Meldpunt Ongediertebestrijding Capelle aan den IJssel

Wat doen wij?

OngediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Capelle aan den IJssel kunt u een afspraak met ons maken. Wij houden ons primair bezig met de bestrijding en preventie van ratten en muizen in huis en bij bedrijven of instellingen. Wij werken eveneens in opdracht van instellingen en gemeenten in het buitengebied

Ratten en muizen

muizen en rattenBestrijding en beheersing van muizen en ratten vormt de kerntaak van onze werkzaamheden in Capelle aan den IJssel, zowel op privaat terrein als in de open omgeving. Zodra u muizenoverlast of rattenoverlast ervaart in- of rondom uw woning of gebouw, dan kunt u met ons een afspraak maken 

Bedrijven en instellingen

bedrijf of instellingBedrijfsruimtes en kantoren, maar ook scholen, kinderdagverblijven en zorginstellingen hebben regelmatig te maken met muizenoverlast of rattenoverlast. Bestrijding en preventie is maatwerk en is gebonden aan actuele richtlijnen en regelgeving. Maak eerst een afspraak met ons voor een inspectie.

Afspraak maken

Afspraak maken met ongediertebestrijderWoont u in Capelle aan den IJssel? Of is uw bedrijf of instelling hier gevestigd? Dan kunt u bellen voor een afspraak. Onze bestrijdingsdeskundige komt dan bij u langs voor advies en/of bestrijding.

Melding maken

Meldingen en Actualiteit Capelle aan den IJssel

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingIn Capelle aan den IJssel wordt de overlast van ratten vooral veroorzaakt door het aanbod van voedsel. Hoewel de meldingen overal licht toenemen gaan de meeste meldingen over de aanwezigheid van ratten in de tuin

Terreinen en buitengebied

Op terreinen van instellingen, bedrijven en in het buitengebied plaatsen wij tegenwoordig moderne vangkasten. Met dit systeem behouden wij de regie met periodieke controles en onderhoud. Hiermee wordt de rattenbestrijding volledig mechanisch uitgevoerd.

Bewoners

Rat in de tuinAls u in Capelle aan den IJssel woont en overlast ervaart van ratten in de tuin of zelfs in huis, dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Wij bestrijden enkel nog met mechanische vangmaterialen. Rattengif is aan banden gelegd. Aan een bestrijding zijn kosten verbonden.

 

Meer informatie over de kosten en de werkwijze leest u op deze pagina 

Bedrijven en instellingen

Bedrijventerrein rattenAls u rattenoverlast ervaart op uw terrein of zelfs in het magazijn of bijvoorbeeld op het schoolplein, dan kunt u ons bellen voor een afspraak. Onze bestrijdingsdeskundige komt dan langs voor een inspectie. Wanneer de urgentie hoog is kan hij de bestrijding eventueel direct in gang zetten. Voor een structurele oplossing is meestal wel een plan van aanpak nodig. Dit wordt ter plekke besproken.

 

Ga voor meer informatie naar onze uitgebreide pagina over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingWoningen en gebouwen in Capelle aan den IJssel kunnen schadelijke gevolgen ondervinden door de aanwezigheid van muizen. Er moet dan vooral worden gedacht aan de Huismuis.

 

Deze diersoort kan een serieus risico vormen voor de gezondheid. De beheersing van muizen speelt daarom een belangrijke rol bij het streven naar een schone en gezonde leefomgeving.

Bewoners

muis in huisWij bestrijden muizen in Capelle aan den IJssel op twee manieren. Mechanisch en toxicologisch. De keuze hangt vooral af van de situatie. Onze muizenbestrijder kan ter plekke beoordelen welke vorm van bestrijding het beste aansluit op de situatie. Aan een muizenbestrijding bij u thuis zijn kosten verbonden.

 

Meer informatie over onze kosten en de werkwijze leest u op onze pagina over muizen bestrijden in huis

Bedrijven en Instellingen

Muizenbestrijding bij instellingen en bedrijven in Capelle aan den IJssel kan op afspraak worden uitgevoerd. Meestal is echter wel structurele bescherming nodig. Vooral als er gewerkt wordt met kinderen of producten die kwetsbaar zijn. Ook personeel en klanten dienen nooit te worden blootgesteld aan de aanwezigheid van muizen.

Inspectie, bestrijding en preventie

muizen in een kantineKantoorgebouwen, magazijnen en instellingen met woonvoorzieningen bieden dikwijls een optimale leefomgeving voor muizen en ratten.

 

Tijdens kantooruren kunnen de knaagdieren zich schuilhouden in loze ruimtes boven een systeemplafond, tussen langdurige opslag of in de spouwmuren.

 

knaagschade muizen in bedrijfBuiten kantoortijden gaan ze veelal op zoek naar voedsel in kantines, opslagkasten en bureauladen. Er dienen dan zo snel mogelijk maatregelen getroffen te worden.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding voor bedrijven

 

kinderdagverblijfOnze ongediertebestrijding in Capelle aan den IJssel komt eerst bij u langs voor een inspectie en bestrijding. Aan een muizenbestrijding zijn meestal meerdere bezoeken gekoppeld. Onze deskundige kan tevens de mogelijkheden met u bespreken voor structurele bescherming tegen muizen en ratten.

Zorginstellingen en scholen

muizenoverlast op een school bestrijdenZorginstellingen en scholen in Capelle aan den IJssel zijn extra kwetsbaar voor ongedierte. Dat heeft te maken met het feit dat er volop geleefd wordt door grote groepen mensen die ook voedsel nuttigen.

 

Onze ongediertebestrijder constateert tijdens een inventarisatie regelmatig sporen van muizen die al maanden oud zijn. Hij plaatst dan direct gepaste detectie- en bestrijdingsmiddelen.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Capelle aan den IJssel voeren wij al wespenbestrijding uit vanaf april/mei.

 

Juli en augustus zijn veruit de drukste maanden. In deze periode kan de wachttijd in een enkel geval oplopen naar 48 uur. Na de bestrijding moet u nog even geduld hebben voordat het nest daadwerkelijk verwijderd kan worden.

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder brengt met een drukpomp onder hoge druk een wespenpoeder in de ingang van het wespennest. De wespen komen hier allemaal mee in contact. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Planning

In Capelle aan den IJssel plannen wij volgens postcodeschema's. U wordt ingepland in een tijdsblok van drie uur. Als u een afspraak heeft gemaakt komt de wespenbestrijder bij u langs om het wespennest te verdelgen. Wij proberen u altijd binnen één werkdag te helpen. U hoeft niet altijd thuis te blijven als wij bij de invliegopening van het wespennest kunnen komen. Tegenwoordig kan betaling ook op afstand.

Wespenbestrijding Capelle aan den IJssel

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Capelle aan den IJssel bestrijden wij regelmatig wespen in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om wespennesten op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

Kosten en voorwaarden

De wespenverdelger brengt kosten in rekening. €55,- starttarief + €20,- bestrijdingskosten. Soms is een wespennest niet bereikbaar voor ons of blijkt het ter plekke niet om een wespennest te gaan. Wij brengen altijd ons starttarief in rekening tenzij het nest onbereikbaar is voor ons.

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en de werkwijze op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisIn de meeste gevallen zit het wespennest ergens verstopt in huis. Een wespennest in huis kan problemen veroorzaken wanneer het de gelegenheid krijgt om te groeien. U kunt ervoor kiezen om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

Een wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Capelle aan den IJssel al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

Mieren bestrijden in huis

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

De toedracht van het mierenprobleem is vooral belangrijk om de slagingskans van een bestrijding te bepalen. Is er al meerdere jaren sprake van mierenoverlast? Of komen de mieren midden in huis al binnendringen tussen de naden en kieren? Dan is er vermoedelijk sprake van een onderliggend probleem.

 

Lees verder op onze pagina over mieren in huis

Mieren professioneel laten bestrijden

U kunt de bestrijding ook laten uitvoeren door ons. Ga dan verder naar onze pagina over mierenbestrijding 

Kakkerlakkenbestrijding

kakkerlakken

Bij kakkerlakken is het van belang om direct maatregelen te treffen om besmetting naar naastgelegen woningen te voorkomen.

bestrijding

Kakkerlakken worden net als mieren bestreden met een speciale gel wat middels een doseernaald wordt ingebracht in naden en kieren. De kakkerlakken nemen deze gel op en worden zodoende gedood door de werkzame stof. Deze werkwijze heeft tot goede resultaten geleid t.o.v. voorheen toen nog gespoten werd met vloeistoffen.

 

Een ander voordeel is dat bewoners en personeel gewoon aanwezig kunnen blijven tijdens het proces. Lees verder >

Meldingen en Actualiteit Capelle aan den IJssel

melding maken ongedierteAls u inwoner bent van Capelle aan den IJssel, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Capelle aan den IJssel

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Capelle aan den IJssel, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 20 september 2021 14:30

“ik zie regelmatig ratten lopen in de brandgangen achter de huizen van de Uiverstraat en volgens mij liggen er ook keutels.”

woensdag 8 september 2021 09:27

“Ik heb diverse dieren zoals Ratten,egels en muizen gezien ite Merellaan 73 t/m 81.Ze lopen ook in de tuinen rond.Gemeente moet echt iets eraan doen.”

dinsdag 17 augustus 2021 18:50

“Waarschijnlijk door werkzaamheden in de wijk, o.a. Riool openen lopen er ratten in mijn tuin verdwijnend onder mijn schuur”

zondag 15 augustus 2021 19:36

“In onze sloot achter een rat gezien 19:15 Ter hoogte van Bachstraat hofje 117 ”

vrijdag 23 juli 2021 13:54

“Ratten rennen heen en weer door de straten Capelle aan den ijssel Het steen ”

zondag 16 mei 2021 13:54

“Bruine rat in de tuin. Marienwaard Capelle aan den IJssel”

dinsdag 6 april 2021 18:36

“Ratten gezien overdag. Aan de triangel in Capelle aan den ijssel”

woensdag 18 november 2020 13:37

“Rat in de achtertuin, langs de slootkant. Bachstraat Capelle aan den IJssel. Ter hoogte van voetgangersbrug met blokfluit/skate baan ”

woensdag 18 november 2020 13:31

“Rat in de tuin . Slootkant Bachstraat achterzijde bij loopbrug/ skate baan ”

donderdag 24 september 2020 11:09

“Er ligt een rat dood te gaan in de tuin. Tafelbaai ”

maandag 17 augustus 2020 15:02

“We dachten aan een muizen probleem. Vanmorgen diverse keutels en urine sporre m aangetroffen in woonkamer en keuken. Een knagend geluid uit het keukenblok. Bij afwachtende houding zag ik een rat in het keukenblok schieten. Ik heb de tuindeur geopend en me heel stil gehouden. Na 10 minuten zag ik de rat uit het keukenblok komen, en ging gelukkig naar buiten de tuin in. Ik ben de rat gevolgd, en zag deze onder de fundering van de schuur kruipen. Daar heb ik cayennepeper gestrooid (fat schijnt te helpen) hoe nu verder”

dinsdag 23 juni 2020 12:56

“Mogelijk ratten overlast onder het straatwerk van de carport Banda Neira 37 Capelle aan den IJssel. ”

woensdag 3 juni 2020 15:42

“wespen zwerm achter het huis, uit een nest, acute situatie”

maandag 1 juni 2020 23:20

“De ratten lopen hier bij ons gewoon voor je voeten over straat. Als contact nodig is graag via email. Ik woon aan de Bongerd.”

woensdag 27 mei 2020 09:47

“Ik heb gister gezien dat er een rat in onze tempen was ook foto gemaakt hij gaat bij de buren onder hun terras in het geestelijk in soort van holletje en komt er dan weer uit en dan weer terug wil graag dat dit opgelost word heb e buren ook in gelicht en zag van de week op next door dat veder in de springersdiep ook ratten zij gesignaleerd in de tuinen”

maandag 25 mei 2020 13:24

“Ratten in de tuinen. Capelle aan den IJssel. Springersdiep ”

donderdag 21 mei 2020 11:53

“Muskusrat gezien in sloot achter paganinistraat”

woensdag 20 mei 2020 22:07

“Rat achtertuin Ringspoor , rat loopt vanaf de hoek via onze tuin door naar de buren. Is al een tijdje gesignaleerd ook bij de buren. ”

vrijdag 24 april 2020 23:24

“Rat gezien bij de Bachstraat thv de kruising met de Brahmsstraat. Bruine rat. ”

donderdag 16 april 2020 20:02

“Rat is al paar keer in tuinen van de buren gesignaleerd In de tuinenbuurt te Capelle ad ijssel aan de achterkant van de Voltairetuin bij het weiland bij Nieuwerkerk aan de kant van het voetbal/basket bal veld”

zaterdag 21 maart 2020 00:10

“Een rat in huis, schollevaar. Vlakbij afval ophaalbedrijf Werk van gemeente. Ringspoor”

dinsdag 17 maart 2020 13:26

“Last van ratten onder de woningen aan het Roos van Dekama erf”

maandag 24 februari 2020 00:57

“Bruine ratten in de tuin. Hoge waterstand sloot? Sloot stroomt over. ”

maandag 17 februari 2020 20:27

“Ik zie dagelijks ratten rondlopen aan het bongerd, langs het water en de bosjes. ”

maandag 16 december 2019 00:16

“Ratten, Priamsingel/1e Octaviolaan, nabij de vuilcontainers en de sloot”

zondag 15 december 2019 13:46

“Ratten in de Flatusstraat bij metrobaantje ”

maandag 9 december 2019 09:45

“In de voortuinen op de Aleoeten zijn ratten gezien. Betreft eigen woningen.”

woensdag 4 december 2019 09:21

“Rat voor mijn voeten, heel relaxed. Gezien Bongerd naast klim-op basisschool”

donderdag 17 oktober 2019 19:49

“Ratten in de tuin. Deze zijn ook bij de buren gezien.”

woensdag 16 oktober 2019 20:42

“Ratten bij container floridaweg”

dinsdag 1 oktober 2019 16:30

“Duizenden kleine vliegjes. De ramen zitten vol. Als raam opengaat zitten er direct zeer velen binnen. Wijde Wormer Capelle aan den IJssel. Flat”

zondag 28 juli 2019 14:41

“Wespennest aan het water naast de hockeyclub, tussen hockeypad en jasmijnpad in Schenkel”

donderdag 4 juli 2019 21:15

“In Capelle ad Yssel in de Bergenbuurt lopen ratten rond. Daardoor kunnen wij geen schuifpui of raam open laten staan. ”

donderdag 27 juni 2019 15:36

“Zwemmend rat gespot (op video!) zwemmend langs de kant, brak/at/sneed takjes af van een struik (deze bewoog heen en weer) en zwom met afgebroken takjes weer terug en dook onder water. Het was in de vijver bij app.complex Castellum, ter hoogte van de opstelplaats van de rolcontainers.”

dinsdag 4 juni 2019 22:34

“regelmatig worden er flinke ratten gezien in mijn tuin en in mijn buurt durf mijn schuifdeur niet lang open te laten ”