Meldpunt Ongediertebestrijding Krommenie

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

 Ongediertebestrijding Krommenie

ongediertebestrijderKrommenie maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Zaanstad 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Krommenie verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Krommenie soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Krommenie ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderKrommenie kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Krommenie? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Zaanstad 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Krommenie kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Krommenie kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Krommenie. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Krommenie zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Krommenie?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Krommenie laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

zondag 9 mei 2021 03:04

“We liep opeens een enorme rat door onze achtertuin, nog nooit gezien sinds w eheir wonen”

vrijdag 7 mei 2021 10:10

“Rat in mijn achtertuin tweemaal gezien. Verdwijnt onder de schuur”

dinsdag 4 mei 2021 13:48

“sinds een paar weken signaleer ik een bruine rat in mijn tuin. We wonen aan het water (Hendrik Andriessenstraat te Zaandijk), laten geen voedsel achter in de tuin.”

donderdag 1 april 2021 23:09

“Muis in huis. Koog a/d Zaan 1541 mv”

zaterdag 27 maart 2021 11:44

“Ik heb muizen gezien rondom mijn tuinschutting”

woensdag 3 maart 2021 12:13

“Ratten onder het huis. Lopen in de tuin. Graven uitgangen voor en achter.”

woensdag 2 december 2020 12:46

“Rat, klaar daglicht vlak bij mijn huis in de tuin”

zaterdag 26 september 2020 11:21

“Muis in huis (hopelijk maar eentje)”

woensdag 12 augustus 2020 23:21

“Laatste tijd regelmatig grote rat in de straat (lijkt op buidelrat). Altij laat in de avond. Plutostraat Krommenie”

dinsdag 4 augustus 2020 04:48

“Al jaren last van muizen in huis, een ware muizen plaag, om gek van te worden op de kervelstraat in Krommenie ”

maandag 29 juni 2020 19:58

“Veel dode ratten verspreid door zaandam, lijkt op een ziekte”

woensdag 6 mei 2020 15:46

“Muizen loggerstraat ”

dinsdag 7 april 2020 10:27

“We signaleren hier regelmatig een grote rat, op de Daamschijfweg 1507 BD Zaandam aan de waterkant.”

maandag 30 maart 2020 19:03

“Ik woon aan de mallegatsloot, aan de kant van koog aan de zaan, bij het gemaal. En ik zie regelmatig ratten op de rand van de beschoeiing en in het water hier.”

zaterdag 21 december 2019 19:37

“Zilvervisjes op zolder”

dinsdag 3 december 2019 22:23

“Muis overlast. Al 2x binnen 2 maanden last van muizen in mijn woning”

dinsdag 26 november 2019 12:22

“Muizenplaag in de flat Pharus. Vannacht 5 muizen gevangen. Ik hoor ze tussen de muren. Is vreselijk ”

vrijdag 26 juli 2019 19:51

“Mogelijk wespennest einde van De Ruijterkade Wormerveer”

woensdag 26 juni 2019 18:48

“Er zit een wespen/bijennest op de kabelbaan in de speeltuin van het agathapark van krommenie ”

woensdag 26 juni 2019 17:35

“Wibautstraat aan de achterzijde heb je een lange grasveld. Vol ratten en muizen. Onze huizen en boxen vol muizen. Dit is bijna onwoonbaar”