Ongediertebestrijding Windraak

Windraak maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij bestrijden alle soorten ongedierte die gevaarlijk zijn voor de omgeving of het welzijn van bewoners en bezoekers. Denk hierbij vooral aan muizenbestrijding, rattenbestrijding en wespenbestrijding. Tijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten bij u thuis verdelgt met professionele apparatuur.

Afspraak maken

Ga voor het maken van een afspraak naar onze hoofdpagina van Sittard-Geleen

Melding doen

Als u ongedierte signaleert, maar niet direct een afspraak wilt maken. Dan kunt u hiervan melding doen via dezelfde hoofdpagina.

Hoe werkt het?

Onze ongediertebestrijder is meerdere dagdelen per week actief in Windraak. Wespennesten worden door de wespenbestrijder dagelijks bestreden. Wanneer u een afspraak heeft gemaakt voor ander ongedierte, dan bent u meestal binnen één tot drie werkdagen geholpen. De hoeveelheid behandelingen, de frequentie van bestrijding en de werkwijze is sterk afhankelijk van de diersoort en de omvang van het probleem. Ga voor meer informatie naar één van onze pagina’s over:


Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Windraak. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Belangrijk om te weten

Het is voor ons belangrijk dat Windraak zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Er moet desondanks goed onderscheid gemaakt worden tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Het is aan onze bestrijdingsdienst om op verantwoorde wijze te beoordelen of bestrijding nuttig en noodzakelijk is.

Wat doen wij met een wespennest in Windraak?

Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan is aan u de keuze of u het laat zitten of dat u het gaat (laten) bestrijden. Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. Inwoners van Windraak laten het wespennest daarom meestal door ons bestrijden. De kosten zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 18 februari 2021 17:28

“Bruine rat in de tuin”

maandag 15 februari 2021 14:35

“Rat in Venusstraat Sittard”

zaterdag 16 januari 2021 13:15

“Rat in de tuin overdag. Ringweg Limbricht.”

maandag 4 januari 2021 08:49

“Er zit(ten) sinds enige jaren een (of meerdere) marter(s) in onze spouw en onder het platte dak van de aanbouw. Het is een tijd rustig geweest maar nu horen we weer enorm veel activiteit. We hebben zelf een marter verjaagsysteem geplaatst in de vorm van een hoogfrequent apparatuur. Is het mogelijk hiervoor nog professionele ondersteuning in te krijgen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie. Danny Ruigt - van Kauuwen”

dinsdag 3 november 2020 12:28

“Wespennest in open schuur Oude Heiweg Overhoven”

dinsdag 1 september 2020 20:51

“Groot wespennest met ook duidelijk 4-5 hoornaars in het nest zichtbaar. DDichtbij het pad in een holle boom bovenaan in Daniken naast de mtb route. Steile klim naast zandberg omhoog. Boven op tsplitsing links het bospad in na 5 m zoe je holle boom voor je. De wespen vielen langs lopende mensen direct aan. Twee personen meerdere steken binnen een paar minuten bij passeren van het nest. Zelden gezien zo agressief en omvang. Dit lijkt ons gevraalijkcvoor kinderen en dieren daarom toch even melden. Ik kan foto google maps sturen voor exacte locatie. ”

donderdag 13 augustus 2020 12:40

“Wespennest in boom kloostergaard (gemeentegrond) thv perceel Ketelslagersdreef 7”

zondag 26 juli 2020 22:12

“ratten op zolder al vanaf december 2019 nog niet opgelost”

zaterdag 25 juli 2020 12:11

“Wespenplaag in dak van flat”

zaterdag 25 juli 2020 00:35

“In het dal van de flat boven mijn plafond hoor ik n wespenplaag..als ik het raam open zet komen ze soms met vijfen binnen”

woensdag 22 juli 2020 19:53

“Wespen/bijen. Laatste dagen opeens in huis wespen/bijen. Vond het vreemd aangezien alles dicht is. Net gekeken en zie ze onder de regengoot aan en af vliegen. ”

zondag 19 juli 2020 17:28

“Ratten in stadsvoogdplein”

dinsdag 14 juli 2020 18:11

“vandaag een rat uit het veld zien komen eerder al een dodo rat zie liggen bij os langs de weg in het groen... er is in het dorp heel veel overlast heb ik begrepen,hoop dat jullie er iets aan kunnen doen. we wonen in Limbcht op de grasbroekstraat de ratten zitten in het groen op de vosdaalstraat..”

donderdag 25 juni 2020 11:03

“Waarschijnlijk een rat. Was een dierenwinkel et lange staart. Gisteren avond achter bij ons in de tuin tussen de hortensias”

dinsdag 16 juni 2020 12:48

“Meerdere ratten gezien houbeneindstraat”

vrijdag 22 mei 2020 13:18

“Er zit een wespennest in een boom op de Borner Markt. Het betreft een boom(pje) vlak voor de gezondheidswinkel en pizzeria, en vlak voor onze huizen. Gemeente is verantwoordelijk voor deze bomen maar schuift het bestrijden van het nest af. ”

vrijdag 8 mei 2020 22:58

“Muizen ,ik pand markt Geleen div appartementen geschakeld .naast bakker en boven horeca .”

woensdag 15 april 2020 07:35

“Zolder. Getrippel en geren. Zou ook marter kunnen zijn. ”

vrijdag 10 april 2020 22:49

“ratten rondom de woning”

zondag 5 april 2020 11:13

“last van ratten in achtertuin watersleyerweg munstergeleen”

woensdag 30 oktober 2019 14:52

“Ik heb gisteren rond 16:30 1 redelijk grote rat gezien op de hoek van Ring weg en Sleyweg in Limbricht”

dinsdag 8 oktober 2019 09:01

“ratten komen vanuit de kingbeek langs het geneer in grevenbicht de opritten van de woningen opgelopen sinds de kingbeek afgelopen week(week 40) is opgeruimd ”

donderdag 8 augustus 2019 10:10

“Wij hebben een beginnend wespennest naast een slaapkamerraam . Wij willen dat dit wordt verwijderd. Zijn we hiervoor bij u aan het juiste adres en zijn hieraan kosten verbonden?”