Meldpunt Ongediertebestrijding Buren

Afspraak maken:

Afspraak makenTijdens het maken van de afspraak plannen wij u in volgens ons schema. Meestal kunt u dezelfde dag of de volgende dag nog geholpen worden. Er wordt een tijdsblok van drie uur afgesproken waarin de ongediertebestrijder langskomt.

Contact : 0900-2800200

Ongediertebestrijding Buren

Onze bestrijdingsdienst in Buren - Lienden en Maurik is verder vooral bezig met de muizenbestrijding en

de rattenbestrijding

 

muizen bestrijdenOverlast van deze diersoorten kan zonder de juiste kennis en middelen verergeren of verspreiden.

Onze ongediertebestrijders geven daarom tijdens ieder bezoek duidelijke aanwijzingen en instructies welke met de bestrijdingsmiddelen die wij gebruiken een goede basis moeten vormen voor een structureel resultaat.

Andere insecten

In Buren - Lienden en Maurik kunt u ook bij ons terecht voor het verdelgen van kakkerlakkenvlooien of zilvervisjes en papiervisjes

Kosten

Voor een indicatie van de kosten kunt u klikken op het betreffende diersoort via onze plaagdierengids of insectengids 

Ongedierte in huis

Schade door muizen en rattenMuizen 

Muizen in huis vormen al decennia lang een bron van overlast. Onze muizenbestrijder constateert veelal problemen met betrekking tot geluidsoverlast, ontlasting en knaagschade aan kabels en huishoudelijke apparatuur in huis. Bovendien zorgen ze voor een ongezonde leefomgeving. Ga voor uitgebreide informatie naar onze pagina over muizenoverlast

Ratten

Ratten in de tuin vormen voor velen een schrikbeeld. Hoewel een enkele verdwaalde rat niet direct een risico vormt, moet men er wel terdege van bewust zijn dat er meer aan de hand kan zijn.

 

Ratten komen meestal door een samenloop van omstandigheden in onze leefomgeving terecht. Onze rattenbestrijder kijkt daarom ook vooral naar de eventuele oorzaak van het probleem. Lees meer hierover op onze pagina over rattenoverlast 

Mieren 

Mieren in huis sturen ons al gauw naar de winkel om bestrijdingsmiddelen te kopen. Er worden via internet en in de winkel vele tips gegeven over hoe een mierenprobleem kan worden tegengegaan. Er wordt echter weinig gesproken over de toedracht, terwijl deze essentieel is om tot een oplossing te komen. Onze verdelger probeert u tijdens de bestrijding daarom ook te informeren over het gedrag en de levenswijze van mieren. Lees alvast meer over de levenswijze van mieren

Kakkerlakken

kakkerlakken in huiskakkerlakken in huis kunnen het topje van de ijsberg zijn. Zodra kakkerlakken gesignaleerd worden is het uiterst belangrijk om een goede inventarisatie te doen. Waar bent u geweest? Hoelang ziet u ze al? Woont u geschakeld aan andere woningen? Allemaal vragen die beantwoord moeten kunnen worden om aanhoudende overlast tegen te gaan. Kijk alvast of u de kakkerlakken kunt herkennen

Ongedierte op de werkplek

Personeel op de werkvloer kan te maken krijgen met overlast van ongedierte. Veelal zijn het kantines, kantoren, opslagloodsen of distributiemagazijnen waar bijvoorbeeld muizen, ratten, mieren of kakkerlakken een bedreiging kunnen vormen voor de werkomgeving.

 

schade bij bedrijfHet is van belang om bepaalde risico's voor te zijn. Ook financieel kan de aanwezigheid van ongedierte een serieus risico vormen. Kortsluiting, aangetaste voorraden en imagoschade zijn bekende voorbeelden die vooral worden veroorzaakt door ratten en muizen. Lees meer hierover in onze rubriek over bedrijven en instellingen 

 

Onze ongediertebestrijder in Buren - Lienden en Maurik voert ook regelmatig werkzaamheden uit binnen instellingen met woonvoorzieningen voor jongeren, ouderen of andere cliëntenzorg.

 

Lees verder over muizen op de werkplek of ratten op de werkplek

VVE's en Woningcorporaties 

Naast de bedrijven en instellingen krijgen ook Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties binnen de regio van Buren regelmatig te maken met ongedierte. Gebouwen met geschakelde woningen kunnen extra kwetsbaar zijn voor verspreiding van bijvoorbeeld muizen of kakkerlakken.

 

Communicatie, inventarisatie en een gericht plan van aanpak zijn van essentieel belang. Wij werken daarom nauw samen met de betrokkenen.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Buren wordt iedere zomer weer getroffen door de aanwezigheid van wespennesten. De hoeveelheid meldingen hiervan kunnen ieder seizoen weer anders zijn. In het voorjaar worden de eerste signalen zichtbaar.

 

De koninginnen zijn vanaf april - mei op zoek naar een geschikte plek om het nest te beginnen. In juli en augustus is onze wespenbestrijder volop bezig met de wespennesten. Soms zelfs nog tot in december.

 

Wespennesten kunnen vooral worden gevonden in de spouwmuur of in de schuur, maar ook in de grond of zelfs in huis

 

Let op! Een wespennest verwijderen is pas mogelijk nadat het bestreden is. Er zijn video's in omloop waarin gesuggereerd wordt dat dit direct al mogelijk is terwijl de wespen nog leven. Laat ons het wespennest eerst verdelgen! Daarna kunt u het wellicht weghalen.

Wespen bestrijden

wespenbestrijdingEen wespenbestrijding kan het beste zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Een wespennest kan explosief groeien en daarom veel narigheid veroorzaken wanneer niet tijdig ingegrepen wordt.

 

Wij hebben een aparte pagina aangemaakt waarin u kunt zien hoe in Buren de wespenbestrijding in zijn werk gaat met daarbij ook de mogelijkheden en beperkingen. Klik hier

Mieren bestrijden

Een mierenbestrijding wordt meestal pas uitgevoerd wanneer het een plaag vormt. Zodra de mieren dagenlang onophoudelijk voor overlast zorgen, kunnen wij ons bestrijdingsmiddel inzetten. Het betreft een gel wat in naden en kieren gebracht wordt. U kunt hiervoor gewoon thuisblijven.

Mieren bestrijden

 

Mierenoverlast in huis kan ieder jaar terugkeren omdat de nesten kunnen blijven bestaan en de koninginnen meerdere jaren kunnen overleven. Na verloop van tijd kunnen de mieren schade toebrengen aan houtwerk of muurisolatie. Lees meer over mieren in huis

Gemeente Buren

De openbare ruimte van Buren kan ook te maken krijgen met overlast van plaagdieren. Denk hierbij aan ratten, vogels, marters of insecten. Wanneer u een probleem signaleert in de openbare ruimte, dan zult u contact moeten opnemen met de gemeente. Wij voeren alleen bestrijdingswerkzaamheden uit in de openbare ruimte wanneer wij expliciet opdracht krijgen van de gemeente. 

 

menu