Meldpunt Ongediertebestrijding Westland

Wat doen wij?

Afspraak maken met ongediertebestrijderVerschillende dagdelen per week zijn wij actief bezig met ongediertebestrijding binnen de omgeving van Wateringen, Naaldwijk, Poeldijk en De Lier. U kunt hiervoor een afspraak maken. Onze ongediertebestrijder komt dan bij u langs.

Muizen en ratten

muisMuizen en ratten vormen een bedreiging voor onze gezondheid en infrastructuur in Westland. De risico's op schadelijke gevolgen door toedoen van deze knaagdieren willen wij minimaliseren.

In huis of in de tuin

Rat in de tuinOndervindt u thuis overlast van muizen of ratten? Ga dan verder naar onze informatie over rattenbestrijding of muizenbestrijding in huis.

Gebouwen van instellingen en bedrijven

ongediertebestrijding in kwetsbare gebouwen en woningenGebouwen in Westland zoals bedrijfspanden, kantoorgebouwen, schoolgebouwen en opvanglocaties kunnen het beste structureel beschermd worden door een professionele ongediertebestrijder. In Westland werken wij samen met Aliansa Plaagdiermanagement.

 

Ondervindt u muizenoverlast of rattenoverlast binnen een bedrijf of instelling? Klik dan hier

Melding maken

Meldingen en actualiteit in Westland

 

Werkgebied:

 's-Gravenzande, Ter Heijde, Honselersdijk, Kwintsheul, De Lier, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Rattenbestrijding

RattenbestrijdingRattenbestrijding kan plaatsvinden in het hele gebied rondom de gemeente Westland. Vanaf de rand van Den Haag, Naaldwijk en Wateringen tot 's Gravenzande, Maasdijk en De Lier. De werkwijze is afhankelijk van het type gebouw, de omgeving en de plaagdruk.

 

Ondervindt u rattenoverlast in een gebouw of op een terrein van een bedrijf of instelling? Klik dan hier 

Particulieren

Rattenbestrijding bij particulierenInwoners van Westland die in de tuin of zelfs in huis te maken krijgen met rattenoverlast kunnen eveneens op korte termijn geholpen worden. Onze rattenbestrijder komt dan op huisbezoek voor inspectie en advies. In overleg met u worden direct materialen geplaatst. Let op! Aan zowel het bezoek alsook de materialen zijn kosten verbonden.

 

Meer over de kosten en de werkwijze rondom rattenbestrijding bij particulieren leest u hier

Muizenbestrijding

muizenoverlast in het bedrijfMuizen kunnen een risico vormen voor onze leefomgeving. Er moet dan vooral worden gedacht aan Huismuizen. Deze veroorzaken schade aan kabels en produkten in huis, in kantoorgebouwen en bedrijfspanden.

 

muizenbestrijding binnen een school of kinderdagverblijfMeest kwetsbaar zijn instellingen die met kinderen of cliënten werken. Ondervindt u muizenoverlast binnen een bedrijf of instelling? Klik dan hier

Muizen in huis 

muizen in huis bestrijdenMuizen kunnen ook flinke overlast veroorzaken in woningen of appartementencomplexen. Het is van groot belang dat bewoners goed geïnstrueerd worden hoe de aanwezigheid van muizen in huis voorkomen kan worden. Met enkele eenvoudige maatregelen kan een hoop ellende voorkomen worden.

 

Woont u binnen de omgeving van Naaldwijk, Wateringen of De Lier en wilt u hulp bij de bestrijding van muizen in huis? Ga dan naar deze pagina

Knaagdieren en landelijk gebied

VeldmuisIn de grote steden is rattenoverlast veelal een gevolg van mankementen binnen het rioolnetwerk of de problematiek rondom de grote hoeveelheid huishoudelijk afval waar zij mee te kampen hebben.

 

ratten landelijkKleinere plaatsen in Westland zoals Honselersdijk, Kwintsheul, Monster en Poeldijk kunnen weliswaar ook te maken krijgen met ratten en muizen. Veelal heeft dit echter een andere oorzaak.

 

Steden en dorpen met een landelijke omgeving en tuinbouw dragen de risico's van rattenoverlast en muizenoverlast vanwege de aantrekkelijke voedselbronnen. Ook diervoeding is voor ratten en muizen een zeer aantrekkelijk doelwit. Plaatsen als Naaldwijk, De Lier en Monster kennen een mix van woonwijken en tuinbouw. In woonwijken hebben we veel te maken met hobbydieren zoals vogels en kippen. Dit trekt uiteraard ook ratten en muizen aan. Daarom voeren wij hier regelmatig muizenbestrijding en rattenbestrijding uit.

 

ratten\rattenbestrijding\openbare ruimte.jpgBestrijding kan zeer lastig zijn omdat lokmiddelen minder effect hebben binnen deze omstandigheden. Onze rattenbestrijder heeft daarom diverse lokmiddelen bij zich welke in onze materialen gebracht kunnen worden waarmee de kans op succes significant vergroot wordt.

Bedrijven en Instellingen

ongediertebestrijding bij bedrijvenIn Westland hebben wij regelmatig te maken met kwetsbare gebouwen die rattenoverlast of muizenoverlast tot gevolg kunnen hebben. Medewerkers, bezoekers of cliënten kunnen zodoende blootgesteld worden aan de nadelige gevolgen.

 

Vooral vanuit hygiënisch oogpunt kunnen muizen en ratten zorgen voor een onwenselijke situatie. Ook vormen ze aanzienlijke financiële risico's. De kosten van imagoschade of bijvoorbeeld een partij goederen wat door een besmetting vernietigd moet worden kan al gauw in de papieren lopen.

Onze dienstverlening

Onze dienstverlening bij een bedrijfspand of instelling

Bij actuele overlast in een bedrijf of instelling kunt u direct contact met ons opnemen. Onze deskundige komt dan langs voor een sporenonderzoek en een risico-analyse. Wanneer de urgentie hoog is plaatst hij in overleg met u direct materialen om de muizen of ratten te bestrijden.

Bestrijding in 3 stappen

Bestrijdingfase kent drie bezoeken

De bestrijdingsfase bestaat meestal uit drie bezoeken. Installatiewerkzaamheden, nacontrele en evaluatie. De muizen- of rattenoverlast is dan meestal onder controle. Uitgebreide informatie hierover leest u op deze pagina

Preventie

Bescherming en preventie tegen muizen en rattenOok in Westland houden wij ons aan de nieuwe werkwijze. Preventie is schoner, veiliger en goedkoper. Het is daarom gebruikelijk om de strategie na een bestrijdingsactie meteen om te zetten naar structurele preventie en bescherming. Zo worden nieuwe problemen en toekomstige bestrijdingsacties voorkomen. 

Muizen

Uitgebreide informatie over onze werkwijze rondom muizenoverlast leest u op onze pagina over muizenbestrijding

Ratten

Betreft het rattenoverlast? Ga dan naar onze extra informatie over rattenbestrijding

VVE en verhuur

Als u huurder bent of een koopwoning heeft en het betreft een geschakelde woning waar de muizen- of rattenoverlast gezamenlijk ondervonden wordt, dan vergt dit nader onderzoek. Wij beginnen dan eerst met een inventarisatie.

 

Betreft het een VVE? Ga dan naar onze informatie rondom ongediertebestrijding binnen een vereniging van eigenaren

Wespenbestrijding

Wespenbestrijding met apparatuur op hoogteIn Westland bestrijden wij regelmatig wespennesten in tuinen, daken en spouwmuren van woningen. Tijdens de wespenbestrijding dragen wij beschermende kleding en maken wij gebruik van lange telescoopapparatuur om een wespennest op hoogte goed te kunnen bestrijden. Wij hebben ook een kleine trap bij ons om eventueel een uitbouw of garage op te klimmen indien dat noodzakelijk is.

 

Nadat de bestrijding is afgerond kan het wespennest soms verwijderd worden.

Kosten, werkwijze en voorwaarden

kosten wespenbestrijdingOnze wespenbestrijder brengt altijd kosten in rekening, tenzij ter plekke blijkt dat het wespennest onbereikbaar is. Het gebeurt soms ook dat wij niet kunnen bestrijden omdat het niet om wespen blijkt te gaan of omdat er helemaal geen wespennest aanwezig is. 

 

Lees verder over de voorwaarden, de kosten en onze werkwijze in Westland op onze pagina over wespenbestrijding

Wespennest in huis

Wespennest in huisIn de meeste gevallen zit het wespennest ergens verstopt in huis. Een wespennest in huis kan problemen veroorzaken wanneer het de gelegenheid krijgt om te groeien. U kunt ervoor kiezen om het wespennest niet te laten bestrijden. Echter, wanneer het wespennest bijvoorbeeld in de spouwmuur zit, dan kan het in het najaar leiden tot problemen. Vooral wanneer de wespen in huis terecht komen

Wat gebeurt er in het wespennest?

ontwikkeling van het wespennestEen wespennest bestaat uit een koningin en haar werksters. De werksters bouwen een papieren nest waarin de koningin haar eitjes legt. Dit papier maken de werksters door met de kaken hout af te schapen van bijvoorbeeld schuttingen. Met hun speeksel maken ze er vervolgens 'wespenpapier' van.

 

Lees verder wat er van begin tot eind gebeurt met een wespennest 

Wespennest verwijderen

wespennest verwijderenEen wespennest verwijderen terwijl het nog actief is kan gevaarlijke gevolgen hebben. Laat onze wespenbestrijder het nest daarom eerst uitschakelen. In Westland verwijderen wij soms al een wespennest in april. Daarna kan een wespennest niet meer weggehaald worden zolang het actief is. Dan moet er eerst een wespenbestrijding uitgevoerd worden. Ongeveer drie weken nadat de bestrijding is afgerond kunt u het wespennest dan eventueel zelf weghalen.

 

Er zijn helaas vaak beperkingen aan het verwijderen van een wespennest. Meestal zit een nest verborgen in een holle ruimte.

 

Lees meer over het verwijderen van een wespennest

Wat doet de wespenbestrijder?

Professionele wespenspuit voor de wespenbestrijderOnze wespenbestrijder brengt met een drukpomp onder hoge druk een wespenpoeder in de ingang van het wespennest. De wespen komen hier allemaal mee in contact. Toch kan er nog enkele dagen activiteit te zien zijn. Het verwijderen van het wespennest is pas mogelijk zodra er geen enkele activiteit meer is.

Planning

De wespenvelger rijdt vanuit Den Haag vier dagdelen per week door het Westland. De route begint meestal bij Wateringen en Kwintsheul. Afhankelijk van de duur van de wespenbestrijding volgen daarna Poeldijk en Monster. Daarna via 's Gravenzande en de N220 door naar Maasdijk en De Lier. Als laatste bestrijden wij de wespennesten in Naaldwijk. Soms loopt de route andersom. Wij geven tijdsblokken van 3 uur afhankelijk van uw postcode. 

Wespenbestrijding Westland

Vanaf het voorjaar komen in Naaldwijk, Wateringen en De Lier al meldingen binnen van wespennesten. De beginnende wespennesten zijn meestal zichtbaar aan een houten plafond of men ziet enkel de koningin nog vliegen. Vermoed u de aanwezigheid van een wespennest? Dan kunt u het beste zo vroeg mogelijk bellen voor bestrijding. Tijdens hoogzomer kan het namelijk erg druk zijn. Desondanks proberen wij u altijd binnen één dag te helpen. Wij hebben daarom tijdens de zomer in Naaldwijk, Wateringen of de Lier een extra wespenverdelger in dienst. Lees meer over onze wespenbestrijding

Mierenbestrijding

mierenbestrijdingVroeg in het voorjaar kunnen in Westland al meldingen binnenkomen van mierennesten die ontwaken. Dit kan voor sommige bewoners tot gevolg hebben dat het hele huis of bedrijf besmet wordt met kruipende of zelfs vliegende mieren.

Mieren bestrijden in huis

mierenbestrijdingMieren in huis of in een gebouw kunnen over het algemeen goed bestreden worden met onze middelen. Desondanks willen wij benadrukken dat het resultaat van een mierenbestrijding afhankelijk is van enkele factoren. 

 

De toedracht van het mierenprobleem is vooral belangrijk om de slagingskans van een bestrijding te bepalen. Is er al meerdere jaren sprake van mierenoverlast? Of komen de mieren midden in huis al binnendringen tussen de naden en kieren? Dan is er vermoedelijk sprake van een onderliggend probleem.

 

Lees verder op onze pagina over mieren in huis

Mieren professioneel laten bestrijden

U kunt met ons een afspraak maken. Ga hiervoor naar onze pagina over mierenbestrijding 

Ongedierte in huis

muizenMuizen in huis kunnen behoorlijk wat problemen veroorzaken. Buiten het feit dat ze met hun knaaggedrag spullen en kabels kapot kunnen knagen, zorgen ze ook voor een ongezonde leefomgeving. Preventie verdient daarom prioriteit. Zodra er een muis gesignaleerd wordt is de kans groot dat hij niet alleen is. Onze muizenbestrijder treft regelmatig situaties aan waarbij buiten het gezichtsveld de muizenpopulatie is toegenomen.

 

Mieren\hygiëne mieren in huis.jpgMieren in huis kunnen aanhoudende overlast veroorzaken. Met name als ze de kans hebben gekregen om jarenlang onder of binnenin de constructie van het huis nesten te bouwen. Soms kan men vrij eenvoudig het probleem oplossen met huis- tuin- en keukenmiddelen. Soms zijn professionele middelen noodzakelijk. 

 

ratten\rattenbestrijding\kruipruimte riolering.jpgRatten in huis kunnen voor een hoop opschudding zorgen. Een defect aan het riool of de aanwezigheid van veel zwerfafval verhogen het risico op een rattenplaag. Wanneer de woning of het gebouw ook bouwtechnisch niet in orde is, dan kunnen de ratten al snel binnendringen. Rattenbestrijding in huis kan meestal alleen uitgevoerd worden met mechanische vangmaterialen.

 

kakkerlak in huis.jpgKakkerlakken in huis zorgen voor een onbehaaglijk gevoel. Een enkele kakkerlak in huis is meestal een toevalligheid. Het kan per ongeluk zijn meegenomen uit een tropisch land. Het kunnen er echter snel meer worden. Daarom is één kakkerlak in huis al direct voldoende aanleiding om actie te ondernemen.

Meldingen en actualiteit in Westland

Muizen\verantwoordelijkheden rondom muizen.jpgAls u inwoner bent van bijvoorbeeld Naaldwijk, Wateringen of een andere plaats binnen de gemeente Westland dan kunt u bij ons melding doen van ongedierte. Hiermee helpen wij buurtbewoners en andere betrokkenen om een beter beeld te krijgen van bepaalde toenamen en afnamen van (plaag)dieren en insecten. Voor ongediertebestrijding bij u thuis of in het bedrijf kunt u ook direct een afspraak maken.

Melding maken

Om melding te maken klikt u hieronder op de groene knop "Doe een melding". Wij vragen hier om een beschrijving en of u akkoord wenst te gaan met het openbaar maken van uw melding op de pagina. Betreft de melding niet bij uzelf noch in de openbare ruimte? Denk dan wel aan zijn/haar privacy bij de locatieomschrijving. Wij publiceren geen specifieke namen en adressen. Als het probleem zich bij u thuis of in uw gebouw afspeelt, dan kunnen wij een afspraak met u maken voor ongediertebestrijding.

 

feedbackDoe een melding

 

Gemeente Westland

Wanneer ongedierte de volksgezondheid in gevaar brengt of u bent van mening dat er acuut gevaar dreigt op een locatie binnen de gemeente Westland, neemt u dan alstublieft direct telefonisch contact op met de gemeente.

 

Wij voeren alleen bestrijding uit bij derden of binnen de openbare ruimte wanneer de gemeente ons uitdrukkelijk opdracht verstrekt hiervoor.

Indeling

Onder de gemeente Westland vallen de plaatsen: 's-Gravenzande, Ter Heijde, Honselersdijk, Kwintsheul, De Lier, Maasdijk, Monster, Naaldwijk, Poeldijk, Wateringen

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 28 maart 2024 01:12

“Rat, 'S gravenzandseweg Naaldwijk ”

donderdag 15 februari 2024 17:20

“Groot muizenprobleem. Hele grote, vieze ratten. Ook een rode rat. Locatie: van Pruissenstraat 38, wateringen”

woensdag 27 september 2023 16:22

“Ratten in openbare ruimte en tuin. Locatie Het Veld, Monster (terrein Westerhonk). vorige jaar redelijk grote uitbraak gehad. is redelijk ingedamt. maar lijkt weer terug te komen. Heb ze voor maanden niet gezien.”

zondag 17 september 2023 18:41

“Muis via het balkon aan de waterkant binnen komen lopen ”

woensdag 12 juli 2023 18:49

“Kakkerlakken,Molenweer Wateringen Appartementen hoek Molenweer”

zondag 25 juni 2023 20:59

“Rat loopt soms meerdere keren per dag door de achtertuin (Westerhonk-Het Eiland, Monster) naar de tuin van de buren. Dat komt vanaf de openbare weg naast ons huis.”

woensdag 21 juni 2023 22:52

“Waarschijnlijk een beginnende wespennest. Ze vliegen tussen de dakgoot en de muur in de achtertuin precies tussen mijn huis en de buren. Heb namelijk opgelet en ze vliegen en constant in en uit. ”

zondag 18 september 2022 19:35

“Ratten de lokatie poortweide wateringen”

donderdag 1 september 2022 15:47

“Wij hebben last van ratten bij het: "Galgeweg in Naaldwijk" bij de sloot, achter de huizen. Diverse woningen hebben er last van, ze komen vanuit de slootkant.”

woensdag 24 augustus 2022 18:44

“wij zagen een rat oversteken in de Margrietlaan”

dinsdag 23 augustus 2022 20:39

“sinds enkele weken een heftige toename van wespen in de spouwmuur aan de voorkant ( naast de voordeur) van onze woning”

dinsdag 23 augustus 2022 10:38

“Wespennest in plantsoen bij de voormalig godfriedbomansschool. ”

vrijdag 5 augustus 2022 15:22

“Wespen boven dakraam op zolder”

dinsdag 5 juli 2022 10:40

“Mierenprobleem ...IJsselmeer naaldwijk”

maandag 30 mei 2022 22:44

“Een bruine rat liep langs het speeltuintje achter de Beryl (no 24-26). Zat vervolgens wat te rommelen in een bossage langs de gevel van een woonhuis. Wellicht dat daar een nest zit.”

zondag 1 mei 2022 20:05

“Wij hebben in de meidoornhof in De lier last van ratten. Ze komen op het voer af van onze konijnen en van de kippen van de buren. ”

woensdag 15 september 2021 15:35

“Muskusrat in de sloot naast Honderdland 71 in Maasdijk. Hij zwom gisteren met takken om vermoedelijk een nest te maken. ”

vrijdag 20 augustus 2021 14:57

“Regelmatig ratten in de tuin en slootkant gesignaleerd”

vrijdag 20 augustus 2021 14:54

“Ratten (ook bruine) in ‘s-Gravenzande. Straat: Fluwijn ”

maandag 12 juli 2021 12:34

“Ratten lopen langs de slootkant ”

expand_moreMeer laden