Ongediertebestrijding Velsen-Noord

ongediertebestrijderVelsen-Noord maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden hoofdzakelijk ratten, muizen, mieren en wespen.

Afspraak maken

ContactU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Velsen 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Velsen-Noord verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Velsen-Noord soms iets oplopen.

 

Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Velsen-Noord ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin of buiten op de stoep. Een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderVelsen-Noord kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

Eén bezoek

Het bezoek van onze bestrijder is éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies. Aan ons bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Velsen-Noord? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Velsen 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Velsen-Noord kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

Mechanisch of toxicologisch

In Velsen-Noord kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik.

 

Tijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Velsen-Noord. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Velsen-Noord zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Wespennest verwijderen Velsen-Noord

Planning wespennest bestrijden Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Velsen-Noord wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Velsen-Noord de wespenbestrijding op zaterdag uitgevoerd. Dit gebeurt in de regel echter enkel tijdens topdrukte.

Zelf het wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 28 januari 2021 08:54

“Rat in huis Groeneweg”

woensdag 30 september 2020 17:27

“Al meerdere keren om ongeveer 21.30 uur een rat gezien in de Mercuriusstraat ter hoogte van de entree nrs. 70 tm 136,,”

vrijdag 7 augustus 2020 12:21

“Er zit een wespennest in de spouwmuur van mijn buurman nr 16 Hij is nu met vakantie ”

dinsdag 14 juli 2020 09:20

“Ik heb last van een wespennest onder de dakgoot.”

maandag 13 juli 2020 22:42

“Veel wespen naast ons huis sinds werkzaamheden nieuw dak en de steiger is weggehaald, graag een oplossing ivm wespenallergie”

zondag 14 juni 2020 09:39

“Wij zien regelmatig wespen in de aanbouw boven op ons huis”

vrijdag 12 juni 2020 08:15

“ratten gezien Mercuriusstraat/Jupiterstraat. Eerder in dezelfde omgeving Zuiderkruisstraat/Eenhoornstraat en op het aangrenzende grasveld. Tevens rond het voormalig woon/winkelcomplex aan de Zuiderkruisstraat waar ook een chinees restaurant gehuisvest is.”

donderdag 4 juni 2020 09:00

“Ratten probleeem onder grond en avonden boven, rat, nachtegaallaan.”

dinsdag 2 juni 2020 12:12

“Last van muizen in huis op de koningin Wilhelmina kade in ijmuiden”

dinsdag 12 mei 2020 15:01

“Ratten/muizen Hagelingerweg Santpoort-Noord”

dinsdag 17 maart 2020 17:27

“Rat in sloot achter huizen bij Westbroekerweg, Velsebroek”

maandag 11 november 2019 21:08

“Santpoort Zuid, Bruno Klauwersstraat. Ratten in via spouwmuur in het pkafond. Vele grote gaten en gangen in de voortuin waarbij zelfs de tegels van het pad naar de voordeur verzakken.”

woensdag 25 september 2019 19:42

“Muizen en ratten ontlasting. Tevens ee muis en rat gevangen. Overlast blijft na een paar maatregelingen. Vandaag weer onder de bank muizenpoep opgeruimd”

vrijdag 20 september 2019 12:36

“Verderop in de straat kapot riool, nu hebben wij dode ratten in spouwmuur en onder de grond, reinunie gaf rugzakjes, gemeente verwijst alleen naar reinunie. Zijn lid van VVE, sinds januari, maar weten ook niet wat te doen, nu uitwerpselen van ratten onder de grond,wat ook een berging voor ons is, nu spullen verwijderd”

donderdag 25 juli 2019 20:33

“Wespen vliegen af en aan vanuit de spouw onder het dakrand”

zondag 21 juli 2019 16:55

“Wespennest onder dakpan garage”

woensdag 3 juli 2019 10:50

“Rechts achter het boeideel vliegen wespen uit en aan, denk dat er een nest zit”

dinsdag 25 juni 2019 22:40

“Wespennest in overdekking van balkon op eerste etage. Duinweg Santpoort Zuid”