Meldpunt Ongediertebestrijding Limbricht

callAfspraak maken
feedbackDoe een melding

Ongediertebestrijding Limbricht

ongediertebestrijderLimbricht maakt onderdeel uit van ons servicegebied voor ongediertebestrijding. Wij houden ons hoofdzakelijk bezig met de bestrijding van ratten, muizen, mieren en wespen.

 

U kunt een afspraak maken of melding doen via ons portaal van Sittard-Geleen 

Wespenbestrijding 

wespenbestrijderTijdens de zomer hebben wij vanwege de drukte een extra wespenbestrijder in dienst die de wespennesten in Limbricht verdelgt met professionele apparatuur. Desondanks vragen wij u op tijd te bellen wanneer u de aanwezigheid van een wespennest constateert.

 

Wij streven ernaar om de wespenbestrijding binnen 24 uur te voldoen. Tijdens hoogzomer kunnen de wachttijden in Limbricht soms iets oplopen. Wilt u het wespennest zelf verwijderen? Pas dan goed op! Lees eerst onze informatie en waarschuwingen over het verwijderen van een wespennest 

Mierenbestrijding

mierenbestrijderTijdens het voorjaar tussen maart en juli bestrijden wij in Limbricht ook regelmatig mieren. Mierenbestrijding wordt alleen uitgevoerd met het doel om gebouwen en woningen te beschermen. Het heeft daarom geen zin om een afspraak te maken wanneer de overlast zich afspeelt verder weg in de tuin. een mierenplaag in huis kan verschillende oorzaken hebben.

 

Het is van belang om te weten wat de toedracht is. Soms is er sprake van een structureel probleem met mieren. De mierenbestrijder zal dan een stappenplan met u bespreken. Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze pagina over mieren bestrijden in huis 

Rattenbestrijding

rattenbestrijderLimbricht kan ook te maken krijgen met rattenoverlast in de omgeving. Speelt het probleem zich af bij u in de tuin of zelfs in huis? Dan kunt u een afspraak maken met onze rattenbestrijder. Hij komt dan bij u langs om materiaal te plaatsen. U moet zelf zorgdragen voor de opvolging.

 

Wij plaatsen alleen het materiaal en geven aanwijzingen om het bestrijdingsproces te kunnen versnellen. Rattenbestrijding gaat gepaard met diverse maatregelen en dagelijkse controle van de rattenvallen. Het betreft dus een eenmalig bezoek. Aan dit bezoek zijn ook kosten verbonden evenals het materiaal. Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over rattenbestrijding op privaat terrein

 

Signaleert u ratten in de openbare ruimte van Limbricht? Dan kunt u dit melden bij uw gemeente of via ons portaal van Sittard-Geleen 

Muizenbestrijding

muizenbestrijderBedrijven en huishoudens in Limbricht kunnen te maken krijgen met muizenoverlast. De muizen dringen meestal in het gebouw via spouwmuren, kruipruimtes of gewoon via voordeuren of overheaddeuren. Een enkele muis is niet direct reden tot paniek, maar zodra ze zich voortplanten in uw huis of in uw kantoor, dan gaat de hygiëne snel achteruit en bestaat het risico dat ze spullen en kabels kapot knagen.

 

In Limbricht kan onze muizenbestrijder bij u langskomen om de situatie op te nemen en spullen te plaatsen indien gewenst. De muizen kunnen mechanisch of toxicologisch worden bestreden.

 

Lees meer over onze werkwijze en de kosten op onze pagina over muizen laten bestrijden

Andere plaagdieren en insecten

Onze ongediertebestrijding behandelt ook enkele andere plaagdieren en insecten in Limbricht. Ga voor meer informatie naar onze insectengids of plaagdierengids

Wat verder nog van belang is..

Ongediertebestrijding en WelzijnHet is voor u en ons belangrijk dat Limbricht zoveel mogelijk vrij blijft van ongedierte. Doel is om gevaar te vermijden en onze gezondheid te beschermen. Bestrijding is echter een laatste redmiddel! Overlast van insecten en dieren moeten wij gedeeltelijk accepteren.

 

BijHet is onze taak en verantwoordelijkheid om goed onderscheid te maken tussen plaagdieren en dieren waar wij juist zuinig op moeten zijn. Ongediertebestrijding wordt streng beoordeeld op nut en noodzaak. Veel insecten en diersoorten worden bedreigd.

 

Vooral de hoeveelheid insecten in onze leefwereld is het laatste decennium dramatisch achteruit gegaan. Bedenk dus altijd eerst een alternatieve oplossing. Veel insecten, vooral in het voorjaar zijn maar tijdelijk actief.

Wespennest verwijderen Limbricht

Planning wespennest bestrijden Als u last heeft van een wespennest in huis of in de tuin, dan kunt u het wespennest laten bestrijden door onze wespenverdelger.  Limbricht wordt meegenomen in de route op een doordeweekse dag. Wij werken alleen overdag tussen 8:00 en 18:00. Soms wordt in Limbricht de wespenbestrijding op zaterdag uitgevoerd. Dit gebeurt in de regel echter enkel tijdens topdrukte.

Zelf het wespennest weghalen

Wespennest verwijderen niet zelf proberenU kunt ook zelf proberen om het wespennest weg te halen, maar wij raden aan om dit alleen te doen wanneer enkel de koninginnewesp nog actief is. Zodra er ook werksters actief zijn dan is het al gevaarlijk.

 

Zelf een wespennest bestrijden of verwijderen brengt grote risico’s met zich mee. Dit raden wij daarom af. De kosten van onze dienst zijn beperkt en u weet zeker dat het vakkundig en veilig uitgevoerd wordt. Een wespennest kan pas verwijderd worden als wij de bestrijding hebben uitgevoerd.

 

Melding maken

X

Uw melding helpt ons om een beter beeld te krijgen van toenamen of afnamen van bepaalde insecten en (plaag)dieren. Verder kunnen meldingen dienen om in samenspraak met de gemeente of andere betrokkenen tot een oplossing te komen.


Let op! Benoem enkel een herkenningspunt of de straatnaam (géén huisnummers). Als het uw eigen woning of gebouw betreft nemen wij contact met u op voor de exacte adresgegevens. Lees meer

?
Geef de straatnaam (géén huisnummer) of een kruispunt / herkenningspunt zoals bijvoorbeeld een park of een andere publieke voorziening. Wij behandelen alleen diersoorten die als ongedierte worden bestemd, dus diersoorten die dermate hinderlijk of gevaarlijk zijn, dat bestrijding nuttig, noodzakelijk en verantwoord is. Denk hierbij aan ratten, (huis)muizen, kakkerlakken en wespen(nesten).
Ja Nee
Ja Nee
?

Als u voor ‘ja’ kiest, dan kunnen wij uw omschrijving toevoegen onderaan de pagina. Dit helpt nieuwe bezoekers om de geschiedenis en de omvang van de situatie in de buurt beter in kaart te krijgen. U blijft anoniem.

Als u voor ‘nee’ kiest, dan blijft uw melding alleen bij ons in het systeem en delen wij deze alleen met de verantwoordelijke instantie indien zij deze gegevens bij ons opvragen . Denk hierbij vooral aan de gemeente of de provincie.

Actuele meldingen

donderdag 18 februari 2021 17:28

“Bruine rat in de tuin”

maandag 15 februari 2021 14:35

“Rat in Venusstraat Sittard”

zaterdag 16 januari 2021 13:15

“Rat in de tuin overdag. Ringweg Limbricht.”

maandag 4 januari 2021 08:49

“Er zit(ten) sinds enige jaren een (of meerdere) marter(s) in onze spouw en onder het platte dak van de aanbouw. Het is een tijd rustig geweest maar nu horen we weer enorm veel activiteit. We hebben zelf een marter verjaagsysteem geplaatst in de vorm van een hoogfrequent apparatuur. Is het mogelijk hiervoor nog professionele ondersteuning in te krijgen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie. Danny Ruigt - van Kauuwen”

dinsdag 3 november 2020 12:28

“Wespennest in open schuur Oude Heiweg Overhoven”

dinsdag 1 september 2020 20:51

“Groot wespennest met ook duidelijk 4-5 hoornaars in het nest zichtbaar. DDichtbij het pad in een holle boom bovenaan in Daniken naast de mtb route. Steile klim naast zandberg omhoog. Boven op tsplitsing links het bospad in na 5 m zoe je holle boom voor je. De wespen vielen langs lopende mensen direct aan. Twee personen meerdere steken binnen een paar minuten bij passeren van het nest. Zelden gezien zo agressief en omvang. Dit lijkt ons gevraalijkcvoor kinderen en dieren daarom toch even melden. Ik kan foto google maps sturen voor exacte locatie. ”

donderdag 13 augustus 2020 12:40

“Wespennest in boom kloostergaard (gemeentegrond) thv perceel Ketelslagersdreef 7”

zondag 26 juli 2020 22:12

“ratten op zolder al vanaf december 2019 nog niet opgelost”

zaterdag 25 juli 2020 12:11

“Wespenplaag in dak van flat”

zaterdag 25 juli 2020 00:35

“In het dal van de flat boven mijn plafond hoor ik n wespenplaag..als ik het raam open zet komen ze soms met vijfen binnen”

woensdag 22 juli 2020 19:53

“Wespen/bijen. Laatste dagen opeens in huis wespen/bijen. Vond het vreemd aangezien alles dicht is. Net gekeken en zie ze onder de regengoot aan en af vliegen. ”

zondag 19 juli 2020 17:28

“Ratten in stadsvoogdplein”

dinsdag 14 juli 2020 18:11

“vandaag een rat uit het veld zien komen eerder al een dodo rat zie liggen bij os langs de weg in het groen... er is in het dorp heel veel overlast heb ik begrepen,hoop dat jullie er iets aan kunnen doen. we wonen in Limbcht op de grasbroekstraat de ratten zitten in het groen op de vosdaalstraat..”

donderdag 25 juni 2020 11:03

“Waarschijnlijk een rat. Was een dierenwinkel et lange staart. Gisteren avond achter bij ons in de tuin tussen de hortensias”

dinsdag 16 juni 2020 12:48

“Meerdere ratten gezien houbeneindstraat”

vrijdag 22 mei 2020 13:18

“Er zit een wespennest in een boom op de Borner Markt. Het betreft een boom(pje) vlak voor de gezondheidswinkel en pizzeria, en vlak voor onze huizen. Gemeente is verantwoordelijk voor deze bomen maar schuift het bestrijden van het nest af. ”

vrijdag 8 mei 2020 22:58

“Muizen ,ik pand markt Geleen div appartementen geschakeld .naast bakker en boven horeca .”

woensdag 15 april 2020 07:35

“Zolder. Getrippel en geren. Zou ook marter kunnen zijn. ”

vrijdag 10 april 2020 22:49

“ratten rondom de woning”

zondag 5 april 2020 11:13

“last van ratten in achtertuin watersleyerweg munstergeleen”

woensdag 30 oktober 2019 14:52

“Ik heb gisteren rond 16:30 1 redelijk grote rat gezien op de hoek van Ring weg en Sleyweg in Limbricht”

dinsdag 8 oktober 2019 09:01

“ratten komen vanuit de kingbeek langs het geneer in grevenbicht de opritten van de woningen opgelopen sinds de kingbeek afgelopen week(week 40) is opgeruimd ”

donderdag 8 augustus 2019 10:10

“Wij hebben een beginnend wespennest naast een slaapkamerraam . Wij willen dat dit wordt verwijderd. Zijn we hiervoor bij u aan het juiste adres en zijn hieraan kosten verbonden?”