Meldpunt Ongediertebestrijding Aalten

Doe een melding

Wat doen wij?

Voor ongediertebestrijding in Aalten kunt u met ons een afspraak maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen in woningen en gebouwen.

 

Lees verder over:

Rattenbestrijding

muizenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen en Ratten bij Bedrijven en instellingen

 

Afspraak maken:

0900-2800200

 

Melding maken:

Meldingen en Actualiteit Aalten

 

Werkgebied:

Aalten, Bredevoort, Dinxperlo, De Heurne

Rattenbestrijding

rattenbestrijdingDe bestrijding van ratten krijgt steeds meer regelgeving in verband met het milieu en dierenwelzijn. Men moet een rattenprobleem zeer bewust benaderen. Evenals met de bestrijding van muizen verdient een rattenprobleem veel aandacht met betrekking tot omgevingsfactoren en materiaal.

 

Ratten houden van vogelvoerAalten kan ook te maken krijgen met de aanwezigheid van ratten. Meestal heeft dit te maken met het aanbod van voedsel die deze dieren graag eten.

 

Rattenbestrijding gaat dan ook altijd gepaard met een goede strategie. Wij hebben oplossingen voor bewoners thuis en voor bedrijven.

 

Lees verder over onze rattenbestrijding

Tel: 0900-2800200

Muizenbestrijding

MuizenbestrijdingWij zijn doorgaans het hele jaar bezig met muizenbestrijding in Aalten. Vooral bij inwoners thuis, maar ook op de werkplek kunnen muizen voor veel overlast zorgen. 

 

Muizen bestrijdenEen goede muizenbestrijding vergt kennis en goed materiaal. Sommige situaties zijn daarom alleen weggelegd voor deskundigen.

 

Hoe eerder de bestrijding uitgevoerd wordt, hoe sneller de bestrijding ook zal verlopen. Een muizenplaag die al enkele weken voortduurt vereist professionele bestrijdingsmiddelen.

 

Lees verder over onze muizenbestrijding

Tel: 0900-2800200

Wespennest verwijderen

Wespennest in huisWanneer u doelgericht wespen af en aan ziet vliegen naar een bepaalde plek, wees dan alert! Er is dan waarschijnlijk sprake van een wespennest.

 

Wespennesten in Aalten treffen wij meestal aan in de spouwmuur of in de grond, maar ook onder dakbeschot en dakkapellen. Wij bestrijden eerst het wespennest. Na enkele weken kan het nest op veilige wijze verwijderd worden.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wespenbestrijding

wespenbestrijdingNadat wij de wespenbestrijding hebben uitgevoerd kan het wespennest verwijderd worden mits de omstandigheden deze werkzaamheden toelaten.

 

Wespennesten zitten echter meestal op plekken waar men niet bij komt. In de praktijk komt het daarom maar zelden voor dat het wespennest na de bestrijding daadwerkelijk weggehaald wordt.

 

Zodra de wespen en de koningin bestreden zijn, kan het papieren materiaal wat daarna overblijft verder ook geen kwaad. Daarom voert onze wespenbestrijder In Aalten alleen de bestrijding uit.

Mierenbestrijding

MierenbestrijdingIn Aalten voeren wij mierenbestrijding uit in huis of in gebouwen van bedrijven en instellingen. Denk hierbij aan kinderdagverblijven, scholen of kantoren.

 

mierenoverlastMierennesten zitten meestal in een zanderige bodem tussen de 10 en 50 cm diep. Op onze terrassen kan men in de loop van het voorjaar de zandhoopjes met de uitgangen constateren.

 

Zodra mieren onder het huis of onder het gebouw zitten kunnen die uitgangen helaas ook binnenshuis of binnen het gebouw terecht komen. 

 

Lees verder over onze mierenbestrijding

Ongedierte in huis

Muizen in huis kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast richten ze ook veelal materiële schade aan. Wanneer uw woning of gebouw geschakeld is aan andere woningen of gebouwen, dan kunnen de muizen ook bij de buren voor overlast gaan zorgen. Goede preventie en beheersing is daarom tevens van belang.

 

Mieren in huis vormen niet direct een gevaar voor onze gezondheid, maar belangrijk om te weten is dat ze wel degelijk bacteriën met zich meebrengen. Zodra ze onze keuken gaan bevuilen dienen er wel adequate maatregelen getroffen te worden.

 

Ratten in huis kunnen voor een hoop narigheid zorgen. Buiten het feit dat ze een hoop paniek teweeg kunnen brengen, zijn veel ratten dragers van bacteriën die Leptospirose kunnen veroorzaken ( Ziekte van Weil ). Om deze reden dienen direct maatregelen getroffen te worden.

 

Kakkerlakkenplaag in huis zijn in tegenstelling tot wat vele mensen denken meestal een toevalligheid. Tenzij bepaalde woningen of bijvoorbeeld restaurants langere tijd bevuild zijn, worden kakkerlakken meestal per ongeluk in huis gebracht. Tijdig ingrijpen is noodzakelijk.

Zelf ongedierte bestrijden

Wilt u zelf ongedierte bestrijden? Raadpleeg dan eerst onze plaagdierengids of insectengids. 

 

Voordat u zelf begint met bestrijdingsmiddelen kan het van belang zijn om eerst meer kennis op te doen over het betreffende diersoort. Daarmee kan de bestrijding soms een stuk effectiever uitgevoerd worden. In veel gevallen hoeven er helemaal geen bestrijdingsmiddelen toegepast te worden.

Bedrijven en instellingen

ongediertebestrijding bedrijvenMet name muizenoverlast en ratten rondom gebouwen zorgen in Aalten regelmatig voor slechte hygiëne en financiële schade.

 

Ongediertebestrijding bij bedrijvenVoor incidentele bestrijding kunt u ons bellen om een afspraak te maken.

 

Onze deskundige voert een bestrijding uit en geeft advies over preventie.

 

Voor structurele bescherming tegen ongedierte worden wij ondersteund door Aliansa Plaagdiermanagement.

Meldingen en Actualiteit Aalten

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van Aalten, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Om melding te maken klikt u hieronder op de knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

Doe een melding

Gemeente Aalten

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Aalten, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Aalten vallen de plaatsen: Bredevoort, Dinxperlo, De Heurne

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

menu