Meldpunt Ongediertebestrijding Eindhoven

Wat doen wij?

Wespennest verdelgenVoor ongediertebestrijding in Eindhoven kunt u telefonisch of via het meldformulier een afspraak maken.

 

Tijdens de zomer kunt u bij ons ook terecht voor bestrijding van een wespennest.

 

Muizen en ratten bestrijdenVerder bestrijden wij vooral ratten en muizen. Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Eindhoven kunnen contact met ons opnemen voor incidentele bestrijding van muizen, ratten, mieren en wespen.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Eindhoven

 

Werkgebied

Eindhoven

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Eindhoven krijgen wij al vroeg in het voorjaar te maken met wespennesten. Rond juni zijn het vaak nog kleine beginnende wespennestjes. Deze kunnen soms zelf verwijderd worden. Zodra er al meerdere wespen rondom het nest actief zijn raden wij dit echter af.

 

Zodra het wespennest begint te groeien kan het alleen nog verwijderd worden nadat wij het uitgeschakeld hebben. Een paar weken na de bestrijding kan na een korte controle het nest voorzichtig weggehaald worden. 

Oude wespennesten kunt u laten zitten

Wespen\wespennest\wespennest in huis.jpgOmdat een oud wespennest geen schade meer aanricht en ook nooit meer hergebruikt wordt, hoeft u het oude wespennest niet altijd te verwijderen. Meestal zit het wespennest ook op een ontoegankelijke plek zoals bijvoorbeeld in de spouwmuur

 

Wilt u het toch verwijderen? Let dan op! controleer altijd goed of het nest daadwerkelijk niet meer actief is. Als er nog activiteit is, blijf er dan vanaf en neem contact met ons op voor bestrijding.

Wespen\wespenbestrijding\bereikbaarheid.jpgWespenbestrijding

De wespenbestrijding wordt in Eindhoven altijd uitgevoerd aan de buitenzijde van de woning. Dit betekent dat u niet altijd thuis hoeft te blijven, mits onze wespenbestrijder bij de vliegopening terecht kan.

 

Toch hebben wij liever dat u thuis bent. U kunt dan makkelijk de plek van het wespennest aanwijzen. Soms zit een wespennest verstopt in de schuur of verder weg in de tuin. Sommige wespennest treffen wij zelfs aan in de grond

Kosten & Mogelijkheden

Een wespenbestrijding in Eindhoven kost €75,-. Hier zit ook eenmalig een nabehandeling bij indien noodzakelijk. Let wel op, er zijn soms beperkingen i.v.m. bereikbaarheid of regelgeving. Zit het nest hoog? Lees dan verder over de mogelijkheden rondom de bereikbaarheid

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingOnze mierenbestrijder kan langskomen om een bestrijding uit te voeren. Men kan gewoon aanwezig blijven tijdens een mierenbestrijding.

 

Soms is de overlast structureel van aard of is het erg hardnekkig. Ga dan eerst naar onze pagina over mieren bestrijden in huis

Mierenplaag in huis

mieren in huisEen mierenplaag is al gauw een feit wanneer ze meerdere jaren de kans krijgen om een uitgebreid sporenstelsel te ontwikkelen in de spouwmuur, onder de vloer of zelfs tussen het plafond. Het heeft dan meestal geen zin meer om huis- tuin- en keukenmiddelen in te zetten. Het is dan het beste om u eerst goed te laten adviseren door onze mierenbestrijder.

Rattenbestrijding

Rattenoverlast kan zich afspelen op bedrijfsterreinen, in de openbare ruimte of bij u in de tuin. Rattenbestrijding voeren wij in Eindhoven uit met mechanische doeltreffende middelen. Gif is verboden. Daarom zijn wij in Eindhoven gestopt met de inzet van rattengif.

 

Wij hebben nieuwe bestrijdingsmethoden, zowel voor particulieren alsook voor gebouwen t.b.v. structurele bescherming. Hierbij moet gedacht worden aan binnenplaatsen, kantoorgebouwen en schoolgebouwen.

 

Een rattenplaag kan vervelende gevolgen hebben voor de leefomgeving en de gezondheid. De aanwezigheid van ratten moet daarom zo goed mogelijk beheersd worden. Ondervindt u problemen met ratten? Ga dan verder naar onze pagina over rattenbestrijding

Ratten in de tuin

rattenRatten in de tuin kunnen voor de nodige onrust zorgen. Het kan uiteraard toeval zijn dat een enkele rat zich eenmalig laat zien, maar helaas treft onze rattenbestrijder regelmatig situaties aan waar ratten zich inmiddels hun leefomgeving hebben eigen gemaakt en niet meer op een eenvoudige manier weggejaagd kunnen worden. Zodra dit het geval is rest er alleen nog een professionele aanpak met kwalitatief geschikte bestrijdingsmiddelen.

 

Lees meer over ratten in de tuin

Muizenbestrijding

In Eindhoven houden wij ons ook vooral bezig met muizenbestrijding

 

Muizen bestrijden wij regelmatig in huis met middelen die bestemd zijn voor particulier gebruik. Onze deskundige kan samen met u naar een oplossing toewerken.

Op de werkplek

Bij instellingen, kantoren en bedrijven in Eindhoven maken wij ook gebruik van professionele bestrijdingsmiddelen. Wij beschermen hiermee onder onze eigen regie gebouwen tegen muizenoverlast op de werkplek

 

muizenoverlastZodra muizen op de werkvloer gesignaleerd worden, gaan wij direct op zoek naar de toedracht. Meestal is de aanwezigheid van voedsel de oorzaak. Wij maken dan samen met u een plan van aanpak in combinatie met professionele bestrijdingsmiddelen.

Scholen, instellingen en kantoren

Scholen, kinderdagverblijven en kantoren met bedrijfsrestaurants en kantines zijn erg kwetsbaar voor muizen. Ongediertebestrijding speelt daarom een belangrijke rol. Indien u overlast ondervindt van muizen of ratten, bel ons dan op voor het maken van een afspraak.

Tijdig ingrijpen

Problemen met een muizenplaag ontstaan meestal wanneer niet tijdig ingegrepen wordt.

 

Naarmate muizen langer bekend worden met de leefomgeving worden ze steeds hardnekkiger. Ze kunnen zich ook razendsnel voortplanten. De muizenoverlast kan dusdanig toenemen dat er een onwerkbare situatie kan ontstaan.

Andere ongediertebestrijding

Wij bestrijden in Eindhoven kakkerlakken en vlooien op incidentele basis.

 

vlooienEen bezoek of bestrijding gaat altijd gepaard met aanwijzingen en advies die de verdelger ter plekke geeft. Wij streven dan ook naar een structurele beheersing van ongedierte.

Wanneer moet u thuisblijven?

U kunt bijna altijd thuisblijven tijdens de behandeling tenzij het een vlooienbestrijding of een bestrijding betreft van zilvervisjes en papiervisjes.

Ongedierte op de werkplek

MuizenOnze ongediertebestrijder bezoekt ook bedrijven en instellingen in Eindhoven. Overlast van ongedierte speelt zich vooral af op kantoren, bedrijventerreinen of instellingen met woonvoorzieningen. De grootste boosdoeners zijn wederom muizen en ratten. Wanneer structurele bescherming gewenst is, dan worden hier afspraken over gemaakt.

 

Vooral wanneer ratten op het terrein gesignaleerd worden is het van zeer groot belang om met de bestrijdingsdeskundige een plan van aanpak te realiseren.

Meldingen en Actualiteit Eindhoven

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Eindhoven, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Eindhoven

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Eindhoven, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

woensdag 10 november 2021 14:29

“Bruine rat Duinbeek Eindhoven ”

zaterdag 23 oktober 2021 15:41

“Iedere morgen tientallen hoornaars in de slaapkamer hoewel het nest via de aanvliegplaats al is bestoven door een gediplomeerd bestrijder. Waar ze de slaapkamer binnenkomen is niet vast te stellen. Ik hoop dat het waar is dat het nest in de loop van november vanzelf uitsterft zoals ik op meerdere sites lees.”

maandag 11 oktober 2021 21:38

“Rattennest onder brandhout in tuinhuis aangetroffen met 5-6 jongen en vernietigd, Bessie Smithlaan”

vrijdag 1 oktober 2021 19:15

“Rat in huis aan de markt, bovenwoning ”

woensdag 15 september 2021 17:19

“Ratten in tuin Sparrenstraat (Strijp) Eindhoven ”

vrijdag 6 augustus 2021 09:59

“In het bos bij de parijslaan achter de bungalows zitten veel zwarte ratten. In dat bos spelen veel kinderen en lopen mensen om de hond uit te laten. Populatie lijkt groter te worden de ratten lopen zo voor je neus over de paden zowel in t bos als achter de bungalows”

maandag 19 juli 2021 23:02

“Bruine rat op straat. Openbare ruimte Sandvlietmolen.”

zaterdag 10 juli 2021 17:20

“Muizen plaag strijp Eindhoven kan geen raam of deur open zetten. Komen binnen. ”

woensdag 30 juni 2021 08:51

“Muizen in schuur en bijkeuken”

woensdag 16 juni 2021 10:26

“ratten in de tuin gesignaleerd in Hanevoet. Denken dat het zwarte ratten zijn. In eerste instantie leek het of ze alleen onze tuin gebruikten om van de ene in de andere tuin te komen. Nu komen ze ook dichterbij het huis.”

maandag 31 mei 2021 08:27

“In de laatste 5 nachten 3x rat gevangen in onze achtertuin. Orleanshof Eindhoven. ”

vrijdag 30 april 2021 20:35

“Ratten in de tuin op Schouwbroekseweg ”

zondag 25 april 2021 21:01

“Zwarte rat Heesterakker ”

zaterdag 17 april 2021 15:37

“Vorige week 2 muizen gevangen in achtertuin. Eergisteren en afgelopen nacht 2 grijze ratten gevangen Ben benieuwd naar de komende dagen.”

dinsdag 9 februari 2021 09:08

“Rat in huis, mogelijk 2 die nestje aan het bouwen zijn. Inmiddels gaten gedicht maar ivm kou zitten ze nu binnen tussen plafond en vloer. Boschdijk ter hoogte van Acht.”

vrijdag 11 december 2020 09:32

“Bruine rat Calaislaan Buiten en binnen, school noodgebouw”

woensdag 25 november 2020 17:30

“Zwarte rat. Goudestein.”

woensdag 25 november 2020 08:58

“Ratten en Muizen Seinelaan Eindhoven”

woensdag 11 november 2020 10:19

“Grote zwarte rat in de tuin, Zandgroeve, Eindhoven”

maandag 9 november 2020 22:45

“Berkenwants, enorme aantallen. Tegenover Argonautenlaan 47 staan 3 berkenbomen, er is veel overlast.”

maandag 21 september 2020 13:10

“Deze ochtend is op de Witbogt te Eindhoven een bruine rat gesignaleerd op straat”

zondag 13 september 2020 19:17

“Zwarte rat, garageplein Spaaihoefweg-Fransbaan-Mainelaan, is meerdere malen gezien in achtertuinen”

dinsdag 8 september 2020 15:05

“Meerdere ratten in de tuin. Belforthof 23 5627CW Eindhoven. Vallen gezet. Tot nu toe een rat gevangen”

dinsdag 8 september 2020 08:12

“Heel veel ratten op de grasduin in Eindhoven. Bij het plaatsen van klemmen, altijd raak. Ik vind dat dit probleem grootser aangepakt moet worden.”

woensdag 5 augustus 2020 10:40

“Ratten in tuinen aan Grasparkiet”

donderdag 30 juli 2020 21:33

“Zwarte rat in mijn achtertuin. Klom in de vijgenboom. Grasmus Meerhoven”

zondag 19 juli 2020 23:35

“Ratten gesignaleerd in de tuin”

donderdag 9 juli 2020 13:35

“Bruine ratten lopen af en aan door onze tuin, hier speelt ook mijn kleindochter ik woon in ”

donderdag 9 juli 2020 13:03

“Ratten in tuin in Leistraat/Roerstraat”

maandag 6 juli 2020 13:18

“Zwarte ratten Seinelaan Eindhoven”

zondag 5 juli 2020 18:47

“Zwarte muis 2 keer gezien in huis. Nergens keutels gezien. Maar we horen wel s'nachts geknaag. Eindhoven koenraadlaan.”

zaterdag 27 juni 2020 08:43

“Ratten zandkever 14/ 16”

vrijdag 19 juni 2020 14:10

“ratten ratten en nog eens ratten woensel noord”

zondag 7 juni 2020 13:34

“Zwarte ratten worden gezien in tuinen tussen dr. Cuyperslaan en Tetrodestraat. Ratten kruipen tegen de achtergevel van de woning naar de dakgoot.”

zaterdag 30 mei 2020 22:48

“We zitten in de tuin en zien gewoon ratten over de schutting en dak lopen. de een na de ander. Fransebaan parijslaan ”

vrijdag 29 mei 2020 17:34

“rat in tuin lottistraat eindhoven”

zaterdag 23 mei 2020 09:59

“Een Zwarte rat in de tuin in hanevoet gezien. We hebben geen vogels of losse vuilniszakken. Het brutale beestje komt tot de achterdeur. Wat kunnen we doen? Help.....”

vrijdag 22 mei 2020 11:55

“Vieze donker grijze ratten, Eindhoven parijslaan. brrrr.... echt groot”

donderdag 21 mei 2020 07:41

“rattenplaag sinds 3 weken. Wij hebben fruitstruiken in de tuin. Iedere x op. Ook komen ze in de schuur.. ik kom er niet van af!!! Eindhoven achtste barrier. Nantestraat”

donderdag 21 mei 2020 07:15

“fransebaan eindhoven, veel ratten. ”

donderdag 21 mei 2020 07:14

“Ratten (en muizen) fransebaan eindhoven bosdijk”

woensdag 13 mei 2020 15:07

“Last van ratten in de tuin”

donderdag 23 april 2020 00:11

“Zwarte rat in achtertuin shubertlaan Eindhoven”

zaterdag 18 april 2020 21:02

“We hebben Ratten in de tuin. 2 jaar geleden hadden we ze ook in de appelboom, die hebben we daarom gekapt. Nu zijn er weer ratten door onze buren in onze tuin gezien. Ik zag er net 1 overlopen naar hen. Wij wonen op de Klingelbeek in Eindhoven. ”

dinsdag 7 april 2020 18:12

“Ratten, in het Wertje bij Rusthoven, vlak voor het in het Afwateringskanaal stroomt. ”

woensdag 11 maart 2020 15:01

“Grauwe schildwants is bij ons in huis aangetroffen. Wij zagen hem twee jaar geleden al maar hij lijkt nu in steeds grotere betalen binnen te komen. Wij wonen tegenover het Henri Dunant park in Eindhoven in de Rode Kruislaan 115”

donderdag 20 februari 2020 09:59

“Ratten woenselse heiden Hoogte Schouwenlaan ”

vrijdag 20 december 2019 10:07

“Ratten rondom charlevillehof eindhoven”

vrijdag 13 december 2019 22:22

“Sinds een paar jaar komen ratten in ons plafond van de uitbouw voor. Tegen een uur of half 10 in de avond begon aanvankelijk het oorverdovende geknaag, wat meer op raspen lijkt, en gepiep. Muizengif geprobeerd, al weet ik dat dit niet sterk genoeg is, rattenvallen gezet. Ik denk zelfs dat er een dood heeft liggen gaan tussen de isolatiemuur van de slaapkamer vorig jaar (de stank was drie weken niet te harden, we moesten elders slapen in huis). Een rattenval helpt in een enkel geval.. Als alleen een poot klem zit, gaan ze er met de val vandoor hebben we al ervaren.: duur grapje , deze vallen, en wat lost het op als ze zich blijven voortplanten. We hebben geen knaagdieren als huisdieren, alleen honden., geen zwervende of losliggende etensresten. Sinds dit jaar zie ik ze zelfs overdag in de achtertuin oversteken, sinds ongeveer medio oktober, naast enkele muizen die me al niet eens meer opvallen. Ik zie ze dan ongeveer twee keer per dag in de achtertuin ( twee stuks, of twee keer dezelfde). Er is water in de buurt van het Pieter Eifhuis en wat sloten. Adres: Tacituslaan, Eindhoven. ”

woensdag 11 december 2019 21:24

“Vanavond rond 19:00 rat geconstateerd op achterplaats(Ernani)”

zaterdag 7 december 2019 09:28

“Rat in achtertuin Orleanshof achtse barrier”

zaterdag 7 december 2019 09:27

“Dode rat in achtertuin”

woensdag 20 november 2019 20:53

“Rat in huis Henegouwenlaan”

woensdag 30 oktober 2019 19:15

“Rat, caenlaan eindhoven”

dinsdag 1 oktober 2019 23:18

“Achterzijde tuin en (brandgang) Angerslaan. Zeker 2 ratten lopen in zonze tuin door de border.”

donderdag 22 augustus 2019 21:14

“wij hebben last van bruine ratten .zodra het een beetje donker wordt lopen ze over de plaats en de schutting ook in de garage zitten ze boven op het plafond . ik woon in de alzira blixembosch”

dinsdag 13 augustus 2019 10:37

“Rat in huis fruinlaan”

dinsdag 6 augustus 2019 00:27

“Rat in de tuin Evreuxlaan ”

woensdag 24 juli 2019 03:33

“Ratten in wijk Acht (Eindhoven)”

maandag 22 juli 2019 22:38

“Duinkerkenlaan Eindhoven. Elke bewoner heeft wel ratten rondom het huis lopen”

woensdag 29 mei 2019 17:33

“Ratten, Paalspoor”