Meldpunt Ongediertebestrijding Enschede

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Enschede kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten en muizen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Enschede.

Wespen en mieren

wespen bestrijdenTijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij ook meerdere dagen per week wespennesten en mieren in huis

 

Ga direct naar:

 

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Ongedierte in huis

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Enschede

 

Werkgebied:

Enschede

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog steeds actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Onze wespenbestrijder moet het nest eerst uitschakelen.

 

Nadat de wespen allemaal bestreden zijn kan het nest veilig worden verwijderd. Wij raden echter aan om het altijd eerst goed en voorzichtig te controleren. In Enschede zitten de meeste wespennesten in holle verborgen ruimtes. Verwijderen is daarom niet altijd goed mogelijk.

 

De bestrijding van het wespennest is relatief eenvoudig met onze apparatuur, maar daadwerkelijk het nest verwijderen vergt duidelijke informatie en voorlichting. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespenbestrijding

wespenbestrijdingTijdens de zomer hebben wij in Enschede extra mankracht vanwege de wespenoverlast .

 

Een wespennest zit vaak in de schuurin de grond, of in de spouwmuur. Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad.

 

In Enschede komen de eerste meldingen van wespennesten al vroeg in het voorjaar binnen. Een wespenbestrijding is bijna altijd noodzakelijk.

Tel: 0900-2800200

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingMieren in huis of op de werkplek bestrijden wij ook indien overlast ondervonden wordt. Het resultaat van een mierenbestrijding kan sterk afhankelijk zijn van enkele factoren m.b.t. de toedracht van het probleem en de constructie van het gebouw.

 

Lees meer over mierenbestrijding 

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRatten zorgen met hun ontlasting en knaagdrang voor slechte hygiëne en schade. Vooral het geknaag aan kabels en voorraden zorgt voor gevaarlijke situaties. 

 

in Enschede voeren wij bij instellingen en bedrijven structurele bestrijding en preventie uit van ratten.

 

Lees meer hierover op onze pagina over rattenbestrijding

Ratten in de tuin

ratten in de tuinHet kan gebeuren dat u een rat in de tuin signaleert. Er is veel nieuwe regelgeving rondom de aanpak van rattenoverlast.

 

Hoe de rat het beste gevangen of bestreden kan worden leest u hier

Tel: 0900-2800200

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingNaast de seizoensgebonden insecten houden wij ons in Enschede vooral bezig met de muizenbestrijding

 

Preventie staat echter voorop. Tijdens het bezoek geeft de verdelger advies en instructie over de materialen die geplaatst worden en geeft hij tevens aanwijzingen over hoe een soortgelijk probleem in de toekomst voorkomen kan worden.

Tel: 0900-2800200

Muizen bestrijden in huis of binnen een gebouw

Muizen dringen graag gebouwen binnen omdat het er veilig en warm is. Huizen en gebouwen bieden goede mogelijkheden om te nestelen. Daarnaast is er meestal ook voedsel te vinden. Zwerfvoedsel, afval en voorraden zorgen voor een aantrekkelijke omgeving.

 

Gezien de slechte hygiëne en de gezondheidsrisico's die muizen met zich meebrengen, dienen direct adequate maatregelen getroffen te worden.

Lees verder >

Ongedierte in huis

Muizen in huis zorgen regelmatig voor ergernis en onbehagen. Het is daarom van belang om tijdig in te grijpen. Wanneer dit niet gebeurt, dan gaan de muizen wennen aan de leefomgeving en zal onze muizenbestrijder meer materialen moeten inzetten. 

 

ongedierte in huisMieren in huis zorgen meestal in het voorjaar en de zomer voor problemen. Mieren staan bekend om de aanhoudende arbeid die ze verrichten. In huis, maar ook in kantoren en de horeca kan dit tot een hoop frustratie leiden. 

 

Ratten in huis vormen een risico voor de gezondheid. Zodra ratten gesignaleerd worden moet nagedacht worden over de oorzaak en de wijze waarop ze bestreden moeten worden. Onze rattenbestrijder heeft altijd diverse materialen bij zich.

 

Kakkerlakken in huis kunnen snel uitgroeien tot een ware plaag. Gelukkig komen kakkerlakken steeds minder voor in Nederland. Toch moet men beducht zijn voor de risico's op besmetting na bijvoorbeeld een terugkeer uit tropische landen.

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Enschede kunnen bij ons terecht voor de bestrijding van bovenstaande plaagdieren en insecten. Met name scholen en zorgcentra verdienen de aandacht. Hier is regelmatig sprake van muizenoverlast.

 

Verder zorgen de mieren en de wespen ook regelmatig voor problemen in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en kinderdagverblijven.

 

Meer informatie hierover treft u aan in onze rubriek over ongediertebestrijding voor bedrijven en instellingen

Ongedierte bestrijden

Zelf ongedierte bestrijden kan in sommige gevallen voldoende resultaat opleveren. Soms is het echter verstandig om de bestrijding aan een deskundige over te laten.

 

In onze plaagdierengids en insectengids leest u meer over wat te doen met bepaalde ongedierteproblemen.

Meldingen en Actualiteit Enschede

melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Enschede, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Enschede

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Enschede, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 1 december 2020 17:56

“Vandaag een rat ontdekt in de tuin . Kompasstraat. Enschede. Zat tegen de schutting om aan het vogelvoer te knagen. Uiteraard direct alle vogelvoer verwijderd”

maandag 2 november 2020 11:53

“Vermoedelijk ratten. Gaten in de tuin.”

donderdag 20 augustus 2020 13:45

“Er zit een of twee wespennest in de grond van mijn voordeur.”

zaterdag 8 augustus 2020 13:41

“Ratten die s’ avonds en s nachts bij ons in de straat en in voortuinen lopen. In de speeltuin aan de overkant ook gesignaleerd. Lijkt mij niet goed voor de gezondheid van onze kindjes die er spelen.. In het algemeen voor niemand. Graag hier wat mee doen. Mannagraslaan Enschede”

donderdag 9 juli 2020 20:15

“Ratten in omgeving Nassaustraat, Emmastraat. Zelfs overdag zichtbaar.”

woensdag 17 juni 2020 17:35

“Ik tref net een wespennest aan in mijn schuur aan de Vluchtestraat in Enschede. Ik kan het papier van het nest zien en hoor, zo klinkt het, erg veel wespen. Zie vliegen af en aan.”

maandag 8 juni 2020 14:01

“Gisteravond zag ik een bruine rat in mijn tuin. Hij ging drinken uit het vogelbadje en verdween toen naar achteren. het is voor mij geen probleem, maar ik las dat het voor u van belang kan zijn dit te melden.”

woensdag 8 april 2020 19:40

“Rat in de tuin. Locatie De Klomp”

maandag 9 maart 2020 17:59

“Rat onder de kruipruimte van de vloer”

maandag 9 maart 2020 17:31

“Rat in kruipruimte en in het riool openbare weg”

donderdag 5 maart 2020 10:57

“Dode rat op openbare weg. thv pand Oldenzaalsestraat (achterkant Macdonalds)”

vrijdag 6 september 2019 13:06

“Ik zag een rat lopen op de Rembrandtlaan in Enschede ter hoogte van het busstation”

donderdag 8 augustus 2019 20:43

“elke avond als wij achter thuis, zitten verschijnd er een grote bruine rat_+/- 20 cm.Hij klimd in de appelboom, en snaaid alls af naar voedsel, dar er niet dat er niet te vinden is”

dinsdag 6 augustus 2019 23:39

“Wespennest woning, tussen plafond en (plat) dak (bij)keuken. De wespen vliegen via een opening in de buitenmuur naar binnen. Veel wespen komen via het plafond (mogelijk een opening bij plafondlamp?) de bijkeuken binnenvliegen waar ze vervolgens geen uitgang meer vinden en versuft raken en dood neervallen. Betreft woning Slagmanweg Enschede. ”

dinsdag 6 augustus 2019 22:48

“Wespennest tussen plafond en (plat) dak (bij)keuken. Wespen vliegen zichtbaar af en aan via opening buitenmuur. Veel wespen komen via plafond (welke opening weet ik niet) in de bijkeuken waar ze geen uitgang meer vinden en versuft neervallen. We zijn net terug van vakantie en in de bijkeuken die gelukkig afgesloten was lagen meer dan 100 dode wespen. Wat is het beste om te doen voordat de overlast nog veel erger wordt? ”

zondag 4 augustus 2019 20:21

“Wespennest, in gangpad tussen woningen aan het Oosterveld ”

maandag 22 juli 2019 10:19

“wespen nest in de muur tussen plafond en kozijn in. locatie enschede. Woning 100 jaar oud +-, huur bij woonplaats (doet er niks aan)”

vrijdag 19 juli 2019 07:38

“Wespennest in de muur bij de ingang van het fietsenhok. Ypelobrink lage appartementencomplex naast Fysio Holland”

vrijdag 12 juli 2019 15:17

“Rat bij avontura enschede. Door mwerdwre mensen gezein. Eigenaar heeft bepaalde speeltoestellen waar hij gezien is afgesloten. De roldeuren aan de zijkant sluiten ook totaal niet af en er zitten gaten waar bijna een arm door heen kan ”

donderdag 4 juli 2019 13:30

“Er is een wespennest geconstateerd in de spouwmuur van de voorkant van onze woning aan de Hooiraamhoek”

dinsdag 25 juni 2019 23:15

“Processierupsnesten in eikenbomen naast woonhuizen Hoge Boekelerweg (weg van Enschede naar Losser)”

dinsdag 25 juni 2019 09:41

“Eikenprocessierups leidt tot onleefbare situaties in grote delen van Enschede.”

maandag 24 juni 2019 17:50

“Heb twee wespen nesten ! 1 in tuin en 1 bij de dakkkapel . Wat nu ”

vrijdag 21 juni 2019 15:30

“Twee wespen nesten . Een in de tuin en een bij onze dakkapel . ”

woensdag 19 juni 2019 20:13

“Op een boom tegenover ons huis zitten beesten, die verdacht veel op de processierups lijken. Hier kwam ik achter, toen ik een papier t.g.v. van een verjaardag van de boom wilde verwijderen.. De boom staat dicht op de huizen en hier wonen veel kleine kinderen.. Ik zou het op prijs stellen, als de gemeente dit keer eens wat sneller reageert. Een foto wil ik wel mee sturen, maar dat wordt lastig met dit beknopte formulier.”

zondag 9 juni 2019 11:07

“We hebben last van luidruchtige kraaien. Ze verhinderen ons door te slapen, deze beesten zijn actief vanaf de ochtendgloren (06:00). Voldoende voedsel wordt op straat gedeponeerd (restanten van avondeten o.a.), om een kolonie te voorzien. De beesten bekvechten in de bomen in de buurt, waaronder naast mijn slaapkamerraam. Ik heb 10 jaar geleden 1 rat gezien, maar vandaag-de-dag kruist mij elke maand een rat! Ze vinden voldoende voedsel, blijkbaar. Mensen zijn zich onvoldoende bewust van de vervelende gevolgen van hun 'goede' gedrag. Een bewoner van de Rembrandtlaan in Enschede.”