Meldpunt Ongediertebestrijding Arnhem

Wat doen wij?

ongediertebestrijdingVoor ongediertebestrijding in Arnhem kunt u telefonisch of via het meldformulier een bezoek van onze bestrijdingsdeskundige inplannen. Wij bestrijden hoofdzakelijk muizen en ratten

 

Bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Arnhem kunnen contact met ons opnemen voor incidentele bestrijding. Wij helpen ook met structurele preventie van muizen en ratten.

Afspraak maken

Ondervindt u muizenoverlast of rattenoverlast in huis? Of is uw bedrijf of instelling gevestigd in Arnhem? Maak dan een afspraak met ons.

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Arnhem

 

Werkgebied

Arnhem

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingRattenbestrijding vormt een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden in Arnhem. Ratten komen meestal in onze leefomgeving terecht door een samenloop van omstandigheden. Onze rattenbestrijder kijkt daarom ook vooral naar de oorzaak van het probleem. 

Werkwijze bij bewoners (in de tuin)

De meeste meldingen die wij krijgen gaan over ratten in de tuin die steeds vaker tevoorschijn komen. Als u met ons een afspraak heeft gemaakt komt onze rattenbestrijder een inspectie doen. Hij bespreekt met u de oorzaak en de mogelijkheden tot een oplossing.

Inzet bestrijdingsmaterialen

bestrijdingspakket rattenZodra de oorzaak van het rattenprobleem bekend is, gaan wij meestal direct over tot de inzet van bestrijdingsmiddelen. In verband met nieuwe regelgeving maken wij geen gebruik meer van rattengif in Arnhem. Rattenbestrijding gaat altijd gepaard met aanpassingen binnen de situatie. Er zijn ook kosten verbonden aan een bezoek van de deskundige.

 

Lees verder over de werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding

Werkwijze bij bedrijven

Op industrieterreinen en bijvoorbeeld schoolpleinen kunnen in Arnhem ook klachten ontstaan rondom de overlast van ratten. De aanwezigheid van ratten op het terrein zijn een risico voor personeel, kinderen en bedrijfsgoederen.

 

Ratten kunnen tevens schade aanrichten met het knagen aan voorraden en kabels. Lees meer hierover in onze rubriek over bedrijven en instellingen 

Muizenbestrijding

muizenbestrijdingVoor muizenbestrijding in Arnhem kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden muizen in huis, in gebouwen en kantoren van bedrijven en in bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven.

Werkwijze bij particulieren

muizen bestrijden in huisBij bewoners in huis bestrijden wij muizen toxicologisch of mechanisch. Mechanisch verdient in principe altijd de voorkeur, maar soms zijn rodenticiden noodzakelijk. Rodenticide is gif wat in lokvoer verwerkt is. Wij kunnen meestal binnen één of twee werkdagen bij u terecht. Aan een bestrijding zijn kosten verbonden.

 

Ga voor meer informatie naar onze pagina over muizenbestrijding

Werkwijze bij bedrijven en instellingen

muizenbestrijding in een bedrijfMuizenoverlast komt vooral voor in opslagloodsen, kantines en binnen instellingen zoals scholen en opvanglocaties waar met cliënten gewerkt wordt. De oorzaak ligt meestal aan de kwetsbaarheid van de gebouwen en het aanbod van voedsel. 

 

Iedere soort bedrijfsvoering vergt een andere strategie om de muizen te bestrijden en de preventie op orde te krijgen. Daarom komt onze bestrijdignsdeskundige altijd eerst langs voor een inspectie en een analyse van het probleem. Veiligheid speelt hierbij ook een belangrijke rol.

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Arnhem wordt iedere zomer weer getroffen door de aanwezigheid van wespennesten. In het voorjaar worden de eerste signalen zichtbaar. Het wespennest moet eerst uitgeschakeld zijn voordat het kan worden verwijderd.

Voorjaar

Beginnend wespennest aan het plafondWanneer het nog vroeg in het voorjaar is, dan heeft het wespennest meestal nog het formaat van een walnoot. Als het ook nog vrij hangt aan bijvoorbeeld een plafond, dan kan het mogelijk zijn om het wespennest direct te verwijderen. Desondanks moet u goed oppassen voor de koninginnewesp.

Zomer

In de loop van het voorjaar vanaf ongeveer de eerste week van juni is het meestal niet meer mogelijk om het wespennest zelf te verwijderen. Het moet dan eerst uitgeschakeld worden. In de maand juni en juli groeit het wespennest razendsnel.

 

Lees verder over het verwijderen van een wespennest

Wespennest in huis

wespennest in huis onder de woningDe koninginnen zijn meestal vanaf april tot mei op zoek naar een geschikte plek om het nest te beginnen. De keuze valt meestal op de spouwmuur, in de grond of elders in huis of in de tuin.

Spouwmuur

wespennest bestrijden in de spouwmuurOmdat de wespen graag in een veilige donkere ruimte het nest tot ontwikkeling brengen is onze wespenbestrijder in Arnhem vooral bezig met het bestrijden van wespennesten in de spouwmuur of andere holle ruimtes in huis

Eerst bestrijden, dan verwijderen

Wespen spouwmuurLet op! het verwijderen van een wespennest uit huis of uit de spouwmuur is pas mogelijk nadat het bestreden is. Er zijn video's in omloop waarin gesuggereerd wordt dat dit direct al mogelijk is terwijl de wespen nog leven. Dit is levensgevaarlijk. Als u inwoner bent van Arnhem, maak dan eerst een afspraak met ons voor de wespenbestrijding

Wespenbestrijding

wespenbestrijdingEen wespenbestrijding kan het beste zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Een wespennest kan explosief groeien en daarom veel narigheid veroorzaken wanneer niet tijdig ingegrepen wordt. In Arnhem bestrijden wij wespen met een geavanceerde drukpomp die poeder verstuift tot aan de koningin in de holle ruimte.

Mierenbestrijding

mierenbestrijding in huisEen mierenbestrijding wordt meestal pas uitgevoerd wanneer het een plaag vormt. Zodra de mieren dagenlang onophoudelijk voor overlast zorgen, kunnen wij ons bestrijdingsmiddel inzetten. Het betreft een gel wat in naden en kieren gebracht wordt. Inwoners van Arnhem kunnen hiervoor een afspraak maken met ons. U kunt tijdens de mierenbestrijding gewoon thuisblijven.

Mieren bestrijden

Mieren in huis bestrijden

Mierenoverlast in huis brengt ons al gauw naar de winkel om bestrijdingsmiddelen te kopen. Er worden via internet en in de winkel vele tips gegeven over hoe een mierenprobleem kan worden tegengegaan. Er wordt echter weinig gesproken over de toedracht, terwijl deze essentieel is om tot een oplossing te komen.

 

Onze ongediertebestrijder zal u tijdens de mierenbestrijding informeren over het gedrag en de levenswijze van mieren.

mierenoverlast in huisMeerdere jaren overlast

Mieren kunnen ieder jaar opnieuw in huis overlast veroorzaken omdat de nesten kunnen blijven bestaan en de koninginnen meerdere jaren kunnen overleven. Na verloop van tijd kunnen de mieren schade toebrengen aan houtwerk of muurisolatie. Lees meer over mieren bestrijden in huis

Andere ongediertebestrijding

Onze bestrijdingsdienst in Arnhem komt diverse soorten ongedierte tegen bij bewoners thuis en in gebouwen van bedrijven. Ongediertebestrijding gaat altijd gepaard met aanvullende maatregelen en goede aanwijzingen. Overlast van ongedierte kan zonder de juiste kennis en middelen verergeren of verspreiden.

Insecten

In Arnhem hebben we soms ook te maken met kakkerlakkenvlooien of zilvervisjes en papiervisjes

Kakkerlakken

kakkerlakken in huiskakkerlakken in huis kunnen het topje van de ijsberg zijn. Zodra kakkerlakken gesignaleerd worden is het uiterst belangrijk om een goede inventarisatie te doen. Waar bent u geweest? Hoelang ziet u ze al? Woont u geschakeld aan andere woningen? Allemaal vragen die beantwoord moeten kunnen worden om aanhoudende overlast tegen te gaan. 

Kosten

Voor een indicatie van de kosten kunt u klikken op het betreffende diersoort via onze plaagdierengids of insectengids 

Meldingen en Actualiteit Arnhem

melding maken van ongedierteAls u inwoner bent van Arnhem, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

Gemeente Arnhem

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Arnhem, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

maandag 22 november 2021 18:34

“Voor House of Arnhem aan de Velperweg liep vandaag een rat.”

donderdag 4 november 2021 21:50

“Steenmarter Parkstraat te Arnhem”

woensdag 13 oktober 2021 14:06

“Muizen/ratten in en om huis Hindeloopenstraat en Lemmerstraatin Arnhem.”

woensdag 13 oktober 2021 13:44

“Muizen wildenborglaan”

woensdag 22 september 2021 19:15

“wespennest in tuin in de grond”

woensdag 8 september 2021 21:01

“Ratten op de parkeerplaatsen in de Helmondstraat Arnhem, ter hoogte van nummers 226 tot 250”

vrijdag 20 augustus 2021 16:32

“Steenmarter Bij Eusebiusplein in Arnhem ”

zondag 8 augustus 2021 14:49

“Vanaf vandaag zien we dat er wespen in en uit onze plantenbak naast de voordeur vliegen. Is er een mogelijkheid dat dit weg gehaald kan worden?”

woensdag 9 juni 2021 15:42

“Muizenplaag schuytgraaf omg winterdijk”

zaterdag 29 mei 2021 08:05

“Vannacht voor de zoveelste keer wakker geworden van getrippel en geknaag. Prins Hendrikstraat. Is het een marter? Tussen plafond slaapkamer en vloer van de zolder. ”

dinsdag 27 april 2021 13:32

“Wij hebben muizen op de boulevard heuvelink. Ook bij onze buren hebben ze er last van. We hebben al van alles geprobeerd, maar helaas blijven ze terug komen. Ze kruipen zelfs door je bed heen en lopen overdag gewoon door de woonkamer heen. Ik hoop dat u ons kunt helpen. Onze huurbaas vind dat dit voor eigen kosten is en een ongedierte bestrijdingsbedrijf inschakelen is voor ons (studenten) veel te duur. ”

zaterdag 13 februari 2021 14:57

“Heb een rat in de achtertuin zit real een week heb twee hondjes durf ze niet in de achtertuin te laten”

dinsdag 10 november 2020 09:19

“Wespennest aan het begin van park Sonsbeek te Arnhem, bij de parkingang kruispunt Apeldoornseweg/midden Nederland route is er een persoon aangevallen door wespen toen deze door het bosje aan de rechterkant liep.”

zondag 16 augustus 2020 11:52

“Veel kakkerlakken gesignaleerd in de steeg tussen de tuinen van project School VI fase 2, te Sint Marten. Echt veel...”

maandag 27 juli 2020 15:12

“Wij hebben bij ons in de Altweertstraat last van ratten aan de park zijde ze lopen door mijn achter tuin voor het raam langs”

dinsdag 21 juli 2020 08:16

“Wespennest bij het wandelpad langs de a 12. Dit aan de kant van de geitenkamp Arnhemseallee. Er is een voetbalveldje met palen en dan terhoogte van de rechter boven hoek. Als je vanaf de Roosendaalse weg richting de schelmseweg loopt. Dit is bij de hoge bocht van de vogelkers weg. Doordat het bij een speelveld je is en een druk belopen pad door honden en mensen is het echt gevaarlijk. Ik en mijn hond zijn vanmorgen totaal 10 x gestoken. ”

dinsdag 14 juli 2020 23:08

“Bruine rat, zwemmend in Watergang bij Immerloo park. Waterweg ligt achter Eernewoudeweg 34-42 Gezien op zondag 12/7”

donderdag 25 juni 2020 21:09

“Er zit een wespennest in een boom aan de Singelstraat, ter hoogte van appartementen complex 138-146”

woensdag 17 juni 2020 10:59

“Overlast ratten in de tuinen Vlijmenweg”

zondag 14 juni 2020 18:25

“Rat in achtertuin Landgraafstraat ”

maandag 8 juni 2020 21:59

“Ratten onder flat gebouw, dichtbij school Middachtensingel ”

donderdag 28 mei 2020 14:45

“Sinds ruim een maand veelvuldig muizen gezien in meerdere woningen aan Korhoenplein en Hertenlaan in Arnhem.”

woensdag 20 mei 2020 14:25

“wespen nest in ontwikkeling in het pad rondom achterom de tuinen en huizen van de Händelstraat en Palestrinastraat in Arnhem”

maandag 18 mei 2020 21:46

“Wespennest in Arnhem tegenover indoor action tegen de woning aan ”

vrijdag 15 mei 2020 12:15

“Bruine rat in onze achtertuin. De buren hebben een konijn en het voer ook bij hun schuur staan..mijn kinderen durven niet meer in de tuin”

maandag 11 mei 2020 19:30

“Rat gezien in de Molenbeek ter hoogte van het speelveld”

zondag 3 mei 2020 19:57

“Jubileumpark doodgaande waterrat”

vrijdag 10 april 2020 19:55

“Er lopen diverse ratten bij de sloot aan de huissestraat bij de lidl/kruidenplein”

donderdag 9 april 2020 17:58

“Ratten in het slootje op de overmaat tegenover xxl scooters”

woensdag 8 april 2020 11:32

“Heel veel ratten, en ze worden ook nog gevoerd door mensen die met de kinderwagen langslopen (en dat in coronatijd) Locatie: sloot tussen Nijmeegseweg en Kronenburgsingel (langs het fietspad). Holen in de rand van de sloot te zien.”

zaterdag 28 maart 2020 19:26

“Een rat gezien in Schepen te Boeckoppad ”

maandag 13 januari 2020 07:59

“Drielse Dobbe rat gesignaleerd op straat 13-01-20 en bij de buren in de achtertuin (wat langer geleden). De rat liep rustig ‘ ochtends door de straat. ”

maandag 2 december 2019 15:46

“Muizen overlast in kelders en tuinen”

donderdag 7 november 2019 13:07

“Ik zag overdag een dikke grijze rat over de Schepen te Boeckoppad rennen. Poos ervoor zag ik twee slanke bruine ratten aan het eind van mijn tuin lopen naar de buren. Tuinlamp springt regelmatig in avond/nachturen aan. Kan niet van 1 poes zijn. ”

woensdag 6 november 2019 14:08

“2 ratten liepen onder de auto''s aan de kronenburgsingel ter hoogte ingang canishof op 6-11-2019 om 13.40 uur”

donderdag 19 september 2019 09:40

“dode rat in de straat in de Arnoudstraat”

maandag 9 september 2019 19:19

“Ratten in huis, je hoort het geknaag en geloop door de muren heen. Spijkerlaan, bovenwoning. ”

vrijdag 6 september 2019 13:07

“Ik zag een rat lopen aan de Nederlandlaan in Enschede”

donderdag 5 september 2019 18:33

“Bruine rat gesignaleerd bij de Haarbeek, 't Jannedorp (op de hoek waar de sloot begint).”

woensdag 24 juli 2019 10:43

“Rattenplaag, schagenstraat en gedeelte alkmaarsingel. Ivm ongeluk zit ik 8 weken thuis. Ik zie ze dagelijks door mn tuin paraderen, niet 1 maar meerdere. Een zwarte, bruine en beige. Ze gebruiken mijn tuin als oversteekplaat via mijn ene buren naar de ander te gaan. Ik dacht ze komen als het gaat schemeren maar vanmo om 10 uur zag ik ze alweer lopen. Er is bij de meeste buren volgens mij niks te halen. We hebben iedereen gewaarschuwd. ”

maandag 1 juli 2019 20:44

“Nabij kinderspeelplaats nest eikenprocessierupsen in eik op gemeentegrond naast Koerlingwei 18”

vrijdag 28 juni 2019 10:53

“Overlast van wespen, zitten in het gemeente perk in de grond. Bij het voorbij lopen naar voordeur ondervinden bewoners overlast. Dit is aan de akkerwinde straat de eerste zijstraat links, voor de winkeltjes stads kok en reptielenwinkel, Het is aan de voorkant van het huizenblok met de platte daken.”

zondag 23 juni 2019 20:15

“Wespennest in de grond van mn voortuin maar woon op een hoek en de wespen steken iedereen die langs komt ”

dinsdag 4 juni 2019 11:33

“Wespen nest in boom van Hasseltstraat ter hoogte nr 70”