Wespennest in de schuur

Een wespennest in de schuur kan een groot risico vormen doordat we ons er niet altijd bewust van zijn dat het er zit. Tuinmateriaal of tuinmeubilair ligt vaak ergens weggestopt op een plek waar een wespennest lang ongestoord verder kan groeien. Wanneer later het betreffende materiaal weggetrokken wordt waardoor het nest ernstig verstoord of zelfs in stukken getrokken wordt, dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Wespennest verwijderen uit de schuur

Wanneer u een opvallend groot aantal wespen in de schuur aantreft of de schuur in en uit ziet vliegen, dan raden we het af om zelf op zoek te gaan naar het wespennest.

U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

In onze pagina wespennest-verwijderen leest u meer over onze werkwijze.

Tref geen verkeerde maatregelen!

Gebruik geen spuitbussen in de buurt van het nest en probeer ook niet de in- en uitvliegopening af te dichten.

De wespen zijn in staat om zich door vele materialen heen te knagen. Met name als ze inmiddels al in grote getallen aanwezig zijn. Bovendien is het dan erg gevaarlijk om de schuur te betreden. Zodra de deur weer opengaat kunnen ze zich onvoorspelbaar en agressief gaan gedragen. Ook als het rustiger lijkt te worden geeft dit nog geen garantie op een veilige ruimte. In het nest zelf is waarschijnlijk nog volop beweging.

Spuitbussen kunnen gevaarlijk zijn omdat de wespen zich bedreigd voelen hierdoor en het daarom niet na zullen laten hun angel in te zetten.

Lees verder