Ongediertebestrijding Berkel-Enschot

De ongediertebestrijderBerkel-Enschot maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Tijdens het voorjaar en de zomer bestrijden wij hoofdzakelijk wespen en mieren

 

Verder concentreren wij ons gedurende het hele jaar op rattenbestrijding en muizenbestrijding

Afspraak maken

Afspraak maken voor ongediertebestrijdingU kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Tilburg 

 

De ongediertebestrijder is meestal binnen 1 of 2 werkdagen bij u. Soms dezelfde nog. Aan de hand van uw postcode spreken wij een tijdsvenster met u af.

Whatsapp

Ongediertebestrijder appenU kunt ook direct een bericht sturen naar onze wespenbestrijder via Whatsapp: 06 - 25580718 

 

Echter, als hij het te druk heeft krijgt u een automatisch antwoord met het verzoek telefonisch contact op te nemen.

 

Let op! U kunt alleen berichten of foto's sturen, dus niet bellen!

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens het voorjaar en de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Berkel-Enschot verdelgt met professionele apparatuur. 

Afspraak maken

Maak via ons portaal tijdig een afspraak wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert. In de maanden mei en juni zijn het meestal nog beginnende wespennesten die verwijderd kunnen worden. Soms is ook nog enkel de koningin actief. Met een wespenbestrijding vroeg in het voorjaar blijft de schade zo veel mogelijk beperkt.

De locatie van het wespennest

Klik hieronder op de situatie die bij u van toepassing is. U leest dan meer over de gevaren en gevolgen die het wespennest kan hebben voor u. U krijgt tevens informatie over hoe en óf wij het wespennest bestrijden en of het daarna mogelijk is om het wespennest te verwijderen.

 

  • Wespennest in de spouwmuurEr vliegen continu wespen heen en weer in de muur. Ze kruipen weg in een ventilatiegat, langs het kozijn of de deurpost. Het wespennest zit dan waarschijnlijk in de spouwmuur

 

  • Wespen verdwijnen in een wespennest in de grond.jpgU ziet de hele tijd wespen aanvliegen onder een struik of wegkruipen in de grond. Door de planten en begroeiing in de tuin kunt u niet precies zien waar ze verdwijnen. Het wespennest zit vermoedelijk in de grond

 

  • Wespennest in de schuurHet valt op dat er veel wespen vliegen in een bijgebouw of een opslagruimte zoals een garage of een tuinhuis. Deze kunnen erg gevaarlijk zijn. Ga naar onze informatie over een wespennest in de schuur

 

  • Wespennest in de plantenbakIn de voortuin of de achtertuin staat een plantenpot of een plantenbak waarin de wespen een gat hebben gegraven. U ziet ze voortdurend in- en uitvliegen. Dan is het haast zeker dat het gaat om een wespennest in de plantenbak

Meestal binnen 24 uur

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding in Berkel-Enschot binnen 24 uur te voldoen. Bij uitzondering kunnen de wachttijden voor ongediertebestrijding soms iets oplopen. Dit kan te maken hebben met piekdagen in de zomer binnen de hele omgeving van Tilburg 

Maart - Mei

BijWe hebben in Maart veel mooie zonnige dagen gehad in Berkel-Enschot. Veel insecten zijn wakker geworden. Ook veel wespensoorten en bijensoorten zijn ontwaakt. Voor bewoners kan iets al gauw lijken op een gevaarlijk wespennest terwijl het misschien om een onschuldige bijensoort of hommelsoort gaat.

 

HommelEen bezoek van onze wespenbestrijder brengt altijd kosten met zich mee, ook wanneer hij niet kan bestrijden. Is het nog vroeg in het voorjaar? Lees dan voor de zekerheid eerst hoe u zelf een diagnose kunt stellen

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderenAls u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger. Berkel-Enschot wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag.

 

Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Berkel-Enschot de wespenbestrijding uitgevoerd op een zaterdag. Dit gebeurt in de regel echter alleen tijdens topdrukte. Het wespennest kunt u pas verwijderen nadat het volledig uitgeschakeld is. 

Een actief wespennest weghalen

Het is een flinke uitdaging om zelf een wespennest te verwijderenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al direct gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden nadat wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Wilt u het wespennest toch zelf verwijderen? Lees dan voor de zekerheid eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Een actief wespennest laten zitten

Wespennest in de tuinMet behulp van de juiste informatie kunt u ervoor kiezen om het wespennest te laten zitten, ook al is het actief en groeit het steeds verder. Als het nest op een plek zit waarvan u van tevoren al het vermoeden heeft dat het tot overlast kan leiden, dan raden wij aan om het direct te laten bestrijden. Hoe minder wespen wij moeten bestrijden, hoe beter. 

 

Heeft u twijfels? Dan is het goed om te weten wat er allemaal gebeurt met een wespennest wat volledig tot ontwikkeling komt

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Berkel-Enschot regelmatig mieren. U kunt hiervoor een afspraak maken met ons. 

Werkwijze

Uitgebreide informatie over mierenbestrijding en de gevolgen die mieren hebben voor uw woning of bedrijf leest u op hier

 

mieren bestrijden in huisMierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. In Berkel-Enschot bestrijden wij daarom vooral mieren in huis. Als buitenom de woning veel mierennesten zichtbaar zijn langs de gevelrand dan kunnen wij deze ook bestrijden.

Tuinen en terrassen

Mieren onder de straatstenenSoms kunnen terrastegels en straatwerk verzakken door toedoen van de mieren. Dat komt omdat er een zandlaag onder ligt waar mieren uitstekend mierennesten kunnen stichten.

 

Om ruimte te creëren voor de nesten duwen de werksters het zand langs de voegen omhoog. Zo ontstaan de bekende zandhoopjes. Omdat het zand verdwijnt onder het straatwerk verzakken de stenen. 

 

Bij ernstige hinder of gevaarlijke situaties kunnen wij ondersteuning verlenen bij de bestrijding hiervan. Als de overlast beperkt is voeren wij geen bestrijding uit.

Structurele problemen met mieren

mierennesten in de constructie van het huisHet is van belang om te weten wat de toedracht is van een mierenprobleem. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

 

Als u ieder jaar problemen ondervindt met mieren of vliegende mieren in huis dan bestaat de kans dat de mierennesten in de constructie van de woning zitten. Bijvoorbeeld tussen de spouwmuren, de vloerlagen of tussen het dakbeschot.

 

een dergelijk probleem kan alleen aangepakt worden met meerdere behandelingen en dient in het ergste geval enkel als symptoombestrijding. Wij proberen u hierover zo goed mogelijk te informeren. 

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Berkel-Enschot. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Rattenbestrijding

rattenbestrijderIn Berkel-Enschot hebben wij soms te maken met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Een bezoek van onze rattenbestrijder brengt kosten met zich mee. Er worden meestal materialen geplaatst. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging. 

Werkwijze

RattenbestrijdingBetreft het een woning? Dan is een bezoek van onze bestrijder meestal éénmalig. Hij voert inspectie uit, geeft aanwijzingen en plaatst professionele materialen indien gewenst. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Daarom moet u zelf zorgdragen voor adequate opvolging. De rattenbestrijder geeft hiervoor duidelijke instructies.

 

Bewoners van Berkel-Enschot kunnen ook gebruik maken van ons bestrijdingspakket welke toegestuurd kan worden naar het desbetreffende adres.

Wat kost een rattenbestrijding?

Rat in de tuinAan ons bezoek zijn altijd kosten verbonden evenals het materiaal. Voor een bezoek brengen wij €55,- in rekening. Deze kosten omvatten de voorrijkosten, de inspectie, eventueel een diagnose en advies hierover. Indien gewenst worden in samenspraak met de bestrijder materialen geplaatst. Dit kost €40,- extra.

 

Hoewel het meestal niet nodig is kunnen er meerdere bezoeken worden afgesproken. Dit gebeurt echter uitsluitend in overleg met de ongediertebestrijder.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

Openbare ruimte

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Berkel-Enschot? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Tilburg 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Berkel-Enschot kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. Ook scholen en kinderdagverblijven hebben regelmatig te maken met overlast. De muizen dringen het gebouw binnen via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren.

 

Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra de muizen zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen. Ook kunnen personeel, cliënten en kinderen er ziek van worden.

Mechanisch of toxicologisch

Muis in huisIn Berkel-Enschot kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden. Bedrijven en instellingen vergen een andere werkwijze

 

Met mechanisch muizen bestrijden bedoelen wij materialen die geen gif bezitten, maar de muizen vangen en direct doden. Om de vallen zit een behuizing ter bescherming. Toxicologisch bestrijden betekent bestrijding met giftig lokaas. De keuze hangt af van verschillende factoren.

Werkwijze

Net als bij een rattenbestrijding leggen wij ook bij muizenbestrijding meestal maar één bezoek af. Daarom gebruiken wij enkel middelen en materialen die uitsluitend bedoeld zijn voor particulier gebruik. Meerdere bezoeken kunnen desondanks afgesproken worden. Er wordt dan wel eerst goed gekeken naar het nut en de noodzaak. U beslist dit samen met de muizenbestrijder.

 

inspectie muizenoverlastTijdens ons bezoek voeren wij een inspectie uit en geven wij aanwijzingen. Indien gewenst plaatsen wij materialen en geven hier instructies bij. U moet zelf zorgdragen voor adequate opvolging en dagelijkse controle van de materialen. Ons bezoek brengt ook kosten met zich mee. 

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden in huis

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Berkel-Enschot zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

Onze verantwoordelijkheid

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

vrijdag 23 september 2022 13:04

“Wespennest aan de buitenkant van het huis op de 2de etage”

donderdag 25 augustus 2022 10:59

“Een wespenplaag op het kampeerterrein Hart van Brabant. Vermoedelijk zitten er nesten in de grond omdat deze zelfde wespen ons steken. ook vliegen ze rond de douche van het zwembad en de waterkraantjes. Er zijn al 2 nesten opgeruimd maar weten niet precies waar de andere nesten precies zitten”

woensdag 24 augustus 2022 12:50

“Meerdere wespennesten”

zaterdag 13 augustus 2022 08:01

“WESPENNEST IN DAKGOOT”

zaterdag 13 augustus 2022 07:57

“Ik heb een wespennest goot”

zondag 17 juli 2022 12:33

“Wespennest in de grond (oprit) ”

woensdag 8 juni 2022 12:38

“Al een tijdje dode bijen/wespen op de 2e verdieping. Vandaag gezien dat ze op zolder uit een gaatje komen. Overlangelstraat Tilburg.”

donderdag 5 mei 2022 11:10

“Grote bruine rat in achtertuin van De Ploegschaar in Berkel-Enschot, al een aantal keren gezien, nadert tot op 1,5 meter, niet erg schuw meer dus”

woensdag 4 mei 2022 10:22

“Er ligt een dode rat in aan het eind van de straat (fiets gedeelte) in de Tulbagh in Tilburg”

maandag 21 maart 2022 20:43

“Hindemithstraat,een rat in de tuin.Heeft een hol gegraven onder de garage.”

donderdag 4 november 2021 11:45

“Er loopt bij ons appartementencomplex een rat op de parkeerplaats. Locatie Lage-Witsiebaan 78 appartementencomplex De Amazone ”

zondag 17 oktober 2021 13:17

“Wij hebben een wespennest in de garage zitten , ze vallen ons regelmatig aan als we de garage binnen gaan.”

dinsdag 17 augustus 2021 08:49

“Muizenprobleem in ons appartementencomplex op de Ingenieur Kippermantraat in Tilburg.”

zondag 27 juni 2021 15:24

“Beginnend wespennest in balk van een afdak”

vrijdag 25 juni 2021 10:38

“Er worden dagelijks ratten gesignaleerd op de Ringbaan-Zuid tegenover het Willem II stadion, braakliggend terrein en daarnaast op het bedrijventerreintje.”

zondag 23 mei 2021 11:29

“Circa 25 holen van veldmuizen geteld op het klein grasveldje bij de kruising van de Batenburglaan met Borselestraat. Dit alles is slechts in een paar weekjes veranderd naar een 'gatenkaas' grasveld. ”

maandag 14 december 2020 14:15

“Sinds twee weken hebben wij waarschijnlijk bezoek van ratten. Een rattenhol is aanwezig in de schuur aan de alpenpas, met gangenstelsel gezien de hoeveelheid zand in onze schuur ligt. Redelijk wat knaagschade. ”

maandag 30 november 2020 20:04

“Bruine rat Ringbaan Zuid (bij Brugman keukens)”

dinsdag 24 november 2020 09:38

“Ratten en holen in de tuin en ik denk in de kruipruimte onder de garage. Van alles geprobeerd momenteel met klemmen maar geen succes.Per nacht komen er holen bij. Kattedoorn Berkel - Enschot”

woensdag 23 september 2020 11:04

“Ratten tegen over het verbeten brugstraat”

dinsdag 28 juli 2020 13:13

“Ratten in struikgewas bij hondenuitlaatstrook Ringbaan Zuid”

maandag 20 juli 2020 22:31

“ratten in de achtertuinen van vlierlaan en kamperfoelielaan in berkel enschot”

dinsdag 30 juni 2020 21:29

“Dode bruine rat in parkeervak op straat. Groeseindstraat, vlakbij Hoefstraat. ”

zondag 21 juni 2020 17:47

“Ik heb een rat gezien in het Von Weber park. Kwam uit de richting van de plek waar de katten bijgevoerd worden en stak het geasfalteerde pad over richting de drieburgt.”

dinsdag 16 juni 2020 14:03

“Er lopen behoorlijk veel bruine ratten. Steken regelmatig de straat over tussen de receptie van camping Duinhoeve en het stroomhuisjes aan de overkant van de Oude Bosschebaan in Udenhout. Er ligt nu bijvoorbeeld een doodgereden rat op straat”

vrijdag 22 mei 2020 09:08

“Al enkele weken signaleren wij een bruine rat in onze tuin. Nu loopt hij al een klein uur in onze tuin (op 1 vierkante meter) op zijn gemak. Volgens mij eenvoudig te vangen. ”

dinsdag 17 maart 2020 16:22

“het stikt hier van de muizen en de ongedierte bestrijding doet er weinig mee ze kijken alleen bij de gene die last ervan heeft maar de bron verder op in de straat word niet gekeken wij blijven schoonmaken zo en als je belt kost het iedere keer 90 euro wij hopen nu dan ook dat ge gemeente er iets mee gaat doen want er wonen een stel viezerikken hier in de straat groetjes”

donderdag 5 december 2019 10:38

“we horen snachts muizen lopen boven”

donderdag 17 oktober 2019 21:19

“Zondag 13 oktober een rat gezien in Berkel Enschot bij Heuneind bij nieuwbouw aan Eikenbosch , liep richting de AH ”

vrijdag 6 september 2019 19:13

“Op dinsdag 3 september en woensdag 4 september een bruine rat in mijn tuin (woning J.P. Coenstraat) opgemerkt. Foto kunnen maken.”

zondag 4 augustus 2019 18:27

“In ons appartement hebben wij sinds kort last van muizen (dat we zien). In onze voorraadkast lopen ze geregeld rond en eten ze van alles op. We hebben de gaten gelokaliseerd en gaan ze dicht spuiten. Daarnaast hebben we vallen staan. ”

zaterdag 29 juni 2019 12:17

“vanaf de vijver in de kaukasuslaan komen er regelmatig ratten in onze tuin”

dinsdag 25 juni 2019 08:03

“Processierups arthur van schendelpark”

donderdag 20 juni 2019 08:54

“Bij ons in de Berkhoek in Udenhout, zit bijna elke eiken boom vol met eiken processie rupsen Ik heb hier verschrikkelijk veel last van, en durf ook bijna niet meer in eigen mijn tuin te komen, laat staan te voet naar de brievenbus lopen aan de straat. Elke dag zit ik vol met bulten Graag even de bomen leegzuigen aub anders hebben we volgend jaar nog meer van die vervelende beesjes.”

dinsdag 11 juni 2019 19:36

“Processie rupsen Matterhornstraat Ze lopen tegen de huizen omhoog we hebben last van jeuk enz”

woensdag 22 mei 2019 17:08

“In de Silcherstraat nr 26 zag ik zojuist, woensdag 22 mei 2019, een bruine rat in het vogeldrinkbakje voor aan de straat. Enkele weken terug zag ik er een lopen over het von weberfietspad, naast onze wijk. Begin van het jaar zag ik er ook een in het plantsoen voor onze deur. Mogelijk komen die uit de poel in het Hoffmannlaan of/en uit het kanaal. Is hier iets aan te doen?”