Meldpunt Ongediertebestrijding Alkmaar

Doe een melding

Wat doen wij?

Voor ongediertebestrijding in Alkmaar, Graft, Koedijk en Oudorp kunt u met ons een afspraak maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen. Zowel bij u thuis alsook bij bedrijven.

Ga naar:

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Muizenbestrijding

Rattenbestrijding

Muizen en rattenoverlast bij bedrijven

Kakkerlakken en overig ongedierte

Meldingen en actualiteit in Alkmaar

Werkgebied:

 

Alkmaar, Driehuizen, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Stompetoren, Ursem, West-Graftdijk, Zuidschermer

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen is voor u geen optie wanneer het nog actief is. Er kunnen nare ongelukken gebeuren tijdens pogingen hiertoe. Ook brengt u de omgeving hiermee in gevaar. Maak voor bestrijding in Alkmaar, Graft, Koedijk of Oudorp eerst een afspraak met ons.

Tel: 072-2013021

 

Meestal kan een wespennest nadat het bestreden is op veilige wijze verwijderd worden. Controle is echter zeer belangrijk. Lees meer over het verwijderen van een wespennest

WespenbestrijdingWespenbestrijding

 

Als er sprake is van een wespennest in huis, dan ontkomt u er bijna niet aan om een wespenbestrijding uit te laten voeren. Anders kan het nest veel problemen veroorzaken tijdens de zomer en het najaar.

 

In Alkmaar, Graft, Koedijk en Oudorp voeren wij meerdere dagen per week ongediertebestrijding uit. Tijdens de zomer betreft het dan merendeel wespenbestrijding.

wespennest in de spouwmuurWespennest in de spouwmuur

Een wespennest wordt regelmatig aangetroffen in de tuin of in de spouwmuur van de woning. De overlast wordt meestal pas later in het jaar ondervonden.

Overlast

Vooral op terrassen en recratiegebieden wordt in augustus en september veel wespenoverlast ondervonden.

wespennest in huisWespennest in huis

Als u te maken heeft met een wespennest in huis dan is bestrijding meestal het laatste redmiddel. Dit kan altijd beter uitgevoerd worden met professionele apparatuur en bescherming.

Mierenbestrijding

Mieren laten zich al gauw in het voorjaar zien. Ze kunnen veel overlast veroorzaken. Soms zijn huis-tuin- en keukenmiddelen afdoende, maar soms zijn ook professionele middelen noodzakelijk. 

 

Mierenbestrijding

Voor mierenbestrijding in Alkmaar kunt u een afspraak met ons maken. Wij voeren diverse dagdelen per week werkzaamheden uit. Soms kan de verdelger dezelfde dag nog bij u ter plekke zijn.

Tel: 072-2013021

 

Let erop dat mierennesten op verschillende plekken kunnen zitten en soms dusdanig verborgen zitten dat ook onze bestrijdingsmiddelen niet altijd afdoende zijn met één behandeling. Ongediertebestrijding omvat ook bij andere insecten soms meerdere bezoeken.

Hoe wij mieren bestrijdenHoe bestrijden wij mieren?

Mierenbestrijding voeren wij uit met speciale geldruppeltjes waar een krachtige werkzame stof in zit. Deze druppeltjes worden met een doseernaald toegepast in naden en kieren. Het resultaat is meestal niet direct zichtbaar. Dit kan enkele dagen tot zelfs enkele weken duren.

 

Lees verder over mierenbestrijding

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingVerder is onze ongediertebestrijding in Alkmaar vooral ook bezig met muizenbestrijding

 

Muizen bestrijden wij voor u in huis of als u bijvoorbeeld last heeft van muizen binnen het kantoor of binnen een instelling zoals kinderdagverblijven of scholen.

muizen in huisMuizen bestrijden in huis

Onze muizenbestrijder ziet veel voorbeelden van problemen met muizen in huis waarvan de oorzaak te maken heeft met voedsel in de buurt waar de muizen op af komen. Muizen zitten verder ook graag in huis omdat ze hier veilig zitten. Buitenshuis worden ze bedreigd door andere dieren zoals roofvogels, katten en marters.

Tel: 072-2013021

 

Ga voor onze werkwijze en de kosten naar onze pagina over muizen bestrijden in huis

Muizen\muizen bestrijden\muizen bestrijden kinderdagverblijf.jpgMuizenoverlast op de werkplek

Ook bij u op het werk kunt u te maken krijgen met muizen. Onze ongediertebestrijding krijgt regelmatig meldingen over muizen die stank en geluidsoverlast veroorzaken in een kantoor of in een magazijn. Alkmaar heeft net als andere gemeenten ook te maken met kwetsbare gebouwen.

 

Muizen leven ook graag in de buurt van kinderen omdat daar veelal (zwerf)voedsel te vinden is. Dit heeft tot gevolg dat bijvoorbeeld scholen en kinderdagverblijven regelmatig te maken krijgen met muizenoverlast.

 

Ga voor meer informatie hierover naar onze pagina over muizen op de werkplek

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingRattenbestrijding in Alkmaar, Graft, Koedijk en Oudorp voeren wij uit met mechanische vangmaterialen. Voor structurele ongediertebestrijding bij bedrijven en om gebouwen gebruiken wij moderne geautomatiseerde vangkasten. 

Tel: 072-2013021

 

Ratten bestrijdenDe bestrijding van ratten heeft veel verandering ondergaan de laatste jaren. Rattengif is zo goed als verboden in de open omgeving. Consumenten kunnen ook geen rattengif kopen in de winkel.

 

Lees verder over onze Rattenbestrijding

Ratten in de tuin

Rat in de tuinOok de aanwezigheid van ratten in de tuin vergt een nieuwe benadering. Wij houden ons vooral bezig met de oorzaak. Vogelvoer, kippenvoer en zwerfafval zijn aantrekkelijke doelwitten.

 

Onze rattenbestrijder heeft desondanks altijd materiaal bij zich om de ratten te kunnen bestrijden.

Eén bezoek

Bestrijding van ratten en muizen bij particulieren omvat één bezoek waarin een inspectie wordt gedaan en materiaal wordt geplaatst. Ook worden er aanwijzingen, advies en instructies gegeven. Ongediertebestrijding gaat altijd samen met aanvullende maatregelen.

bestrijding ratten en muizen

 

Het materiaal wat geplaatst wordt is duurzaam en kwalitatief dermate goed dat -mits er zuinig mee omgegaan wordt- het levenslang ingezet kan worden indien problemen zich opnieuw mochten voordoen.

Muizen en rattenoverlast bij bedrijven

rattenoverlast werkplekOp het werk kunnen in Alkmaar ook klachten ontstaan rondom muizen en ratten. Muizen in kantoren of ratten op het terrein behoren tot de risico's binnen de bedrijfsvoering.

 

Muizen en ratten zorgen voor een onhygiënische werkomgeving en kunnen schade aanrichten met het knagen aan voorraden en kabels. Lees meer hierover in onze rubriek over bedrijven en instellingen 

Instellingen, VVE's en Woningcorporaties 

Huurders of bewoners van wooncomplexen of zorginstellingen in Alkmaar, Graft, Koedijk en Oudorp moeten soms met integrale oplossingen komen wanneer een probleem met ongedierte zich voordoet. Soms is niet geheel duidelijk waar de overlast begonnen is, maar moet er wel degelijk zo snel mogelijk ongediertebestrijding aan te pas komen.

Muizen\muizen bestrijden\samenwerking.jpg

Communicatie speelt hierbij een grote rol. Ook wij als bestrijdingsdienst zijn hierbij betrokken.

 

Wij ondersteunen woningcorporaties en VVE's met het herstellen van problemen rondom ongedierte.

 

Interessant om te lezen is ook onze rubriek over de verantwoordelijkheden rondom ongedierte.

Insecten

Verder hebben we in de omgeving van Alkmaar ook te maken met sectoren welke zich bezig houden met de bereiding of distributie van etenswaren. Insecten zoals kakkerlakken, mieren of vliegen kunnen veel schadelijke gevolgen hebben binnen deze branche. Om deze reden hebben veel restaurants al preventieve maatregelen getroffen.

Kakkerlakken en overig ongedierte

kakkerlakkenKakkerlakken zijn niet zozeer afhankelijk van het seizoen. Hier kan men het hele jaar mee te maken krijgen. Lees verder over kakkerlakkenbestrijding

Vlooien, Zilvervisjes en Papiervisjes

Vele woningen kunnen ook getroffen worden door vlooien of zilvervisjes en papiervisjes.

De bestrijding hiervan vraagt om enkele voorbereidingen. Meer informatie hierover krijgt u van onze bestrijdingsdeskundige.

Overige ongedierte

Heeft u last van ander ongedierte, bijvoorbeeld onbekende beestjes in huis? Bezoek dan eerst onze insectengids

Beperkingen

Bovenstaande diersoorten kunnen meestal zonder problemen bestreden worden met onze bestrijdingsmiddelen, maar er zijn ook tal van plaagdieren en insecten die een beschermde status hebben of alleen bestreden kunnen worden door andere maatregelen te treffen. Lees daarom aandachtig de informatie die wij geven rondom de diersoort die bij u tot overlast leidt.

Meldingen en actualiteit in Alkmaar

Kennis is machtAls u inwoner bent van Alkmaar, dan kunt u bij ons naast ongediertebestrijding ook een melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

Tel: 072-2013021

Gemeente Alkmaar

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Alkmaar, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen ongediertebestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Alkmaar vallen de plaatsen: Driehuizen, Graft, Grootschermer, Koedijk, Markenbinnen, Noordeinde, Oost-Graftdijk, Oterleek, Oudorp, De Rijp, Schermerhorn, Starnmeer, Stompetoren, Ursem, West-Graftdijk, Zuidschermer

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 21 juli 2019 15:06

“Wespennest, Papaverstraat Alkmaar”

maandag 17 juni 2019 18:54

“Wespen in de spouwmuur”

zaterdag 8 juni 2019 21:10

“Zilvervisjes of papiervisjes op de eerste verdieping en zolder ”

menu