Ongediertebestrijding Austerlitz

Austerlitz maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Zeist

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Austerlitz. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Austerlitz. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Austerlitz zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Austerlitz?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Austerlitz laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

dinsdag 15 december 2020 14:10

“In de vensterbank bij het raam zijn heel veel hele hele kleine zwarte beestjes. ik dacht eerst dat het zwarte stipjes waren. Ze vliegen niet en soms bewegen ze een beetje. Als ik ze weghaal, zitten er even later weer tientallen. De richel langs het andere raam heeft ze ook, maar lang niet zo veel.”

zondag 15 november 2020 11:30

“Muizen in woning van mijn vader, Antonlaan, zeist”

woensdag 24 juni 2020 08:47

“Ratten gesignaleerd in Duivenhorst Den Dolder. Ze lijken in de schanskorven en de geluidswal te zitten. Graag uw hulp met de bestrijding hiervan, gezien er veel kleine kinderen rond kruipen en lopen. ”

maandag 27 januari 2020 20:29

“Muizen op zolder couwenhoven Zeist”

donderdag 16 januari 2020 09:44

“Uitwerpselen in de achtertuin, Montessorilaan; vermoedelijk van ratten. Nog geen probleem.”

dinsdag 26 november 2019 14:04

“Ik denk dat er muizen via mijn tuin naar de buren onder de fundering van de keuken zitten. Dijnselweg Zeist.”

zondag 24 november 2019 10:32

“Last van meerdere ratten in huis en tuin bij verschillende buren in onze straat in Zeist misschien vanwege een renovatie? Advies hoe dit te bestrijden?”

maandag 21 oktober 2019 10:03

“Afgelopen weekend liep er een rat door de tuin, Krugerlaan zeist ”

donderdag 22 augustus 2019 22:24

“Wij hebben ratten in onze tuin en hadden deze ook in de kelder op de Jagerlaan in zeist.”

woensdag 31 juli 2019 22:26

“Wespennest onder de dakpannen/dak tussen twee rijtjeshuizen op de Crosestein. ”

maandag 29 juli 2019 17:47

“Wespennest onder dakgoot serre”

vrijdag 26 juli 2019 15:26

“wespennest in oud vogelhuisje op de grond.( WS weggegooid door een bewoner) in het stukje beukenlaan tussen de Dreef en de Beethovenlaan in Zeist. Wespen lijken vrij agressief. Spelende kinderen in de buurt.”

maandag 22 juli 2019 06:58

“Wespen nest onder het kozijn in de muur.”

vrijdag 28 juni 2019 10:52

“Ik heb twee ondergrondse wespennesten gevonden aan het Jan Luijkenlaantje (De grootste is tegenover het koetshuis (op no. 1) op een stuk kale grond zonder begroeiing; de ander iets verderop aan de andere kant in het gras lopend richting het noorden- ik heb foto's gemaakt) . En ééntje op de hoek van de Oude Arnhemseweg met de Sanatoriumlaan aan de kant waar de oude Arnhemseweg een bocht naar rechts maakt (er staat daar een bankje met prullenbak) het nest zit echt op de hoek tussen het pad en de kruising. In alle gevallen zijn mijn honden aangevallen. De wespennesten aan het Luijkerlaantje baren mij de meeste zorgen gezien daar veel kleine kinderen spelen.”