Meldpunt Ongediertebestrijding Berkelland

Wat doen wij?

WespenbestrijdingVoor ongediertebestrijding in Berkelland kunt u een afspraak met ons maken. Tussen de maanden mei en september gaat onze aandacht vooral uit naar de bestrijding van mieren en wespen. Wij bestrijden alleen wanneer sprake is van overlast. 

 

Ga verder naar onze informatie over wespenbestrijding of mierenbestrijding

Muizen en ratten

muizenbestrijding en rattenbestrijdingVerder zijn wij gedurende het hele jaar bezig met de preventie en bestrijding van ratten en muizen. U kunt bellen voor rattenbestrijding in de tuin of rondom gebouwen.

 

In huis en in gebouwen van bijvoorbeeld kantoren en scholen voeren wij ook muizenbestrijding uit.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Berkelland

 

Werkgebied:

Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Neede, Rekken, Rietmolen, Ruurlo

Wespennest verwijderen

Wespennest in huisWanneer u continu wespen ziet aanvliegen en wegvliegen naar een specifieke plek, dan is er waarschijnlijk sprake van een wespennest. In Berkelland zien wij de meeste wespennesten ontstaan in de spouwmuur of in de grond

 

Verder treffen wij veel wespennesten aan achter het dakbeschot, dakkapellen of bijvoorbeeld in de schuur

 

Het wespennest moet altijd eerst worden uitgeschakeld voordat het verwijderd kan worden. Nadat wij de wespenbestrijding afgerond hebben kunt u (na enkele dagen of weken) het wespennest verwijderen

Wat gebeurt er tijdens een wespenbestrijding?

wespenbestrijding

Wespennesten zitten meestal op plekken waar men niet bij komt. Daarom is het bestrijden van een wespennest meestal niet weggelegd voor iemand zonder de juiste middelen en bescherming. Ook wanneer het wespennest vrij zichtbaar is kan het (juist) nog erg gevaarlijk zijn.

 

In Berkelland bestrijden wij het wespennest met een DR 5 poederverstuiver met persluchtaansluiting. Hiermee kunnen wij holle ruimtes achter kleine gaatjes volblazen met een poeder.

 

In de poeder zit de werkzame stof bendiocarb. De meest veilige insecticide welke door de professionele plaagdierbestrijder wordt gebruikt in huis of in de tuin. Wij hebben ook apparatuur om op hoogte te kunnen bestrijden. 

 

U kunt gewoon thuis blijven tijdens de bestrijding. Voor de veiligheid vraagt onze wespenverdelger wel aan u om binnen te blijven. Wespen kunnen soms aggressief reageren. 

 

Lees verder over de kosten en de werkwijze van onze wespenbestrijding

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingIn Berkelland voeren wij mierenbestrijding uit in huis of in gebouwen van bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen of kantoren.

 

mierenoverlastMierennesten zitten meestal in een zanderige bodem tussen de 10 en 50 cm diep. Op onze terrassen kan men in de loop van het voorjaar de zandhoopjes met de uitgangen constateren.

 

Zodra mieren onder het huis of onder het gebouw zitten kunnen die uitgangen helaas ook binnenshuis of binnen het gebouw terecht komen. 

 

Lees verder over onze mierenbestrijding

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingDe bestrijding van ratten krijgt steeds meer regelgeving in verband met het milieu en dierenwelzijn. Men moet een rattenprobleem zeer bewust benaderen. Evenals met de bestrijding van muizen verdient een rattenprobleem veel aandacht met betrekking tot omgevingsfactoren en materiaal.

Voedsel

Ratten houden van vogelvoerBerkelland kan ook te maken krijgen met de aanwezigheid van ratten. Meestal heeft dit te maken met het aanbod van voedsel die deze dieren graag eten.

 

Rattenbestrijding gaat dan ook altijd gepaard met een goede strategie. Wij hebben oplossingen voor bewoners thuis en voor bedrijven.

 

Lees verder over onze rattenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingWij zijn doorgaans het hele jaar bezig met muizenbestrijding in Berkelland. Vooral bij inwoners thuis, maar ook op de werkplek kunnen muizen voor veel overlast zorgen. 

Werkwijze

Muizen bestrijdenEen goede muizenbestrijding vergt kennis en goed materiaal. Sommige situaties zijn daarom alleen weggelegd voor deskundigen.

 

Hoe eerder de bestrijding uitgevoerd wordt, hoe sneller de bestrijding ook zal verlopen. Een muizenplaag die al enkele weken voortduurt vereist professionele bestrijdingsmiddelen.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast richten ze ook veelal materiële schade aan. Wanneer uw woning of gebouw geschakeld is aan andere woningen of gebouwen, dan kunnen de muizen ook bij de buren voor overlast gaan zorgen. Goede preventie en beheersing is daarom tevens van belang.

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar voor onze gezondheid, maar belangrijk om te weten is dat ze wel degelijk bacteriën met zich meebrengen. Zodra ze onze keuken gaan bevuilen dienen er wel adequate maatregelen getroffen te worden.

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Buiten het feit dat ze een hoop paniek teweeg kunnen brengen, zijn veel ratten dragers van bacteriën die Leptospirose kunnen veroorzaken ( Ziekte van Weil ). Om deze reden dienen direct maatregelen getroffen te worden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis zijn in tegenstelling tot wat vele mensen denken meestal een toevalligheid. Tenzij bepaalde woningen of bijvoorbeeld restaurants langere tijd bevuild zijn, worden kakkerlakken meestal per ongeluk in huis gebracht. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk.

Zelf ongedierte bestrijden

Wilt u zelf ongedierte bestrijden? Raadpleeg dan eerst onze plaagdierengids of insectengids. 

 

Voordat u zelf begint met bestrijdingsmiddelen kan het van belang zijn om eerst meer kennis op te doen over het betreffende diersoort. Daarmee kan de bestrijding soms een stuk effectiever uitgevoerd worden. In veel gevallen hoeven er helemaal geen bestrijdingsmiddelen toegepast te worden.

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenMet name muizenoverlast en ratten rondom gebouwen zorgen in Berkelland regelmatig voor slechte hygiëne en financiële schade. Deze risico's kunnen beperkt worden door tijdig in te grijpen.

Incidenteel of structureel

Ongediertebestrijding bij bedrijvenVoor incidentele bestrijding kunt u ons bellen om een afspraak te maken. Onze deskundige voert een bestrijding uit en geeft advies over preventie.

 

Voor structurele bescherming tegen ongedierte worden wij ondersteund door Aliansa Plaagdiermanagement.

Meldingen en Actualiteit Berkelland

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Berkelland, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Berkelland

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Berkelland, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Berkelland vallen de plaatsen: Beltrum, Borculo, Eibergen, Geesteren, Gelselaar, Haarlo, Neede, Rekken, Rietmolen, Ruurlo

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 23 september 2021 16:02

“In de Verlengde kroezelaan Ruurlo een rat gesignaleerd ”

maandag 26 juli 2021 13:16

“. Bij buren zijn ratten gezien bij restafvalcontainer en nu rattenuitwepselen bij ons in de tuin gevondenBurg.Bloemersstraat Borculo”

vrijdag 30 april 2021 19:57

“Ratten (2) in de directe omgeving van de woning. Liepen vanmiddag in de tuin. Locatie De Everwennink, Ruurlo”

zaterdag 13 maart 2021 16:39

“Afgelopen week 's-ochtends op het station in Ruurlo reeds meerdere keren ratten zien lopen tussen de rails en het hekwerk. Verstoppen zich in de lage struiken tussen de treinrails en de parkeerplaatsen aan de Spoorstraat ter hoogte van het vroegere De Jager en nu gerenoveerde pand door Schot Silo reiniging.”

maandag 8 maart 2021 22:30

“Waarschijnlijk een aantal ratten op onze ( nog niet ) bewoonde zolder.... In Neede GLD, Magnoliastraat. Ik heb eventueel een geluidsopname vanuit de slaapkamer er onder. ”

zondag 16 augustus 2020 16:23

“Wespennest onder de dakgoot in het boeiboord. Ze komen via de regenpijp binnen en hebben daar een nest.”

woensdag 1 juli 2020 06:56

“Denk maden, vallen uit schoorsteen afzuigkap, vermoedelijk dode vogel in schoorsteen ”

zondag 28 juni 2020 00:24

“Bruine rat in tuin. Zonnekamp Geesteren.”

zaterdag 13 juni 2020 16:32

“Bruine rat in de tuin”

vrijdag 22 mei 2020 10:58

“Muizen en ratten in onze tuin. Ze gebruiken onze tuin als oversteek van de ene naar de andere tuin. Zelfs overdag zijn ze steeds meer te zien. Ze zitten nu ook in schuren en maken gaten in de grond! In Neede gedeelte de Berg (nieuwe plan). ”

zondag 17 mei 2020 16:18

“Er steekt al 3 dagen achter elkaar een rat over van de ene tuin naar de andere, vaste loop route door mijn tuin. Gebeurt allemaal ook nog eens overdag, en geen kleintje. lijkt mij een plaag Neede”

dinsdag 10 december 2019 15:13

“Denk dat ik een steenmarter in mijn kruipluik bij de convectorput heb. S-nachts een giga herrie. Eigen woning, Ramsbeekweg, Eibergen.”

zondag 23 juni 2019 10:23

“wespen onder het dak”

dinsdag 18 juni 2019 16:32

“Mieren zetten de straat (klinkers) op zijn kop. Gedeelte Henry Dunantweg. ”