Meldpunt Ongediertebestrijding Zeist

Doe een melding

Wat doen wij?

Wat doen wijVoor ongediertebestrijding in Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide kunt u een afspraak met ons maken. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen bij inwoners thuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen die gevestigd zijn in Zeist.

Ga direct naar:

Wespennest verwijderen

Mierenbestrijding

Rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizen en Ratten bij Instellingen en bedrijven

Ongedierte in huis

Meldingen en actualiteit in Zeist

Tel: 0800-2900200

 

Werkgebied

Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide, Zeist

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenIn Zeist stuiten wij regelmatig op een wespennest in huis of in de tuin. Deze moet altijd eerst bestreden worden voordat het verwijderd wordt. U kunt hiervoor een afspraak met ons maken. Lees verder over het verwijderen van een wespennest

Tel: 0800-2900200

Wespenbestrijding

WespenbestrijdingEen wespennest bestrijden wij in Zeist met een poeder onder hoge druk. Voor wespenbestrijding hebben wij speciale apparatuur.

 

Voor wespennesten die hoog zitten hebben wij uitschuiflanzen die reiken tot ongeveer 4-6 meter hoogte. Het komt een enkele keer voor dat de locatie niet bereikbaar is. Lees meer hierover op onze pagina over wespenbestrijding 

Wespennest in de spouwmuurMeestal in de spouwmuur

Een wespennest is in het begin niet groter dan een diameter, maar in enkele maanden tijd kan het uitgroeien tot een doorsnede van een halve meter tot soms wel een meter. Meestal zit het nest op een onzichtbare plek in bijvoorbeeld de spouwmuur of in de grond.

Wespennest in huis

Wespennest in huisDe aanwezigheid van een wespennest in huis kan meestal niet voorkomen worden. Beheersing en preventie van wespen is haast geen optie. Men kan de overlast hoogstens tegengaan met vangkorven, maar hiermee kunt u geen wespennest bestrijden.

 

Als u in Zeist, Den Dolder, Austerlitz of Huis ter Heide woont en last heeft van een wespennest in huis, dan adviseren wij altijd om een bestrijding uit te laten voeren, ook al lijkt het op een onschuldige plek te zitten. In het najaar kan het nest dusdanige vormen aannemen dat de kans op verdwaalde wespen in huis toeneemt.

Alleen bestrijding indien wespennest

WespenbestrijdingWespen worden in Zeist alleen bestreden als er sprake is van een wespennest. U kunt dit herkennen aan zeer frequent en doelgericht af- en aanvliegverkeer naar een specifieke plek waar de wespen verdwijnen. Soms is het wespennest ook zichtbaar.

Mierenbestrijding

Mieren bestrijden wij in Zeist met druppeltjes gel, een middel wat met een naald wordt ingebracht in naden en kieren waar de mieren langskomen of vandaan komen.

Afspraak maken: 0800-2900200

MierenbetsrijdingGarantie niet mogelijk

Let erop dat mierennesten niet altijd volledig uitgeroeid kunnen worden als ze in de constructie zitten van de woning. Spouwmuren en gevelranden kunnen soms ook behandeld worden. Meer informatie over de bestrijding, de werkwijze en de kosten vindt u op onze pagina over mierenbestrijding

Wachttijd

Mierenbestrijding wordt in Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide meestal op korte termijn uitgevoerd. De wachttijd is ongeveer 1 - 2 dagen. Soms kan dezelfde dag nog bestreden worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de drukte.

Rattenbestrijding

rat in de tuinRatten kunnen zich in Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide laten zien op bedrijventerreinen en langs slootkanten, maar bijvoorbeeld ook bij u in de tuin. Zodra u een rat signaleert is het verstandig om maatregelen te treffen.

Afspraak maken: 0800-2900200

 

Onze ongediertebestrijder kan meestal dezelfde dag of een dag later langskomen voor een inspectie. Rattenbestrijding kan veelal direct in gang gezet worden.

Nooit losse vallen en geen gif

Zet nooit zomaar losse vallen of vangkooien neer. Rattengif is verboden en is gevaarlijk. Gif zorgt ook voor andere problemen zoals resistentie en kan averechts werken. Andere dieren kunnen hier ook aan doodgaan. In Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide voeren wij dus geen rattenbestrijding uit met gif. Lees meer over de problemen rondom rattengif

ratten laten bestrijdenProfessioneel

De bestrijding van ratten is een proces wat met behulp van kwalitatief materiaal, instructie en advies in gang wordt gezet door onze rattenbestrijder. Duidelijke aanwijzingen over de situatie en de leefomgeving zijn meestal noodzakelijk om tot een structurele oplossing te komen. Lees verder over rattenbestrijding

Muizenbestrijding

Muizen kunnen ook in Zeist zeer veel overlast veroorzaken, vooral binnenshuis en in gebouwen van bedrijven en instellingen. Met name scholen en kinderdagverblijven, maar ook gewoon kantoren met kantines en magazijnen ondervinden relatief veel overlast.

Afspraak maken: 0800-2900200

 

muis in huisEen muizenbestrijding wordt meestal binnenshuis of binnen een gebouw uitgevoerd. Muizen vangen of verdelgen kan op twee manieren. In Zeist, Den Dolder, Austerlitz en Huis ter Heide bestrijden wij de muizen mechanisch of toxicologisch. Onze muizenbestrijder helpt u met het maken van de juiste keuze.

 

De werkwijze is natuurlijk ook afhankelijk van de omstandigheden en de persoonlijke voorkeur. Lees verder over muizenbestrijding

Muizen en Rattenoverlast bij Instellingen en bedrijven

muizen en ratten bij bedrijvenIn Zeist hebben wij soms te maken met gebouwen die kwetsbaar zijn voor ongedierte. Vooral muizenoverlast en rattenoverlast zijn bekende problemen die zich voordoen. 

 

Muizen\muizen in bedrijf\muizen bedrijfskantine.jpgIndien de overlast zich afspeelt in kantoren, kantines of magazijnen, dan zal onze muizenbestrijder direct een bestrijding in gang zetten. Er volgt meestal ook nog een nacontrole en een eindcontrole. 

 

Ongediertebestrijding bij bedrijven en instellingen gaat meestal gepaard met meerdere bezoeken. Ga voor meer informatie naar muizen op de werkplek of ratten op de werkplek

Beheersing en Preventie

preventieOnze taak is steeds meer gericht op het voorkomen van bepaalde risico's op de aanwezigheid van muizen. De kans op overlast kunnen wij met onze kennis zoveel mogelijk minimaliseren middels instructies en aanwijzingen aan iedereen die betrokken is bij de leefomgeving waarin hij of zij zich begeeft.

 

Als u te maken heeft met een kwetsbaar gebouw dan raden wij aan om met onze ongediertebestrijder te bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot structurele preventie. 

Ongedierte in huis

Muizen in huis laten zich niet graag zien. Meestal komen ze in de avonduren tevoorschijn. Onze muizenbestrijder treft regelmatig uitwerpselen aan in de keuken, in de meterkast of op zolder. Hier worden dan ook meestal bestrijdingsmiddelen geplaatst.

 

Ratten in huis kunnen ons de stuipen op het lijf jagen. Toch zijn ratten erg schuw. Wanneer ratten in huis of in de tuin tevoorschijn komen dan gaat het meestal om een samenloop van omstandigheden waardoor de ratten moeten zien te overleven. Onze rattenbestrijder plaatst meestal mechanische vangmiddelen in de tuin of in de kruipruimte.

 

Mieren in huis zijn lastig te bestrijden met doe-het-zelf-produkten. De koninginnen zitten meestal erg goed verborgen. De verdelger plaatst een speciale gelpasta die de mieren in huis op strategische wijze moet bestrijden. Zelfs tot in de verborgen nesten.

 

kakkerlakken in huis zorgen regelmatig voor paniek. Niet geheel onterecht gezien de snelle doorontwikkeling waartoe ze in staat zijn. Toch is het meestal een toevalligheid waardoor kakkerlakken in huis terecht kunnen komen. Tijdig ingrijpen is van belang. Anders groeit het snel uit tot een plaag. Onze verdelger zal dan tevens uitgebreid moeten inventariseren.

Meldingen en actualiteit in Zeist

Kennis is machtAls u inwoner bent van Zeist, Den Dolder, Austerlitz of Huis ter Heide, dan kunt u bij ons ook melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten.

 

Onderaan deze pagina ziet u de meest actuele meldingen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

Tel: 0800-2900200

Gemeente Zeist

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Zeist, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

 

Indeling

Onder de gemeente Zeist vallen de plaatsen: Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder, Huis ter Heide

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen:

donderdag 22 augustus 2019 22:24

“Wij hebben ratten in onze tuin en hadden deze ook in de kelder op de Jagerlaan in zeist.”

woensdag 31 juli 2019 22:26

“Wespennest onder de dakpannen/dak tussen twee rijtjeshuizen op de Crosestein. ”

maandag 29 juli 2019 17:47

“Wespennest onder dakgoot serre”

vrijdag 26 juli 2019 15:26

“wespennest in oud vogelhuisje op de grond.( WS weggegooid door een bewoner) in het stukje beukenlaan tussen de Dreef en de Beethovenlaan in Zeist. Wespen lijken vrij agressief. Spelende kinderen in de buurt.”

maandag 22 juli 2019 06:58

“Wespen nest onder het kozijn in de muur.”

vrijdag 28 juni 2019 10:52

“Ik heb twee ondergrondse wespennesten gevonden aan het Jan Luijkenlaantje (De grootste is tegenover het koetshuis (op no. 1) op een stuk kale grond zonder begroeiing; de ander iets verderop aan de andere kant in het gras lopend richting het noorden- ik heb foto's gemaakt) . En ééntje op de hoek van de Oude Arnhemseweg met de Sanatoriumlaan aan de kant waar de oude Arnhemseweg een bocht naar rechts maakt (er staat daar een bankje met prullenbak) het nest zit echt op de hoek tussen het pad en de kruising. In alle gevallen zijn mijn honden aangevallen. De wespennesten aan het Luijkerlaantje baren mij de meeste zorgen gezien daar veel kleine kinderen spelen.”

menu