Meldpunt Ongediertebestrijding Den Bosch

Doe een melding

Wat doen wij?

In Den Bosch, Nuland, Rosmalen en Empel voeren wij ongediertebestrijding uit bij u thuis en bij bedrijven. Wij bestrijden vooral ratten, muizen en wespen. Hieronder komen de belangrijkste onderwerpen aan bod.

 

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Overige ongedierte

Meldingen en Actualiteit Den Bosch

Afspraak maken: 0800-2900200

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Den Bosch, Nuland, Rosmalen en Empel treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning.

 

Woont u in Den Bosch en wilt u het wespennest (laten) verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Den Bosch

Voordat een wespennest verwijderd kan worden, moet onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden.

 

wespenbestrijdingDe opening waar de wespen naar binnen vliegen moet duidelijk zichtbaar zijn.

 

Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Den Bosch, Nuland, Rosmalen en Empel voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit, waaronder dus ook wespenbestrijding

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Lees verder over de kosten en onze mogelijkheden van een wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Den Bosch, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

Tel: 0800-2900200

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn altijd op zoek naar een geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden.

 

Indien u overlast ondervindt van muizen in Den Bosch, Nuland, Rosmalen of Empel,  dan zal onze ongediertebestrijder materialen plaatsen.

Tel: 0800-2900200

 

Muizen\bestrijding professioneel.pngOngediertebestrijding gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw. Vooral bij het bestrijden van muizen moet hier rekening mee worden gehouden. 

 

Muizenbestrijding in Den Bosch vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer.

 

ratten\rattenbestrijding\ratten bestrijden.jpgVoor incidentele rattenbestrijding in Den Bosch kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen.

 

Lees verder over rattenbestrijding

Tel: 0800-2900200

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Den Bosch kunnen door onze ongediertebestrijding structureel geholpen worden bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten. Voor goede bescherming en preventie zal onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren. Vooral instellingen zoals scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn kwetsbaar voor muizenoverlast en rattenoverlast.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of rattenbestrijding op de werkplek

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Meldingen en Actualiteit Den Bosch

Als u inwoner bent van Den Bosch, Nuland, Rosmalen of Empel dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

Tel: 0800-2900200

Gemeente Den Bosch

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Den Bosch, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen:

vrijdag 20 september 2019 07:12

“Afgelopen week heb ik meerder malen ratten gesignaleerd in de wijk Hintham Noord, nabij de waterpartij die zich daar bevindt. Aan de waterkant, maar gisteren ook al in een van de uitgangen van de brandgang. Dit alles ter hoogte van het middels plein aan de zijde van de patio-bungalows die daar staan.”

maandag 16 september 2019 18:50

“Beste, Er zit op de Kardinaal de Jongsingel een flinke populatie met ratten. Eenmalig bestrijden heeft geen zin omdat get er zoveel zijn. Regelmatig signaleer ik er in mijn tuin. Ik denk dat het niet een probleem van mijzelf alleen is.”

woensdag 28 augustus 2019 11:31

“Ik zag afgelopen avond nacht veel ratten bij de afvalcontainers carolushof flat het waren nog jongeratten vorige week zag ik daar ook grote ratten.”

maandag 26 augustus 2019 14:13

“Ratttenoverlast schoolstraat Engelen ”

zondag 25 augustus 2019 14:52

“Ratten in de schoolstraat te Engelen. ”

donderdag 22 augustus 2019 23:56

“Wespen, locatie centrum Den Bosch (Vughterpoort) Melding is reeds gedaan door bewoners rondom de overlast. De ongediertebestrijder, ingeschakeld door een Bossche woonstichting, heeft waargenomen dat geen sprake is van een nest, maar van een boom die veel bladluis bevat. Dat is op een aangrenzend (particulier) erf. De bladluis trekt wespen aan. Nu is er gemeld dat er dan een natuurprobleem is en er derhalve geen stappen worden ondernomen. De overlast is echter behoorlijk bij aangrenzende woningen. Tientallen wespen vliegen over en weer. Eveneens ligt er dagelijks wellicht een honderdtal dode wespen in omringende tuinen en portieken. Is er wellicht een tijdelijke maatregel die genomen kan worden?”

vrijdag 16 augustus 2019 11:00

“Ratten bij afvalcontainers carolushof centrum denbosch”

donderdag 4 juli 2019 10:04

“Grote rat gezien op de Kraaikampen aan de rand van het Westerpark”

donderdag 27 juni 2019 12:29

“Ik vermoed eikenprocessierups in eiken in Rosmalen: aan de Sportlaan (vanaf de Oude Baan de Sportlaan in, bij de tweede boom onderaan) en de Oude Baan (ter hoogte van het paardenweitje).”

zondag 16 juni 2019 10:18

“eikenprocessierups,. Veedijk Rosmalen richting A59”

vrijdag 14 juni 2019 12:13

“Eikenprocessierupsen in diverse bomen op de Empelseweg richting Mariannepad ter hoogte van Rosmalense Plas”

dinsdag 11 juni 2019 22:22

“Ik wil graag melden dat ik vele nesten van eikenprocessierupsen gezien heb. Ze zaten in de eiken langs het drongelens pad ter hoogte van het JBZ.”

menu