zal zijn.”

dinsdag 9 juli 2019 09:56

“Ratten in de tuinen aan het pleintje van de Gerard Reve laan Riethoek.”