Meldpunt Ongediertebestrijding Dordrecht

Maak een afspraak
Doe een melding

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Dordrecht kunt u een afspraak met ons maken. Tijdens de zomer wordt onze buitendienst versterkt met extra mankracht voor de bestrijding van wespen

 

Verder houden wij ons hoofdzakelijk bezig met het bestrijden van ratten, muizen, kakkerlakken en andere ongewenste plaagdieren. Zowel in huis alsook bij bedrijven en in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Wespen en mieren

Duitse wespTijdens de zomer krijgen wij in Dordrecht veel aanvragen voor de bestrijding van wespennesten. Probeert u daarom tijdig te bellen als u bijvoorbeeld een wespennest heeft in de tuin of in huis. Ons uitgangspunt is dat onze wespenbestrijder binnen één werkdag bij u ter plaatse kan zijn.

 

In de maanden Mei en Juni kunt u ons ook bellen wanneer u overlast ondervindt van mieren in huis 

Andere plaagdieren

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Kakkerlakkenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen

Melding maken

Meldingen en Actualiteit Dordrecht

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRattenbestrijding met gif is aan banden gelegd. In Dordrecht plaatsen wij bij particulieren enkel mechanische vangmaterialen met speciale lokstoffen. Op terreinen van instellingen, bedrijven en in het buitengebied plaatsen wij moderne vangkasten. Wij behouden hier de regie met periodieke controles en onderhoud.

 

Lees verder over de bestrijding van ratten in de tuin

 

Lees verder over onze werkwijze m.b.t. rattenbestrijding bij bedrijven

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingWoningen en gebouwen in Dordrecht kunnen schadelijke gevolgen ondervinden door de aanwezigheid van muizen. Er moet dan vooral worden gedacht aan de Huismuis.

 

Deze diersoort kan een serieus risico vormen voor de gezondheid. De beheersing van muizen speelt daarom een belangrijke rol bij het streven naar een schone en gezonde leefomgeving.

muizenbestrijdingHoe bestrijden wij?

Wij bestrijden muizen in Dordrecht op twee manieren. Mechanisch en toxicologisch. De keuze hangt vooral af van de situatie.

 

Onze muizenbestrijder kan ter plekke beoordelen welke vorm van bestrijding het beste aansluit op de situatie. 

Particulieren

Ga verder naar onze pagina over muizen bestrijden in huis

Bedrijven en Instellingen

Muizenbestrijding bij instellingen en bedrijven in Dordrecht kan op afspraak worden uitgevoerd. Meestal is echter wel structurele bescherming nodig. Vooral als er gewerkt wordt met kinderen of producten die kwetsbaar zijn. Ook personeel en klanten dienen nooit te worden blootgesteld aan de aanwezigheid van muizen.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over muizenbestrijding

muizen bedrijf

Inspectie, bestrijding en preventie

Kantoorgebouwen, magazijnen en instellingen met woonvoorzieningen bieden dikwijls een optimale leefomgeving voor muizen en ratten.

 

Tijdens kantooruren kunnen de knaagdieren zich schuilhouden in loze ruimtes boven een systeemplafond, tussen langdurige opslag of in de spouwmuren.

 

knaagschade muizen in bedrijfBuiten kantoortijden gaan ze veelal op zoek naar voedsel in kantines, opslagkasten en bureauladen. Er dienen dan zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding voor bedrijven

 

kinderdagverblijfOnze ongediertebestrijding in Dordrecht komt eerst bij u langs voor een inspectie en bestrijding. Aan een muizenbestrijding zijn meestal meerdere bezoeken gekoppeld. Onze deskundige kan tevens de mogelijkheden met u bespreken voor structurele bescherming tegen muizen en ratten.

Zorginstellingen en scholen

muizenoverlast op een school bestrijdenZorginstellingen en scholen in Dordrecht zijn extra kwetsbaar voor ongedierte. Dat heeft te maken met het feit dat er volop geleefd wordt door grote groepen mensen die ook voedsel nuttigen.

 

Onze ongediertebestrijder constateert tijdens een inventarisatie regelmatig sporen van muizen die al maanden oud zijn. Hij plaatst dan direct gepaste detectie- en bestrijdingsmiddelen.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Dordrecht voeren wij al wespenbestrijding uit vanaf april/mei. Juli en augustus zijn veruit de drukste maanden. Probeer daarom altijd zo vroeg mogelijk de afspraak te maken zodra u een wespennest constateert.

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder spuit onder hoge druk een wespenpoeder in de opening van het wespennest. Binnen enkele uren gaan de wespen dood. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is. Dit vraagt om geduld. 

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Planning

In Dordrecht plannen wij volgens postcodeschema's. U wordt ingedeeld binnen een tijdsblok van drie uur. Als u een afspraak heeft gemaakt komt de wespenbestrijder bij u langs om het wespennest te verdelgen. Wij proberen u altijd binnen één werkdag te helpen. U hoeft niet altijd thuis te blijven als wij bij de invliegopening van het wespennest kunnen komen. 

Wespenbestrijding Dordrecht

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Dordrecht bestrijden wij regelmatig wespen in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om wespennesten op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

Kosten en voorwaarden

Wespenbestrijding voeren wij uit met een gifpoeder welke met een drukpomp verstuifd wordt in de holle ruimte waar het wespennest zich bevindt. Soms is een wespennest niet bereikbaar voor ons of blijkt het ter plekke niet om een wespennest te gaan. Wij brengen altijd ons starttarief in rekening tenzij het nest onbereikbaar is voor ons.

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en de werkwijze op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisEen wespennest in huis kan soms voor veel problemen zorgen als u besluit om het te laten zitten. Meestal in het najaar wanneer het nest op maximale grootte is kunnen de problemen ontstaan. Sommige bewoners kiezen ervoor om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Dordrecht al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

 

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

Lees meer over mierenbestrijding 

Kakkerlakkenbestrijding

kakkerlakken

Bij kakkerlakken is het van belang om direct maatregelen te treffen om besmetting naar naastgelegen woningen te voorkomen.

bestrijding

Kakkerlakken worden net als mieren bestreden met een speciale gel wat middels een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. De kakkerlakken nemen deze gel op en worden zodoende gedood door de werkzame stof. Deze werkwijze heeft tot goede resultaten geleid t.o.v. voorheen toen nog gespoten werd met vloeistoffen.

 

Een ander voordeel is dat bewoners en personeel gewoon aanwezig kunnen blijven tijdens het proces. Lees verder >

Meldingen en Actualiteit Dordrecht

melding maken ongedierteAls u inwoner bent van Dordrecht, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Dordrecht

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Dordrecht, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 2 februari 2021 21:58

“Muizen tussen het plafond en de vloer. Meidoornlaan Dordrecht ”

woensdag 11 november 2020 10:36

“Ratten op de Slangenburg in Dordrecht vlak bij de kleine jumbo/domino’s ”

zaterdag 31 oktober 2020 10:15

“Er zijn muizen in de tuin, die naar mij idee steeds meer worden. Locatie: van speijkstraat”

vrijdag 30 oktober 2020 19:01

“Last van muizen aan de achterkant van de Van Speykstraat in Wielwijk. Ze lopen rond door de tuinen en langs de deuren aan de achtertuinkant.”

vrijdag 30 oktober 2020 18:59

“Last van muizen aan de achterkant van de Van Speykstraat in Wielwijk. Ze lopen rond door de tuinen en langs de deuren aan de achtertuinkant.”

donderdag 29 oktober 2020 09:26

“Ratten in huis, hebben zelf 2 vogeltjes opgegeten ”

dinsdag 27 oktober 2020 19:36

“Ratten onder de flat in de tuinen bosjes ”

zondag 18 oktober 2020 16:08

“Rat in tuin die steeds brutaler aan het worden is”

maandag 12 oktober 2020 16:35

“Ratten plaag rondom Groen van prinstereweg 3317SR Ze vallen je in de avond aan en ze lopen over de balkons en in woningen.”

dinsdag 8 september 2020 09:22

“Badweg 19, Dordrecht. Wespennest under boom in achtertuin - 8 september 2020.”

maandag 7 september 2020 13:55

“Wespen in een aantal wilgen langs het wandelpad naast het spoor ter hoogte van Rietveld erf 28. Vanaf de stadspolderring de 1e wilg links en de 8e wilg rechts.”

maandag 10 augustus 2020 11:29

“Wespennest in muur woning onder dakgoot Kleine Beerstraat”

vrijdag 7 augustus 2020 07:46

“wespennest in de spouwmuur prins bernhardstraat”

vrijdag 17 juli 2020 21:00

“Jan schoutenstraat wespennest”

donderdag 16 juli 2020 17:39

“Sins een week hebben wij mollen in de tuin. De kunstgrasmat is veranderd in een maanlandschap ebn nu begeven ze zich naar de planten bakken. Het betreft in de wijk Dordtse Hout in Dordrecht.”

dinsdag 7 juli 2020 16:30

“Rat(ten) over daken en tussen plafond grote spuistraat in Dordrecht ”

woensdag 10 juni 2020 03:12

“Ratten, Sumatrastraat dordrecht”

vrijdag 8 mei 2020 16:56

“Gevaarlijk groot wespennest in boom grenzend aan schoolplein Ammanschool. Rechts thv toegangspoortje ingang berkenlaan.”

woensdag 22 april 2020 09:33

“Ratten of muskus ratten in water langs Loeiendijk te Dubbeldam”

woensdag 8 april 2020 15:39

“Rat gezien in de brandgang tussen de Hoge Bakstraat en Het Rozenhof, teer hoogte van het ijzeren hek tussen de percelen, Hoge Bakstraat 22 en 24.”

donderdag 5 maart 2020 04:06

“Het wooncomplex Kareldoormanweg is vergeven van zilvervisjes. Alle algemene ruimtes; de meganische ventilatie kanalen zijn een broeinest van deze insecten. Woonbron zegt dat het niet hun zorg is om hier iets tegen te doen. Maar er bestaat ook zoiets als zorgplicht dacht ik; zeker als de sociale huur per maand bijna 760euro is. U nag hierover contact opnemen met mij; maar alleen al Woonbron hier niet van op de hoogte word gesteld; want er komen in een later stadium nog wel grotere landelijke publicaties via allerlei kanalen. ”

maandag 30 december 2019 11:09

“Bij de buren in de voortuin zitten ratten , ik heb er filmpjes van gemaakt . Buren blijven vogels voeren ”

zondag 24 november 2019 14:27

“Jonge Rat, Minnaertweg Dordrecht. Ik heb een foto.”

dinsdag 22 oktober 2019 17:16

“We hebben last van ratten en hebben nu al 2x de tv label doorgekraagd in de Anna paulowna straat ”

maandag 14 oktober 2019 12:49

“De ratten lopen door de Maxwellstraat. Op ons eigen terrein aan de achterkant hebben voorzieningen getroffen, maar de voorkant is voor de Gemeente.”

donderdag 19 september 2019 13:16

“In het appartementen complex Newton aan de Leerparkpromenade in Dordrecht hebben we last van muizen . Het lijkt nu nog beperkt maar er komen steeds meer reactie van de bewoners. Het complex heeft 123 woningen en 6 bedrijfsruimtes. ”

maandag 16 september 2019 11:20

“Muizen in de provisiekast, zijstraat Viottakade, nabij fietsenzaak Baartman”

donderdag 12 september 2019 22:53

“Trippel trappel over ons ingeklapte zonnescherm. Iedere avond na zonsondergang... Lijkt wel een ratten snelweg. Voor de rest geen last, ze zitten nergens binnen... Dordtse hout”

zaterdag 7 september 2019 11:07

“Grondwespennest. Mijn hond is net in een wespennest gelopen bij het Aletta Jacobs-erf. Wanneer u vanaf het bruggetje met de lantaarnpalen en loopt richting de dijk dan zit het wespennest aan uw rechterhand in het veldje met de bomen. ”

woensdag 21 augustus 2019 14:42

“Bedwantsen in huis. Mogelijk meerdere woningen.”

woensdag 3 juli 2019 19:45

“Voor de 3e keer weer een muizenplaag in huis, damsterdiep. Twee jaar geleden besteden met een ongediertebestrijder. Maar dat was zo duur, twijfel nu wat te doen.”

dinsdag 25 juni 2019 15:26

“Wespennest in de spouwmuur bij de voordeur”

dinsdag 18 juni 2019 11:33

“Steeds meer en vaker lopen er ratten over het terrein aan de achterkant van het pand van LOXAM Workx BV aan de Maxwellstraat 6-8 het terrein ligt tussen de Snelliusstraat en Buys Ballotstraat te Dordrecht”