Wespennest in een plantenbak

Wespennest in een plantenbakIn de voortuin of de achtertuin kunnen plantenbakken en plantenpotten opeens bewoond worden door een wespennest. In het voorjaar merkt men hier meestal nog weinig van, maar in de loop van de zomer kunnen er opeens veel wespen in- en uitvliegen. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Wij raden aan om het wespennest direct te laten bestrijden. 

Waarom in een plantenbak?

De wespenkoningin laat haar keuze graag vallen op een holle donkere ruimte met voldoende aanvliegmogelijkheden. In een plantenbak of bijvoorbeeld ook een compostbak zit veelal tuinaarde of andere organische materialen. Als het even meezit bestaat er ook al reeds een oud muizenholletje in de aarde. Dit biedt meteen de eerste vrije ruimte die de koningin graag ziet. 

een drukke bedoeling

Zodra de eerste werksters uitkomen, dan groeit het wespennest in de plantenpot in rap tempo. Iedere werkster die uit het nest vertrekt neemt ook wat aarde in de kaken mee om de ruimte rondom het groeiende wespennest te vergroten. Aan het begin van de zomer zijn er vaak al honderden werksters actief die meerdere keren per dag wegvliegen. Ondertussen is de koningin druk bezig met het leggen van honderden nieuwe eitjes.

gevaarlijk

Wespen zijn hoofdzakelijk bezig met hun werkzaamheden waardoor ze niet veel aandacht hebben voor de omgeving. totdat ze zich bedreigd voelen. Vooral trillingen kunnen zorgen voor verdedigende reacties bij de wespen. Wanneer men de plantenbak waar het wespennest inzit verschuift ontstaan dermate veel trillingen, dat de wespen massaal kunnen aanvallen. Vooral kinderen zien niet altijd de risico's in van een wespennest in een plantenbak. Ze willen er voor de grap nog weleens een schop tegenaan geven, maar u begrijpt dat dit zeer ernstige gevolgen kan hebben.

Bestrijden en verwijderen

zodra u constateert dat er een wespennest in de plantenbak zit, blijf dan uit de buurt en bel ons op voor de bestrijding. Onze wespenbestrijder heeft voldoende beschermende kleding en effectieve materialen om het wespennest op veilige wijze te bestrijden. Wioj hoeven geen trillingen te veroorzaken om het nest te bestrijden. In compostbakken kan het soms wat lastiger zijn omdat deze veel volume hebben, maar ook wespennesten in compostbakken zijn voor ons goed te bestrijden.

Lees verder