Meldpunt Ongediertebestrijding Den Bosch

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Den Bosch kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden vooral ratten, muizen en tijdens de zomer hoofdzakelijk mieren en wespen. Ook bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Den Bosch kunnen bij ons terecht voor muizenbestrijding en rattenbestrijding

Wespen

wespTijdens het voorjaar en de zomer concentreren wij ons vooral op de bestrijding wespennesten die op vervelende plekken zitten zoals in de tuin of zelfs in huis. U kunt hiervoor direct een afspraak maken.

 

Als u meer informatie wilt over de kosten en de werkwijze van een wespenbestrijding, ga dan verder naar onze informatie over het verwijderen van een wespennest

Mieren

MierenbestrijdingOok mieren kunnen voor veel overlast zorgen. Ga verder naar onze informatie over mierenbestrijding

 

Melding maken:

Melding doenMeldingen en Actualiteit Den Bosch

 

Werkgebied

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In Den Bosch treffen wij veel wespennesten aan in de spouwmuur, onder het dak of in de grond. Een wespennest kan gevaarlijk zijn voor de omgeving en schade toebrengen aan de woning. Soms kan een wespennest geen kwaad, maar in de meeste gevallen groeit een wespennest dusdanig in omvang dat de overlast ernstige vormen aanneemt. 

 

Woont u in Den Bosch en wilt u het wespennest verwijderen? Ga dan naar onze pagina over het verwijderen van een wespennest 

Wespenbestrijding Den Bosch

wespenbestrijdingVoordat een wespennest verwijderd kan worden, zal onze wespenbestrijder het wespennest eerst bestrijden. De opening waar de wespen naar binnen vliegen moet hiervoor duidelijk zichtbaar zijn. Zodoende kunnen wij onder hoge druk een gifpoeder in de opening blazen. Soms ziet men het wespennest zelf. Dan kunnen wij onze apparatuur direct inbrengen. In Den Bosch voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit.

Kosten en mogelijkheden

Aan een wespenbestrijding zijn kosten verbonden. Ook de bereikbaarheid is van belang. Onze wespenbestrijder heeft moderne telescoopapparatuur, maar helaas is niet alles mogelijk.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingAls mieren voor veel overlast zorgen in huis of bijvoorbeeld in een gebouw van een school of een kinderdagverblijf in Den Bosch, dan bestrijden wij deze met een professioneel middel op basis van gel welke door middel van een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren.

 

MierenbestrijdingMierennesten kunnen echter veelal op ontoegankelijke plekken zitten. Met name wanneer het probleem jaarlijks terugkeert kan dit het geval zijn. Onze mierenbestrijder zal u zo veel mogelijk aanwijzingen geven om de overlast structureel te kunnen minimaliseren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Rattenbestrijding 

RattenbestrijdingDe bestrijding van ratten vergt een strategische aanpak en geduld. Ratten kunnen niet zomaar met gif bestreden worden. Het is verboden om in de buitenlucht gif te gebruiken. Toch ligt het gevaar van een rattenplaag op de loer.

Laten bestrijden

Ratten laten bestrijdenVoor incidentele rattenbestrijding in Den Bosch kunt u het beste contact met ons opnemen. Onze rattenbestrijder plaatst effectief vangmateriaal met professionele lokmiddelen.

 

Lees verder over rattenbestrijding

Bedrijven en instellingen

Bedrijven en instellingen in Den Bosch kunnen door onze ongediertebestrijding structureel geholpen worden bij de bestrijding van knaagdieren en schadelijke insecten. Voor goede bescherming en preventie zal onze bestrijdingsdeskundige u ter plekke adviseren. Vooral instellingen zoals scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen zijn kwetsbaar voor muizenoverlast en rattenoverlast.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of rattenbestrijding op de werkplek

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingMuizen zijn altijd op zoek naar een geschikte leefomgeving. De ideale leefomgeving voor deze dieren is een omgeving waarin ze bescherming en voedsel vinden.

 

Indien u overlast ondervindt van muizen in Den Bosch, dan zal onze ongediertebestrijder materialen plaatsen.

 

muizen professioneel laten bestrijdenOngediertebestrijding gaat bijna altijd gepaard met aanvullende maatregelen m.b.t. de hygiëne en advies rondom de weerbaarheid van de woning of het gebouw. Vooral bij het bestrijden van muizen moet hier rekening mee worden gehouden. 

 

Muizenbestrijding in Den Bosch vergt veel aandacht in verband met ouderdom van woningen en de omgeving. Voor een succesvol resultaat is uw eigen bijdrage in veel gevallen van groot belang. Lees verder over muizenbestrijding

KakkerlakkenbestrijdingOverige ongedierte

Kakkerlakken

Een kakkerlakkenbestrijding lijkt op de bestrijding van mieren. De behandeling wordt uitgevoerd met een gel welke door de verdelger in naden en kieren wordt gebracht. De werkzame stof is echter specifiek geschikt voor de bestrijding van kakkerlakken. U kunt gewoon thuisblijven tijdens de behandeling.  Lees verder >

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes verdelgen wij met een vloeistofpomp onder lage druk. Voordat een behandeling plaatsvindt dienen er goede voorbereidingen getroffen te worden.  Lees verder > 

Ander ongedierte

Voor advies of bestrijding rondom andere plaagdieren en insecten kunt u naar onze plaagdierengids of naar onze insectengids

Voorkom verkeerde maatregelen

Veel plaagdieren en insecten kunnen met de juiste kennis goed zelf bestreden worden. Indien u twijfels heeft, laat de bestrijding dan aan ons over. Verkeerde maatregelen kunnen problemen met ongedierte verspreiden of verergeren. Onze ongediertebestrijder bezit de juiste kennis over welke middelen voor welke situatie geschikt zijn.

Meldingen en Actualiteit Den Bosch

verantwoordelijkheden rondom muizenAls u inwoner bent van Den Bosch, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Den Bosch

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Den Bosch, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 28 oktober 2021 23:19

“Muskusrat (echt enorm groot) liep de straat Schoffel (ter hoogte van kruising Schoffel en Zeis) over toen ik Ojuist thuiskwam.”

vrijdag 1 oktober 2021 19:31

“Muizen in de garage. Vandaag al twee gezien.”

vrijdag 10 september 2021 11:39

“Rat op de Generaal Rosslaan in Den Bosch”

donderdag 2 september 2021 23:29

“Bij het uitlaten van de hond om 23.00 vanavond in onze straat, de schout van Bergaignestraat, 2 ratten gezien op het grasveld bij het apartement.”

vrijdag 16 juli 2021 09:56

“gisterenavond liep er een grote rat door onze achtertuin. Dit komt waarschijnlijk door de hoge waterstand in de sloot langs de Hervensbaan. Ik woon in de Zesde Herven en vraag mij af of meer mensen in de buurt er last van hebben? Daarnaast vraag ik mij af of, als de waterstand weer zakt , de rat(ten) weer verdwijnen of dat er actie moet komen?”

zaterdag 10 juli 2021 14:07

“Ratten gezien in openbare ruimte en vermoedelijk ook weer in eigen tuin”

maandag 5 juli 2021 07:44

“Ratten gesignaleerd in mijn tuin en de sloot achter mijn tuin”

woensdag 16 juni 2021 14:58

“Zojuist, 16 juni 14:50u een enorme wespenzwerm gesignaleerd bij hondenuitlaat Zuiderlei Rosmalen, ”

woensdag 2 juni 2021 23:29

“Ratten in de tuinen en schuur.Vierde Donk Den Bosch”

woensdag 12 mei 2021 15:31

“Bruine ratten gespot nabij dierenparkje Oosterplas in Den Bosch (overdag)”

vrijdag 23 april 2021 20:03

“Dikke dode rat in Galigaanstraat Rosmalen ”

zaterdag 6 maart 2021 12:08

“2x rat gezien in tuin en nu ook een of twee hol- ingangen.”

zaterdag 27 februari 2021 23:33

“Locatie in woning. Op maaspoort. Naaktslakken. Echt heel vies”

dinsdag 16 februari 2021 17:19

“Lichte bruine rat gezien in de tuin, bij onszelf maar bij navragen bij omliggende buren, waarschijnlijk alle geruime tijd. DRIEMASTERSTRAAT/ VLAGGENSCHIP ”

dinsdag 6 oktober 2020 00:04

“Muis in huis, boschveld, van musschenbroekstraat”

dinsdag 8 september 2020 08:30

“Op het veld achter ons huis (meester van Ekartstraat 2, Den Bosch) lopen verschillende ratten. Op dat veld lopen ook de kinderen van basisschool het Schrijverke. Inmiddels zitten ze ook in onze tuin.”

maandag 7 september 2020 12:41

“Muizen in en rondom huis, maaspoort den bosch ”

maandag 7 september 2020 11:11

“Muskusratten voortuin zesde reit”

woensdag 12 augustus 2020 10:52

“In de afgelopen drie dagen vanochtend de tweede keer een dode rat in onze tuin gevonden. ”

maandag 10 augustus 2020 18:30

“Ratten in de tuin, mogelijk door aanwezigheid van kippen bij achter buren.”

maandag 10 augustus 2020 16:36

“Wespennest achter houtbeschot boven garage ”

zondag 9 augustus 2020 23:51

“Muisje, van musschenbroekstraat den bosch”

zaterdag 8 augustus 2020 21:23

“Ratten langs de oevers van de sloten van de schout van haestrechtsingel”

vrijdag 31 juli 2020 09:04

“Ratten in het Beatrixpark ”

zondag 26 juli 2020 17:43

“Er lopen ratten in onze achtertuinen. Zie ze elke dag. Maaapoort De Bosch, Schoutenbuurt”

dinsdag 23 juni 2020 11:09

“wespennest in aanleg in een spleet tussen de straatstenen en mijn raamkozijn in de van Paesschenstraat Den Bosch”

maandag 22 juni 2020 22:58

“Ik zie op de eikenprocessie kaart van de gemeente dat de route Drongelens pad naar het JBZ al ingepland staat voor bestrijding eikenprocessierups. Hopelijk snel, want de irritatie door de haartjes is al begonnen en het is een hele drukke route voor fietsers, wandelaars, etc en bezoekers + personeel JBZ. Er zitten in meerdere bomen nesten laag bij de grond.”

donderdag 18 juni 2020 14:08

“Raten keutels op maaspoort burchtenlaan en tongelaer ”

maandag 1 juni 2020 11:44

“De gehele buurt rondom het Willem Kloos pad te ´s-Hertogenbosch heeft sinds enkele jaren veel overlast van mieren. Dit jaar echter is de overlast echter zo groot dat mieren de huizen binnen komen, trottoirs zijn gaan verzakken en zo ook tuintegels of gehele terrassen. Trottoirs zijn al een paar maal hersteld, maar het lijkt mij beter de oorzaak van dit probleem aan te pakken. Hopende op een reactie, met vriendelijke groet, Peter Hulscher”

woensdag 27 mei 2020 00:38

“processierupsen bij de oosterplas in den bosch, aan weerszijden van de wandelpaden.”

zondag 24 mei 2020 10:51

“processierups : aan de Empelseweg in Rosmalen staan verschillende bomen met de processierups erin, ze zitten nog aan de onderkant van de bomen en zijn daardoor misschien gemakkelijk te bestrijden! Een aantal rupsen stak het fietspad zelfs al over!”

zondag 17 mei 2020 16:34

“Goedenmiddag, Wij hebben ratten in de tuin. Dit is al een tijd maar ze gaan niet weg. Ook de buren hebben er last van.”

donderdag 14 mei 2020 12:04

“Processierups in bomen naast fietspad in Rosmalen. Fietspad naast Empelseweg, Vanaf Heinis zijstraat richting Bloemenboertje. 100m”

zondag 10 mei 2020 16:31

“Ratten in tuin in woonwijk de Herven te Den Bosch”

zondag 10 mei 2020 13:07

“Rat zien lopen bij Pastoor de Kroonstraat, hoek carolushof”

dinsdag 28 april 2020 23:18

“Rat in het water Blauwe Oever Rosmalen”

dinsdag 28 april 2020 09:53

“Ratten in de voor en achtertuin”

woensdag 8 april 2020 20:40

“Muizenplaag. Bij de Willemspoort ingang Henry Dunantstraat..rondom 1 e appartement complex ”

woensdag 8 april 2020 15:29

“Teken, ze zitten overal. In het huis op de tuintafel. karel doormanstraat”

zondag 5 april 2020 22:30

“Ratten in de watertuinen (de groote wielen - Rosmalen)”

zondag 5 april 2020 19:48

“Ratten gezien locatie Van der Griendtstraat achterzijde bij het kantoor gebouw aan de waterkant te zien van uit onze serre”

zaterdag 4 april 2020 15:24

“Er lopen ratten in de stad tuin Barbaraplaats Denbosch centrum.”

zaterdag 4 april 2020 15:14

“Er lopen ratten in de stadstuin. Barbaraplaats denbosch”

donderdag 2 april 2020 16:07

“Ratten weidonkelaan tussen jbz parkeerplaatsen personeel en school Willem 1 achter het abrie zitten honderde gaten van ratten”

dinsdag 17 maart 2020 18:44

“Een rat in de bredehaven in Den Bosch op een woonboot, gezien vanuit appartementen complex op de 3de verdieping. ”

dinsdag 21 januari 2020 07:46

“Er lopen veel ratten in mijn tuin soms 2 tot 3 ratten In achtertuin,! ”

dinsdag 7 januari 2020 16:42

“Bij ons in de wijk de Herven zie ik de laatste paar weken bijna elke dag ratten lopen. De kat vangt ze ook, maar ik heb toch liever dat de gemeente Den Bosch eens flink actie gaat ondernemen. Bij voorbaat dank.”

zondag 5 januari 2020 10:57

“Ratten rondom oosterplas in de buurt van de kinderboerderij. Zag er zo een stuk of 5 wegschieten toen ik de hond uit liet.”

zaterdag 30 november 2019 09:13

“Rat door beveiligingscamera gezien op het dak van ons huis.”

dinsdag 29 oktober 2019 13:44

“Voor de derde keer in twee weken tijd een rat in mijn tuin gesignaleerd. In het Armada kwartier.”

vrijdag 20 september 2019 07:12

“Afgelopen week heb ik meerder malen ratten gesignaleerd in de wijk Hintham Noord, nabij de waterpartij die zich daar bevindt. Aan de waterkant, maar gisteren ook al in een van de uitgangen van de brandgang. Dit alles ter hoogte van het middels plein aan de zijde van de patio-bungalows die daar staan.”

maandag 16 september 2019 18:50

“Beste, Er zit op de Kardinaal de Jongsingel een flinke populatie met ratten. Eenmalig bestrijden heeft geen zin omdat get er zoveel zijn. Regelmatig signaleer ik er in mijn tuin. Ik denk dat het niet een probleem van mijzelf alleen is.”

woensdag 28 augustus 2019 11:31

“Ik zag afgelopen avond nacht veel ratten bij de afvalcontainers carolushof flat het waren nog jongeratten vorige week zag ik daar ook grote ratten.”

maandag 26 augustus 2019 14:13

“Ratttenoverlast schoolstraat Engelen ”

zondag 25 augustus 2019 14:52

“Ratten in de schoolstraat te Engelen. ”

donderdag 22 augustus 2019 23:56

“Wespen, locatie centrum Den Bosch (Vughterpoort) Melding is reeds gedaan door bewoners rondom de overlast. De ongediertebestrijder, ingeschakeld door een Bossche woonstichting, heeft waargenomen dat geen sprake is van een nest, maar van een boom die veel bladluis bevat. Dat is op een aangrenzend (particulier) erf. De bladluis trekt wespen aan. Nu is er gemeld dat er dan een natuurprobleem is en er derhalve geen stappen worden ondernomen. De overlast is echter behoorlijk bij aangrenzende woningen. Tientallen wespen vliegen over en weer. Eveneens ligt er dagelijks wellicht een honderdtal dode wespen in omringende tuinen en portieken. Is er wellicht een tijdelijke maatregel die genomen kan worden?”

vrijdag 16 augustus 2019 11:00

“Ratten bij afvalcontainers carolushof centrum denbosch”

donderdag 4 juli 2019 10:04

“Grote rat gezien op de Kraaikampen aan de rand van het Westerpark”

donderdag 27 juni 2019 12:29

“Ik vermoed eikenprocessierups in eiken in Rosmalen: aan de Sportlaan (vanaf de Oude Baan de Sportlaan in, bij de tweede boom onderaan) en de Oude Baan (ter hoogte van het paardenweitje).”

zondag 16 juni 2019 10:18

“eikenprocessierups,. Veedijk Rosmalen richting A59”

vrijdag 14 juni 2019 12:13

“Eikenprocessierupsen in diverse bomen op de Empelseweg richting Mariannepad ter hoogte van Rosmalense Plas”

dinsdag 11 juni 2019 22:22

“Ik wil graag melden dat ik vele nesten van eikenprocessierupsen gezien heb. Ze zaten in de eiken langs het drongelens pad ter hoogte van het JBZ.”