Professionele mierenbestrijding

mierenbestrijdingOp deze pagina geven wij uitleg over professionele mierenbestrijding in woningen, kantoren en instellingen zoals kinderdagverblijven en scholen. Het is belangrijk dat u deze informatie leest alvorens u een afspraak met ons maakt.

 

Is de mierenoverlast in huis nog in een beginstadium? Dan kunt u met onze informatie de mieren wellicht nog zelf bestrijden. Betreft het een KDV, school of zorginstelling? Dan raden wij het sterk af om zelf met (giftige) middelen aan de slag te gaan. Maak dan direct een afspraak met ons.

Wat doet onze mierenbestrijder?

Mieren professioneel laten bestrijdenBewoners en bedrijven laten mierenoverlast steeds vaker bestrijden door een professionele mierenbestrijder. Niet alleen omdat het meer effect heeft, maar ook omdat voor consumenten steeds minder middelen beschikbaar zijn. Veiligheid voor kinderen en milieu spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Ondervindt u mierenoverlast in huis? Ga dan naar onze werkwijze en kosten voor particulieren

Kinderdagverblijven en scholen

mierenbestrijding in een school of kinderdagverblijfWij voeren regelmatig mierenbestrijding uit binnen kinderdagverblijven en basisscholen. Dat heeft vooral te maken met de aantrekkingskracht van voedingswaren binnen de instelling. Mieren zijn dol op plakkerige restanden van zoethoudende dranken, melkpoeder en broodbeleg.

 

Meer informatie over onze bestrijdingswijze binnen dergelijke instellingen leest u hier

Andere instellingen en bedrijven

Mierenbestrijding in kantine van een bedrijfAndere instellingen zoals zorginstellingen, opvangcentra of bedrijven kunnen eveneens te maken krijgen met hardnekkige mierenoverlast. Meestal bestrijden wij mieren in de kantine of het bedrijfsrestaurant, maar ook rondom koffiezetapparaten en in kantoorruimtes.

 

Voor meer informatie over onze service bij instellingen en bedrijven, klik hier

Werkwijze particulieren

Inspectie mierenbestrijdingAls u een afspraak heeft gemaakt dan komt onze mierenbestrijder bij u langs om de situatie op te nemen en indien gewenst de behandeling direct uit te voeren.

 

Tijdens de opname wordt besproken wat wij doen en wat de kosten zijn. Na afloop geven wij tips over hoe u zelf de mieren in de toekomst buiten de deur kunt houden. Uitgangspunt is een duurzame oplossing.

Binnen of buiten?

Mieren bestrijden heeft als doel om de woning te beschermenDe primaire doelstelling van professionele mierenbestrijding is het beschermen van de woning. Daarom bestrijden wij hoofdzakelijk mieren in huis of hooguit aan de buitenzijde langs de gevelrand. Ondervindt u toch hevige overlast in de tuin? Ga dan naar onze informatie over mieren bestrijden in de tuin

Wat doen wij?

Gel

mierengel bestrijdingsmiddelMieren in huis bestrijden wij meestal met mierengel. Deze substantie kan vergeleken worden met honing. Er zit een werkzame stof in wat de mieren doodt. Met een doseernaald plaatsen wij druppeltjes van deze gel in naden en kieren. De mieren moeten de gel opnemen. Daarom wordt het ook wel lokgel genoemd.

Vloeistof

gloria om mieren te bestrijden met vloeistofoplossingSoms is het effectief om mierennesten direct aan te pakken buiten langs de gevelrand van de woning. Dit doen wij met een vloeistofoplossing met een drukpomp. Dit heeft alleen effect als de mieren actief zijn (meestal met zonnig weer).

Stuifpoeder

poederspuit om mieren te bestrijden in holle ruimtes.jpgSoms zitten mierennesten wat dieper verborgen in bijvoorbeeld de spouwmuren of de vloerlagen. Hiervoor gebruiken wij een stuifpoeder als bestrijdingsmiddel. Deze wordt ook met een speciale drukpomp toegepast. Dit kan een effectieve methode zijn als u al een tijdlang structurele problemen met mieren ondervindt.

Kosten  

kosten mierenbestrijdingWij hanteren altijd een starttarief van €75,- voor een (herhaal)bezoek. Dit bedrag bestaat uit de voorrijkosten, de opname en het advies wat hierop volgt. Blijkt het advies van de deskundige afdoende te zijn? Dan rekenen wij enkel dit bedrag met u af. Dit bedrag is dus exclusief bestrijdingswerkzaamheden.

Behandeling met bestrijdingsmiddelen

Komt u samen met de deskundige tot de conclusie dat een behandeling zinvol kan zijn? Dan komt daar meestal tussen de €25,- en €75,- bij. De hoogte van de bestrijdingskosten zijn afhankelijk van de omvang van de woning en de situatie. De mierenbestrijder vertelt u voordat hij begint wat het gaat kosten.

Maatwerk

mierenbestrijding maatwerkSoms zijn er aanvullende wensen welke dan met de bestrijder kunnen worden besproken. Belangrijk om te weten is dat de bestrijding van mieren enkel als doel heeft om de woning of de werkvloer te beschermen. Op enkele uitzonderingen na bestrijden wij dus in principe geen mieren op terrassen of gazonnen wanneer dit niet als doel heeft om de woning te beschermen. 

 

Meer informatie over de bestrijding van mieren in de tuin leest u hier

Wat kunt u na de bestrijding verwachten?

Mieren gaan niet direct doodMet de gelmethode gaan de mieren niet direct dood. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is juist de bedoeling. De mieren krijgen namelijk de tijd om de locatie van het bestrijdingsmiddel te communiceren naar andere mieren in het nest. De mieren raken dan vertrouwd met het middel. Met deze strategie zetten de mieren in wezen hun eigen bestrijdingsproces in gang. Dit proces neemt tijd in beslag. Ga uit van enkele dagen tot een paar weken. Met de andere bestrijdingsmethoden oftewel de vloeistofoplossing en de stuifpoeder gaan de mieren, mits ze ermee in aanraking komen wél direct dood. 

Beperkingen en onzekerheden

Soms wordt van ons verwacht dat na een bestrijdingsactie geen mieren meer worden gezien. Helaas heeft professionele bestrijding van mieren ook zijn beperkingen. Daarom zijn sommige verwachtingen niet altijd realistisch. Hoewel sommige bestrijdingsdiensten het graag doen geloven, zijn er nu eenmaal geen methoden waarmee toegezegd kan worden dat mieren in huis geen overlast meer kunnen veroorzaken. Wij zeggen dit liever vooraf in plaats van achteraf.

 

na de mierenbestrijdingEen mierenbestrijding met onze middelen is soms na één behandeling afdoende voor het seizoen. Het geven van enige garantie is echter niet mogelijk. Mieren hanteren een dusdanige levenswijze dat garanties op een miervrije toekomst niet reëel zijn. Vooral de toedracht van de overlast is van invloed op het resultaat.

 

Het volledig en structureel uitschakelen van mierennesten in huis kan dus nooit van tevoren aan een termijn of duidelijk kostenplaatje gekoppeld worden. Vooral wanneer de mieren al een tijdje of zelfs jaren in de constructie van de woning leven. Kenmerkend hiervoor zijn problemen met vliegende mieren of mieren die al in de winter of tijdens het vroege voorjaar actief zijn wanneer het nog koud is buiten. Dergelijke problemen duiden meestal op andere onderliggende oorzaken zoals schimmel, oude lekkages, vloerverwarming of houtrot. Een enkele behandeling is dan meestal niet afdoende. Mierennesten in bijvoorbeeld spouwmuren, in de kruipruimte of onder de vloerlagen vergt soms meerdere behandelingen met meerdere bestrijdingsmiddelen en verschillende keren over meerdere jaren.

 

Stap voor stap kan vooruitgang worden geboekt, maar uiteraard brengt iedere behandeling kosten met zich mee. Er zijn veel voorbeelden van woningen waar wij jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar terugkomen om de mierenpopulatie te beheersen.

 

Meer informatie over hardnekkige mierenproblemen, eventuele oorzaken en wat u zelf nog kunt doen leest u hier

Geen constructieve inspecties

Onze deskundigen voeren geen sloopwerkzaamheden uit en betreden geen kruipruimtes. Dit betekent dat een visuele inspectie zijn beperkingen heeft. Grondige inspecties van de staat van bouwmaterialen is besteed aan een aannemer.

 

Wij als ongediertespecialisten kunnen u hooguit aanwijzingen geven over de vermoedelijke pijnpunten. Voor effectieve bestrijding van mieren zijn grondige inspecties ook meestal niet nodig.

 

Aan de hand van uw informatie en onze kennis en ervaring rondom mieren kunnen wij desondanks een goed beeld van de werkelijkheid geven en nuttig advies geven over de situatie, de mogelijkheden en beperkingen van chemische bestrijding.

Zitten de mieren vooral in de tuin?

Klanten vragen ons regelmatig om mierennesten in de tuin aan te pakken. Men moet zich ervan bewust zijn dat mieren in de tuin nuttig zijn binnen ons eco-systeem en geen direct gevaar opleveren voor de gezondheid.

Hoe gaan wij hier mee om?

Ons primaire doel is altijd om de woning te beschermen tegen mieren. Onze deskundigen wordt geleerd om continu de goede balans te vinden tussen nut en noodzaak. Als onze mierenbestrijder constateert dat de mieren op het terras relatief weinig overlast veroorzaken en verder geen bedreiging vormen voor het huis, dan geeft hij enkel advies. Wij willen de natuur beschermen en bovendien is het niet realistisch om alle mieren rondom de woning te bestrijden. Wij hopen op begrip hiervoor.

Uitzonderingen

mieren onder het terrasHevige mierenoverlast in de tuin kan in sommige gevallen soms toch voor onveilige situaties zorgen door verzakkingen van de tegels. Mieren zitten graag onder de terrastegels omdat er meestal wel 10 - 40 cm zand onder ligt. Ideaal voor de nestkamers. Om ruimte te creëren voor deze nestkamers duwen de werksters alle zand tussen de voegen omhoog waardoor de bekende zandhoopjes ontstaan en de tegels verzakken.

 

Ondanks onze terughoudendheid met bestrijding van mieren op tuinoppervlakken, is onze mierenbestrijder soms bereid om in overleg proportionele maatregelen te nemen. Desondanks is het niet de bedoeling dat wij hiervoor jaarlijks zorgdragen. U zult met de bestrijder zelf moeten overleggen in hoeverre het zinvol is, wenselijk en tegen welke kosten het uitgevoerd kan worden. Er zijn ook manieren om dit zelf aan te pakken

Mierenplaag op een kinderdagverblijf of basisschool

mieren bestrijden op een kinderdagverblijf of een basisschoolKinderdagverblijven en basisscholen zijn zeer kwetsbaar voor mierenoverlast. Mieren vinden al snel restanten van voedsel of suikerhoudende dranken. Tegelijkertijd heeft het ook prioriteit om mieren in een kinderdagverblijf of basisschool snel te bestrijden. Mierenoverlast kan al gauw veranderen in een ware mierenplaag wat uiteindelijk risico's met zich meebrengt voor de kinderen.

 

U kunt met ons contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Hoe bestrijden wij mieren in aanwezigheid van kinderen?

mieren bestrijden met kinderen in de buurtWij kunnen mieren bestrijden terwijl de kinderen gewoon in de buurt kunnen blijven. Met dank aan de nieuwe ontwikkelingen rondom ons bestrijdingsmiddel is het volkomen veilig. Ook binnen de kinderopvang. Het is echter niet de bedoeling dat de peuters en kinderen er dicht opstaan. 

Bestrijdingswijze

Baitgun voor professionele mierenbestrijdingOnze mierenbestrijder gebruikt een 'baitgun' met mieren gel. Het kan gezien worden als een miniatuur kitspuitje waar druppeltjes gel (lijken net honingdruppeltjes) uitgedrukt worden. Deze druppels plaatsen wij in naden en kieren waar de kinderen niet bij kunnen.

 

Wij concentreren ons hoofdzakelijk op de naden en kieren waar de mieren lijken binnen te dringen. Dit zijn vooral plinten, dorpels en raamkozijnen. Ook in de keukens, de kantines en de pantries is vaak overlast. 

 

Een kinderdagverblijf en een basisschool hebben helaas vaal overlast van mieren in de klaslokalen en in de peuterspeelzalen. In deze ruimtes plaatsen wij enkel druppels wanneer het strict noodzakelijk is en 100% onbereikbaar is voor de babies en peuters.

Zijn mieren gevaarlijk voor kinderen?

Mieren zijn opzich niet gevaarlijk voor kinderenWij krijgen veel vragen over de risico's die mieren meedragen met betrekking tot baby's, peuters en kleine kinderen. Het oogt natuurlijk niet fris wanneer de kinderen spelen op de vloer waar continu mieren kruipen. Vooral binnen de kinderopvang begrijpen wij daarom de zorgen.

 

Wij willen benadrukken dat de aanwezigheid van mieren niet direct reden zijn tot paniek. Mieren zijn relatief ongevaarlijk. Het enige gevaar wat mieren meebrengen is het risico op de aanwezigheid van bacteriën waarmee ze bijvoorbeeld voedsel kunnen besmetten die kinderen vervolgens opeten.

 

De kans op overdracht van bacteriën op voedsel door mieren is echter nog steeds significant kleiner dan bijvoorbeeld door andere insecten zoals vliegen.

Mierenbestrijding voor bedrijven en instellingen

mierenoverlast in een bedrijfskantineWij bestrijden mieren ook regelmatig bij bedrijven. Overlast wordt vooral ondervonden in de kantine. De grotere bedrijven krijgen vooral met mierenoverlast te maken in het bedrijfsrestaurant.

 

Een ander aantrekkelijk doelwit voor de mieren dat zijn de koffiezetapparaten. Vanuit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om een potentiële mierenplaag te voorkomen.

Zorginstellingen

Mierenoverlast in zorginstellingInstellingen zoals verzorgingshuizen of opvangcentra zijn zeer kwetsbaar tijdens het voorjaar en de zomer. Er wordt vaak op verschillende plekken voedsel bereid en gegeten.

 

Keukens en kantines kunnen al gauw te maken krijgen met een mierenplaag. Hier speelt eveneens de hygiëne een belangrijke rol. Veel instellingen laten jaarlijks door ons een mierenbestrijding uitvoeren, ook wanneer de overlast nog in de beginfase zit.

Werkwijze

Inspectie mierenoverlast in gebouwOnze mierenbestrijder doet een inspectie op de plekken waar de mieren gesignaleerd worden. Ook wordt er buiten rondom het gebouw gekeken of er mierennesten te zien zijn langs de buitengevel. Zodra de omvang van het probleem bekend is bespreekt hij met u de bestrijdingswijze en de kosten. Ook de verwachtingen worden besproken. Soms zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Lees verder